Ntinaras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 δεν τρολαρω. απλα ειπα οτι καλο ειναι να μη γραφουμε ανακριβειες. 4Κ στα 10 μετρα ειναι placebo, διαφωνεις? 27αρα fhd εχω στο 1-1.2 μετρα γιατι τηνε χω και για το λαπτοπ. το 10/10 ερχεται και με σωστα γυαλια αν δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα ορασης. δεν εχω προβλημα με το τι βλεπεις στην τιβι σου. το προβλημα ειναι οτι διατεινεσαι πραγματα που δεν ισχυουν. οταν περασα απο το μαγαζι δεν ηξερα τι τηλεοραση ηταν αυτη απο μακρια απλα εκανε μπαμ οτι ηταν κατι βαρβατο οταν πηγα κοντα ειδα οτι ηταν 4κ και επαιζε και περιεχομενο 4κ αρα αποκλειω το ενδεχομενο placebo. να ηταν υπερβολικο το demo?ισως,αλλα ετσι ηταν παντα και στο 1080. 0.5 μυωπια εχω δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,αλλα δε με θεωρω 10/10 εγω σου λεω τι παρατηρω και τι με ενοχλει, αμφιβαλλεις οτι υπαρχουν ατομα που δεν καταλαβαινουν τη διαφορα απο dvdrip σε 1080?
CheOnWeb Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 οταν περασα απο το μαγαζι δεν ηξερα τη τηλεοραση ηταν αυτη απο μακρια απλα εκανε μπαμ οτι ηταν κατι βαρβατο οταν πηγα κοντα ειδα οτι ηταν 4κ και επαιζε και περιεχομενο 4κ αρα αποκλειω το ενδεχομενο placebo. να ηταν υπερβολικο το demo?ισως,αλλα ετσι ηταν παντα και στο 1080. 0.5 μυωπια εχω δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,αλλα δε με θεωρω 10/10 εγω σου λεω τι παρατηρω και τι με ενοχλει, αμφιβαλλεις οτι υπαρχουν ατομα που δεν καταλαβαινουν τη διαφορα απο dvdrip σε 1080? Τα οποία άτομα δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με μας που καταλαβαίνουμε, αντιθέτως έχουν λιγότερες σκοτούρες στο κεφάλι τους, για το πώς και πού θα δούνε μια ταινία, την απολαμβάνουν εξίσου και τους έρχεται και πολύ φθηνότερα. Αλοίμονο σε μας
Zandim Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 οταν περασα απο το μαγαζι δεν ηξερα τη τηλεοραση ηταν αυτη απο μακρια απλα εκανε μπαμ οτι ηταν κατι βαρβατο οταν πηγα κοντα ειδα οτι ηταν 4κ και επαιζε και περιεχομενο 4κ αρα αποκλειω το ενδεχομενο placebo. να ηταν υπερβολικο το demo?ισως,αλλα ετσι ηταν παντα και στο 1080. 0.5 μυωπια εχω δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,αλλα δε με θεωρω 10/10 εγω σου λεω τι παρατηρω και τι με ενοχλει, αμφιβαλλεις οτι υπαρχουν ατομα που δεν καταλαβαινουν τη διαφορα απο dvdrip σε 1080? απο τα 10 μετρα ναι. Τα αρθρα που παρεθεσα τα διαβασες? το ματι εχει συγκεκριμενη/σταθερη ικανοτητα διακρισης και μετριεται σε πιξελ ανα μοναδα γωνιας. Οσο πλησιαζεις στην οθονη μεγαλωνει η γωνια αρα μπορεις να διακρινιες και περισσοτερα πιξελ. Επισης οσο μεγαλωνει η οθονη (κρατωντας σταθερη την αποσταση) μεγαλωνει και η γωνια, αρα και τα συνολικα πιξελ που διακρινεις. Τωρα σε μια μεσσαιου-μεγαλου μεγεθους οθονη να διακρινεις 4Κ απ τα 10 μετρα δε γινεται. Η "αναλυση" του ματιου δε φτανει, ενω και γωνια ειναι παρα πολυ μικρη στα 10 μετρα. Εχεις κανει λαθος 1 ισως και 2 ταξεις μεγεθους αμα κανεις τις πραξεις. Αφου λοιπον ΔΕΝ μπορεις να διακρινεις πιξελ απο 4Κ (ουτε dvd rip καλα καλα) σε αυτη την αποσταση τοτε ερχομαστε στο οτι ειχε αλλα πλεονεκτηματα αυτη η οθονη (οπως χρωματικη αποδοση, φτινοτητα, κοντραστ) για να σε κανει να την ξεχωρισεις. 1
