Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι ρε μάγκες φυσικά και γίνετε, προς τι τότε η ύπαρξη δορυφόρων?!

το GPS παίρνει στοιχεία μόνο από δορυφόρο

το A-GPS χρησιμοποιεί και δορυφόρους και δεδομένα για μεγαλύτερη ακρίβεια.

βέβαια στην πρώτη περίπτωση πρέπει να έχεις ήδη αποθηκευμένους τους χάρτες που θες.

η κάποιο αντίστοιχο gps πρόγραμμα.

Δημοσ.

Στο smartphone μου (HTC DesireZ) μπορώ να έχω πλοήγηση GPS, χάρτες κλπ. χωρίς να έχω σύνδεση internet;

Γίνεται αρκεί να εχεις την κατάλληλη εφαρμογή η οποία να εχει αποθηκευμένους τους χάρτες. Μια τέτοια ειναι το sygic ( https://www.sygic.com/en )

Δημοσ.

Με την ευκαιρία, έχω εγκαταστήσει το sygic και τους χάρτες της Ελλάδας αλλά μέχρι τώρα δεν έχει λειτουργήσει για πλοήγηση, αν και δείχνει τη διαδρομή που επιλέγω.

Χθες προσπάθησα περισσότερο επιλέγοντας μια διαδρομή ποδαρόδρομου, δεν λειτούργησε πάλι αλλά μετά την επιστροφή στη βάση μου είδα ότι όταν ανοίγω την εφαρμογή ζητάει λογαριασμό (email κλπ).

Νομίζω ότι μάλλον έχει μπλοκάρει (εκτός αν κάνω λάθος) και ρωτάω αν πρέπει να το απεγκαταστήσω ή διορθώνεται η κατάσταση.

Δημοσ.

Το maps δεν αποθηκεύει τους χάρτες;

το A-GPS χρησιμοποιεί και δορυφόρους και δεδομένα για μεγαλύτερη ακρίβεια.

τι είναι το A-GPS;

Με την ευκαιρία, έχω εγκαταστήσει το sygic και τους χάρτες της Ελλάδας αλλά μέχρι τώρα δεν έχει λειτουργήσει για πλοήγηση, αν και δείχνει τη διαδρομή που επιλέγω.

Χθες προσπάθησα περισσότερο επιλέγοντας μια διαδρομή ποδαρόδρομου, δεν λειτούργησε πάλι αλλά μετά την επιστροφή στη βάση μου είδα ότι όταν ανοίγω την εφαρμογή ζητάει λογαριασμό (email κλπ).

Νομίζω ότι μάλλον έχει μπλοκάρει (εκτός αν κάνω λάθος) και ρωτάω αν πρέπει να το απεγκαταστήσω ή διορθώνεται η κατάσταση.

Χωρίς σύνδεση στο internet δείχνει που βρίσκεσαι και πως πλοηγήσαι κατά την κίνηση; 

Δημοσ.

Χωρίς σύνδεση στο internet δείχνει που βρίσκεσαι και πως πλοηγήσαι κατά την κίνηση; 

Δείχνει στο χάρτη τη θέση σου, το σημείο που θέλεις να πας και τη διαδρομή, χωρίς να έχεις σύνδεση στο ίντερνετ, όπως, άλλωστε, σου είπαν και πιο πριν.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν λειτουργεί η πλοήγηση και δεν ακούγονται οδηγίες κλπ.

Δημοσ.

Όταν λες δεν κάνει πλοήγηση εννοείς οτι δεν ακολουθεί την πορεία σου στο χάρτη ή δεν σου δίνει φωνητικές εντολές (π.χ. στα 100 μ στρίψτε αριστερα) ;

Email μου ζήτησε μόνο την πρώτη φορά και του είπα «παρακαμψη». 

Το παραπάνω εχει απαντηθεί με το παρακάτω

Γίνεται αρκεί να εχεις την κατάλληλη εφαρμογή η οποία να εχει αποθηκευμένους τους χάρτες. Μια τέτοια ειναι το sygic ( https://www.sygic.com/en )

Στο Sygic δεν έχει φορτωθεί κανένας χάρτης, βλέπω μια θολή εικόνα της Αττικής. Πως τους φορτώνω;

Πρέπει να εγκαταστήσεις το sygic και μετά να αγοράσεις/κατεβάσεις τον κατάλληλο χάρτη. Οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα τους 

Δημοσ.

Όταν λες δεν κάνει πλοήγηση εννοείς οτι δεν ακολουθεί την πορεία σου στο χάρτη ή δεν σου δίνει φωνητικές εντολές (π.χ. στα 100 μ στρίψτε αριστερα) ;

Σχεδιάζω τη διαδρομή αλλά δεν ξεκινάει ούτε η πλοήγηση ούτε οι φωνητικές εντολές.

Δημοσ.

Αν σχεδιάσεις τη διαδρομή και αρχίσεις να μετακινείσαι, αλλάζει και η θέση σου στο χάρτη; Εννοώ σε ακολουθεί το σύστημα;

Προσπαθώ να καταλάβω αν εχεις ενεργοποιήσει την πλοήγηση ή αν απλά εχεις πρόβλημα με τις φωνές. 

Δημοσ.

Όχι, παραμένει η διαδρομή στο χάρτη, μετράει ο χρόνος (μιλάω για την προσπάθεια με την πεζοπορία) και δεν υπάρχουν φωνητικές οδηγίες.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Το δοκίμασα σήμερα με διαδρομή από το Lidl στο σπίτι και δούλεψε κανονικά, με όλες τις υποδείξεις (μέχρι και ειδοποίηση όταν πέρασα τα 50χλμ), αλλά χωρίς φωνητικές οδηγίες, παρά το ότι η "φωνητική καθοδήγηση" είναι ενεργοποιημένη και "ο ήχος να αναπαράγεται πάντα στο μεγάφωνο του τηλεφώνου".

Όταν γύρισα στο σπίτι, έλεγξα πάλι τις Φωνητικές εντολές/Ελληνικά (Δέσποινα) και αρχικά ενεργοποιήθηκε το τεστ σε άγνωστη γλώσσα και τη δεύτερη φορά στα ελληνικά. Δεν είμαι βέβαιος αν ήταν ενεργοποιημένα πριν ακούσω τα τεστ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...