runner69 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Αυτονόητο το ότι το release πρέπει να είναι πανομοιότυπο για να μπορείς να συγκρίνεις. Πάμε παρακάτω. Καλές οι μαθηματικές πράξεις σου (σε παρακάτω post σου) υπάρχουν όμως και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν τη θέαση. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια οπτική αντίληψη. Το 25-30% από μια ομάδα ανθρώπων θα σου πει πως το 1080p "δείχνει" καλύτερα από το 720p σε μια απόσταση ακόμα και άνω των 3.5 μέτρων. Αυτό δε μπορείς να το αμφισβητήσεις έστω και αν η θεωρία λέει το αντίθετο. Παρόμοιος προβληματισμός υπήρχε και με το release του Legato Link Conversion (sound above 20kHz) την δεκαετία του 90 αλλά αυτό αφορά τον ήχο και δεν είναι επί του παρόντος. Εδω εχει να κανει με το τι γνωση εχει ο καθενας για να ορισει το "πανοποιοτυπο" καθως μπορει να διαφερει πολυ απο την πραγματικοτητα. Ο αλλος μπορει να βλεπει ιδιο codec, ιδια αναλυση,ιδιο bitrate και αρα να λεει οτι ειναι πανομοιοτυπα release ενω να διαφερουν αφανταστα σε ρυθμισεις στη διαδικασια του encoding. Επομενως αυτα τα "αυτονοητα με τα πανομοιοτυπα" τα ακουω βερεσε. Αυτα με τα ποσοστα που αναφερεις υπαρχουν σε καμια ερευνα ή ειναι τυχαια νουμερα; Φυσικα και υπαρχουν και αετοματηδες και ουτε ολοι εχουμε τις ιδιες οπτικες ικανοτητες αλλα η πλειοψηφια δεν θα μπορει να καταλαβει διαφορα μετα τα 3m σε αυτες τις αναλυσεις σε αυτες τις ιντσες. Edit: και φυσικα υπαρχουν και ανθρωποι που νομιζουν οτι βλεπουν διαφορες.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Πολυ κατατοποστικο το ποστ του φιλου cheonweb.Στο μονο που θα διαφωνησω ειναι οτι 1080p με 5mb bitrate ειναι μονο τα brrips/bdrips και καλυτερα να προτιμαμε το καλης ποιοτητας 720p.Τα 1080p με τα 10+gb ειναι για 60+ ιντσες. Και ποτε δεν προκειτε να δουμε πραγματικα ατοφιο υλικο απο καμια ταινια.Στην καλυτερη ειναι τα full bluray.Αλλα ποιος δεν ειναι ικανοποιημενος με ενα καλο 720p σε 50" οθονη?Πολυ λιγοι που βλεπουν σε 300" προβολεα εκεινοι εχουν τα bluray players Δεν διαφωνώ εφ όσον διαλέγεις από έτοιμα rip, εγώ στο θέμα "επιλογή bitrate" αναφερόμουν κυρίως στην περίπτωση που κάνουμε εμείς το rip/conversion από BD ή γενικώς από 10αρια και 15αρια bitrate σε κάτι πιο μαζεμένο. Εκεί λοιπόν δεν έχεις κανένα λόγο να φύγεις απ' το 1080. Μόνο κακό θα κάνεις. Ακόμη κι αν έχεις HD Ready τηλεόραση θα πρέπει να βρεις τρόπο να παίξεις σε native resolution και όχι 1366χ768 (τόσο δεν είναι. Αλλιώς το πλεονέκτημα του "1:1 pixel mapping" πάει περίπατο. Η λογική "μεγαλύτερες διαστάσεις=μεγαλύτερο bitrate βασίζεται στη λογική ότι το υλικό θα προβληθεί σε αντίστοιχου μεγέθους οθόνες. Το 1080 σε μεγαλύτερη, το 720 σε μικρότερη. Εμείς όμως συνηθίζουμε να βλέπουμε σε full screen όποιες κι αν είναι οι διαστάσεις του video που αναπαράγουμε. Άρα το καλύτερο μέγεθος για τα video μας είναι το μέγεθος της οθόνης μας. Και αν η οθόνη μας είναι στο standard του 1920χ1080; Ό,τι καλύτερο. Όλα 1080. Ακόμη και σε 2Mbps δεν έχει πρόβλημα αν γίνει σωστή δουλειά. Επιπλέον όταν έρθει η ώρα για οθόνη 4Κ θα έχεις το καλύτερο δυνατό upscale αφού είναι ακριβώς διπλάσιο και στις 2 διαστάσεις. (τετραπλάσιο σε μέγεθος/εμβαδόν) πράγμα που βολεύει πάαααρα πολύ τα software και τα panels. Όλα αυτά αν θες να κρατήσεις ταινίες σε σχετικά μικρό μέγεθος και με την μικρότερη δυνατή απώλεια. Αλλιώς είπαμε, οι καλές ταινίες... Έχω δει πολλά ατόφια υλικά. Είμαι μια χαρά με "ταπεινά" 720p (σε 27άρι 2560χ1440, το διπλάσιο που λέγαμε) και 1080p σε παλιά 40άρα LCD. Να πηγαίνουμε και κανα σινεμά, όχι όλα τζάμπα. 2
Alex_gr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Εδω εχει να κανει με το τι γνωση εχει ο καθενας για να ορισει το "πανοποιοτυπο" καθως μπορει να διαφερει πολυ απο την πραγματικοτητα. Ο αλλος μπορει να βλεπει ιδιο codec, ιδια αναλυση,ιδιο bitrate και αρα να λεει οτι ειναι πανομοιοτυπα release ενω να διαφερουν αφανταστα σε ρυθμισεις στη διαδικασια του encoding. Επομενως αυτα τα "αυτονοητα με τα πανομοιοτυπα" τα ακουω βερεσε. Αυτα με τα ποσοστα που αναφερεις υπαρχουν σε καμια ερευνα ή ειναι τυχαια νουμερα; Φυσικα και υπαρχουν και αετοματηδες και ουτε ολοι εχουμε τις ιδιες οπτικες ικανοτητες αλλα η πλειοψηφια δεν θα μπορει να καταλαβει διαφορα μετα τα 3m σε αυτες τις αναλυσεις σε αυτες τις ιντσες. Edit: και φυσικα υπαρχουν και ανθρωποι που νομιζουν οτι βλεπουν διαφορες. Γενικώς ακούς τα πάντα "βερεσε" απ' ότι φαίνεται και προσπαθείς με απανωτά post και επιθετικό τόνο να πείσεις σε ένα νήμα που δε προσφέρεται για flaming. Φυσικά και υπάρχει έρευνα. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει το κείμενο στο ίντερνετ ούτε και θα μπω στη λογική "Googlάρω 5 λεπτά και ποστάρω τις καινούργιες μου γνώσεις". Anyway σέβομαι την άποψη σου αλλά διαφωνώ εν μέρει. Μέχρι εκεί.
runner69 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Γενικώς ακούς τα πάντα "βερεσε" απ' ότι φαίνεται και προσπαθείς με απανωτά post και επιθετικό τόνο να πείσεις σε ένα νήμα που δε προσφέρεται για flaming. Φυσικά και υπάρχει έρευνα. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει το κείμενο στο ίντερνετ ούτε και θα μπω στη λογική "Googlάρω 5 λεπτά και ποστάρω τις καινούργιες μου γνώσεις". Anyway σέβομαι την άποψη σου αλλά διαφωνώ εν μέρει. Μέχρι εκεί. Επιθετικο τονο; Δεν καταλαβα που τον ειδες; Καμια επιθεση. Μην βιαζεσαι να προσαψεις κατηγοριες και να προσβαλλεις τον αλλον γιατι μπορω να κανω και εγω εξισου το ιδιο. Οσα για τα απανωτα post εκπλησσομαι. Υπαρχει καποιος αγραφος κανονας που λεει απαντας-συζητας μονο με ενα χρηστη καθε φορα; Καλη συνεχεια.
king2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δεν διαφωνώ εφ όσον διαλέγεις από έτοιμα rip, εγώ στο θέμα "επιλογή bitrate" αναφερόμουν κυρίως στην περίπτωση που κάνουμε εμείς το rip/conversion από BD ή γενικώς από 10αρια και 15αρια bitrate σε κάτι πιο μαζεμένο. Εκεί λοιπόν δεν έχεις κανένα λόγο να φύγεις απ' το 1080. Μόνο κακό θα κάνεις. Ακόμη κι αν έχεις HD Ready τηλεόραση θα πρέπει να βρεις τρόπο να παίξεις σε native resolution και όχι 1366χ768 (τόσο δεν είναι . Αλλιώς το πλεονέκτημα του "1:1 pixel mapping" πάει περίπατο. Η λογική "μεγαλύτερες διαστάσεις=μεγαλύτερο bitrate βασίζεται στη λογική ότι το υλικό θα προβληθεί σε αντίστοιχου μεγέθους οθόνες. Το 1080 σε μεγαλύτερη, το 720 σε μικρότερη. Εμείς όμως συνηθίζουμε να βλέπουμε σε full screen όποιες κι αν είναι οι διαστάσεις του video που αναπαράγουμε. Άρα το καλύτερο μέγεθος για τα video μας είναι το μέγεθος της οθόνης μας. Και αν η οθόνη μας είναι στο standard του 1920χ1080; Ό,τι καλύτερο. Όλα 1080. Ακόμη και σε 2Mbps δεν έχει πρόβλημα αν γίνει σωστή δουλειά. Επιπλέον όταν έρθει η ώρα για οθόνη 4Κ θα έχεις το καλύτερο δυνατό upscale αφού είναι ακριβώς διπλάσιο και στις 2 διαστάσεις. (τετραπλάσιο σε μέγεθος/εμβαδόν) πράγμα που βολεύει πάαααρα πολύ τα software και τα panels. Όλα αυτά αν θες να κρατήσεις ταινίες σε σχετικά μικρό μέγεθος και με την μικρότερη δυνατή απώλεια. Αλλιώς είπαμε, οι καλές ταινίες... Έχω δει πολλά ατόφια υλικά. Είμαι μια χαρά με "ταπεινά" 720p (σε 27άρι 2560χ1440, το διπλάσιο που λέγαμε) και 1080p σε παλιά 40άρα LCD. Να πηγαίνουμε και κανα σινεμά, όχι όλα τζάμπα. Δεν εχω υπολογιστη ικανω για ριπαρισματα οποτε αρκουμε στα release των γνωστων group.Αυτο με το οτι αναλυση ειναι το πανελ τετοια αναλυση πρεπει να εχει και το βιντεο δεν το ηξερα.Το ps3 ειναι σε 720p.Θα δειξει καλυτερα σε μια 720p τηλεοραση απο μια 1080p επειδη θα γινει upscale?Το 1080px2 ειναι οντως παρα πολυ καλο για τις μελλοντικες τηλεορασεις και δεν θα χρειαστει να πεταξουμε τις ταινιες μας.Εχουν αρχισει δειλα δειλα να ερχονται κατι x265 releases και η ποιοτητα τους ειναι εξαιρετικη με μικροτερο μεγεθος απο τα x264.Much better codec.Παλια συνηθηζα να βλεπω καμια 20αρια ταινιες το μηνα απο τις 3000 που εχω αλλα ημουν περισσοτερος των σειρων και ας ελιωνε το nettbook στο downloading.Εβαλα τα novacinema πριν 25 μερες και ειδη εχω δει 76 ταινιες και αρκετες τις ειχα χρονια στους σκληρους αλλα δεν τις εχω δει ποτε.Το cinema το θεωρω υπερβολικο εκτος και αν παιζει κανενα αριστουργημα.Σπιτακι με την ησυχια σου το 5.1 σου και απολαμβανεις.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δυστυχώς το 720 δεν "κάθεται" στις 720 τηλεοράσεις γιατί... δεν είναι 720. Απ´ ότι ξέρω, οι HD Ready είναι 768 και δεν υπάρχει τρόπος να παίξεις σε native resolution (θα έβλεπες μαύρα περιθώρια γύρω-γύρω). Μπορεί να κάνω λάθος. Το σίγουρο είναι ότι ισχύει στα 1080 αλλά μην τρελένεσαι κιόλας. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Απλώς αν έχεις 1080 TV και 1080 videos είναι ανούσιο να τα κατεβάζεις σε 720 για να γλιτώσεις χώρο. Κατέβασε το BitRate και κράτα το 1080 ( ή ψάξε για 1080 με το BitRate που σου "ταιριάζει". Αν δεν βρεις, είπαμε, μην τρελενόμαστε.) Όντως έχουν βγει h265? Κι ο codec? τον έχουμε; Με ενδιαφέρει κυρίως για να κάνω καλύτερα ή μικρότερα 1080 και λιγότερο για το 4K.
Ntinaras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Όσο για τον φίλο που βλέπει τα pixel στην 50άρα, θα ήθελα να μου πει, τι βλέπει στις αίθουσες με ηλεκτρονική προβολή. Λογικά θα πρέπει να βλέπει "τέρατα". Υποθέτω όμως ότι δεν συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον στις αίθουσες που είναι "σωστές". Γιατι; Οι διαστάσεις είναι ίδιες (1920χ1080), άντε στην καλύτερη 2048χ1080. Τι είναι αυτό που κάνει την εικόνα σαφώς καλύτερη; Το BITRATE. Είναι 10 φορές μεγαλύτερο (10 φορές λιγότερη συμπίεση) από το bluray, το οποίο είναι 5-10 φορές μεγαλύτερο από τα h264 που κατεβάζουμε. Αν σκεφτείς ότι το ασυμπίεστο master είναι κι αυτό 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό που προβάλεται στα σινεμά, καταλαβαίνεις τι "σφαλιάρα" έχει φάει το προτότυπο υλικό μέχρι να το δεις εσύ. Ο τρόπος που θα ρίξεις την σφαλιάρα έχει τεράστια σημασία. 'Οταν μέχρι πρότινος ξεκινούσαμε από 35mm φιλμ (αξεπέραστο ακόμη) για να καταλήξουμε σε 768χ576, είχαμε καταλάβει την σημασία, την δυσκολία και κυρίως την φύση του προβλήματος. Ήταν ΚΑΙ καλλιτεχνικό το θέμα. Δεν έφτανε μόνο το μηχάνημα (κόστους 300.000.000 δρχ και τιμής ενοικίασης 200.000 δρχ/ώρα). Έπρεπε να έχεις και έμπειρο χειριστή. Ποτέ δεν καταφέραμε στη Ελλάδα να φτάσουμε την ποιότητα των Άγγλων και των Γάλλων κι ας είχαμε τα ίδια μηχανήματα. Το πώς θα ξεγελάσεις το μάτι με υλικά κατώτερης ανάλυσης και διαστάσεων είναι τέχνη! Τώρα λοιπόν κρίνουμε τις οθόνες μας βάσει ενός υλικού που είναι 500 φορές πιο συμπιεσμένο απ' το προτότυπο και συνήθως χωρίς καμμιά ιδιαίτερη φροντίδα για τον τρόπο που έχει γίνει η συμπίεση. Είναι άδικο και παραπλανητικό. Να είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε "φθηνά" τόσες και τόσες ωραίες ταινίες. Γιατί, ξαναλέω, οι καλές ταινίες παραμένουν καλές όπου και να τις δεις. Συγνώμη αν σας κούρασα. Πάω να δω γαύρο και τα λέμε αργότερα... Το DVD PAL είναι 576i (Interlace) τελευταια εχω παει σε 2 σινεμα το ενα ηταν το νανα στη δαφνη το οποιο ειχε απαραδεκτη εικονα ισαξια με κατι λιγο καλυτερο του dvd και το odeon το οποιο διαφημιζε "ψηφιακη προβολη" και η εικονα του ηταν κλασεις ανωτερη επιπεδου αναμεσα 720 με 1080 θα ελεγα. στη τηλεοραση μου που "κοροιδευεις" οτι βλεπω πιξελ, ναι τα βλεπω και βλεπω και κοκκο και θορυβο και με ενοχλει και το stutter της εικονας οταν κανει pan η καμερα,παρολο που εχω ρυθμισει την προβολη να ειναι στα 24hz (στα 50 δεν παλευοτανε) κατεβαζω ταινιες κατα 99% απο Hdmaniacs Που εχουν και μεγαλο bitrate Και σωστο encoding,παρ ολα αυτα σε μερικες (φανταζομαι λογω πηγης) η εικονα ειναι αρκετα κακη ,ισως φταιει που εχω ρυθμισει το sharpness λιγο παραπανω γιατι σιχαινομαι την θολουρα. επισης δε ξερω αν εχεις δει ποτε απο κοντα τηλεοραση 4k αλλα η ποιοτητα της εικονας της φαινεται απο 10 μετρα,δε χρειαζεται να πας κοντα τη μουρη σου για να δεις πιξελ... 1
Zandim Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 επισης δε ξερω αν εχεις δει ποτε απο κοντα τηλεοραση 4k αλλα η ποιοτητα της εικονας της φαινεται απο 10 μετρα,δε χρειαζεται να πας κοντα τη μουρη σου για να δεις πιξελ... placebo effect. Αν διαβασεις καποιο σοβαρο αρθο για την "αναλυση" του ματιου θα δεις οτι δε στεκει αυτο που γραφεις. Τωρα βεβαια μπορει και τις 4Κ που ειδες να εχουν πολυ καλυτερη χρωματικη αποδοση, φωτεινοτητα, και κοντραστ σε σχεση με τις "απλες" 1080, και να νομιζεις οτι ειανι θεμα αναλυσης. ο φιλος απο πανω που εκανε μαθηματικη αναλυση τα γραφει σωστα. Το παρακατω αρθρο δειχνει σε διαγραμμα μεχρι τι αναλυση μπορει το ματι να διακρινει αναλογα τις ιντσες της τηλεορασης και την αποσταση που την εχουμε. http://www.rtings.com/info/television-size-to-distance-relationship http://www.rtings.com/info/what-is-the-best-distance-to-watch-tv http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HDTV_viewing_distance 3
CheOnWeb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 τελευταια εχω παει σε 2 σινεμα το ενα ηταν το νανα στη δαφνη το οποιο ειχε απαραδεκτη εικονα ισαξια με κατι λιγο καλυτερο του dvd και το odeon το οποιο διαφημιζε "ψηφιακη προβολη" και η εικονα του ηταν κλασεις ανωτερη επιπεδου αναμεσα 720 με 1080 θα ελεγα. στη τηλεοραση μου που "κοροιδευεις" οτι βλεπω πιξελ, ναι τα βλεπω και βλεπω και κοκκο και θορυβο και με ενοχλει και το stutter της εικονας οταν κανει pan η καμερα,παρολο που εχω ρυθμισει την προβολη να ειναι στα 24hz (στα 50 δεν παλευοτανε) κατεβαζω ταινιες κατα 99% απο Hdmaniacs Που εχουν και μεγαλο bitrate Και σωστο encoding,παρ ολα αυτα σε μερικες (φανταζομαι λογω πηγης) η εικονα ειναι αρκετα κακη ,ισως φταιει που εχω ρυθμισει το sharpness λιγο παραπανω γιατι σιχαινομαι την θολουρα. επισης δε ξερω αν εχεις δει ποτε απο κοντα τηλεοραση 4k αλλα η ποιοτητα της εικονας της φαινεται απο 10 μετρα,δε χρειαζεται να πας κοντα τη μουρη σου για να δεις πιξελ... Ρε Ntinara, δεν κοροϊδεύω, αν τα βλέπεις, τα βλέπεις. Τι να σου πω εγώ; Απλώς λέω ότι δεν είναι τόσο η ανάλυση που σε ενοχλεί αλλά η συμπίεση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Κόκκο έχει μόνο το φιλμ και πολύ δύσκολα θα τον διακρίνεις σε συμπιεσμένα αρχεία αφού έχει μεταμορφωθεί σε ομοιογενοποιημένα pixels. Θόρυβο μπορεί να δεις αλλά προέρχεται από καλώδια, ηλεκτρονικά κυκλώματα και κυρίως από pushάρισμα των αισθητήρων των καμερών. Δεν έχει σχέση με αναλύσεις μεγέθη κλπ. Το shutter είναι πρόβλημα της οθόνης και (ίσως) των ρυθμίσεων της κωδικοποίησης. Έχω δει 4k. Ίδια ποιότητα με τις HD έχουν, απλώς με περισσότερα pixels. Δηλαδή ακόμα πιο δύσκολο να βρεις κατάλληλο υλικό για να κρίνεις την οθόνη. Τα demo που βάζουν στα μαγαζιά είναι παραπλανητικά. Έχω δει και Dolby Monitor όμως στα 1080 και κατάλαβα πόσα πράγματα εκτός της ανάλυσης παίζουν ρόλο. Προσωπικά, λόγω δουλειάς (post production), έχουν σταματήσει να με ενοχλούν οι λεπτομέρειες στο Home Cinema, αλλιώς θα ήθελα κανά 10χίλιαρο.
Zandim Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Συμπληρωνω, πολλες demo 4Κ τηλεορασεις παιζουν σε σημα 1080. Και ερχονται μετα διαφοροι, και μολις βλεπουν το 4Κ λενε "ε καλα κανει μπαμ οτι εχει διαφορα στην αναλυση".
Material_Defender_1032 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Όντως έχουν βγει h265? Κι ο codec? τον έχουμε; Με ενδιαφέρει κυρίως για να κάνω καλύτερα ή μικρότερα 1080 και λιγότερο για το 4K. Skyfall x265 DAA 1
default Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο. Καλυτερα να κλειδωθει. 1
Ntinaras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 placebo effect. Αν διαβασεις καποιο σοβαρο αρθο για την "αναλυση" του ματιου θα δεις οτι δε στεκει αυτο που γραφεις. Τωρα βεβαια μπορει και τις 4Κ που ειδες να εχουν πολυ καλυτερη χρωματικη αποδοση, φωτεινοτητα, και κοντραστ σε σχεση με τις "απλες" 1080, και να νομιζεις οτι ειανι θεμα αναλυσης. ο φιλος απο πανω που εκανε μαθηματικη αναλυση τα γραφει σωστα. Το παρακατω αρθρο δειχνει σε διαγραμμα μεχρι τι αναλυση μπορει το ματι να διακρινει αναλογα τις ιντσες της τηλεορασης και την αποσταση που την εχουμε. http://www.rtings.com/info/television-size-to-distance-relationship http://www.rtings.com/info/what-is-the-best-distance-to-watch-tv http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HDTV_viewing_distance το placebo το αποκλειω. και δε μιλαω για καλυτερα χρωματα αντιθεση,μιλαω για ποιοτητα εικονας που εχει να κανει με την αναλυση και το bitrate.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Skyfall x265 DAA Thanx! Τον codec θα ήθελα να βρω για να τον "φυτέψω" στο PC και να δουλεύει με τους Encoder μου ή έστω έναν converter που να τον περιλαμβάνει. Μήπως είναι νωρίς ακόμη;
Ntinaras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Ρε Ntinara, δεν κοροϊδεύω, αν τα βλέπεις, τα βλέπεις. Τι να σου πω εγώ; Απλώς λέω ότι δεν είναι τόσο η ανάλυση που σε ενοχλεί αλλά η συμπίεση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Κόκκο έχει μόνο το φιλμ και πολύ δύσκολα θα τον διακρίνεις σε συμπιεσμένα αρχεία αφού έχει μεταμορφωθεί σε ομοιογενοποιημένα pixels. Θόρυβο μπορεί να δεις αλλά προέρχεται από καλώδια, ηλεκτρονικά κυκλώματα και κυρίως από pushάρισμα των αισθητήρων των καμερών. Δεν έχει σχέση με αναλύσεις μεγέθη κλπ. Το shutter είναι πρόβλημα της οθόνης και (ίσως) των ρυθμίσεων της κωδικοποίησης. Έχω δει 4k. Ίδια ποιότητα με τις HD έχουν, απλώς με περισσότερα pixels. Δηλαδή ακόμα πιο δύσκολο να βρεις κατάλληλο υλικό για να κρίνεις την οθόνη. Τα demo που βάζουν στα μαγαζιά είναι παραπλανητικά. Έχω δει και Dolby Monitor όμως στα 1080 και κατάλαβα πόσα πράγματα εκτός της ανάλυσης παίζουν ρόλο. Προσωπικά, λόγω δουλειάς (post production), έχουν σταματήσει να με ενοχλούν οι λεπτομέρειες στο Home Cinema, αλλιώς θα ήθελα κανά 10χίλιαρο. κοκκο εχουν και πολλες ταινιες επιτηδες για εφφε. πχ saving private ryan σε 1080 η πηγη ηταν με κοκο επιτηδες απο τον σκηνοθετη αυτο κανει μπαμ στο ματι (το αν ειναι ωραιο η οχι ειναι αλλο θεμα) αλλα σου δινει την αισθηση οτι ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας η εικονα. τα demo ειναι παραπλανητικα γιατι εχουν τεραστιο Bitrate αλλα συγκρινα demo 4κ και demo 1080 και η διαφορα ηταν εμφανης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις