Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ασχολείται κάποιος με την δημιουργία γραφικών για παιχνίδια 2D και ποιο συγκεκριμένα αν γνωρίζει καλά ή μέτρια την δημιουργία Sprite Sheets , UI design ή εστω ζωγραφίζει καλά σε προγράμματα τύπου PhotoShop ας ποστάρει εδώ πέρα !!!

Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια άτυπη λίστα με τους ειδικούς ή μη πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο πρώτος λόγος είναι ο,τι σε αυτή την φάση δημιουργώ ένα ακόμα παιχνίδι σε 2D και θα ήθελα να δω ποιοι ασχολούνται με τα παραδοσιακά γραφικά 2d καθώς ξέρω οτί πολλοι από εδω μέσα είναι γνώστες του θέματος.

Ο δεύτερος και κατά την γνώμη μου σημαντικότερος λόγος, είναι οτι πολλοι είναι αυτοι που ασχολούνται πειραματικά ή επαγγελματικά με το Game development τωρα η στο μέλλον. Ετσι θα υπαρχει μια διαθέσιμη λίστα ατόμων που θα μπορουνε να συνεργασουνε σε οποιοδύποτε επίπεδο.

Παρακαλώ όσοι ασχολείστε με το θέμα , είτε απλά κανετε ένα post ή ακόμα καλύτερα αν υπαρχει κάποιο δείγμα ή Portfolio δώστε το λίνκ !!!

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ περιμένω τη στιγμή την οποία θα πεταχτεί εκείνο το troll το οποίο πριν κάποια χρόνια ζητούσε άτομα για να φτιάξει ένα παιχνίδι.

Δημοσ.

Εγώ περιμένω τη στιγμή την οποία θα πεταχτεί εκείνο το troll το οποίο πριν κάποια χρόνια ζητούσε άτομα για να φτιάξει ένα παιχνίδι.

Έχει αφήσει εποχή ε? τώρα δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε όσους το πάνε σοβαρά...

Δημοσ.

Ο πρώτος λόγος είναι ο,τι σε αυτή την φάση δημιουργώ ένα ακόμα παιχνίδι σε 2D και θα ήθελα να δω ποιοι ασχολούνται με τα παραδοσιακά γραφικά 2d καθώς ξέρω οτί πολλοι από εδω μέσα είναι γνώστες του θέματος.

...

Παρακαλώ όσοι ασχολείστε με το θέμα , είτε απλά κανετε ένα post ή ακόμα καλύτερα αν υπαρχει κάποιο δείγμα ή Portfolio δώστε το λίνκ !!!

Αδερφέ χωρίς να δείξεις εσύ πρώτα σοβαρό δείγμα δουλειάς δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς...

Από εκεί και πέρα γιατί κάνεις ξεχωριστά θέματα για σεναριογράφους, γραφικά κτλπ και όχι για game development γενικά...

Anyways, προσωπικά σαν hobby έχω ασχοληθεί με τα ακόλουθα "project":

http://www.insomnia.gr/topic/319013-unnamed-tds-game-under-development/

http://www.insomnia.gr/topic/512723-random-retro-space-shooter-wip/

• Moderators
Δημοσ.

Αδερφέ χωρίς να δείξεις εσύ πρώτα σοβαρό δείγμα δουλειάς δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς...

Από εκεί και πέρα γιατί κάνεις ξεχωριστά θέματα για σεναριογράφους, γραφικά κτλπ και όχι για game development γενικά...

Anyways, προσωπικά σαν hobby έχω ασχοληθεί με τα ακόλουθα "project":

http://www.insomnia.gr/topic/319013-unnamed-tds-game-under-development/

http://www.insomnia.gr/topic/512723-random-retro-space-shooter-wip/

Το νόημα του thread, απ' ό,τι κατάλαβα, είναι "να δημιουργηθεί μια άτυπη λίστα με τους ειδικούς ή μη πάνω στο συγκεκριμένο τομέα" ούτως ώστε αν κάποιος χρειάζεται γραφίστες να ξέρει με ποιον να επικοινωνήσει.

Δημοσ.

@ ALCHEMIST
Υπαρχει ενα δείγμα αυτό της υπογραφής μου. Ενταξη δεν ειναι και το τελειο game αλλά για έναν ανθρωπο που τα κανει ολα μόνος του , απο γραφικά , game development, προώθηση και ενα σωρό αλλα σχετικά για αρχη καλό είναι πιστευω.
Παρολα αυτά λόγω του ότι η υπογραφή μπορεί να αλλάξει παραθέτω τα παρακάτω URLs.

http://www.insomnia.gr/topic/498948-angry-greeks-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9/

http://jaz.gr/angrygreeks

To θέμα δεν είναι ομως να βοηθηθώ εγώ η να βρώ κάποιον να συνεργαστώ.

Το σημαντικότερο προβλημα που προσπαθησα να λυσω, εμπνεόμενος από την αναζητηση μου, είναι ότι δεν βρήκα καποιο "θεμα" στο φορουμ που να έχει τα ονόματα/ψευδόνυμα αυτών που ασχολούνται με τον συγκεκριμενο χώρο ... Είτε είναι καλοι είτε κακοι στην δημιουργία γραφικων δεν το εξεταζω. Αυριο μεθάυριο μπορεί να ψαξει καποιος κατι αντίστοιχο και να βρει τα μέλη του insomnia που ασχολούνται.

Για τους σεναριογράφους εκανα ενα αντιστοιχο topic για να μην γινει χαμός και μαζευτουν πολλες σελίδες και η συζητιση εχει διαφορετικους αξονες..

Μαλιστα θα προτεινα να γινουν αναλογα θεματα και για άλλες ειδικότιτες px. 3D graphics .

Τωρα εδω που τα λεμε η θεση του σεναριογράφου σε μια ομαδα που θελει να παραξει παιχνίδια μεχρι τωρα για μενα ηταν εντελως αγνωστη αλλα βλέπωντας σε καποια παρόμοια νήματα είδα οτι υπάρχουν καποιοι που ασχολουνται σοβαρα με αυτο και μου φανηκε ενδιαφερον διοτι ενα καλό σεναριο boostarei ενα παιχνιδι και σαν game developer που ασχολουμε εκτος των αλλων σκεφτομαι οτι είναι καλό να διωξω απο πανω μου μια τετοια υποχρεωση.

Anyway σε ευχαριστω για το Post.

@KERCYN αυτο ακριβώς !!!

Δημοσ.

Το νόημα του thread, απ' ό,τι κατάλαβα, είναι "να δημιουργηθεί μια άτυπη λίστα με τους ειδικούς ή μη πάνω στο συγκεκριμένο τομέα" ούτως ώστε αν κάποιος χρειάζεται γραφίστες να ξέρει με ποιον να επικοινωνήσει.

Το λογικό νομίζω πως είναι, αυτός που ψάχνει κάτι, να πει τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνει και εν συνεχεία να δηλωθεί ή όχι ενδιαφέρον. Όχι το ανάποδο.

Αν ψάχνω 2D artist για το παιχνίδι μου (παρεπιπτώντως, ψάχνω Pixel arist για το παιχνίδι της υπογραφής μου) θα παρουσιάσω το παιχνίδι, και ο υποψήφιος 2D artist θα επικοινωνήσει μαζί μου αν θέλει/κρίνει ότι μπορεί να αναλάβει την "δουλειά". Αφού επικοινωνήσουμε (και εκ μέρους μου έχει ήδη δειχθεί το επίπεδο της δουλειάς) θα μου δείξει και ο ενδιαφερόμενος ένα δείγμα της δικής του δουλειάς για να κρίνω αν μου κάνει το επίπεδό του/art-style του/κτλ.

Δεν βλέπω τον λόγο ύπαρξης μιας τέτοιας λίστας και το πως διευκολύνει το ζήτημα.

Δημοσ.

H αγορά (οποιαδυποτε αγορά) εδω και χρόνια λειτουργεί και με τους 2 τρόπους. Μπορεί καποιος που προσφερει κάτι να αναζητήσει πιθανούς πελάτες αλλα και το αντίθετο .. οι πελατες να αναζητίσουν αυτόν που προσφερει.

Η σκεψη και η δημιουργία του thread ηταν για να καλύψει την μια απο τις 2 περιπτωσεις.

Εσυ μπορεις καλιστα να εχεις μια αναγγελία αναζητησης δημιουργου Pixel Art αλλα τι σε πειραζει αν υπήρχε μια λίστα με τους δαιθεσιμους Pixel Artists .

Αν δεν βρεις με τον δικό σου τρόπο(πχ. γιατι μπορεί να μην ετυχε να δει καποιος την δημοσιευση σου) θα μπορουσες να βρεις καποιους , μεσα απο τους οποιους μπορει ενας να σου εκανε πολυ καλη εντυπωση και να του κανεις μια προσφορα να τον δελεάσεις .

Οπως και να χει βλεπω οτι η προσελκιση ενδιαφερόμενων είναι μικρή.

Ξερω ότι υπάρχουν αρκετοί που ασχολουνται με το θεμα και μαλιστα με πολύ καλες δουλιες και δειγματα ... αλλά μαλλον είναι θεμα timing ετσι ωστε να δουν το thread ...

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι σε μια φάση όπου φτιάχνω και μαθαίνω ταυτόχρονα.

Αρχικά σκέφτομαι ιδέες παιχνιδιών σε διάφορα genres,και επί τη συνέχεια προχωρώ στο να αρχίσω να υλοποιώ έστω σε βασικό επίπεδο κάποια πράγματα για να φτιάξω αυτό που αποκαλούμε 'protoypes' και 'proof of concept',και όπου φτάσω σε ένα σημείο όπου δεν γνωρίζω πως να προχωρήσω,ψάχνω στο google να βρω βάσεις γνώσεων,tutorials και άρθρα για να με βοηθήσουν να αντιληφθώ καλύτερα πως λειτουργούν ορισμένα πράγματα. Κυρίως προς το παρόν έχω εντρυφήσει περισσότερο σε genres όπως RPG,action adventure,hack n slash. Σε μικρότερο επίπεδο old-school fps,και στη παρούσα φάση έχω επικεντρωθεί στο να μάθω περισσότερα πράγματα σχετικά με πιο απλά και μικρά casual παιχνίδια τύπου fb / mobile.

Όπως και πολλοί άλλοι προσπαθώ να έχω γενικές γνώσεις και να ξέρω κάποια πράγματα από όλες τις ειδικότητες,αλλά παρατηρώ πως κάποιες με 'τραβάν' περισσότερο από κάποιες άλλες ή αποδίδω καλύτερα. Ακολουθούν κάποιοι βασικοί ρόλοι,και η σχέση μου με αυτούς.

Story / character writer: Λατρεύω το να δημιουργώ φανταστικούς κόσμους και χαρακτήρες,να γράφω ιστορίες. Μου έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό να γράψω βιβλία,και αρκετές φορές έχω αρχίσει να γράφω ιστοριούλες. Και μπορώ και γράφω interconnected ιστορίες,και με τη λογική του "if/else" ώστε π.χ. να υπάρχουν αρκετά διαφορετικά αποτελέσματα στην εξέλιξη της ιστορίας ανάλογα με πράξεις / επιλογές του παίκτη.

3D Environment / Level designer: Απ τις αγαπημένες μου ασχολίες. Μπορώ να περάσω ώρες ατελείωτες ευχάριστα με το να τοποθετώ δέντρα ένα-ένα και να σηκώνω βουνά σε ένα εξωτερικό terrain ή να φτιάχνω δωμάτια και να βάζω π.χ. decals σε τοίχους,props εδω και κει κτλπ σε μια scene. Να σκέφτομαι τρόπους να δημιουργήσω ατμόσφαιρα,που θα μπουν τα φώτα,ένας γρίφος,μια πλατφόρμα, τι feeling θα περνάει το ίδιο το level,και πως θα νιώθει ο παίχτης με 'εκπλήξεις' που βάζω εδώ και εκεί. (λατεύω τα κρυφά δωμάτια,easter eggs,κρυμμένα αντικείμενα κτλπ) :P

2D art: Έπαιζα με το photoshop κυρίως για ρετουσάρισμα φωτογραφιών. Μου είναι σχετικά πιο εύκολο να φτιάξω πράγματα για GUI, από πράγματα όπως π.χ. pixel art χαρακτήρων γιατί δεν έχω ακολουθήσει αρκετά μαθήματα ζωγραφικής και μου λοίπουν οι απαραίτητες γνώσεις για την προοπτική κτλπ. Ωστόσο παίρνω ένα texture από 3d model με ελάχιστες λεπτομέρειες,και αρκετές φορές μπορώ να το κάνω να δείχνει καλύτερο προσθέτοντας layers με επιπλέον λεπτομέρεια.

3D art: Ελάχιστα έχω ασχοληθεί. Κυρίως για να αυξάνω/μειώνω το polycount σε ήδη υπάρχοντα μοντέλα ώστε να τα φέρω σε ένα sweetspot  και να κάνω μετατροπές από το ένα format στο άλλο.

3d Animations: Απλά πράγματα κυρίως όπως κινούμενες πλατφόρμες,παλινδρομικές κινήσεις...

Προγραμματισμός: Γιγνώσκω βασικών γνώσεων για το πως λειτουργούν τα πράγματα,IF/ELSE commands,start/update/end functions,διαφορές integers, floatings,true/false,compiling,κτλπ,και προσπαθώ να απομνημονεύσω classes και συγκεκριμένες λειτουργείες συγκεκριμένων libraries για να αυξήσω την παραγωγικότητα μου όταν τις χρησιμοποιώ.

Ήχος: Σαν συνθέτης δεν είμαι καλός. Μπορώ και φτιάχνω midi αρχεία ήχου,αλλά δεν είμαι Beethoven ούτε Φοίβος. Από τη μεριά του ηχολήπτη όμως μπορώ να κάνω δουλειά. Μίξη ήχου,mastering των volumes ώστε να μην ακούγεται π.χ. το ένα κομμάτι του soundtrack πιο σιγά από κάποιο άλλο. Σε θέματα ηχοληψίας έχω και τη μεγαλύτερη εμπειρία,καθώς ασχολούμαι γύρω στα 8 χρόνια.

Τωρα εδω που τα λεμε η θεση του σεναριογράφου σε μια ομαδα που θελει να παραξει παιχνίδια μεχρι τωρα για μενα ηταν εντελως αγνωστη αλλα βλέπωντας σε καποια παρόμοια νήματα είδα οτι υπάρχουν καποιοι που ασχολουνται σοβαρα με αυτο και μου φανηκε ενδιαφερον διοτι ενα καλό σεναριο boostarei ενα παιχνιδι και σαν game developer που ασχολουμε εκτος των αλλων σκεφτομαι οτι είναι καλό να διωξω απο πανω μου μια τετοια υποχρεωση.

Anyway σε ευχαριστω για το Post.

Εξαρτάται το είδος του παιχνιδιού. Π.χ. για ένα flappy bird ή angry birds,ή sudoku/tetris κτλπ δεν χρειάζεται κάποιος με τέτοιες ικανότητες.

Σε άλλα είδη όμως όπως π.χ. τα RPG και τα Action Adventures νομίζω είναι απαραίτητος.

Και ίσως και σε μικρότερο επίπεδο σε κάποια fps.

Εδώ παίζει ρόλο να αναφερθούμε και στο ότι υπάρχουν 2 διαφορετικές 'σχολές' game design,που βλέπουν τα παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο και έχει να κάνει περισσότερο με τη θεωρητική προσέγγιση ενός video game.

# Η μια σχολή προσεγγίζει τα video games ως αφηγηματικό μέσο ψυχαγωγίας συγκρίσιμο με άλλα είδη όπως τα βιβλία και οι ταινίες. Τέτοια είναι παιχνίδια όπως η σειρά Bioshock,Half Life,και άλλα. Σκοπεύουν στο να απορροφήσουν τον παίχτη στο κόσμο τους και το σενάριο,και να τον κάνουν να νιώθει πως είναι μέρος μιας σειράς γεγονότων.

#Υπάρχει και μια άλλη σχολή η οποία προσεγγίζει τα video games περισσότερο ως 'παιχνίδια' με την πιο κλασσική έννοια του όρου,συγκρίσιμα όπως π.χ. με τα επιτραπέζια,σταυρόλεξα κτλπ. Τέτοια είναι παιχνίδια όπως Tetris,Wii Fit & Sports,Black Jack κτλπ. Αυτά τα παιχνίδια σκοπεύουν στο να προσφέρουν ευχαρίστηση στον παίχτη,χωρίς όμως απραίτητα να τον κάνουν ας πούμε να 'ξεχάσει' ότι παίζει ένα παιχνίδι και να τον κάνουν να νιώσει μέρος μιας δεύτερης πραγματικότητας.

Ανάλογα με το τι παιχνίδι σκοπεύει να φτιάξει μια ομάδα,αποφασίζει συνήθως και για το αν χρειάζεται κάποιον για θέματα συγγραφής ιστοριών κτλπ. Για παράδειγμα η ομάδα Bethesda Game Studios η οποία παράγει τις σειρές The Elder Scrolls και Fallout πέρα από άτομα που έχει  ειδικά για να γράφουν quests,έχει και 2 ανθρώπους (έναν για κάθε σειρά) οι οποίοι είναι "Lore Masters". Ευθύνη τους είναι να ξέρουν τα πάντα για τους ψηφιακούς κόσμους των παιχνιδιών,και να ελέγχουν το αν οι ιστορίες για quests που γράφουν οι quest writers συνάδουν με τα ήδη υπάρχοντα γεγονότα,κουλτούρες,θρησκείες,επιστήμη κτλπ των κόσμων των παιχνιδιών..

Απ την άλλη η ομάδα ανάπτυξης π.χ. της Nintendo που φτιάχνει τη σειρά Mario Kart δεν έχει κανέναν άνθρωπο αφιερωμένο στο να ασχολείται με θέματα σεναρίου/ιστορίας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...