Reignman Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να βρω τρόπο για να "επαναφέρω" ένα video που τράβηξα με το κινητό μου. Υποθέτω πως είτε λόγω εξάντλησης του αποθηκευτικού χώρου, είτε κατά τη μεταφορά του στον υπολογιστή, κάτι πήγε στραβά και έχω μείνει με ένα "άχρηστο" αρχείο περίπου 1.3GB. Δοκίμασα με κάποια demo εφαρμογών που εξειδικεύονται σε αυτή τη διαδικασία να το "επαναφέρω" αλλά συνεχώς έπαιρνα μήνυμα λάθους. Βρήκα ένα website στο οποίο μπορείς να ανεβάσεις το αρχείο για να ελεγχθεί και να δείς αν υπάρχει πιθανότητα αποκατάστασης και πράγματι το αποτέλεσμα ήταν 82% επαναφορά του. Ως απόδειξη έβγαζε και στιγμιότυπα του video που είχα τραβήξει επί πληρωμή. Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να το "επαναφέρει" (αν γίνεται δωρεάν) μια και σε μια αναζήτηση που έκανα στο forum δεν μπόρεσα να βρώ κάτι. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
micos000 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Το avidemux δεν το αναγνωρίζει; Το media info εμφανίζει πληροφορίες; Ένα yodot που είδα το δοκίμασες;
Reignman Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς το avidemux το είχα δοκιμάσει κι εγώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το media info που ανέφερες δεν εμφανίζει τίποτα. Όσον αφορά το yodot δυστυχώς ενώ κάνει υποτίθεται τη διαδικασία, κατά το preview δεν απεικονίζει απολύτως τίποτα αν και δίνει πληροφορίες (mp4a, avc1, 29,97 FPS).. To website που προανέφερα (ότι εμφάνιζε στιγμιότυπα από το video) είναι το http://mp4repair.org/pwt6/preview.html
CheOnWeb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Καλό αυτό. Υποθέτω όμως ότι το έχεις πετάξει απ' το τηλέφωνο ε; Θα έπαιρνα με τη σειρά ό,τι free ή demo από video encoders υπάρχει (όχι απαραίτητα ειδικό για repair) και θα δοκίμαζα. Π.Χ. Site: QuickTime Site: GoPro Studio2 Site: Mpeg StreamClip Site: Freemake Video Converter Site: Tmpeg 5 Site: Sorenson
Reignman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα και καλό μήνα! CheonWeb σ'ευχαριστώ πολύ έστω και καθυστερημένα για την απάντηση. Έβαλα να κατεβάσω όσες εφαρμογές μου είπες. Με το που κατέβουν θα κάνω τη δοκιμή μου και ελπίζω να έχω αποτέλεσμα. Να συμπληρώσω πως δοκίμασα και μια εφαρμογή που βρήκα εδώ http://grauonline.de/cms2/?page_id=5 και το αποτέλεσμα ήταν "ικανοποιητικό". Μερικά σπασίματα στο video και δεν άκουγα ήχο, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα είναι πως θέλουν χρήματα για να κάνουν διαθέσιμη την πλήρη μετατροπή του αρχείου. Στην demo έκδοση σε αφήνει να "επαναφέρεις" το 50%.
TheELF Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Αν ξέρεις λίγο από γραμμή εντολών,αντέγραψε το βίντεο σε έναν φάκελο,δυο φορές, με όνομα video1 και video2,με αυτήν την εντολή αντιγράφεις το 2 στο 1 οπότε διπλασιάζεις το αρχείο με αποτέλεσμα το 50% να είναι ολόκληρο το βίντεο σου. copy/b video1.mp4+video2.mp4 Μπορείς να δοκιμάσεις και με το ελεύθερο ffmpeg αν και εκεί είναι κάπως ποιο δύσκολα τα πράγματα. Με αυτήν την εντολή απλά αντιγράφει ότι σώνεται σε νέο αρχείο. ffmpeg -i video.mp4 -c:a copy -c:v copy video_rescue.mp4
Reignman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 @CheOnWeb Δυστυχώς δεν δούλεψε τίποτα από όσα πρότεινες φίλε μου. Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως για τον κόπο σου.. @TheELF Πολύ έξυπνη πρόταση να κάνω append το ένα αρχείο στο άλλο.. Με το απλό copy μέσα από Command Prompt όντως διπλασιάστηκε το αρχείο. Δυστυχώς όμως και αυτή τη φορά μου έσωσε το μισό αρχείο του πρώτου μισού. Προφανώς με κάποιον τρόπο ανιχνεύει ότι πρόκειται για το ίδιο αρχείο 2 φορές.. Όσον αφορά το ffmpeg απλά σταμάτησε πριν καλά καλά ξεκινήσει..
TheELF Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δεν ήταν δικιά μου ιδέα από εδώ το πείρα,δίνει και λίνκ σε παλιότερη έκδοση όπου λέει ότι δουλεύει. http://fpvlab.com/forums/archive/index.php/t-8654.html
Reignman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δεν ήταν δικιά μου ιδέα από εδώ το πείρα,δίνει και λίνκ σε παλιότερη έκδοση όπου λέει ότι δουλεύει. http://fpvlab.com/forums/archive/index.php/t-8654.html Όπως και να χει σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια. Και με αυτή την έκδοση δεν είχα διαφορά δυστυχώς. Πάλι το μισό αρχείο αποθηκεύει...
Reignman Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα και πάλι... Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του TheELF ένωσα στο προβληματικό αρχείο δύο video που είχαν τραβηχτεί την ίδια μέρα, διπλασιάζοντας έτσι το αρχείο και επαναλαμβάνωντας την διαδικασία, αυτή τη φορά μπόρεσα να το επαναφέρω ολόκληρο. Αυτο σημαίνει πως ο έλεγχος γίνεται μόνο για το αν επαναλαμβάνεται το ίδιο αρχείο για να μην ξεγελάσεις το 50%. Το ερώτημα τώρα είναι το εξής.. Υπάρχει προφανώς απώλεια πληροφορίας, δηλαδή το video έχει τμήματα όπου λείπουν κομμάτια από την εικόνα (απεικονίζεται π.χ. το 90%) ή πηγαίνει στιγμιαία πιο γρήγορα ή πιο αργά ή και επαναλαμβάνει το ίδιο ξανά και ξανά. Ο ήχος προχωράει από ότι παρατήρησα κι αυτός γι αυτό το λόγο από ένα σημείο και μετά ασυγχρόνιστος. Υπάρχει τρόπος να βελτιώσω την κατάσταση, αν όχι να την επαναφέρω πλήρως; Ξέρω πως ζητάω πολλά, απλά θέλω να είμαι σίγουρος πως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Το video δυστυχώς ήταν από μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν φίλοι μου και θα θελα να έχουν κάτι να το θυμούνται. Ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα