Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...

Ειμαι συνδρομητης της Forthnet 2-3 χρονια.Τσεκαροντας σε διαφορα speed test εδειχνε οτι πιανω 12-15 Mbps download και 0,8-0,87 upload.Το τελευταιο 6 μηνο τουλαχιστον ισως και παραπανω πιανω 7,5-8,5 Mbps download και το ιδιο upload με πριν(0,8-0,87).Στο modem γραφει ομως οτι πιανω λιγο παραπανω,δηλαδη 9,5-10 Mbps download και 1,0 upload.Εχω καποιες αποριες...

1)Σε τι μπορει να οφειλεται η πτωση της ταχυτητας download χωρις να εχει μειωθει ομως αυτη του upload?

2)Αν κανω update το firmware του modem μπορει να βελτιωθει η ταχυτητα?Η γενικα να εχω περισσοτερες επιλογες στα settings?Δεν του εχω κανει ποτε update και λογικα θα εχει παλια εκδοση.

3)Υπαρχει η δυνατοτητα να ζητησω να μου αλλαξουν το modem σε καποιο καλυτερο και να μην ασχοληθω με το υπαρχον?

4)Μεχρι τις 8-9 το βραδυ παιζω online στο PS4 χωρις προβλημα.Απο εκεινη την ωρα και μετα εχω πολυ lag συγκεκριμενα στο Battlefield 4.Σε τετοιο σημειο που δεν υποφερεται.Δεν ξερω ομως αν φταιει το παιχνιδι η η συνδεση μου.Πως μπορω να το τσεκαρω,πρεπει να δω το ping πριν και μετα το βραδυ?Οι ταχυτητες upload και download ειναι οι ιδιες ολη την ημερα.Πιθανον να ειναι λογω ωρας αιχμης?

Δημοσ.

Μπορείς να ζητήσεις και έλεγχο καθαρισμό γραμμής και νέο μόντεμ και να δεις αν έχει βγεί νέο λογισμικό όλα καλά θα είναι και σίγουρα καλό θα είναι να πάρεις στατιστικά σε 2-3 ημερίσιες ζώνες οπότε να δείς πόσο σε επηρεάζει ο παράγοντας χρόνος.

Δημοσ.

προφανώς  θα έχει ;απαρυθμιστεί το ρούτερ σου και πρέπει να τους στείλεις ένα mail στη forthnet με το πρόβλημα σου .

Δημοσ.

Μπορείς να ζητήσεις και έλεγχο καθαρισμό γραμμής και νέο μόντεμ και να δεις αν έχει βγεί νέο λογισμικό όλα καλά θα είναι και σίγουρα καλό θα είναι να πάρεις στατιστικά σε 2-3 ημερίσιες ζώνες οπότε να δείς πόσο σε επηρεάζει ο παράγοντας χρόνος.

Εννοεις να τσεκαρουν την γραμμη γενικα?Τι εννοεις για τα στατιστικα?

Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω σταθερο τηλεφωνο σπιτι και θα πρεπει να παρω τηλεφωνο απο την δουλεια μετα τις 14:00 αλλα δεν ξερω αν θα τους βρω.

Δημοσ.

Εννοεις να τσεκαρουν την γραμμη γενικα?Τι εννοεις για τα στατιστικα?

Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω σταθερο τηλεφωνο σπιτι και θα πρεπει να παρω τηλεφωνο απο την δουλεια μετα τις 14:00 αλλα δεν ξερω αν θα τους βρω.

αν τους στείλεις mail θα έχεις και πιο γρήγορη απάντηση και θα στο λύσουν και πιο γρήγορα το πρόβλημα

Δημοσ.

Τελικα τους πηρα τηλεφωνο και τους ειπα οτι εχει πεσει η ταχυτητα download και οτι μετα τις 8-9 το βραδυ το internet ειναι πιο αργο.Με αυτον που μιλουσα εκανε εκεινη την στιγμη restart το modem και ειπε οτι θα με καλουσαν την ιδια μερα πιθανοτατα γιατι ζητησα να ελεγξουν την γραμμη αν ειναι ενταξει,αν υπαρχει καποια δυσλειτουργια κλπ.

Την αλλη μερα το πρωι  με πηραν τηλεφωνο και μιλησα με καποια κυρια.Ειπε οτι η γραμμη ειναι καθαρη και δεν εχει καποιο προβλημα.Επισης με ρωτησε αν ειναι μακρυ το καλωδιο που πηγαινει στο modem γιατι μπορει να οφειλεται σε αυτο.Για ποιον λογο επεσε η ταχυτητα download δεν πηρα απαντηση.

Σχετικα με το modem ειπε οτι το Thomson εχει εγγυηση 2 χρονια και αν σε αυτο το χρονικο διαστημα εμφανισει προβλημα το αλλαζουν.Μπορω να ζητησω να μου αλλαξουν το modem οταν κανω την επομενη ανανεωση συμβολαιου.

Επειδη η μονη πριζα τηλεφωνου που υπαρχει στο σπιτι ειναι στο διπλα δωματιο που τα χωριζει 1 τοιχος ειχα φερει ηλεκτρολογο και τραβηξε καλωδιο απο την μερια του δωματιου μου σκαβοντας δηλαδη στο σημειο που ειναι η πριζα.Το οποιο ομως καλωδιο δε περιπτωση που κοπει θα πρεπει να αλλαχτει ολοκληρο και να ξανασκαφτει ο τοιχος γιατι δεν ειναι κουμπωτο αλλα χωνευτο μεσα στον τοιχο.1 φορα μου χαλασε στην ακρη του καλωδιου το κλιπς και επειδη δεν μπορουσα να βγαλω το καλωδιο και να το παω να πρεσαρουν αλλο κλιπ στην ακρη του καλωδιου πηγα και αγορασα το εργαλειο και μερικα κλιπς και το καταφερα μονος μου.\

Το καλωδιο αυτο ειναι γκρι και στρογγυλο και ειναι καπου 10 μετρα.Ισως καποια στιγμη να βαλω το PC και το modem διπλα στο δωματιο που ειναι η πριζα και να δω αν εχει διαφορες στην ταχυτητα που δεν νομιζω γιατι απ'οσο ξερω για να εχεις απωλεια ταχυτητας το καλωδιο πρεπει να ειναι πολλα μετρα.

Οποτε το προβλημα παραμενει...

Ξερει κανεις ποιο modem δινει η Forthnet και αν ειναι καλυτερο απο το Thomson TG585 v8?

Να προσπαθησω να κανω update το modem?Γιατι πριν το καλοκαιρι που ληγει το συμβολαιο μου δεν μπορω να παρω αλλο modem λογικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...