Προς το περιεχόμενο

Far Cry 4

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατι πας να δεις μια ταινια day 1 ενω θα εχει πολυ κοσμο;

Γιατι θελεις ενα κινητο αμεσα στην κυκλοφορια του εαν μπορεις να περιμενεις για να πεσει η τιμη του;

Γιατι πας μπουζουκια γιορτες και ανοιγματα να πληρωσεις σχεδον διπλα ενω μπορεις να πας μονο κανονικες μερες; (δεν παω bouzouki-a μην βαρατε).

Γιατι ειμαστε ανθρωποι και πολλες φορες εχουμε ανυπομονη φυση,ειδικα σε αυτα που μας ενδιαφερουν πολυ;

Και αυτο που κουραζει εσενα εμας μας αρεσει, καθοτι και στα PC απο τα γενοφασκια μας, εχει περασει το tweaking στο αιμα μας.. :P Να ειχαμε και λιγοτερο bitching για το καθε τι, τι ωραια που θα ηταν..

Τωρα για το ειδικα για αυτους που το αγορασαν δεν θα απαντησω.. :)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αφου το λεει και το ιδιο το command "disable mip" (απο mipmap φανταζομαι κανει disable τα preloaded texture mipmaps για αυτο και πεφτει σε IQ, δηλαδη χαμηλοτερης ποιοτητας sub-textures για καλυτερη χρηση vram και load times λογικα)

Αν σταματουσε τελειως το mipmapping ολων των textures το command αυτο, θα ειχαμε αρκετο aliasing σε μακρινα αντικειμενα, κατι το οποιο δεν παρατηρησα στα 1440p.

DisableLoadingMip0= 0

Far_Cry4_2014_11_18_05_29_24_02.jpg

DisableLoadingMip0= 1

Far_Cry4_2014_11_18_00_20_50_83.jpg

υ.γ. Ο φωτισμος ειναι λιγο διαφορετικος λογω των συννεφων.

Τελειως να σταματησει δεν γινεται(δεν υφισταται texture χωρις mipmap εδω, το pre-loading παιζει να ειναι υποθετω), αλλα το aliasing γιατι το αναφερεις σε αυτο το παραδειγμα;

Ναι πιθανος να ειναι το preloading των mipmaps. Στα γραφικα παντως δεν παρατηρησα την παραμικρη διαφορα ακομα και με pixel peeping στα screenshots. Και το stuttering εξαφανιστηκε. Παιζω σε Max settings - SMAA - 1440p.

Σε Nvidia μια χαρα τρεχει το game γενικα. Με μια entry level καρτα οπως την GTX750ti το παιζεις σε Ultra settings 1080p σε ~35fps και σπανια κατω απο 30fps.

Οι AMD καρτες εχουν προβλημα με stuttering και fps drops προς το παρον, αλλα δεν ειναι πρωτογνωρο για παιχνιδι της Ubi. Θα το φτιαξουν και εκει σιγα-σιγα οπως συνηθως.

Οτι δεν μπορεις να δεις δεν σε ενοχλει κιολας, οποτε αν φτιαχνει τι σε χαλαει.. ;)

Ισως να το δοκιμασω και εγω να δω αν οντως ειναι ετσι, γιατι να παιζω με 2xDSR ή με 8xMSAA ή ακομη και να ειναι playable σε 4k και να παρουσιαζει stuttering ειναι λιγο μακακια..

Το shimmering τελικα δεν ειναι τοσο εμφανες οσο ειχα δει εχθες, μαλλον εκατσα στην περιπτωση..

Σε γενικες γραμμες παντως περα απο τις παιδικες ασθενειες εχει πολυ καλο scaling απο οτι βλεπω, αν θυμαμαι καλα το FC3 ηταν πιο απαιτητικο για την εποχη του.

• Like 1

μολις το ξεκινησα τα παντα ultra +x4 msaa+1.3patch και το παιχνιδι παει νερο

Καλα παει, νερο σε καμια των περιπτωσεων και ειδικα με msaa x4. Ρε συ Κυριακο το νερο για σενα πως ακριβως περιγραφεται? Kαθε φορα που το γραφεις αυτο με τρελαινεις (no offence)

Γιατι για μενα νερο σημαινει οτι το game ειναι constanlty στα 60+ χωρις το παραμικρο framedrop ή stuttering. Κατι τετοιο δεν συμβαινει στο Far cry 4. 

Εχω fraps ανοιχτο και τα frames δεν ειναι σταθερα και εχει stuttering, που πιο πολυ φαινεται στην οδηγηση.

Δεν λεω πως σου χαλαει την εμπειρια αλλα δεν τρεχει οπως λες, και ειδικα στα settings που αναφερεις. Εδω και με κλειστο το ΑΑ δεν μου τρεχει νερο.

Καλα παει, νερο σε καμια των περιπτωσεων και ειδικα με msaa x4. Ρε συ Κυριακο το νερο για σενα πως ακριβως περιγραφεται? Kαθε φορα που το γραφεις αυτο με τρελαινεις (no offence)

Γιατι για μενα νερο σημαινει οτι το game ειναι constanlty στα 60+ χωρις το παραμικρο framedrop ή stuttering. Κατι τετοιο δεν συμβαινει στο Far cry 4. 

Εχω fraps ανοιχτο και τα frames δεν ειναι σταθερα και εχει stuttering, που πιο πολυ φαινεται στην οδηγηση.

Δεν λεω πως σου χαλαει την εμπειρια αλλα δεν τρεχει οπως λες, και ειδικα στα settings που αναφερεις. Εδω και με κλειστο το ΑΑ δεν μου τρεχει νερο.

Με την GTX970 σε 1080p πεφτεις κατω απο 60fps και χωρις ΑΑ??? :o

Εγω με GTX780ti που βρισκεται στο ιδιο επιπεδο με τη δικη σου, σε 1440p με SMAA δεν πεφτω ποτε απο τα 60 locked.

Me 344.75 drivers και ολα τα updates απο Uplay.

To stuttering εξαφανιστηκε με  DisableLoadingMip0="1".

εχεις δικιο σε αυτο που λες.....

Νερο για μενα δεν σημαινει απαρατητα να τρεχει καρφωτα στα 60αρια αλλιως βαζω χ2 msaa πχ η καποιο αλλο ΑΑ

Για μενα νερο ειναι να τρεχει ομαλα χωρις stutt στην περιοχη 40 με 60 λογο vsync

εδω εχω 40-50 μεσο ορο αλλα ειναι ολα οκ μεχρι στιγμης

Δεν πεφτω κατω απο 60, αλλα εχει stuttering χωρις να πειραξω το xml. Και απο οτι φαινεται οντως πειραζει τα tex αρα θα το επαναφερω οπως ηταν. Ναι με το command αυτο ουτε εγω ειχα stuttering. 

Msaa δεν χρησιμοποιω σε αυτο το game γιατι πραγματικα τρωει perfomance και δεν το βλεπω να μου κανει την διαφορα οπτικα.

SweetFX με SMAA που εχει το preset, και καλα παει.

εχεις δικιο σε αυτο που λες.....

Νερο για μενα δεν συμενει απαρατητα να τρεχει καρφωτα στα 60αρια αλλιως βαζω χ2 msaa πχ

Για μενα νερο ειναι να τρεχει ομαλα χωρις stutt στην περιοχη 40 με 60

εδω εχω 40-50 μεσο ορο αλλα ειναι ολα οκ μεχρι στιγμης

Οk then.

δεν εχω βαλει τον 344.75(ειμαι με τον 344,65)ουτε εχω πειραξει καποιο αλλο αρχειο...δεν μου χρειαζετε προς το παρων κατι αλλο

μονο να ανεβω μια γαμ@σκλωσια θελω,αλλα δεν ξερω πως? :P

Αρκετά ελαφρύ game. Αν και εχω 7950 συνήθως παίζει στα 60 fps με τα περισσοτερα settings στα high. 

Μόνο σε κάποια σημεία έχω αισθητό drop. 

Stuttering δεν το αντιλήφθηκα ακόμα...

Τα γραφικά του όπως και το gameplay είναι το ίδιο καλά όπως το 3

παντως για καποιον τα ΑΑ ειναι βαρια πχ το msaa υπαρχει και η λυση του οff που πραγματικα δειχνει το ιδιο με το msaa,smaa δεν μου αρεσε,τχχα δεν δοκιμασα

στο προιγουμενο fc το καλυτερο οπτικο αποτελεσμα ηταν στο off AA το ειχα δοκιμασει και με την 680/780, εδω δειχνει το ιδιο

• Like 1

Αυτό το κολπάκι με το disablemip=1 και gpubufferedframes=1 βοήθησε πολύ το ταπεινό μου πισακι(Χ4 940, 5870 1GB). Μέχρι τώρα ήταν uplayable με τρελό stuttering και είχα απογοητευτεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...