Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημερα θελω να ρωτησω για τις επιλογες γραφικων που μας δινονται στα παιχνιδια και πως μπορω να αξιοποιήσω καρτα γραφικων ή apu με monitor οσο καλυτερα γινεται? Εχω κανει μια ερευνα στο νετ αλλα ολα ειναι στα αγγλικα πραγμα που δεν με βοηθαει και ιδιαιτερα. Επισης στα παιχνιδια που δεν εχουνε benchmark test τι κανουμε? Resolution? (για παραδειγμα απο 720ρ σε 1080ρ παιρνω απο average 60 σε 30 fps.) Quality? (πχ το ρυθμιζω με βαση να μην πεφτω κατω απο ενα οριο fps) Refresh Rate? (το 60 που μου βγαζει απο που προερχεται αφου η tv ειναι 120Hz) Vsync? Msaa? Filter? Fxaa? Βασικα να τα πειραζω ή να τα αφήνω ως εχουνε? Και οι προεπιλογες που εχει καθε παιχνιδι πανε αναλογα με το hardware πχ αμα αναβαθμισω θα ανεβουνε μονες τους δηλαδη? Help need καθως ημουν κονσολακιας χρονια και δεν ειχα ασχοληθει με το pc gaming... Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2014 από Επισκέπτης
Xristaras12 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 τα settings των γραφικων εξαρτωνται και απο το παιχνιδι και απο τον υπολογιστη. Πχ το συστημα της υπογραφης μου δεν μπορει να τρεξει crysis 3 maxed out. Απο και και περα,τα παιχνιδια θα τα τρεχεις στην φυσικη αναλυση της οθονης που εχεις(δλδ αν εχεις 1080p θα βαλεις 1080) στις υπολοιπες ρυθμισεις θα βαλεις αυτο που νομιζεις εσυ ωστε να σε ικανοποιει σαν οπτικο αποτελεσμα και επιδοσεις.Αν το ενα δεν μπορει να γινει το φτιαχνεις στα μετρα σου. Τι εννοω; οταν παιζω multiplayer στο pc μου,κατεβαζω τα γραφικα στο medium ωστε να εχω οσο το δυνατον περισσοτερα fps και αυτο γιατι θα δω κατι πιο γρηγοραθα κανεις γρηγοροτερη αντιδραση κλπ.
blazexX23Xx Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Καλημερα θελω να ρωτησω για τις επιλογες γραφικων που μας δινονται στα παιχνιδια και πως μπορω να αξιοποιήσω καρτα γραφικων ή apu με monitor οσο καλυτερα γινεται? Εχω κανει μια ερευνα στο νετ αλλα ολα ειναι στα αγγλικα πραγμα που δεν με βοηθαει και ιδιαιτερα. Επισης στα παιχνιδια που δεν εχουνε benchmark test τι κανουμε? Resolution? (για παραδειγμα απο 720ρ σε 1080ρ παιρνω απο average 60 σε 30 fps.) Quality? (πχ το ρυθμιζω με βαση να μην πεφτω κατω απο ενα οριο fps) Refresh Rate? (το 60 που μου βγαζει απο που προερχεται αφου η tv ειναι 120Hz) Vsync? Msaa? Filter? Fxaa? Βασικα να τα πειραζω ή να τα αφήνω ως εχουνε? Και οι προεπιλογες που εχει καθε παιχνιδι πανε αναλογα με το hardware πχ αμα αναβαθμισω θα ανεβουνε μονες τους δηλαδη? Help need καθως ημουν κονσολακιας χρονια και δεν ειχα ασχοληθει με το pc gaming... Τα γραγικα του επεξεργαστη εχεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Ναι εχω τον Α10-6800k. Δεν εχω απαίτηση να τα παιξω στο max μιας και δεν εχω το συστημα για κατι τετοιο. Απλα να καταλαβω τι ειναι ολα ΑΥΤΑ και πως πετυχαίνω καλυτερη αποδοση και εγω και οποιοσδήποτε το διαβασει. Απο και και περα,τα παιχνιδια θα τα τρεχεις στην φυσικη αναλυση της οθονης που εχεις(δλδ αν εχεις 1080p θα βαλεις 1080) Αυτο με την αναλυση δεν καταλαβαινω δηλαδη αφου ειναι 1080p το monitor να το αφησω εκει παρολο που εχω 200% πανω στα fps σε αναλυση 720p??? στις υπολοιπες ρυθμισεις θα βαλεις αυτο που νομιζεις εσυ ωστε να σε ικανοποιει σαν οπτικο αποτελεσμα και επιδοσεις.Αν το ενα δεν μπορει να γινει το φτιαχνεις στα μετρα σου Σαν οπτικο αποτελεσμα δεν μπορω να καταλαβω διαφορα, μπορει να φταιει οτι ειμαι με 32αρa tv για monitor.
Ailuros Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Resolution? (για παραδειγμα απο 720ρ σε 1080ρ παιρνω απο average 60 σε 30 fps.) 720p όταν ζορίζεσαι και 1080p όταν έχεις άνεση επιδόσεων Quality? (πχ το ρυθμιζω με βαση να μην πεφτω κατω απο ενα οριο fps) Bingo! Refresh Rate? (το 60 που μου βγαζει απο που προερχεται αφου η tv ειναι 120Hz) Είναι 120; Vsync? Οff Msaa? Θα αστειεύεσαι; Μόνο αν παίζεις πανάρχαιο παιχνίδι. Filter? Anisotropic ναι όπως και δήποτε! Fxaa? ΄Οτι και στο MSAA. Τώρα αν το σηκώνουν οι επιδόσεις έχει καλώς, σε κάθε άλλη περίπτωση καλύτερα να αποφεύγεις την εξομάλυνση.
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Ανάλυση θα έλεγα να μην κατεβάσεις ποτέ, αν τα βρίσκεις κάπου σκούρα απενεργοποιείς άλλα πράγματα όπως το ΑΑ/Shadows etc.Τώρα για ΑΑ, αποφεύγεις ως PC gamer το FXAA/MLAA μιας και είναι ότι χειρότερο υπάρχει, αφού προσθέτουν θολούρα στην εικόνα.Βέβαια πολλά(Όχι σε όλα) παιχνίδια στο MSAA έχουν και ενσωματωμένο FXAA, τουλάχιστον έτσι είχε πει ο Andy της nVidia.Τώρα το AF εδώ και χρόνια έχει πάψει να ''ρίχνει'' ουσιαστικό performance hit οπότε το αφήνεις πάντα 16x.V-sync αν έχεις πρόβλημα τόσο με το tearing το ενεργοποιείς, αλλά μην περιμένεις να είσαι καλός σε online FPS gaming με V-sync ON.Βέβαια με τα ενσωματωμένα γραφικά που έχεις μην περιμένεις θαύματα, θα πρέπει να ρίξεις και την ανάλυση στους τελευταίους τίτλους αναγκαστικά. Από 'κει και πέρα όλα εξαρτώνται από την ισχύ του υπολογιστή, όσο πιο ισχυρός είναι, τόσο πιο πολλές ρυθμίσεις/έξτρα μπορείς να ενεργοποιήσεις και με μεγαλύτερες επιδόσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Είναι 120; TruMotion 120Hz - αυτο δεν ειναι το Refresh Rate??? Ανακεφαλαιώνω Resolution = Προτίμηση max που παρεχει εκάστοτε το monitor, εκτος και αν τα πεφτω ακομα και κατω απο τα 30fps χοντρικα. Quality σε Level, Shadow, Texture = οσο σε παίρνει διάβαινε κατασταση παλι με βαση ενα οριο fps. Texture Filter = τα ιδια με το Quality με ελαχιστο το Anti x2 Msaa & Fxaa = μονο σε παιχνιδια που το ετος κυκλοφοριας τους συμπίπτουνε με την ημερομηνια γεννησης μου, εκτος και αν ειμαι σε ολα τα πανω τερμα και θελω να κανω τους πειραματισμούς μου ξεκιναω με το Fxaa. 1)Οσο αφορα το Vsync εχω απορία, μιας και παιζοντας παιχνιδια σε κονσολα και στο pc (πλατφορμες κυρίως) νομιζω οτι ηταν μια ιδεα πιο γρηγορα στο pc και ετσι το ενεργοποιησα αυτο μετα την ερευνα μου εκανα στο νετ με τα απίστευτα εγγλεζικα μου, το εχω μονο σε παιχνιδια που εχω το ιδιο προβλημα? το αφήνω αμα δεν μου επηρεάζει τα fps? ή γενικα το αποφεύγω? 2)Και τελευταια απορία στα παιχνιδια που δεν εχουνε bench τι κανω - τη Πυθια??? xristaras εφερες και εσυ παραδειγμα το C3 δεν το εχω παιξει ακομα αν και το εχω παρει (το καλο σε σχεση με τις κονσολες ειναι οτι με τα ιδια λ7 εχεις αναλογια τουλαχιστον 1 προς 3 στην αγορα στο pc οποτε αγοραζεις με την σεσουλα παιχνιδια) αν ειναι σαν το 1 κλαμα... Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας.
Ailuros Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 TruMotion 120Hz - αυτο δεν ειναι το Refresh Rate??? Για ρίξε ένα βλέφαρο εδώ: http://www.rtings.com/info/what-is-the-refresh-rate Ανακεφαλαιώνω Resolution = Προτίμηση max που παρεχει εκάστοτε το monitor, εκτος και αν τα πεφτω ακομα και κατω απο τα 30fps χοντρικα. Quality σε Level, Shadow, Texture = οσο σε παίρνει διάβαινε κατασταση παλι με βαση ενα οριο fps. Texture Filter = τα ιδια με το Quality με ελαχιστο το Anti x2 Msaa & Fxaa = μονο σε παιχνιδια που το ετος κυκλοφοριας τους συμπίπτουνε με την ημερομηνια γεννησης μου, εκτος και αν ειμαι σε ολα τα πανω τερμα και θελω να κανω τους πειραματισμούς μου ξεκιναω με το Fxaa. Σε γενικές γραμμές ναι αν και για texture filter μπορείς πάντα να βάζεις 16x samples anisotropic filtering & high quality και να μην αναστενάζει ποτέ. 1)Οσο αφορα το Vsync εχω απορία, μιας και παιζοντας παιχνιδια σε κονσολα και στο pc (πλατφορμες κυρίως) νομιζω οτι ηταν μια ιδεα πιο γρηγορα στο pc και ετσι το ενεργοποιησα αυτο μετα την ερευνα μου εκανα στο νετ με τα απίστευτα εγγλεζικα μου, το εχω μονο σε παιχνιδια που εχω το ιδιο προβλημα? το αφήνω αμα δεν μου επηρεάζει τα fps? ή γενικα το αποφεύγω? Vertical synchronisation ή ελληνιστή κάθετος συγχρονισμός σημαίνει ότι αν ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι στα 60Hz οι μέγιστες επιδόσεις σου με vsync on θα είναι πάντα περιορισμένες στα 60 fps το ανώτερο. Είναι που είναι κρίσιμη η επάρκεια στην πλατφόρμα σου θα βάλεις και vsync να σου κατεβάσει κι άλλο τις επιδόσεις; Σου πρότεινα να το αφήσεις ενεργοποιημένο για τον παραπάνω λόγο (δηλαδή να ανέβει κάπως ο μέσος όρος επιδόσεων) και γιατί όποιος σου πει ότι το vsync καταπολεμά αποτελεσματικά το φαινόμενο του "tearing" χωρίς ενεργοποιημένο triple buffering μάλλον έχει μια σχετική άγνοια όσων αφορά το τρισδιάστατο. 2)Και τελευταια απορία στα παιχνιδια που δεν εχουνε bench τι κανω - τη Πυθια??? Αν δεν υπάρχει αναφορά πουθενά στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο παιχνίδι (πράγμα σπάνιο) τότε ξεκινάς και παίζεις και αν κολλάει η ιστορία αρχίζεις και μετριάζεις ότι φαίνεται να τρώει τους περισσότερους πόρους.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 ερωτηση στο metro0233 στην επιλογη antialiasing εχει μονο επιλογη Msaa4x & AAA πιο ειναι πιο ελαφρυ για το ηδη ζορικο παιχνιδι???
SPANK Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Αν δεν κανω λάθος το λιγότερο απαιτητικό ειναι AAA
Heatspreader Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Το AMD Evolved δεν υποστηρίζει APU της AMD;
Heatspreader Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/raptr.aspx
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 απο οτι καταλαβα σου προτεινει το προγραμμα αυτο τις καλυτερες δυνατες επιλογες για το συστημα σου?
Heatspreader Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Ναι ακριβώς. Δεν το έχω δουλέψει, αλλά το αντίστοιχο της nvidia (Ge Force Experience) σου εξηγεί ακόμα και στα ελληνικά τι σημαίνει η κάθε μία ρύθμιση με εικόνες και παραδείγματα. Πραγματικά φοβερό για κάποιον χρήστη ο οποίος δεν γνωρίζει και δεν θέλει να σκοτίζεται.Ένας λόγος που κατά τη γνώμη μου το PC Gaming δεν ήταν καλό, ήταν αυτός, δηλαδή ότι ο χρήστης έπρεπε να ήταν τουλάχιστον τεχνικός για να τα καταφέρει. Πλέον σαν κονσόλα. Κάνει τις ρυθμίσεις και παίζει όπως πρέπει ανάλογα με το σύστημα σου. Plug n play ένα πράμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα