Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Προσάρτησα έναν εξωτερικό δίσκο χθες για αποθηκεύσω κάποια πράγματα, αλλά αρνιόταν πεισματικά

να ανοίξει. Κατέβασα το utility της WD και τσεκάροντας τον δίσκο, κόλλησε περίπου στο 10%, εκεί που

κάνει τον λεπτομερή έλεγχο. Κάτι έβγαλε για too many bad sectors. Να υποθέσω πως τα τίναξε ο δίσκος;

Την ίδια συμεπριφορά έχει και σε άλλο desktop pc. Ο δίσκος δεν ήταν ταλαιπωρημένος, ούτε και

γέμισε ποτέ. Και ήταν εκτός της διετούς εγγύησης, ενώ αν ίσχυε η τριετία όπως σήμερα, θα καλυπτόταν.

Καμμία γνώμη για το αν μπορώ τουλάχιστον (αν δεν γίνεται τίποτα άλλο) να πάρω τα data;

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία αν τον "γέμισες ποτέ" ή και αν ήταν "ταλαιπωρημένος" ή όχι. Η βασική ταλαιπωρία που υφίσταται ένας δίσκος, είναι οι εγγραφές.

 

Κατά τ' άλλα, το ότι υπάρχουν "πολλοί bad sectors", μόνο θετικό δεν είναι. Ποιά ΑΚΡΙΒΩΣ είναι πάντως η κατάστασή του, ΙΣΩΣ λίγο δύσκολο να βγει συμπέρασμα.

 

Κάνε μία δοκιμή έτσι για το ξεκάρφωμα πάντως και σε άλλο υτπολογιστή (όλο κάποιον θα βρεις). Αν και εκεί τραβάει ζόρι, τότε -αφού όπως λες έχει λήξει η εγγύηση- άνοιξε την θήκη (έχει βίδες και κουμπώματα λογικά και ίσως να παιδευτείς λίγο) και πάρε τον σκληρό από μέσα και σύνδεσέ τον εσωτερικά σε σταθερό και δες τί παίζει όταν δεν συνδέεται μέσω USB. Βάλε και το HD Sentinel και πόσταρε εδώ μια εικόνα από την αρχική του οθόνη έχοντας επιλεγμένο τον δίσκο (στήλη στα αριστερά).

 

Και βλέπουμε για παρακάτω...

Δημοσ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ να μην έχει μεγάλο ζόρι (δεν μπορείς όμως να είσαι 100% σίγουρος με τις αναφορές των SMART readings, όσο κι αν η εικόνα του είναι, ας πούμε, "θετική").

 

Σε πρώτη φάση, δοκίμασε να κάνεις ένα "scandisk" (έλεγχο σφαλμάτων) μέσα απ' τα Windows, μπας και μετά μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτόν και τα αρχεία.

 

Και βλέπουμε και πάλι...

Δημοσ.

Ευχαριστώ, φίλε μου.

Θα επανέλθω.

 

Btw, μου εξαφανίστηκε το εικονίδιο δίπλα από τον Local Disk C (μετά την απεγκατάσταση του HDS).

Είναι κενό. Πώς μπορώ να το επαναφέρω;

Δημοσ.

7άρια έχεις, ε;

Για δοκίμασε αυτό που βρήκα κάπου στο Web :

 

Configuration -> Disk Control and disable the "Modify default hard disk icons in Windows Explorer" option

 

και καπάκι restart το μηχάνημα.

 

 

Εναλλακτικά κατέβασε αυτό από εδώ και απλά πάτα το "uninstal κουμπάκι" του προγράμματος όταν το τρέξεις και κάνε "ανανέωση" του "Ο Υπολογιστής Μου" (κλείσε τεσπα το παράθυρό του και ξανάνοιξτο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...