king2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Η μεγαλες αναλυσεις παντα αξιοποιουνται σε μεγαλες οθονες και μικρες αποστασεις.Τι να την κανω την 1080p αναλυση αν ειμαι στα 3+μετρα και βλεπω dvd rip?Εξισου αν δοκιμασω να δω την απαισια εικονα της digea στα <3 μετρα σε 40+ οθονη θα στραβωθω.Αν ειμαι στα 5 μετρα ομως θα ειναι σαν να βλεπω 720p απο τα 2 μετρα.Και αυτο γιατι χανετε η λεπτομερεια που θα εβλεπες στο hd μετα απο καποια αποσταση. Φιλε cheonweb μιλουσα για το skyfall x265 απο daa.Πολυ καλη ποιοτητα σε ικανοποιητικο μεγεθος.Απο codecs κυκλοφορουν καποιοι beta στο internet.Σε κανα εξαμηνο θα γινει mainstream ελπιζω. Το συμπερασμα ειναι οτι οσοι βλεπετε μεχρι 50" οθονη μην κατεβαζετε τσαμπα 1080p ταινιες.Ειδικα αν δεν τις σβηνετε θα πεταξετε πολλα λεφτα σε σκληρους. Προτιμηστε τα 720p των 5gb ειναι υπεραρκετα απο προσωπικη αποψη. Μην χαλατε τα ματια σας με τα απαισια cam/ts/screener.Τουλαχιστον webdl η hdrip και προτιματε παντα τα bluray 720p.Δεν θα χασετε τιποτα αν δειτε την ταινια 1 μηνα μετα απο το να τη δειτε τωρα και να χαλασετε τα ματια σας. Αν ειστε σε μεγαλη αποσταση(>3 μετρα) αν βρειτε τηλεοραση ακομα και με 1024x768 μεχρι 50" με 100 ευρο διαφορα απο την full hd πατε στην πρωτη.Εκτος και αν εχετε σχεδια για το μελλον να την βαλετε κατω απο τα 3 μετρα μην πετατε τα χρηματα σας σε μαρκετινστικα τρικς. Προτιματε πλασμα απο led αν προτεραιοτητα σας ειναι το καλο μαυρο/τα φυσικα χρωματα/η κινηση. Προτιματε led αν θελετε εντονα ψευτικα χρωματα που στην αρχη εντυπωσιαζουν αλλα με τον καιρο θα δειτε οτι βλεπετε κατι ψευτικο(οπως οι amοled της samsung. Βλεπω καποιους να πανε να παρουν μια 32αρα και λενε εε αν δεν ειναι full hd δεν αξιζει.Ρε μπαγλαμα σε τοσο μικρη τηλεοραση τι να το κανεις το 1080p?Καθαρο μαρκετινγκ.Ps3/xbox360 παιζουν σε 720p.Μην τσιμπατε. Αυτα... 3
M@ri0 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ψήνομαι άγρια για την 60άρα. Η απόσταση είναι στα 3-4 μέτρα περίπου. Αξίζει? Επίσης τώρα είδα ότι είναι από stock house http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/LG-Plasma-60-60PN6500.htm Μεταχειρισμένες έχει εκεί? 6 μήνες εγγύηση μόνο? Ξενέρωσα...
CheOnWeb Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Φιλε cheonweb μιλουσα για το skyfall x265 απο daa.Πολυ καλη ποιοτητα σε ικανοποιητικο μεγεθος.Απο codecs κυκλοφορουν καποιοι beta στο internet.Σε κανα εξαμηνο θα γινει mainstream ελπιζω. Κι εγώ. Thanx. Προτιμηστε τα 720p των 5gb ειναι υπεραρκετα απο προσωπικη αποψη. Υπεραρκετά είναι αλλά τι σε πειράζει να είναι 1080p@5Mbps; (Στο 2ωρο είναι περίπου 5GB) Προτιματε πλασμα απο led αν προτεραιοτητα σας ειναι το καλο μαυρο/τα φυσικα χρωματα/η κινηση. Προτιματε led αν θελετε εντονα ψευτικα χρωματα που στην αρχη εντυπωσιαζουν αλλα με τον καιρο θα δειτε οτι βλεπετε κατι ψευτικο(οπως οι amοled της samsung. +1 Να συμπληρώσω στο θέμα "τι βλέπω απ' τα 10 μέτρα" ότι: Το μέγεθος του pixel σε μια 50άρα 1080 είναι περίπου μισό χιλιοστό (0,57mm). Εγώ έχω πρεσβυωπία και δεν μπορώ να κρίνω αλλά μου φαίνεται δύσκολο να ξεχωρίζεις χρωματιστά κινούμενα τετραγωνάκια μισού χιλιοστού απ' τα 10 μέτρα.
πεινάς? φάε wifi Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Η μεγαλες αναλυσεις παντα αξιοποιουνται σε μεγαλες οθονες και μικρες αποστασεις.Τι να την κανω την 1080p αναλυση αν ειμαι στα 3+μετρα και βλεπω dvd rip?Εξισου αν δοκιμασω να δω την απαισια εικονα της digea στα <3 μετρα σε 40+ οθονη θα στραβωθω.Αν ειμαι στα 5 μετρα ομως θα ειναι σαν να βλεπω 720p απο τα 2 μετρα.Και αυτο γιατι χανετε η λεπτομερεια που θα εβλεπες στο hd μετα απο καποια αποσταση. Φιλε cheonweb μιλουσα για το skyfall x265 απο daa.Πολυ καλη ποιοτητα σε ικανοποιητικο μεγεθος.Απο codecs κυκλοφορουν καποιοι beta στο internet.Σε κανα εξαμηνο θα γινει mainstream ελπιζω. Το συμπερασμα ειναι οτι οσοι βλεπετε μεχρι 50" οθονη μην κατεβαζετε τσαμπα 1080p ταινιες.Ειδικα αν δεν τις σβηνετε θα πεταξετε πολλα λεφτα σε σκληρους. Προτιμηστε τα 720p των 5gb ειναι υπεραρκετα απο προσωπικη αποψη. Μην χαλατε τα ματια σας με τα απαισια cam/ts/screener.Τουλαχιστον webdl η hdrip και προτιματε παντα τα bluray 720p.Δεν θα χασετε τιποτα αν δειτε την ταινια 1 μηνα μετα απο το να τη δειτε τωρα και να χαλασετε τα ματια σας. Αν ειστε σε μεγαλη αποσταση(>3 μετρα) αν βρειτε τηλεοραση ακομα και με 1024x768 μεχρι 50" με 100 ευρο διαφορα απο την full hd πατε στην πρωτη.Εκτος και αν εχετε σχεδια για το μελλον να την βαλετε κατω απο τα 3 μετρα μην πετατε τα χρηματα σας σε μαρκετινστικα τρικς. Προτιματε πλασμα απο led αν προτεραιοτητα σας ειναι το καλο μαυρο/τα φυσικα χρωματα/η κινηση. Προτιματε led αν θελετε εντονα ψευτικα χρωματα που στην αρχη εντυπωσιαζουν αλλα με τον καιρο θα δειτε οτι βλεπετε κατι ψευτικο(οπως οι amοled της samsung. Βλεπω καποιους να πανε να παρουν μια 32αρα και λενε εε αν δεν ειναι full hd δεν αξιζει.Ρε μπαγλαμα σε τοσο μικρη τηλεοραση τι να το κανεις το 1080p?Καθαρο μαρκετινγκ.Ps3/xbox360 παιζουν σε 720p.Μην τσιμπατε. Αυτα... full hd είναι οι νέες κονσόλες οπότε οι κάτοχοι (νυν και υποψήφιοι) θα γειώσουν τις ready, συνήθως η διαφορά τιμής είναι ελεεινή ούτως ή άλλως. Για τηλεόραση μιλάμε, που το σημαντικό spec (ανάλυση) αλλάζει κάθε 5+ χρόνια. Για τις oled όταν έρθουν μαζικά και σε λογικές τιμές τα συζητάμε, από μια (πανάκριβη) μόνο που παίζει ελλάδα ( mm ) και έχω δει άκρη δεν βγαίνει και φυσικά δεν πρόκειται να δώσω σημασία σε κανέναν χλιμίτζουρα του ιντερνετ στα ξένα φορουμ παρά μόνο στα μάτια μου.
runner69 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Υπεραρκετά είναι αλλά τι σε πειράζει να είναι 1080p@5Mbps; (Στο 2ωρο είναι περίπου 5GB) Γιατι τι νοημα εχει να κανεις κατι τετοιο; Δηλαδη ποιο ειναι το κερδος; Σε μια ταινια PAL με 1080p και 5000 Kbps video bitrate, θα δαπανησεις 0,10 bits/pixel ενω με το ιδιο bitrate σε 720p θα δωσεις 0,22bits/pixel. Δηλαδη σε καθε pixel θα δωσεις πολυ περισσοτερη πληροφορια(παραπανω απο τη διπλασια) και κατ'επεκταση θα εχεις καλυτερη ποιοτητα. Τωρα το οτι θα γινει upscale, θα χασεις μερος της ποιοτητας απο οτι αν το εβλεπες σε φυσικη αναλυση 720p, αλλα απο μια αποσταση και πανω αυτο δεν θα γινει αντιληπτο. Και επισης το 720p θα μπορεις να το δεις( ή να το δωσεις σε καποιον να το δει) και σε μικροτερες συσκευες (πχ. laptop) και εκει θα ειναι πολυ καλυτερη απο το 1080p με το ιδιο bitrate. Ασε που για το 1080p απαιτειται μεγαλυτερη επεξεργαστικη ισχυς για την αναπαραγωγη απο το 720p. Επομενως σου αντιστρεφω την ερωτηση. Το 720p σε αυτο το bitrate τι σε πειραζει οταν το βλεπεις απο μια αποσταση ανω των 3m;
king2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Υπεραρκετά είναι αλλά τι σε πειράζει να είναι 1080p@5Mbps; (Στο 2ωρο είναι περίπου 5GB) +1 Να συμπληρώσω στο θέμα "τι βλέπω απ' τα 10 μέτρα" ότι: Το μέγεθος του pixel σε μια 50άρα 1080 είναι περίπου μισό χιλιοστό (0,57mm). Εγώ έχω πρεσβυωπία και δεν μπορώ να κρίνω αλλά μου φαίνεται δύσκολο να ξεχωρίζεις χρωματιστά κινούμενα τετραγωνάκια μισού χιλιοστού απ' τα 10 μέτρα. Μιλαω για αυτα που κυκλοφορουν στο ιντερνετ.Αν εκανα εγω τα encode θα προσεχα αυτο που με ειπες και θα εβαζα full hd με 5mb.Αλλα αυτα που κυκλοφορουν ειναι ειτε 720p στα 5gb ειτε 1080p με 7+mb bitrate στα 7+gb(ακομα και απο sparks/amiable). Απο τα 10 μετρα κανεις δεν μπορει να ξεχωρισει pixels.Ειτε dvd βλεπεις ειτε 4k το ιδιο και το αυτο ειναι σε tv μεχρι 50".Η 4k θα εχει καλυτερο contrast/χρωματα/ευκρινεια και ισως λογω χρωματων καποιος να ξεγελαστει και να πει οτι βλεπει καλυτερη εικονα σε εκεινη την tv. full hd είναι οι νέες κονσόλες οπότε οι κάτοχοι (νυν και υποψήφιοι) θα γειώσουν τις ready, συνήθως η διαφορά τιμής είναι ελεεινή ούτως ή άλλως. Για τηλεόραση μιλάμε, που το σημαντικό spec (ανάλυση) αλλάζει κάθε 5+ χρόνια. Για τις oled όταν έρθουν μαζικά και σε λογικές τιμές τα συζητάμε, από μια (πανάκριβη) μόνο που παίζει ελλάδα ( mm ) και έχω δει άκρη δεν βγαίνει και φυσικά δεν πρόκειται να δώσω σημασία σε κανέναν χλιμίτζουρα του ιντερνετ στα ξένα φορουμ παρά μόνο στα μάτια μου. Το xbox one ειναι 900p το ps4 δεν νομιζω να παιζει παντα στα 1080p εκτος και αν ριξουν τα frames στα 30 και κατω.Η διαφορα στην τιμη αν ειναι 40-50 ευρο ναι δεν αξιζει για 768p που ειναι οι hdready αλλα αν μιλαμε για 100+ ευρο τοτε δεν αξιζει η διαφορα στην αναλυση μεχρι 50" εκτος και αν βλεπουμε απο τα 2 μετρα.
CheOnWeb Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι τι νοημα εχει να κανεις κατι τετοιο; Δηλαδη ποιο ειναι το κερδος; Σε μια ταινια PAL με 1080p και 5000 Kbps video bitrate, θα δαπανησεις 0,10 bits/pixel ενω με το ιδιο bitrate σε 720p θα δωσεις 0,22bits/pixel. Δηλαδη σε καθε pixel θα δωσεις πολυ περισσοτερη πληροφορια(παραπανω απο τη διπλασια) και κατ'επεκταση θα εχεις καλυτερη ποιοτητα. Τωρα το οτι θα γινει upscale, θα χασεις μερος της ποιοτητας απο οτι αν το εβλεπες σε φυσικη αναλυση 720p, αλλα απο μια αποσταση και πανω αυτο δεν θα γινει αντιληπτο. Και επισης το 720p θα μπορεις να το δεις( ή να το δωσεις σε καποιον να το δει) και σε μικροτερες συσκευες (πχ. laptop) και εκει θα ειναι πολυ καλυτερη απο το 1080p με το ιδιο bitrate. Ασε που για το 1080p απαιτειται μεγαλυτερη επεξεργαστικη ισχυς για την αναπαραγωγη απο το 720p. Επομενως σου αντιστρεφω την ερωτηση. Το 720p σε αυτο το bitrate τι σε πειραζει οταν το βλεπεις απο μια αποσταση ανω των 3m; Κατ' αρχάς, όταν λες PAL εννοείς 25 fps, έτσι; Διότι "επισήμως" το PAL είναι μόνο το 768χ576 (ή 720χ576 στο digital PAL). Τώρα για τα bits/pixel έχεις δίκιο αλλά θεωρώ ότι τα 5Mb είναι αρκετά για να κρατήσεις την απαιτούμενη πληροφορία και στο 1080 και (κατά τη γνώμη μου) καλό είναι να μην πειράζεις τα pixel (υποθέτω ότι η αρχική διαθέσημη πηγή είναι 1080). Δεν θα είσαι ποτέ σίγουρος για το αποτέλεσμα και την σχετική απώλεια αφού είναι δύσκολο να γνωρίζεις πώς κάνει remapping τα pixels το κάθε software (encoder ή player) ή hardware (κάρτα γραφικών ή οθόνη). Πιθανόν να μην καταλάβεις διαφορά όπως είπες αλλά θεωρητικά έτσι είναι. Αν μιλoύσαμε για 2-3 Mbps θα συμφωνούσα περισσότερο μαζί σου. Αλλά είπαμε, αυτά είναι σχετικά και υποκειμενικά. Για την καλύτερη ανάλυση στις μικρές οθόνες που αναφέρεις, θεωρώ ότι θα έχεις σχεδόν την ίδια ποιότητα αφού και το 1080 θα το μικρύνεις για να χωράει και θα έχεις κάποιο κέρδος, χάνοντας όμως το πλεονέκτημα του native resolution. Ιδανικά, ναι, όπως ξαναείπα, το καλύτερο (ανεξαρτήτως του bitrate) είναι να αναπαράγεις το αρχείο στη φυσική του διάσταση πράγμα το οποίο όμως είναι πιο εύκολο με το 1080 όσον αφορά στις τηλεοράσεις τουλάχιστον που παίζουν full sceern, θες δεν θες. Αφού λοιπόν το θέμα έχει να κάνει με τον συχνά άγνωστο παράγοντα "σε τι οθόνη θα παίξει", καλύτερα να πηγαίνουμε στο τηλεοπτικό standard 1080. Στην πράξη όμως, για να απαντήσω και στην ερώτησή σου: Εγώ με την δουλειά που κάνω (επεξεργασία εικόνας και ήχου) έχω 3 επιλογές. 1) Να μην ξαναδώ τίποτα στο σπίτι εκτός απ΄το 27άρι Apple που είναι οριακά αποδεκτό διότι όλες οι κοινές τηλεοράσεις έχουν οθόνες της πλάκας. - Απορρίπτεται - 2) Να δώσω μια περιουσία για monitor και κάρτες Video ώστε να έχω σωστή εικόνα. (Όπως έμαθα να την κρίνω στην δουλειά μου) - Απορρίπτεται, δεν έχω τόσα. - 3) Να τα ξεχάσω όλα αυτά και να βλέπω το περιεχόμενο των ταινιών και όχι τα pixels τους, δηλαδή: Το 720p@5Mb στα 3 μέτρα είναι μια χαρά! - Εγκρίθηκε - Αυτά περί όλων αυτών των ασήμαντων λεπτομεριών που δεν αξίζουν πιστεύω να αναλωθούμε άλλο. Καλές προβολές! Che Μιλαω για αυτα που κυκλοφορουν στο ιντερνετ. Σωστά μιλάς, το έχω διευκρινίσει σε προηγούμενο post. 3
