Εγω ειμαι ρε Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα σας σήμερα μπήκα στο κεφαλαιο με τις φόρμες στο βιβλιο HTML 4, αναφερεται οτι για να φτιαξουμε μια φορμα πρεπει να χρησιμοποιησουμε CGI scripts. το tag που δινει ειναι της μορφης : <form action="http://www.............> Επειδη το βιβλιο ειναι και λιγο παλιο χρησημοποιουντε ακομα CGI scripts? Αξιζει να μελετηθει ή εχει αντικατασταθει απο κατι καινουριο?
παπι Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ειμαι webας, αλλα νομιζω οτι το ακρωνυμιο cgi εχει μεινει ως ενα interface. Ειναι η βαση του web 2, αλλα ενταξει.. cgi script δεν θα δεις και πολυ. Θα δεις php aspx peril etc τα οποια χρησιμοποιουν το interface του cgi. Τεσπα, εφοσον εφτασες στις fοrms, καλυτερα παρατα το βιβλιο, και πηγαινε σε κανα βιβλιο για php ή ξερω γω καμια αλλη web γλωσσα.
arc Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Τα cgi scripts είναι (σχεδόν αποκλειστικά) scripts γραμμένα σε γλώσσα perl, γλώσσα η οποία έτρεχε στο server και αναλάμβανε να κάνει κάτι τα δεδομένα που έπαιρνε απο μια form. Π.χ. να τα στείλει με email ή να τα καταχωρήσει σε μια database/txt. Αυτό ειναι/ήταν αναγκαίο γιατί η html δεν εχει τέτοιες δυνατότητες (από μόνη της). Πρακτικά η Perl εχει αντικατασταθεί από άλλες πιο εύχρηστες (για αυτή τη δουλειά) γλώσσες όπως η php, asp, jsp, κλπ. Άρα αντί για action="sendmail.cgi" πλεον θα συναντάς action="sendmail.php" Αυτο δε σημαίνει οτι σαν γλώσσα εχει πεθάνει, απλώς έχει άλλες χρήσεις αντί για διαχείριση δεδομένων μιας html form. Αν θες να μάθεις web prgramming καλύτερα μην ξοδέψεις χρόνο στην perl, εκτός αν θες να το κάνεις από Hobby.
geomagas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Το cgi (common gateway interface) ήταν πάντα ένα interface. Μία "σύμβαση" μεταξύ του script σου και του web server, για να μπορούν να συνεννοηθούν. Μπορείς να φτιάξεις ένα script, θεωρητικά σε οποιαδήποτε γλώσσα, και μέσω του cgi να ανταλλάξεις πληροφορίες με το web server και τελικά με τον user agent. Θα υπάρχει μέχρι να αντικατασταθεί από κάτι άλλο, που δεν το βλέπω και τόσο πιθανό, οπότε πάντα υπάρχει λόγος να μελετηθεί.
Εγω ειμαι ρε Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) οκ ευχαρηστω, κατανοητα ολα οσα γραψατε, θα ξεσκονησω πρωτα το hmtl 4 μετα το css και υστερα βλεπω για php και javascript, να το παρω λιγο μεθοδικα γτ βλεπω να χανομαι η αληθεια ειναι πως χρησημοποιω το <form action"mailto:[email protected]" method="post"> για αρχη Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2014 από Εγω ειμαι ρε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα