Προς το περιεχόμενο

Αγορα μεσω e shopping απο Αμερικη....

nino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει ασχοληθει κανεις να αγορασει μεσω e shopping απο Αμερικη....

Βλεπω μνημες για φορητο στο 1/3 της εγχωριας τιμης.

Το ερωτημα μου ειναι αν εχει τελωνειο και τι εξοδα αποστολης εχει.

Δημοσ.

Τα έξοδα αποστολής παίζουν... Μόνο το κατάστημα μπορεί να σου πει...

Να σου τσακώσουν το δέμα στο τελωνείο πληρώνεις δασμούς (δεν νομίζω να είναι πάνω από 5%-πάρε τηλέφωνο τη Διεύθυνση Τελωνείοων στο Υπ. Οικονομικών και ρώτα) και ΦΠΑ. Αν μπλέξεις με κούριερ, θα σου ζητήσουν και έξοδα εκτελωνισμού....

Γενικά είναι μύλος... Μπορεί να σου έρθουν σπίτι χωρίς να πληρώσεις δραχμή ή μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις συνολικά περισσότερα απ' όσα τις αγόρασες...

Πολλές πληροφορίες εδώ:

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=10;action=display;threadid=332

Θα δεις ότι ΟΛΑ είναι δυνατά... :)

Δημοσ.

Λόγω μικρού μεγέθους συσκευασίας, αν πείσεις το κατάστημα να μην γράψει επάνω στο δέμα την πραγματική αξία αλλά κάποιο ποσό κάτω από τα 100€, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα έχεις πρόβλημα με το τελωνείο.

Στην περίπτωση που είσαι άτυχος, θα πληρώσεις σίγουρα ΦΠΑ 18% και έξοδα εκτελωνισμού/αποθήκευσης. Νομίζω ότι γιά ηλεκτρονικά δεν υπάρχει δασμός, αλλά αυτό εξαρτάται πολλές φορές από τον τρόπο που ερμηνεύει το δασμολόγιο ο κάθε τελωνιακός υπάλληλος.

Δημοσ.

pedia einai ana apo ta megala riska ego to 2001 eixa agorasi 5 mnimes DDR 256 den thimame akribos poso kanan alla thimame oti eixe to 1/3 tis aksias tou itan apo new york tokatastima kai ta esteile me courier 7 000 ta metaforika se 3 meres itan edo otan piga natis paro meta apo 4 meres mou eipa oti prepei napliroso 18% fpa kai ena 5 % gia eksoda ektelonismou diladi 23% me apotelesma na ftasi i timi tou oso eixe edo

Δημοσ.
Λόγω μικρού μεγέθους συσκευασίας' date=' αν πείσεις το κατάστημα να μην γράψει επάνω στο δέμα την πραγματική αξία αλλά κάποιο ποσό κάτω από τα 100€, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα έχεις πρόβλημα με το τελωνείο.

Στην περίπτωση που είσαι άτυχος, θα πληρώσεις σίγουρα ΦΠΑ 18% και έξοδα εκτελωνισμού/αποθήκευσης. Νομίζω ότι γιά ηλεκτρονικά δεν υπάρχει δασμός, αλλά αυτό εξαρτάται πολλές φορές από τον τρόπο που ερμηνεύει το δασμολόγιο ο κάθε τελωνιακός υπάλληλος.[/quote']

Αυτά που λες, μπορεί να ισχύουν, μπορεί και όχι... Εξαρτάται πού θα πέσες...

Έξοδα εκτελωνισμού και αποθήκευσης πληρώνεις στις courier(=νταβατζηλίκι)

Δημοσ.
Αυτά που λες' date=' μπορεί να ισχύουν, μπορεί και όχι... Εξαρτάται πού θα πέσες...

Έξοδα εκτελωνισμού και αποθήκευσης πληρώνεις στις courier(=νταβατζηλίκι)[/quote']

νταβαντζιλίκη!!??!!?? :? :shock: καμία σχέση! είναι νόμιμη υποχρέωση της εταιρίας courier... όπως και τώρα οι αγορές από online καταστήματα από χώρες εκτός ευρώπης χρεώνονται με ΦΠΑ...

Δημοσ.
Αυτά που λες' date=' μπορεί να ισχύουν, μπορεί και όχι... Εξαρτάται πού θα πέσες...

Έξοδα εκτελωνισμού και αποθήκευσης πληρώνεις στις courier(=νταβατζηλίκι)[/quote']

νταβαντζιλίκη!!??!!?? :? :shock: καμία σχέση! είναι νόμιμη υποχρέωση της εταιρίας courier... όπως και τώρα οι αγορές από online καταστήματα από χώρες εκτός ευρώπης χρεώνονται με ΦΠΑ...

Νταβατζιλίκι είναι ότι πληρώνεις υπέρογκα έξοδα εκτελωνισμού+έξοδα αποθήκης+έξοδα φακέλλου τα οποία τα παίρνει η εταιρία courier επειδή σε "εξυπηρέτησε"...

Μου έχει έρθει δέμα με USPS (Αμερικάνικα ταχυδρομεία) μέσω ΕΛΤΑ και έκαναν τον εκτελωνισμό μόνοι τους και δεν με χρέωσαν ούτε μία δραχμή επιπλέον.

Δημοσ.

Εχω παραγγειλει εκατο φορες απο αμερικη και κανενα προβλημα.

Προσεξε μονο το shiping ποσο στο χρεωνει η εταιρια.

Τρεις φορες χρησημοποιησα κουριερ με κοστος 20ε και ολες τις υπολοιπες κανονικο ταχυδρομειο.

Προσεξε και η εταιρια που θα παραγγειλεις να ειναι σοβαρη.

Δημοσ.
Σημερα μου φερανε απο το e-shop σπιτι τα κομματια για να φτιαξω το pc ενος φιλου' date=' 753 euro και πληρωσα με αντικαταβολη.

Κανενα προβλημα.[/quote']

Apo pio eshop?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...