Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Εκτός από την κάρτα δικτύου, υπάρχουν άλλες συσκευές που έχουν Mac Address;

Το μόνο που σκέφτηκα είναι το Wifi, αλλά και αυτό κάρτα δικτύου είναι μπορώ να πω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

wifi adapter και το bluetooth

άνοιξε ένα cmd και δώσε την εντολή ipconfig /all θα σου δείξει άλλες τις συσκευές και της mac address τους 

Και το wifi adapter κάρτα δικτύου είναι. Η διαφορά βρίσκεστε στον τρόπο λήψης του σήματος, ενσύρματα και ασύρματα. 

Για το bluetooth πρώτη φορά το ακούω, δεν το ήξερα....

Δημοσ.

Switch κλπ ολες οι layer 2 συσκευες έχουν MAC Address. Μπορεις να θεωρήσεις ότι οποιαδήποτε συσκευή συμμετέχει σε ένα δικτυο, ακομα και αν δεν έχει ή δεν χρειάζεται IP διευθυνση έχει σιγουρα MAC Address.

Δημοσ.

Switch κλπ ολες οι layer 2 συσκευες έχουν MAC Address. Μπορεις να θεωρήσεις ότι οποιαδήποτε συσκευή συμμετέχει σε ένα δικτυο, ακομα και αν δεν έχει ή δεν χρειάζεται IP διευθυνση έχει σιγουρα MAC Address.

Ναι είναι και τα Switch... Αν δεν έχουν αυτά να μου πεις ποια θα έχουν. Επίσης, σωστή η αναφορά σου για τις συσκευές που συμμετέχουν σε ένα δίκτυο (σε τοπικό).

Δημοσ.

Ναι είναι και τα Switch... Αν δεν έχουν αυτά να μου πεις ποια θα έχουν. Επίσης, σωστή η αναφορά σου για τις συσκευές που συμμετέχουν σε ένα δίκτυο (σε τοπικό).

Τι εννοεις, οτι δικτυο και να ειναι εχει μακ.

Δημοσ.

Τι εννοεις, οτι δικτυο και να ειναι εχει μακ.

Ο Chrisxxx ανέφερε πως κάθε συσκευή σε ένα δίκτυο έχει MAC Adreess και εγώ συμφώνησα μαζί του προσθέτοντας σε παρένθεση, ότι όλα αυτά γίνονται εντός τοπικού δικτύου.

Δημοσ.

Ο Chrisxxx ανέφερε πως κάθε συσκευή σε ένα δίκτυο έχει MAC Adreess και εγώ συμφώνησα μαζί του προσθέτοντας σε παρένθεση, ότι όλα αυτά γίνονται εντός τοπικού δικτύου.

Ναι σε αυτο σου απαντησα και εγω, δεν γινονται εντος τοπικου δικτυου αλλα σε καθε δικτυο

Δημοσ.

Ναι σε αυτο σου απαντησα και εγω, δεν γινονται εντος τοπικου δικτυου αλλα σε καθε δικτυο

Η διεύθυνση MAC χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μεταξύ των δικτυακών συσκευών εντός ενός τοπικού δικτύου

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7_MAC

Δημοσ.

Για να καταλάβω τώρα, εσύ έκανες ερώτηση;

Γιατί απ'ότι βλέπω είτε διορθώνεις τους άλλους είτε λες ότι το ήξερες ήδη...

Δημοσ.

Μπερδεύεις κατι, "το εκτος τοπικου δικτύου" είναι σχετικο, αν πχ βγαίνεις απο ρουτερ, τοτε ναι η μακ απο το pc σου δεν εμφανιζεται στο παροχο, εμφανίζεται ομως του ρουτερ σου, αν όμως με το τλφ συνδεθείς σε ενα 3g δικτυο τοτε η μακ σου εμφανίζετε στον παροχο

Σαν κανόνα πάρε ενα, πάντα εμφανίζετε η τελευταία μακ, αυτή δηλαδή που κουμπώνει στον παροχο, κατι αντίστοιχο γίνεται και με τις ips σου

Η διεύθυνση MAC χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μεταξύ των δικτυακών συσκευών εντός ενός τοπικού δικτύου

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7_MAC

Δημοσ.

Μπερδεύεις κατι, "το εκτος τοπικου δικτύου" είναι σχετικο, αν πχ βγαίνεις απο ρουτερ, τοτε ναι η μακ απο το pc σου δεν εμφανιζεται στο παροχο, εμφανίζεται ομως του ρουτερ σου, αν όμως με το τλφ συνδεθείς σε ενα 3g δικτυο τοτε η μακ σου εμφανίζετε σA, δεν το γνώριζα αυτό..

Δεν ήξερα ότι το Router έχει MAC. 

Δηλαδή o πάροχος γνωρίζει με ποια MAC (του router) συνδέομαι στο ίντερνετ;;

Δημοσ.

Α σε ευχαριστώ πολυ  :-D

Για να καταλάβω τώρα, εσύ έκανες ερώτηση;

Γιατί απ'ότι βλέπω είτε διορθώνεις τους άλλους είτε λες ότι το ήξερες ήδη...

Ειλικρινά έχω βαρεθεί (μα το θεό) να βλέπω τέτοια ποστ και επειδή οι υπεύθυνοι δεν κάνουν κάτι θα πω δύο λόγια. 

1) Δεν διόρθωσα κάποιον με τον τρόπο που το εννοείς. Απλός ανέφερα απόσπασμα από το Wikipedia μίας και είναι από τις ποιο έμπιστες πηγές. 

2) Δεν είπα ότι ξέρω κάτι παραπάνω, αλλά με διάφορα σχόλια μελών θυμήθηκα κάποια πράγματα που παρέλειψα και επιπλέον έγραψα κάποιες πληροφορίες.... που είναι το κακό;

3) Κανένας από αυτούς που συμμετείχαν στην συζήτηση δεν είπε τίποτα. Με βοήθησαν τα παιδιά και του ευχαριστώ. Μπορεί και να είχαν την ίδια γνώμη με εσένα, που ξέρεις.

Δημοσ.

1) Δεν διόρθωσα κάποιον με τον τρόπο που το εννοείς. Απλός ανέφερα απόσπασμα από το Wikipedia μίας και είναι από τις ποιο έμπιστες πηγές

Μην το δένεις και σχοινί κορδόνι πως η wikipedia ειναι και από τις πιό έμπιστες πηγές. Οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει στο wiki (και μόνο να στέκουν λίγο αυτά που γράφεις θα στο αφήσουν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...