sokmav Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Αυτά λέει πίσω. Την δίοδο την μέτρησα 0.95 στην μια πλευρά (γκρι) 0 στην μαύρη πλευρά.Ζεστή όμως δεν είναι η δίοδος,ζεστό είναι εκείνο το σημείο δίπλα με τα μικρά smd. Εχεις δίκιο,είχα ξεχάσει τον άσο,71211m είναι το σωστό.Λαπ,ένα έχω,αν μου έλεγες για προενισχυτές και ενισχυτές και ντακ θα είχες δίκο,είμαι λιγάκι τρελός με τον ήχο,κατάλαβες. Το σημείο κάτω από το touch pad ακριβώς,τώρα που το είδα καλά.
nikos903 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέτρα τότε τις άκρες των SMD, όπου έχει ζέση πρέπει να έχει και το βραχυκύκλωμα... Όταν βρεις ποιο είναι το προβληματικό λογικά δεν θα έχει διαφορά τάσης στις 2 άκρες, θα είναι δηλαδή 0 και οι 2 άκρες λογικά και το SMD θα τσουρουφλάει. Μπορείς και εκτός πρίζας (καλύτερα είναι έτσι) να βάλεις το πολύμετρο στο beeper και να πατάς στις 2 άκρες κάθε στοιχείου μέχρι να βρεις αυτό που θα κάνει μπίπ. Εγγύηση δεν παίζει λογικά ε; Edit: Μπορείς να το ανοίξεις και απο μπροστά; Μην έχει γίνει τίποτα με τα καλώδια :/
sokmav Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μετά από τρία χρόνια;Με τίποτα...Θα καθίσω λοιπόν να το ψάξω κοντά-κοντά το απόγευμα.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
nikos903 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Καλό ψάξιμο τότε και βλέπουμε Πάντως πρόσεξε και αυτό που είπες, το touch, μην έχει πάει κάτι στραβά απο την άλλη μεριά, πρέπει να βγει η μητρική τελείως :/ Ειδικά αμα δεν βρεις κάτι εκεί πας απο την άλλη μεριά... Καλή ανεύρεση
ramarg Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Πω έπεσα στην περίπτωση μιλάμε..Το ίδιο θέμα έχω και εγώ με VPCEA4S1E... Ανοίγω χρόνια λαπτοπ για επισκευες και παντα θυμαμαι τις μητρικες.Βλεπω τις φωτο και λέω εδώ είμαστε...Εγώ παιδιά το άνοιξα για τον καθιερωμένο καθαρισμό στο φαν+ψυκτρα,μόνο που με έπιασε μανία εκείνη τη μέρα και έβγαλα μητρική να την καθαρισω και απο κατω..Μετα δεν εδινε κανενα σημειο ζωης...Και εμένα 3 ετίας..Τι να πω..Κατάρα έχουν τα vpc 3ετιας? Καταρχας εντόπισα 2 βασικά προβληματα... Το πρώτο ήταν το ribbon του power board το οποιο ειχε μασημενους τους ασημενιους ακροδεκτες και δεν εκαναν επαφη..παρηγγειλα ribbon αλλαχτηκε.οκ.πάλι δεν αναβε.μετά εντόπισα οτι ο επεξεργαστης ειχε λυγισμενο ποδαρακι-προφανως το εβαλα βιαστικά στο σοκετ και εγινε η βλακια..και μονο που πηγα να το ισιωσω με προσοχη εσπασε..βελονες και τετοια δεν δοκιμαζω..γινεται να μην αναβει το λαπτοπ για ενα σπασμενο ποδαρακι ? παρηγειλα αλλο cpu σε πολυ καλη τιμή.. λέτε με την αλλαγη να ανάψει ?να αγοράσω ένα πολύμετρο και να αρχίσω να μετράω τάσεις ?
nikos903 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Καλημέρα. Κατέβασε το datasheet του επεξεργαστή σου και δες τι κάνει εκείνο το πινάκι που έκοψε. Διαφορετικά βγάλε μια φωτογραφία τα πινάκια να δούμε εδώ. Με ένα κομμένο μπορεί να ανάψει και με 2 και με 3 αλλά να μην χρειάζονται, άμα είναι σημαντικό πινάκι δεν θα πάρει. Μην μετρήσεις, όχι ακόμα, πρώτα πρέπει να είναι λειτουργικά αυτά που έχεις απάνω στην μητρική και αμα δεν πάρει και τότε.... Πάντως κάνε το κλασικό αλλαγή ραμ, αλλαγή επεξεργαστή και με την ψήκτρα μόνο απάνω να δεις αμα πάρει, δεν μπορεί να χάλασε έτσι απλά... Α, ρίξε και κάμποσα clear CMOS. PS Ρε συ, πόσα red bull κατέβασες το πρωί;;;;;;; Με έχεις τρελάνει στα notifications
ramarg Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Κατέβασε το datasheet του επεξεργαστή σου και δες τι κάνει εκείνο το πινάκι που έκοψε. Διαφορετικά βγάλε μια φωτογραφία τα πινάκια να δούμε εδώ. Με ένα κομμένο μπορεί να ανάψει και με 2 και με 3 αλλά να μην χρειάζονται, άμα είναι σημαντικό πινάκι δεν θα πάρει. Μην μετρήσεις, όχι ακόμα, πρώτα πρέπει να είναι λειτουργικά αυτά που έχεις απάνω στην μητρική και αμα δεν πάρει και τότε.... Πάντως κάνε το κλασικό αλλαγή ραμ, αλλαγή επεξεργαστή και με την ψήκτρα μόνο απάνω να δεις αμα πάρει, δεν μπορεί να χάλασε έτσι απλά... Α, ρίξε και κάμποσα clear CMOS. PS Ρε συ, πόσα red bull κατέβασες το πρωί;;;;;;; Με έχεις τρελάνει στα notifications Χαχα το ps σε μένα πάει ? Πόσα notifications σου ήρθαν ? Κοίτα για να άναβε πριν το καθαρισμό και μετά να νεκρώθηκε κάτι μεσολάβησε στον καθαρισμό..Εφόσον το ribbon αλλάχτηκε τώρα μενει ο cpu..Το πινάκι δεν ξέρω κατά πόσο σημαντικό είναι τσέκαρε στην φωτογραφία.το datasheet δεν το βρηκα στον γουγλη..να ψαξω στο σιτε της ιντελ ? Παρεπιπτόντως νομίζω ήρθε και η ώρα αλλαγής πάστας..Εχω παραγγειλει MX2 να το βοηθησω αν με το καλό πάρει μπροστά.. Θα δοκιμάσω και αλλαγη ραμ..cpu εννοειται και με αλλαγη παστας...ειναι αθλια η εργοστασιακη.. clear cmos ριξε λιγο υποτιτλους :/ ενοεις να κανω ρεσετ το bios βγαζοντας και βαζοντας την μικρη μπαταρια στη μητρικη ? Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2014 από ramarg
nikos903 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Καλημέρα. 5-6 πρέπει να ήταν; Παραπάνω απο τα συνηθισμένα πάντως To datasheet είναι αυτό. Απο οτι βλέπω VSS είναι, σωστά; Σε αυτήν την περίπτωση έχεις σπάσει γείωση, κάτω αριστερά είναι άλλη μια, άμα θες δοκίμασε να ενώσεις αυτές τις 2 αλλά άμα σου έρχεται σύντομα ο επεξεργαστής άστο έτσι και θα δείξει... Πάστα ναι, θέλει συχνά πυκνά αλλαγή. Μια χαρά είναι και αυτή που πήρες απλά πρόσεχε τις ποσότητες μην βάλεις 10 κιλά και γεμίσει ο τόπος Βάζεις λίγο απάνω στον επεξεργαστή, απλώνεις και βάζεις την ψήκτρα, όπως και να έχει πριν το βιδώσεις σιγούρεψε οτι πατάει καλά η ψήκτρα στα τσιπάκια. Δεν πιστεύω να έχεις βγάλει την ψήκτρα και να την έβαλες πάλι χωρίς να αλλάξεις πάστα ε; Γιατί δεν κάθεται καλά μετά που θα ξεκολλήσει... Το clear CMOS το κάνεις βγάζοντας την μπαταρία που έχει απάνω η μητρική. Είναι μια στρογγυλή σαν του ρολογιού αλλά μεγαλύτερη, ξεκούμπωσε την και άσε την μητρική κανένα λεπτό έτσι χωρίς μπαταρίες και ρεύματα απάνω. Μετά του τα γυρίζεις όλα απάνω και δοκιμάζεις. 1
ramarg Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Καλημέρα. 5-6 πρέπει να ήταν; Παραπάνω απο τα συνηθισμένα πάντως To datasheet είναι αυτό. Απο οτι βλέπω VSS είναι, σωστά; Σε αυτήν την περίπτωση έχεις σπάσει γείωση, κάτω αριστερά είναι άλλη μια, άμα θες δοκίμασε να ενώσεις αυτές τις 2 αλλά άμα σου έρχεται σύντομα ο επεξεργαστής άστο έτσι και θα δείξει... Πάστα ναι, θέλει συχνά πυκνά αλλαγή. Μια χαρά είναι και αυτή που πήρες απλά πρόσεχε τις ποσότητες μην βάλεις 10 κιλά και γεμίσει ο τόπος Βάζεις λίγο απάνω στον επεξεργαστή, απλώνεις και βάζεις την ψήκτρα, όπως και να έχει πριν το βιδώσεις σιγούρεψε οτι πατάει καλά η ψήκτρα στα τσιπάκια. Δεν πιστεύω να έχεις βγάλει την ψήκτρα και να την έβαλες πάλι χωρίς να αλλάξεις πάστα ε; Γιατί δεν κάθεται καλά μετά που θα ξεκολλήσει... Το clear CMOS το κάνεις βγάζοντας την μπαταρία που έχει απάνω η μητρική. Είναι μια στρογγυλή σαν του ρολογιού αλλά μεγαλύτερη, ξεκούμπωσε την και άσε την μητρική κανένα λεπτό έτσι χωρίς μπαταρίες και ρεύματα απάνω. Μετά του τα γυρίζεις όλα απάνω και δοκιμάζεις. Αρα το πινακι που εσπασε ηταν σημαντικό και δεν ανάβει ?Τόσα άχρηστα πινακια υπαρχουν αυτό βρηκα να σπάσω ! Οχι την πάστα δεν την πείραζα ποτέ όταν το άνοιγα για καθαρισμα..Επειδή ήξερα ό,τι δεν πρέπει να ξεκολλήσω την ψυκτρα γιατι θα ηθελα πάστα μετά,πάντα έβγαζα την ψαυκτρα μαζι το cpu die απλά ξεκλειδώνοντας την από το socket.. Εκεί έγινε και η βλακία λογικά...Βάζοντας κάθε φορά την ψυκτρα μαζι το cpu socket προφανώς με μια λάθος κίνηση το πινακι λυγισε..Ειδάλλως εαν έβγαζα μόνο την ψύκτρα το πινάκι λίγο δυσκολο να σπάσει. Το cpu το περιμένω πάντως ακόμα..Όταν θα έρθει θα χρειαστώ βοήθεια φυσικά με το απλωμα της πάστας..Γιατί έχει πάνω και intergrated gpu ή graphic accelator τέλος πάντων,και δεν θέλω να κάνω καμία βλακία.Θα βάλω μια σταγόνα/γραμμή στο κέντρο και να απλωθεί με την ψύκτρα ή θα την απλώσω εγώ με κάποια κάρτα ? Οι γνώμες διίστανται πάντα :/ Οκ θα κανω και clear cmos να στρωσει.
nikos903 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 A, i3 είναι αυτός, για socket p έψαχνα εγώ... Δες εδώ εικόνα για να πάρεις τον αριθμό του πινακιού: link (υπόψιν, αυτό είναι το σόκετ και οχι ο επεξεργαστής άρα φαντάσου τον επεξεργαστή να τον κοιτάς απο πάνω, όχι απο τα πινάκια και με το κλειδί (βελάκι) κάτω δεξιά). Μετά πας στο datasheet και βλέπεις το pin κάτω κάτω. Άμα βρεις οτι το πινάκι είναι το J25 τότε έχει και αριστερά και δεξιά άλλη τροφοδοσία (δεν βγαίνει γείωση σε αυτό το σόκετ εκεί) που θα μπορούσες να τα ενώσεις με κάποιον τρόπο (μολύβι πχ). Αλλά αφού έχεις άλλον στα σκαριά άστο και μην παιδεύεσαι... 1
ramarg Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 A, i3 είναι αυτός, για socket p έψαχνα εγώ... Δες εδώ εικόνα για να πάρεις τον αριθμό του πινακιού: link (υπόψιν, αυτό είναι το σόκετ και οχι ο επεξεργαστής άρα φαντάσου τον επεξεργαστή να τον κοιτάς απο πάνω, όχι απο τα πινάκια και με το κλειδί (βελάκι) κάτω δεξιά). Μετά πας στο datasheet και βλέπεις το pin κάτω κάτω. Άμα βρεις οτι το πινάκι είναι το J25 τότε έχει και αριστερά και δεξιά άλλη τροφοδοσία (δεν βγαίνει γείωση σε αυτό το σόκετ εκεί) που θα μπορούσες να τα ενώσεις με κάποιον τρόπο (μολύβι πχ). Αλλά αφού έχεις άλλον στα σκαριά άστο και μην παιδεύεσαι... Ναι ο 380Μ είναι... Διάβαζα για σπασμενα πινακια αλλοι ελεγαν βελονες κολλητηρια αλλα που να μπλεκω..Τον βρηκα και σε πολυ καλη τιμη αλλωστε...Σόκετ είχα την εντύπωση ό,τι λέμε την θέση που μπαινει ο επεξεργαστης πανω στη μητρικη λάθος μου ! Ελπίζω να λυθει με τον νεο cpu. Όταν θα του βαλω παστα πρεπει να το αφησω λιγη ωρα να δεσει ? Η μπορω αμεσως να τσεκάρω εαν αναβει ?
nikos903 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Ναι, υπάρχουν κάμποσοι τρόποι να μπαλώσεις την ζημιά (αν επιδέχεται μπαλώματος) αλλά αφού έχεις ήδη πάρει άλλον καλύτερα περίμενε για να μην γίνει και καμια ζημιά στην μητρική. Σόκετ καλά νόμιαζες, η βάση του επεξεργαστή είναι, η θέση απάνω στην μητρική, απλά στην εικόνα δίχνει ακριβώς αυτό και όχι τον επεξεργαστή όπως τον έχεις ανεβάσει στην εικόνα, άρα είναι αλλιώς τα πινάκια, ανάποδα. Ο επεξεργαστής πάντως δεν είναι και για πέταμα πάντως, δεν είναι μεγάλη ζημιά το συγκεκριμένο πιν. Πάστα δεν έχει σημασία, κατευθείαν με του που θα την στρώσεις να είναι λεπτή και ευθεία την καπακώνεις με την ψήκτρα και το βάζεις μπρος.
ramarg Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Ναι, υπάρχουν κάμποσοι τρόποι να μπαλώσεις την ζημιά (αν επιδέχεται μπαλώματος) αλλά αφού έχεις ήδη πάρει άλλον καλύτερα περίμενε για να μην γίνει και καμια ζημιά στην μητρική. Σόκετ καλά νόμιαζες, η βάση του επεξεργαστή είναι, η θέση απάνω στην μητρική, απλά στην εικόνα δίχνει ακριβώς αυτό και όχι τον επεξεργαστή όπως τον έχεις ανεβάσει στην εικόνα, άρα είναι αλλιώς τα πινάκια, ανάποδα. Ο επεξεργαστής πάντως δεν είναι και για πέταμα πάντως, δεν είναι μεγάλη ζημιά το συγκεκριμένο πιν. Πάστα δεν έχει σημασία, κατευθείαν με του που θα την στρώσεις να είναι λεπτή και ευθεία την καπακώνεις με την ψήκτρα και το βάζεις μπρος. Ναι οντως νομιζω δεν αξιζει να παιδευομαι...Αν είναι θα του ξηλώσω όλα τα πινάκια θα τα λιώσω για να βγάλω καθαρό χρυσάφι χαχα ! Θα τον κρατησω ως εχει,χρηματα κοστιζει ποτε δεν ξερεις,μπορει να τον φτιαξω αργοτερα...Την φωτο οντως δεν θυμαμαι πως την τραβηξα. Τώρα ποια πλευρα ειναι πανω ποια κάτω το ξέρει η ίντελ ! Επομένως περιμένω τον επεξεργαστή και επανέρχομαι με νεότερα Ευχαριστώ
nikos903 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Ναι αφού έρχεται ήδη άλλος άστο μην γίνει καμιά στραβή. Τα πινάκια χαλκός είναι, δεν θα βγάλεις κάτι Κάτω πλευρά είναι αυτή που έχει το βελάκι. Απο εκεί αρχίζει η αρίθμηση. Όταν έρθει ο επεξεργαστής ναι, βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα