Προς το περιεχόμενο

ftp server on windows server 2008 r2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθεια σας πάνω στον ftp server τον οποίο το έχω εγκαταστήσει και δουλεύει σε επίπεδο τοπικού δικτύου (άψογα), πάνω σε windows server 2008 r2, βασικά να σας ενημερώσω ότι του έχω ορίσει πιο γκρουπ χρηστών θα έχει πρόσβαση κ όλα τα σχετικά. Το πρόβλημα μου είναι ότι αν πάω να συνδεθώ χρησιμοποιώντας την external ip μου, είτε από filezilla είτε από ie δεν συνδέεται. Εστιάζω ότι το θέμα είναι κάπου στο firewall αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω έχει κανεις καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? 

:mad:  :shifty:  :-(

Δημοσ.

Να υποθεσω εχεις κανει port forwarding στο ρουτερ...

Αν ναι, και αν παλι δεν σε βαζει, δες μηπως ο isp σου κοβει την 22, πχ ο οτε την κοβει σιγουρα.

Δημοσ.

Καταρχήν γιατι την πόρτα 22?? Η πόρτα 22 πρεπει να είναι πάντα μα παντα κλειστή!! Το ftp δουλεύει στην πόρτα 21!

Εχεις static ip? Είναι η πόρτα 21 ανοιχτή? Έχεις κάποιο firewall στο δίκτυο σου; Περιέγραψε μας λίγο την τοπολογία του δικτύου σου για να σε βοηθήσουμε κατάλληλα! :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας,

λοιπόν το δίκτυο μου έχει ως εξής, έχω το ρούτερ ρυθμισμένο στο port forwarding με της παρακάτω πόρτες ανοιχτές 21 κ 3389 όπου και οι δύο αντιστοιχούν στην ip του server μου (192.168.1.100). Από τον server έχω εγκαταστήσει τον ftp server και έχω ορίσει και στο firewall του να είναι ανοιχτές οι παραπάνω πόρτες, ενώ τώρα local στον ftp συνδέομαι κανονικότατα αν χρησιμοποιήσω την external ip μου ή το ddns μου συνδέεται αλλά μου εμφανίζει  τα παρακάτω errors (πότε το ένα και πότε το άλλο):

1) Error: Failed to retrieve directory listing

2) Error: Disconnected from server: ECONNABORTED - Connection aborted

* Το firewall του royter είναι κλειστό 

* Η πόρτα 22 είναι για sftp

* Τέλος στα windows server 2008 που τα έχω δουλέψει αρκετά ο ftp πάντα δούλευε χωρίς προβλήματα με τα ίδια ακριβώς βήματα δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο χρειάζεται στα r2. 

Δημοσ.

ξεκινας κλεινωντας firewall & antivirus για να εντοπισεις το προβλημα. Για external εχεις καποια static?

Δημοσ.

το ddns δουλευει σιγουρα ετσι? επειδη αυτα θελουν καποιο χρονο για να ανανεωνουν την ip. Δοκιμασε με την πραγματικη σου external σε πρωτη φαση. Απο εκει που θα εισαι παρε ενα τηλ. να σου την πουνε να δεις αν μπαινεις ετσι. Θα μπουνε στο ρουτερ και θα την δουνε

Δημοσ.

Μόλις τώρα δοκίμασα και συνδέθηκα με cmd χρησιμοποιώντας την external ip χώρις πρόβλημα ενώ χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα ftp client δεν μπαίνει.... :mellow:  

Δημοσ.

Μάγκες επιτέλους το έλυσα όσο αφορά το filezilla τουλάχιστον..... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, τελικά η λύση είναι ότι πρέπει να δηλώσεις στον server στο ftp firewall :data channel port range (κουλό αλλά αληθινό) εγώ έβαλα τις πόρτες από την φώτο και εννοείται ανοίγουμε και πόρτα στο ρούτερ.  :-D

*Η καλύτερη βοήθεια είναι η συζήτηση στα φόρουμ και η καλύτερη λύση είναι στο ψάξιμο... ;)

post-140274-0-21604000-1393255154_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...