LuLa69 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 καλήμερα παιδιά έχω ένα σοβαρό προβλημα με τον εξωτερικό σκληρό μου 2Tb κόλλησα έναν ίο και ολοι οι φάκελοι τους έβγαλε με συντομεύσεις έκανα scan με .malwarebytes διέγραψαν τους ιούς και αντέγραψα τα αρχεία μου σε νέους φακέλους και διέγραψαν της συντομεύσεις σήμερα που τον άνοιξα όμως ολα τα αρχεία εχουν εξαφανιστεί ενώ ο σκληρός ειναι γεμάτος έκανα εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων αλλα τιποτα.... σας παρακαλώ βοηθήστε γιατί χρειαζομαι αυτα τα αρχεία..
washcloud Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Το σκανάρισμα με MB να υποθέσω το εφάρμοσες απλώς πάνω στον εξωτερικό; Τεσπα, όπως και να 'χει, προφανώς το σύστημά σου συνεχίζει να είναι πήχτρα στα "κακόβουλα προγράμματα". Αν δεν έχεις antivirus πρόγραμμα, βάλε ένα free (πχ Avast) και όρισε να γίνει ένα ΠΛΗΡΕΣ σκανάρισμα πριν την εκκίνηση των Windows και επανεκκίνησε τον υπολογιστή. Επίσης τρέξε μετά ξανά το Malware Bytes, μπαίνοντας στο safe mode των Windows όμως (F8 κατα την εκκίνηση, και επιλογή του "safe mode"), ορίζοντας να κάνει σάρωση όλων των δίσκων. Και από εδώ και πέρα να σκανάρεις με τα δύο αυτά προγράμματα όποιο ξένο USB μέσο (ή δικό σου που έχεις βάλει σε ξένο μηχάνημα) με το που θα το συνδέεις στον υπολογιστή σου. Ρύθμισε επίσης την "ασπίδα Web" του Avast να είναι ενεργή και στην μαξ προστασία (η "ασπίδα αρχείων" πιθανώς θα κάνει το σύστημά σου να σέρνεται, οπότε αν θες, εκείνην απενεργοποίησέ την). Τέλος (κι αν δε βρεις γιατρειά), γκούγκλαρε για "free anti-rootkit" και όποιο νομίζεις κατέβασέ το και τρεξ' το. Ύστατη λύση, η επανεγκατάσταση λειτουργικού...Αν δεν πληρώνεις για αυτήν, κι αν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις χωρίς βοήθεια, μπορεί να είναι και η λύση στην οποία θα μπορούσες να είχες καταφύγει ευθύς εξ' αρχής. *...ΜΗΝ βάλεις τον εξωτερικό σε ξένο υπολογιστή, πριν τους προαναφερθέντες καθαρισμούς, γιατί θα τον μολύνει και εκείνον... Αυτά από εμένα. Δύσκολο το κόβω να βρεθεί κάποιος να σου πει να κάνεις κάτι που να παίρνει λιγότερη ώρα για να λύσεις το πρόβλημά σου - αλλά αν θες, περίμενε μπας και (μπορεί και να έχω μείνει λίγο πίσω σε θέματα που αφορούν την υγεία του λειτουργικού...).
LuLa69 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 το προβλημα λύθηκε ευχαριστώ για την απάντηση washcloud άλλα το ζήτημα ηταν πως θα εμφανίσω ξανά τα αρχεία μου το κακόβουλο λογισμικό το είχα αντιμετώπιση από την πρώτη στιγμή εν τελεί αυτο που έκανα ηταν να πατήσω το command attrib -h -r -s /s /d g:\*.* και στη συνεχεία διόρθωση σφαλμάτων η οποία πίρε γύρω στης 12 ώρες
washcloud Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 ...και τί υποτίθεται κάνoυν αυτές οι παράμετροι; Για πες και σ' εμάς τους καλικάντζαρους... (...το είχε δει εννοείται ότι είχες γράψει ότι είχες ήδη τρέξει το MB - αλλά επειδή υπήρχε ενδεχόμενο να είχες σκανάρει μόνο τον εξωτερικό και όχι το σύστημα -που προφανώς ήταν επίσης μολυσμένο- φαντάστηκα ότι απλώς επιμολύνθηκε. Πράγμα αρκετά συνηθισμένο. Αφού όλα ΟΚ τώρα,,,,,όλα ΟΚ)
grwarlock Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 ...και τί υποτίθεται κάνoυν αυτές οι παράμετροι; Για πες και σ' εμάς τους καλικάντζαρους... (...το είχε δει εννοείται ότι είχες γράψει ότι είχες ήδη τρέξει το MB - αλλά επειδή υπήρχε ενδεχόμενο να είχες σκανάρει μόνο τον εξωτερικό και όχι το σύστημα -που προφανώς ήταν επίσης μολυσμένο- φαντάστηκα ότι απλώς επιμολύνθηκε. Πράγμα αρκετά συνηθισμένο. Αφού όλα ΟΚ τ Βρε μαθουσαλα απο την μια ακους Καιτη Χωματα και απο την αλλη δεν ξερεις απο dos ? Να το κοιταξεις. Μπορει να ειναι αρχη αλτσχαιμερ ή γενικοτερα αρχη γενικης πτωσης............
washcloud Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Το Ντος δεν το πολυέχω, είναι η αλήθεια. Με Γουίντοουζ Μιλέννιουμ κι Ενενηντανταοχτώ ξεκίνησα τις υπολογιστοπεριπέτειές μου, στα 30-κάτι μου. Πιο πριν, ούτε να τα φτύσω τα διαολομηχανήματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα