Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για αυτο μιλησα για hd υλικο.Εγω βλεπω στα 2 μετρα σε 42αρα και το 1080i που δινει η νοβα με φτανει.Αλλα στα sd καναλια πρεπει να παω στα 3 μετρα ωστε να μην βλεπω χαλια εικονα.Για μια οικογενεια που ουτε ξερει τι ειναι hd αν μια με 1024x768 50αρα εχει 100 κατω απο την fullhd εννοειται να παει σε εκεινη παρα στην fullhd.

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω δηλαδη εχω βιονικο ματι που ακομα και το 1080 μου φαινεται λιγο στα 3-4 μετρα?

Το 1080p σε 50αρα λιγο στα 3-4 μετρα;; Μαλλον τοτε εχεις βιονικο ματι.

Δημοσ.

Για αυτο μιλησα για hd υλικο.Εγω βλεπω στα 2 μετρα σε 42αρα και το 1080i που δινει η νοβα με φτανει.Αλλα στα sd καναλια πρεπει να παω στα 3 μετρα ωστε να μην βλεπω χαλια εικονα.Για μια οικογενεια που ουτε ξερει τι ειναι hd αν μια με 1024x768 50αρα εχει 100 κατω απο την fullhd εννοειται να παει σε εκεινη παρα στην fullhd.

μα η διαφορα τιμης δεν δικαιολογει το 1024X768,

μιλαμε για 8 ευρω.

Το 1080p σε 50αρα λιγο στα 3-4 μετρα;; Μαλλον τοτε εχεις βιονικο ματι.

ναι βλεπω κυκλους  πιξελ.

Δημοσ.

μα η διαφορα τιμης δεν δικαιολογει το 1024X768,

μιλαμε για 8 ευρω.

Μιλαω για αυτη:

www.skroutz.gr/products/show/12467191

Η διαφορα ειναι 40 ευρο

Δημοσ.

αφηστε το πολυ μπλαμπλα.....η προσφορα δεν ειναι και τοσο προσφορα,οταν στα μεντια  εχουν 50αρες σε αυτην την τιμη,τουλαχιστον εδω και ενα χρονο.. και αυτην την στιγμη  εχουν μια απο 455..................αλλα θα περιμενω να παει κατω απο 300.........

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/LG-50PN450B,99452,397565,634072.html?langId=-18

Καλά...συγνώμη που έχουμε το θράσος να φλυαρούμε και να σε ζαλίζουμε, για «λεπτομέρειες» όπως η σχεδόν ...διπλάσια(!) ανάλυση τού μοντέλου για το οποίοι συζητάμε, συγκριτικά με αυτό που μας δείχνεις, το οποίο είναι λογικό να προτιμήσει ο υποψήφιος αγοραστής, αφού θα κερδίσει ...8 ολόκληρα ευρώ!...

...σας έχουν μείνει πολλές στο mediamarkt που δουλεύεις, ε; Κατειλημμένος χώρος στην αποθήκη εδώ κι ένα χρόνο, είναι διάστημα, δε μπορώ να πω!

για τον μεσο χρηστη,που ψαχνει φτηνη 50αρα,δεν εχουν καμια διαφορα........ουτε προκειτε να καταλαβει διαφορα στις δυο αναλυσεις....

Ο «μέσος χρήστης» που αγοράζει εν γνώσει του υποδεέστερη συσκευή, με κριτήριο τη συγκλονιστική διαφορά των €8,00, έχει όντως τεράστιο πρόβλημα αντίληψης τής γενικότερης πραγματικότητας, οπότε όντως δε θα καταλάβει διαφορά. Μάλλον όμως τους αναζητάς σε λάθος forum αυτούς τους χρήστες...

...δοκίμασε μία στο:

www.aerotomi_sto_lada.gr, ή στο:

www.kagourasplanet/cub90_vs_fireblade/limanakia.gr

επισης στα μεντια,εχει στα 500+, 50αρα λεντ με μιση καταναλωση απο την πλασμα.........

...και το suzuki alto 1.0 τής γυναίκας μου, έχει το 1/3 τής κατανάλωσης ενός GTR. Ξέρεις κανέναν που θέλει να τα κάνουμε τράμπα, μία η άλλη;

• Like 6
Δημοσ.

ναι βλεπω κυκλους  πιξελ.

Για να επανελθω εδω, για να βλεπεις pixels στα 3 μετρα (βλεπεις δεν βαζω τα 4) σε full hd se 50αρα, ειναι σαν να μου λες οτι βλεπεις pixels απο τα 25 cm σε 5,5" κινητο με 525ppi, δηλαδη 2K αναλυση. Εφοσον λοιπον καταφερνεις κατι τετοιο, πραγματικα εχεις βιονικο ματι αλλα πρεπει να εισαι η εξαιρεση.

• Like 1
Δημοσ.

εκανες καποια πραξη για να βρεις ακριβως το μεγεθος του καθε πιξελ στη τηλεοραση μου η ειναι τυχαια τα νουμερα?

Δημοσ.

Για να επανελθω εδω, για να βλεπεις pixels στα 3 μετρα (βλεπεις δεν βαζω τα 4) σε full hd se 50αρα, ειναι σαν να μου λες οτι βλεπεις pixels απο τα 25 cm σε 5,5" κινητο με 525ppi, δηλαδη 2K αναλυση. Εφοσον λοιπον καταφερνεις κατι τετοιο, πραγματικα εχεις βιονικο ματι αλλα πρεπει να εισαι η εξαιρεση.

Αυτό περίπου θα έλεγα και εγώ αλλά λίγο πιο απλά, χρησιμοποιώντας αδιαμφισβήτητη γεωμετρία δημοτικού.

εκανες καποια πραξη για να βρεις ακριβως το μεγεθος του καθε πιξελ στη τηλεοραση μου η ειναι τυχαια τα νουμερα?

Full HD ανάλυση σε οθόνη 50" στα 3-4m αντιστοιχεί σε Full HD ανάλυση σε οθόνη 5" στα 30-40cm.

Δηλαδή σε ένα κινητό όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy S4, βλέπεις pixel σε απόσταση 30-40cm, σε βαθμό που ενοχλείσαι κιόλας.

Ασε που η αναλυση φαινεται και απο μακρια. Οι 4Κ κανουν μπαμ απο τα 10 μετρα!

Εδώ λέμε αντίστοιχα ότι η ανάλυση 4K σε οθόνη 5" κάνει μπαμ από το 1 μέτρο.

Τώρα εάν διανοηθεί κανείς να αμφισβητήσει γεωμετρία δημοτικού, δικαίωμά του...

• Like 1
Δημοσ.

Εκανα πραξεις. Μια αναλυση full HD δηλαδη 1920*1080 σε 50" διαγωνιο σημαινει 44ppi (Υψωνεις στα τετραγωνα τις διαστασεις, προσθετεις τα τετραγωνα τους, παιρνεις τη ριζα και διαιρεις με τη διαγωνιο σε ιντσες).

Σε καθε λοιπον ιντσα βρισκονται 44 pixels.Πολλαπλασιαζεις λοιπον την πυκνοτητα των pixels με το μηκος του τοξου και διαιρεις με τη γωνια. Επειδη δεν γνωριζεις το μηκος του τοξου και την γωνια, παιρνεις την περιμετρο ολοκληρου του κυκλου και διαιρεις προς 360 μοιρες που ειναι ο κυκλος.

44(pixels/inch) *2*π*300(cm)/2,54(inch)/360(μοιρες)= 90,8 (pixels/μοιρα)

οπου 2πR ειναι η περιμετρος με R την ακτινα δηλαδη την αποσταση απο την τηλεοραση. (Μια ιντσα =2,54cm)

Αρα εσυ σε καθε μοιρα βλεπεις 91pixels και καταφερνεις να τα διακρινεις. Αυτο ειναι το εντυπωσιακο με το οποιο διαφωνω. Πας λοιπον αναποδα τις πραξεις σε μια συσκευη 5,5" να το εχεις σε αποσταση 25cm οπου ειναι παρα πολυ καλη αποσταση. Ουτε κοντα-ουτε μακρια για το μεγεθος της.

Αρα  90,8 (pixels/μοιρα)*360 (μοιρες)/25(cm)/(2π)= 208pixels/cm=528ppi (ειδες σου εβαλα και λιγοτερο :P)

Αρα σε μια 5,5" ειναι περιπου αναλυση 2560x1440

------------------

Αντιστοιχα ετσi βγαινει αυτο που εχει γραφτει κατα καιρους στο insomnia στο τμημα των προσφορων οτι μια 32αρα σε αποσταση ανω του 1,5-2 μετρου, δεν θα καταλαβεις ουσιαστικη διαφορα του 720p με 1080p.

Προχτες ειχε γραφτει εδω μεσα οτι γενικα το μεγεθος με τιμη ανω των 50pixels/μοιρα ειναι μια καλη τιμη για να μην διακρινουμε pixels, τουλαχιστον οι περισσοτεροι (μαλλον ανηκω μεσα σε αυτους).

Για αυτο αμφισβητησα οτι μπορει καποιος να δει pixel στα 3-4 μετρα με full HD. Ειναι αδιανοητο, τουλαχιστον για εμενα.

Δηλαδή σε ένα κινητό όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy S4, βλέπεις pixel σε απόσταση 30-40cm, σε βαθμό που ενοχλείσαι κιόλας..

Πολυ καλο παραδειγμα. Φερτε το S4 στα 30-40cm και προσπαθηστε να δειτε αν διακρινετε pixel. Σε μικρη αποσταση ναι, στα 30-40 με τιποτα. Για αυτο ειναι και ανουσιες πλεον και καθαρα marketing οι μεγαλες αναλυσεις στα κινητα αφου δεν θα το εχεις σε αποσταση παραπανω απο τα 25-30 cm (για τα μεγαλα smartphone). Τα μικρα θα τα εχεις ακομα πιο κοντα.

• Like 1
Δημοσ.

3d δεν παίζει έτσι δεν είναι; τελικά ποιες είναι καλύτερες; οι plasma ή οι Led? Ισχύει αυτό που είχα ακούσει παλιά ότι οι plasma θέλουν κάποιο service κάθε 5 χρόνια;

Μύθος. Έχω την Panasonic tx-37px8e αγορασμένη το 2005 (i think), η τηλεόραση έχει λιώσει στην κυριολεξία, τουλάχιστον 8-10 ώρες την ημέρα ΟΝ δεν έχει πάθει το παραμικρό. Αν χαλάσει θα φταίει η LG και όχι η τεχνολογία Plasma.

Η πλάσμα χρειάζεται κάποιες ώρες στρώσιμο μετά δεν έχει ανάγκη από σταθερές εικόνες. Η κορυφαία σειρά είναι η PX εάν θυμάμαι καλά. Για την αυξημένη κατανάλωση δεν γνωρίζω έχω ισχύει

Οι καινούργιες Plasma έχουν ελαχιστοποιήσει το φαινόμενο αν και είναι ακατάλληλες για gaming κατά τη γνώμη μου. H 50άρα Panasonic στο σαλόνι μου δείχνει 160-195W κατανάλωση ανάλογα την φωτεινότητα μετρημένα με μετρητή κατανάλωσης ενέργειας. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό και για 8 ώρες την ημέρα κατανάλωση, το έξτρα κόστος είναι 20-25€ το χρόνο

Κυρίως αναρωτιόμουν για την εικόνα της. Είναι επιπέδου Panasonic; Δεν εννοώ ακριβώς ίδια. Απλώς "επιπέδου".

Σε καμία περίπτωση δεν είναι επιπέδου Panasonic. Στις Pana με σήμα FullHD και χαμηλό φωτισμό, τρομάζεις με το μαύρο :)

Βασικα πανω απο τα 3m δεν θα καταλαβεις διαφορα του 720p απο το 1080p ακομα και στην 50αρα.

Δεν ισχύει. Η διαφορά υφίσταται.

Anyway, στα 463€ FullHD Plasma όπως και να' χει μάλλον είναι προσφορά

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ισχύει. Η διαφορά υφίσταται.

Καλα νταξει και εγω βλεπω μυρμηγκι στα 10m. :P Ελα πεισε με για το αντιθετο. Για να μπορεσεις να κρινεις αν μπορεις να καταλαβεις  διαφορα, θα πρεπει να συγκρινεις 2 ιδια release 720p και 1080p, εχοντας χρησιμοποιησει τα ιδια φιλτρα, τις ιδιες ρυθμισεις encoding, φυσικα τον ιδιο codec και τον ιδιο ρυθμο bits/pixel (οχι ιδιο bitrate αφου το 1080p εχει μεγαλυτερη αναλυση). Οποιαδηποτε αλλη συγκριση ειναι ακυρη για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.

Δημοσ.

Καλα νταξει και εγω βλεπω μυρμηγκι στα 10m. :P Ελα πεισε με για το αντιθετο. Για να μπορεσεις να κρινεις αν μπορεις να καταλαβεις διαφορα, θα πρεπει να συγκρινεις 2 ιδια release 720p και 1080p, εχοντας χρησιμοποιησει τα ιδια φιλτρα, τις ιδιες ρυθμισεις encoding, φυσικα τον ιδιο codec και τον ιδιο ρυθμο bits/pixel (οχι ιδιο bitrate αφου το 1080p εχει μεγαλυτερη αναλυση). Οποιαδηποτε αλλη συγκριση ειναι ακυρη για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.

Εχω συγκρινει πανω απο 10 ταινιες 720p/1080p.Στις 42" εβαζα το ενα release μετα το αλλο και ημουν στα 50εκατοστα απο την πλασμα.Δεν διεκρινα καμια διαφορα.Απο τοτε εσβησα καμια 3000 ταινιες σε 1080p και τις ξανακατεβασα σε 720p.Γλιτωσα το μισο χωρο και καμια 500αρια ευρο σε σκληρους δισκους.Το 720p αν εχει καλο bitrate(5000+(esir/hidt/ctrlhd/don/amiable/sparks)) μεχρι 50" οθονη δεν θα δειτε καμια διαφορα σε αποσταση πανω απο 1 μετρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...