king2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Πανω απ'ολα μην ξεχναμε να απολαμβανουμε την ταινια για αυτο που ειναι και οχι για τα εφε της και την εικονα της. Προσωπικα θα ευχαριστηθω πολυ παραπανω μια ταινιαρα οπως το 2001/the time machine του 1960/the network του 1976 ακομα και αν την δω σε 14αρα crt απο οτι μια ταινια με εξαιρετικα εφε σε ενα σινεμα που το μονο που προσφερει ειναι τα εφε και απο σεναριο 0.Υπαρχουν πολλες τετοιες(pacific rim,transformers και αλλες του ειδους). Απολαυστε το περιεχομενο της ταινιας οπως πολυ σωστα ειπε ο φιλος cheonweb και μην σκοτιζεστε και τοσο με τα 720p/1080p/4k κτλ.Εχουμε χασει το νοημα στις ταινιες και πρωτα βλεπουμε αν ειναι blockbuster και μετα το βλεπουμε.Τεραστιο λαθος. 2
Heatspreader Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Το συμπερασμα ειναι οτι οσοι βλεπετε μεχρι 50" οθονη μην κατεβαζετε τσαμπα 1080p ταινιες.Ειδικα αν δεν τις σβηνετε θα πεταξετε πολλα λεφτα σε σκληρους. Προτιμηστε τα 720p των 5gb ειναι υπεραρκετα απο προσωπικη αποψη. Μην χαλατε τα ματια σας με τα απαισια cam/ts/screener.Τουλαχιστον webdl η hdrip και προτιματε παντα τα bluray 720p.Δεν θα χασετε τιποτα αν δειτε την ταινια 1 μηνα μετα απο το να τη δειτε τωρα και να χαλασετε τα ματια σας. Προτιματε πλασμα απο led αν προτεραιοτητα σας ειναι το καλο μαυρο/τα φυσικα χρωματα/η κινηση. Προτιματε led αν θελετε εντονα ψευτικα χρωματα που στην αρχη εντυπωσιαζουν αλλα με τον καιρο θα δειτε οτι βλεπετε κατι ψευτικο(οπως οι amοled της samsung. Από 720p και πάνω μέχρι σε 50" που έχω δει όταν το αρχείο έχει τη χωρητικότητα που λες, είναι μια χαρά. Κάποιες τις κατεβάζω και 1080p, αλλά νομίζω ότι η διαφορά είναι μικρή. Εγώ όπως έχω ξαναπεί, δεν πολυανέχουμαι ούτε το 27άρι του imac για ταινίες. Μπροστά στη Plasma δεν πιάνει μία.
CheOnWeb Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ όπως έχω ξαναπεί, δεν πολυανέχουμαι ούτε το 27άρι του imac για ταινίες. Μπροστά στη Plasma δεν πιάνει μία. Μαζί σου, αν μιλάμε για μέγεθος και refresh rate. Στο χρώμα όμως (που είναι η δική μου ευαισθησία), όχι, το Apple είναι σαφώς πιο ακριβές. Για να το κρίνεις βέβαια χρειάζεσαι monitor αναφοράς δίπλα του. Αλλιώς είναι θέμα γούστου.
HERTHAN Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Πανω απ'ολα μην ξεχναμε να απολαμβανουμε την ταινια για αυτο που ειναι και οχι για τα εφε της και την εικονα της. Αυτο ειναι το πιο σημαντικο απ'ολα!
kostas_dr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Το συμπερασμα ειναι οτι οσοι βλεπετε μεχρι 50" οθονη μην κατεβαζετε τσαμπα 1080p ταινιες.Ειδικα αν δεν τις σβηνετε θα πεταξετε πολλα λεφτα σε σκληρους. Προτιμηστε τα 720p των 5gb ειναι υπεραρκετα απο προσωπικη αποψη. Βλεπω καποιους να πανε να παρουν μια 32αρα και λενε εε αν δεν ειναι full hd δεν αξιζει.Ρε μπαγλαμα σε τοσο μικρη τηλεοραση τι να το κανεις το 1080p?Καθαρο μαρκετινγκ. Αυτα... Προσωπικά, στην full HD 32αρα μου (με μικρή όμως απόσταση θέασης), προτιμώ να βλέπω ταινίες και σειρές στα 1080p. Έχω δει αρκετή διαφορά σε σχέση με τα αντίστοιχα αρχεία 720p, πως να το κάνουμε. Φαντάζομαι τι γίνεται σε μεγαλύτερα πανελ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις