Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά σε όλους, αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση! Παρακολουθώ καιρό το forum κ έχω βρει πολλές απαντήσεις σε θέματα που αφορούν το dsl.
Σήμερα ήρθε η στιγμή να εκφράσω κ εγώ την απορία μου. Άλλαξα πάροχο στο σπίτι και από την Τετάρτη είμαι στη HOL. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εν λόγω εταιρία καθώς είμαι τρία χρόνια σε αυτή και στο μαγαζί και δεν έχω κανένα παράπονο. Αρχικά μου είχαν δώσει 9αρι Margin και πειράζοντας το λιγάκι από το ρουτεράκι μου (Sagem F@st 2404) συνδεόμενος με τελνετ client έριξα στη χαμηλότερη τιμή το Margin και πήγε γύρω στο 3. Όταν γύρισα σπίτι πιθανώς το είχαν ανεβάσει από το Dslam στο 11 και εγώ στο ρουτεράκι μου έπαιρνα μια τιμή κοντά στο 6 ίσως 5.8 για την ακρίβεια δε θυμάμαι καλά. Μετά από reboot του router πήρα την τιμή 11. Τους τηλεφώνησα πριν λίγο να μου το κατεβάσουν εκείνοι. Εγώ το είχα είδη κατεβασμένο με τον τρόπο που προανέφερα στο 5.8. Μου είπαν οτι μπορούν να το πάνε μέχρι 9. Δίνουν 9 και 11 μόνο μου απάντησε χαρακτηριστικά η υπάλληλος κ δε της δίνεται δινατότητα από το σύστημα να μου το κατεβάσει παρακάτω. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

α. Γιατί υπάρχει αυτή η απόκληση στο router και στο dslam; Δηλαδή ρίχνοντας το στο ρούτερ ναι μεν πέφτει κλειδώνει κ πιο ψηλά αλλά στο Dslam βλέπουν τις default τιμές. Θα ήθελα να ξέρω πως ακριβώς δουλεύει.

β. Όταν πειράζω το SNRM από το router τη στιγμή που συγχρονίζει το λαμπάκι αναβοσβήνει πράσινο κ κόκκινο μαζί, αργεί πολύ περισσότερο από τον νορμαλ συγχρονισμό που και πιο γρήγορα γίνεται αλλά και κατευθείαν πράσινο. Δείχνει να δυσκολεύεται να συγχρονίσει αλλά παρ όλα αυτά η σύνδεση είναι πολύ σταθερή.

γ. Μπορώ να μιλήσω με κάποιον admin για να μου το ρίξει στα 6db ή στα 5db;; Η υπάρχει κάποιος τρόπος να αποθηκεύσω στη flash του f@st μεσω του telnet τη ρύθμιση που κάνω;;;

Περιμένω τις απαντήσεις σας κ ειδικότερα του χρήστη poulinos καθώς γνωρίζει πολλά πάνω στα θέματα του dsl και μας έχει μεταδώσει μεγάλο μέρος της τεχνογνωσίας του μέσα από τα διάφορα threads του αλλά και από τις απαντήσεις του σε άλλους χρήστες. Να στε καλά...

Αριστερή στήλη Downstream Δεξιά στήλη Upstream

Mode: ADSL2+ 
Line Coding: Trellis On 
Status: No Defect 
Link Power State: L0     
Downstream Upstream SNR Margin (dB): 3.2  10.0 
Attenuation (dB): 32.0  13.9 
Output Power (dBm): 10.6  1.5 
Attainable Rate (Kbps): 16912  1000
Rate (Kbps): 14575  838
MSGc (number of bytes in overhead channel message): 59  66 
B (number of bytes in Mux Data Frame): 227  26 
M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1  4 
T (Mux Data Frames over sync bytes): 2  1 
R (number of check bytes in FEC Data Frame): 8  16 
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.4995  3.9680 
L (number of bits in PMD Data Frame): 3780  250 
D (interleaver depth): 64  8 
Delay (msec): 7  7   
Super Frames: 117088  111839 
Super Frame Errors: 43  1 
RS Words: 15221518  1916485 
RS Correctable Errors: 10014  0 
RS Uncorrectable Errors: 1005  N/A   
HEC Errors: 39  0 
OCD Errors: 1  0 
LCD Errors: 0  0 
Total Cells: 65353125  3749830 
Data Cells: 647463  94979 
Bit Errors: 0  0   
Total ES: 455  1 
Total SES: 1  0 
Total UAS: 110  29 

Επεξ/σία από leonidas_
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για να κάνω μια ερώτηση για HOL, το μόντεμ vigor2700 και κάποια προβλήματα που έχω μετά από μετακόμηση, να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα ή να ανοίξω ένα? και που; στις συνδέσεις ή στα δικτυακά-μόντεμς;
ευχαριστώ

Δημοσ.

εχω μια μεγα απορια οποιος γνωριζει ας μου πει, λοιπον  αυτες τις μερες δε ξερω τι να κανω και παιζω με τα ρουτερ, βαζω το ρουτερ gennet oxygen  και συγχρονιζω 16700 kbps με 6snr,  βαζω το cellpipe και με 6snr κλειδωνει 14700, ριχνω το snr στο 3 πηγαινει 16300, τι γινετε βρε παληκαρια? μηπως ειναι μαπα το cellpipe? με καποιο αλλο αξιοπιστο ρουτερ του εμποριου θα δω διαφορα? επισης το netfaster κλειδωνει 15700 , πως γινετε να φτασω τα στατιστηκα απο το oxygen?υπαρχει καποια ρυθμιση απο το ρουτερ που πρεπει να κανω? το oxygen εχει μια επιλογη databoost τι σημαινει αυτο? πολυ μπερδεμα τι να πω, τελος να πω με ειχαν προφιλ μεχρι 16mbps και το oxygen κλειδωνε 16300, μ εβαλαν σε προφιλ μεχρι 24 και κλειδωνει 16700, αυτα τα λιγα

Δημοσ.

Συνδέθηκε σήμερα η γραμμή μου και .....αρχίσαν τα παρατράγουδα. Συγχρονισμός στα 2mbs. Μετά απο επικοινωνία μου ανακοίνωσε το τεχνικό τμήμα ότι είμαι πολύ μακρυά απο το κέντρο και πως θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος με το νούμερο που έχω. Εγώ έκανα σύνδεση HOL μιας και σε απόσταση 5-10 μέτρων, ο γείτονας με την ίδια εταιρία κλειδώνει στα 10mbps. 

Επιπλέον, 3 φορές του ζήτησα να κατεβάσει το SNR στο 9 (φυσικά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα), μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει ή θα το δοκιμάσει αφού κλείσουμε το τηλέφωνο. Οπότε:

1) Με ποιον τρόπο μπορώ να τους πιέσω να κατέβει το SNR στο 9;

2) Τι ενέργειες μπορώ να κάνω απο τη στιγμή που οποιοδήποτε νούμερο κάτω των 5mbps το θεωρώ μη ικανοποιητικό και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω με αυτή τη σύνδεση. Αν μείνει στα 2Mbps, μπορώ να διακόψω την σύνδεση λόγω μη ικανοποιητικής ταχύτητας;

Edit--> Δοκίμασα με ένα routerάκι Huawei που έχω κ πιάνω 0.5mbps πάνω.

Η γραμμή του γείτονά μου, πιάνει αυτή τη στιγμή 11Mbps ενώ εγώ 2.

Δημοσ.

Συνδέθηκε σήμερα η γραμμή μου και .....αρχίσαν τα παρατράγουδα. Συγχρονισμός στα 2mbs. Μετά απο επικοινωνία μου ανακοίνωσε το τεχνικό τμήμα ότι είμαι πολύ μακρυά απο το κέντρο και πως θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος με το νούμερο που έχω. Εγώ έκανα σύνδεση HOL μιας και σε απόσταση 5-10 μέτρων, ο γείτονας με την ίδια εταιρία κλειδώνει στα 10mbps. 

Επιπλέον, 3 φορές του ζήτησα να κατεβάσει το SNR στο 9 (φυσικά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα), μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει ή θα το δοκιμάσει αφού κλείσουμε το τηλέφωνο. Οπότε:

1) Με ποιον τρόπο μπορώ να τους πιέσω να κατέβει το SNR στο 9;

2) Τι ενέργειες μπορώ να κάνω απο τη στιγμή που οποιοδήποτε νούμερο κάτω των 5mbps το θεωρώ μη ικανοποιητικό και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω με αυτή τη σύνδεση. Αν μείνει στα 2Mbps, μπορώ να διακόψω την σύνδεση λόγω μη ικανοποιητικής ταχύτητας;

Edit--> Δοκίμασα με ένα routerάκι Huawei που έχω κ πιάνω 0.5mbps πάνω.

Η γραμμή του γείτονά μου, πιάνει αυτή τη στιγμή 11Mbps ενώ εγώ 2.

Καλησπέρα teo20net, δώσε μας κ τα στατιστικά της γραμμής σου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι το δικό μου με το router Huawei (γιατί δίνει λίγο παραπάνω)

123.jpg asdasda.jpg aaaaa.jpg bbbbbbbbb.jpg

Αυτό είναι του φίλου δίπλα που έχει γραμμή HOL και είναι στο ίδιο κτήριο, στο δίπλα διαμέρισμα.

daswasffsd.jpg

Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο απο αυτό.

Επεξ/σία από teo20net
Δημοσ.

Αυτό είναι το δικό μου με το router Huawei (γιατί δίνει λίγο παραπάνω)

asdasda.jpg aaaaa.jpg

Αυτό είναι του φίλου δίπλα που έχει γραμμή HOL και είναι στο ίδιο κτήριο, στο δίπλα διαμέρισμα.

daswasffsd.jpg

Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο απο αυτό.

Όσον αφορά τα δικά σου στατιστικά αν μπορείς δώσε μας περισσότερα ADSL στατιστικά. Ίσως βρίσκονται στα advanced adsl statistics.

Δημοσ.

Όσον αφορά τα δικά σου στατιστικά αν μπορείς δώσε μας περισσότερα ADSL στατιστικά. Ίσως βρίσκονται στα advanced adsl statistics.

Πρόσθεσα άλλη μία εικόνα μαζί με τις παραπάνω στο προηγούμενο Post μου.

Τσέκαρέ το αν μπορείς.

Δημοσ.

Πάρε τηλέφωνο να το κοιτάξουν.

Είναι γνωστό ότι κάποιες φορές, κατά την φορητότητα, υπάρχει πρόβλημα στο DSLAM και χρειάζεται επέμβαση των τεχνικών.

Σημείωση, για να μην έχεις αργότερα αυταπάτες. Ο φίλος σου δεν πιάνει 11Mbps, αλλά 8.8Mbps.

Δεν φαίνεται πουθενά το δικό σου Attenuation.

Δημοσ.

Πρόσθεσα άλλη μία εικόνα μαζί με τις παραπάνω στο προηγούμενο Post μου.

Τσέκαρέ το αν μπορείς.

Ωραία. Είσαι αρκετά μακρυά από το Dslam. θεωρητικά πάντα, θα έπρεπε να κλειδώνεις γύρω στα 8, όπως κλειδώνει κ ο γειτωνάς σου, αλλά βλέπω ότι είσαι σε adsl2 profile και όχι adls2+. Ψάξε στο ρούτερ σου κ αν έχει auto profile βάλε καρφωτά adls2+. Θα το δεις να αναγράφεται adsl2+ ή adsl2_plus ή G.992.5 ή G.dmt.bis+ και πες μας

Δημοσ.

Πάρε τηλέφωνο να το κοιτάξουν.

Είναι γνωστό ότι κάποιες φορές, κατά την φορητότητα, υπάρχει πρόβλημα στο DSLAM και χρειάζεται επέμβαση των τεχνικών.

Σημείωση, για να μην έχεις αργότερα αυταπάτες. Ο φίλος σου δεν πιάνει 11Mbps, αλλά 8.8Mbps.

Δεν φαίνεται πουθενά το δικό σου Attenuation.

Να ζητήσω να το κοιτάξουν στην HOL ή πρέπει να επικοινωνήσω με τον OTE;

Δηλαδή το πρόβλημα είναι στο διαμέρισμά μου ή στο DSLAM; Γιατί απο όσο ξέρω ο τεχνικός της HOL δεν έχει πρόσβαση εκεί.

Έστω και τα 8.8 με ικανοποιούν. Το 2 όμως είναι εκτός πραγματικότητας.

P.S. Επειδή δεν το κατέχω πολύ με τις ρυθμίσεις του router, που μπορώ να βρώ το  Attenuation ;

edit--? Down 42/ Up 34.6 το Attenuation. Πρόσθεσα φωτό στο αρχικό μου Post.

Δημοσ.

Να ζητήσω να το κοιτάξουν στην HOL ή πρέπει να επικοινωνήσω με τον OTE;

Δηλαδή το πρόβλημα είναι στο διαμέρισμά μου ή στο DSLAM; Γιατί απο όσο ξέρω ο τεχνικός της HOL δεν έχει πρόσβαση εκεί.

Έστω και τα 8.8 με ικανοποιούν. Το 2 όμως είναι εκτός πραγματικότητας.

P.S. Επειδή δεν το κατέχω πολύ με τις ρυθμίσεις του router, που μπορώ να βρώ το  Attenuation ;

Το attenuation είναι στην τρίτη εικόνα που πρόσθεσες αργότερα. Με τον ΟΤΕ δεν επικοινωνείς εσύ, μόνο η HOL και σε περίπτωση που διαπιστωθεί οτί η βλάβη αφορά το χαλκό από τον κατανεμητή προς το κέντρο κ όχι την εσωτερική καλωδίωση. Με τον προηγούμενο πάροχο στα πόσα κλείδωνες;

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στο DSLAM και μπορεί να είναι είτε στον εξοπλισμό του ΟΤΕ είτε στον αντίστοιχο της HOL που υπάρχει εκεί.

Εσύ μόνο με την HOL μιλάς. Ο ΟΤΕ δεν σε ξέρει μιας και δεν είσαι στο δίκτυό του.

Δημοσ.

Απλά, για να έχω εικόνα πριν τους πάρω τηλέφωνο, τι ακριβώς υποδηλώνει ότι το πρόβλημα είναι στο DSLAM και όχι στο διαμέρισμά μου;

@leonidas_ Με τον ίδιο πάροχο, στο δίπλα διαμέρισμα, με ίδιο τύπο σύνδεσης αυτή τη στιγμή βλέπω 8.8Mbps και είμαι συνδεμένος εκεί με wireless. Στο δικό μου που είμαι συνδεμένος με ethernet βλέπω αυτά που φαίνονται στις εικόνες.

Δημοσ.

@teo20net, η απόκληση αυτή που υπάρχει στο δικό σου διαμέρισμα κ στο διπλανό διαμέρισμα μπορεί να οφείλεται στην εσωτερική καλωδίωση και στο ζεύγος καλωδίων που έχεις πέσει εσύ από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας μέχρι το διαμερισμά σου. Αν με τον προηγούμενο σου πάροχο έπιανες μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν φταίει η εσωτερική καλωδίωση σου. Αν πρόκειται για εντελώς νέα σύνδεση δε μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων σε ποιο σημείο ακριβώς οφείλεται το πρόβλημα. Για το λόγο αυτό δοκιμάζεις χωρίς splitter φιλτρα και καμμια τηλεφωνική συσκευή συνδεμένη παρα μόνο το ρούτερ σου συνδεμένο στην πρώτη πρίζα του διαμερίσματός σου. Αν δεν αλλάξει τίποτα δηλώνεις βλάβη κ θα έρθουν να σου μετρήσουν την ταχύτητα στον κατανεμητή. Αν είναι κ εκεί η ίδια ταχύτητα, η βλάβη οφείλεται στην καλωδίωση του ΟΤΕ και δίνουν βλάβη εκεί. Σε διαφορετική περίπτωση φταίει η εσωτερική σου καλωδίωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...