Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, αγορασα ενα μεταχειρισμενο PlayStation 60GB fat, το οποιο δεν ειχε ποτε YLOD. Το συγκεκριμενο μοντελο απο οτι εχω διαβασει εμφανιζει αρκετα προβληματα, με κυριοτερο το YLOD. Μηπως ξερει κανεις με ποιο τροπο θα μπορεσω να αποτρεψω ενδεχομενο YLOD; Δεν σκοπευω να jailbreakeαρω την κονσολα. Ευχαριστω εκ των προτερων. btw, αυτο ειναι το 4ο ps3 μου. Το πρωτο, που ειχα χρυσοπληρωσει (40GB μοντελο) εμφανισε YLOD και για αυτο θελω να παρω μετρα ασφαλειας πριν γινει το κακο.

Δημοσ.

Μονο εαν εχεις γνωσεις να αλλαξεις την παστα απο τν επεξεργαστη....νομιζω αυτο αρκει και να αεριζεται καλα, να χει χωρο εκει που θα βαλεις...

Δημοσ.

Επειδή φοβάμαι μην κάνω καμιά χαζομάρα, θα το πάω μάλλον σε κάποιον ειδικό για αλλαγή πάστας + καθαρισμό. ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί ή τεχνικό στην Αθήνα;

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου. Επειδή επισκευάζω κονσόλες, δεν αρκεί να αλλάξεις πάστα.

Για να μην εμφανιστεί (ή τουλάχιστον να καθυστερήσει αρκετά) το YLOD, θα πρέπει να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αέρα και μέσα στην κονσόλα.

Στην επισκευή που κάνω, εκτός από πάστα, τρυπάω το κάτω μέρος της κονσόλας (κάτω από τον ανεμηστήρα δηλαδή) έστι ώστε να βελτιωθεί η είσοδος του αέρα στην κονσόλα και βάζω κι ένα ποτενσιόμετρο για να ρυθμίζω εξωτερικά τις στροφές του ανεμιστήρα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ναι μεν να αυξηθεί λίγο ο "θόρυβος", το καλό όμως είναι ότι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αέρα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!!!

Μπορώ αν θες να σου στείλω φωτογραφίες της δικιάς μου κονσόλας (ίδιο μοντέλο με αυτή που έχεις τώρα-60gb), για να πάρεις μια ιδέα.

Δυστυχώς όμως δεν είμαι Αθήνα, είμαι Θεσσαλονίκη!

Επλίζω να σε βοήθησαν οι πληροφορίες μου.

• Like 1
Δημοσ.

Με λίγα λόγια οι χιλιάδες ώρες έρευνας και ανάπτυξης, από εκατοντάδες κορυφαιους επιστήμονες και τεχνικούς, δεν πιάνουν μία μπροστά στο Black & Decker του feretros.

Συνελθε...

Δημοσ.

Με λίγα λόγια οι χιλιάδες ώρες έρευνας και ανάπτυξης, από εκατοντάδες κορυφαιους επιστήμονες και τεχνικούς, δεν πιάνουν μία μπροστά στο Black & Decker του feretros.

Συνελθε...

Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι.

Οι καινούργιες κονσόλες επειδή έχουν πολλά "περιστρεφόμενα μέρη" (σκληρός δίσκος, οπτικό μέσο), αναπτύσουν μεγάλες εσωτερικές θερμοκρασίες, οπότε η καλή ψύξη είναι το Α και το Ω, για να διασφαλιστεί η άριστη και κυρίως μακρόχρονη λειτουργία τους.

Όπως δηλαδή και στους σταθερούς υπολογιστές.

Ένας σταθερός υπολογιστής με σωστή ψήξη, αντέχει πολύ περισσότερο από ένα φορητό, οι οποίοι πάσχουν από υπερθέρμανση.

Όσο για τις "ώρες έρευνας και τη "στρατιά από επιστήμονες" που έχει κάθε εταιρία, να ξέρεις πως υπάρχει και αντίστοιχη "στρατιά" marketing, που φροντίζουν το προϊόν να γίνεται όλο και πιο ευτελές και βραχύβιο (χαρακτηριστικό είναι ότι ο Red_4ever, όπως είπε έχει αγοράσει ήδη 4 PS3!!!).

Υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό και "διαφωτιστικό" ντοκιμαντέρ που μπορείς να δεις για το θέμα, το "The Light Bulb Conspiracy".

Τέλος φίλε μου, δεν είπα ότι είμαι "θεός", απλά είπα, αν διάβασες την απάντησή μου στον Red_4ever, ότι αυτή η μετατροπή θα κρατήσει πολύ περισσότερο από ένα απλό reflow.

Είμαι gamer και ως τέτοιος ενεργώ κι όταν επισκευάζω κονσόλες.

Μέχρι τώρα χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, έχω επισκευάσει PS3 και Xbox 360, τα οποία ακόμα λειτουργούν, έχοντας ήδη "γράψει" πολλές ώρες gaming λειτουργίας.

• Like 2
Δημοσ.

Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι.

Οι καινούργιες κονσόλες επειδή έχουν πολλά "περιστρεφόμενα μέρη" (σκληρός δίσκος, οπτικό μέσο), αναπτύσουν μεγάλες εσωτερικές θερμοκρασίες, οπότε η καλή ψύξη είναι το Α και το Ω, για να διασφαλιστεί η άριστη και κυρίως μακρόχρονη λειτουργία τους.

Όπως δηλαδή και στους σταθερούς υπολογιστές.

Ένας σταθερός υπολογιστής με σωστή ψήξη, αντέχει πολύ περισσότερο από ένα φορητό, οι οποίοι πάσχουν από υπερθέρμανση.

Όσο για τις "ώρες έρευνας και τη "στρατιά από επιστήμονες" που έχει κάθε εταιρία, να ξέρεις πως υπάρχει και αντίστοιχη "στρατιά" marketing, που φροντίζουν το προϊόν να γίνεται όλο και πιο ευτελές και βραχύβιο (χαρακτηριστικό είναι ότι ο Red_4ever, όπως είπε έχει αγοράσει ήδη 4 PS3!!!).

Υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό και "διαφωτιστικό" ντοκιμαντέρ που μπορείς να δεις για το θέμα, το "The Light Bulb Conspiracy".

Τέλος φίλε μου, δεν είπα ότι είμαι "θεός", απλά είπα, αν διάβασες την απάντησή μου στον Red_4ever, ότι αυτή η μετατροπή θα κρατήσει πολύ περισσότερο από ένα απλό reflow.

Είμαι gamer και ως τέτοιος ενεργώ κι όταν επισκευάζω κονσόλες.

Μέχρι τώρα χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, έχω επισκευάσει PS3 και Xbox 360, τα οποία ακόμα λειτουργούν, έχοντας ήδη "γράψει" πολλές ώρες gaming λειτουργίας.

Well said! Άντε να συνέλθει εκείνος τώρα :)

Δημοσ.

Σ αυτα που κανει ο Φερετρος τρυπημα απο κατω και ποτενσιομετρο για να ρυθμιζει τις στροφες του ανεμιστηρα και να λειτουργει με περισσοτερες στροφες εχει απολυτο δικιο. Σε συνδυασμο παντα με αλλαγη παστας κατα προτιμηση Arctic Silver Ceramique 2 (μη αγωγιμη).

Επισης σωστο και εντονο λυγισμα των μεταλλικων clamps που πιανουν κοντρα τα CPU + RSX πανω στην ψυκτρα.

Το reflow ειναι εντελως ημιμετρο. Επισης επ ουδενι δεν κανουμε reflow σε κονσολα που ειναι λειτουργικη και δεν εχει βγαλει YLOD ποτε.

Προσωπικα δε ξερω κονσολα με reflow που να μην ξαναβγαλε ΥΛΟΔ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...