Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω στο σπιτι 6 πριζες δικτυου οπου ολες συγκεντρωνονται σε ενα σημειο οπου υπαρχει μια τηλεφωνικη γραμμη. Το ρουτερ ομως εχει 4 εξοδους για δικτυο, τι μπορω να κανω για να ¨προσθεσω ¨ και τις υπολοιπες 2?

Τα φις στα ακρα των καλωδιων θα συνδεθουν με τον ιδιο τροπο οπως στις πριζες, ή θελουν αναστροφη?

Δημοσ.

Υπάρχει αλλη μια λύση που λειτουγρεί με αναλογο τρόπο στο ethernet hub. Αν σου εχει περισσέψει κάποιο άλλο router με 4 ethernet (ας το πουμε routerB) μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο. Μπαίνεις στις ρυθμίσεις του routerB, απενεργοποιείς το dhcp (αυτό ειναι απαραίτητο) και το wifi (ειναι αχρηστο αφου εχεις αλλο router εκεί). Μετά με καλώδιο ethernet συνδεεις το router A με τη θύρα 1 ethernet του routerB. Μετά στις θύρες 2,3 και 4 του routerB συνδεεις ethernet που πάνε στα δωμάτια. Είσαι έτοιμος.

Τα περισσότερα router μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τετοιο τρόπο.

Δημοσ.

και επισης τα rj45 clips θα πρεπει να ειναι φτιαγμενα σωστα στις ακρες των καλωδιων.θα πρεπει να ακολουθησεις την σωστη χρωματολογια.

• Like 1
Δημοσ.

Τις πριζες τις εκανα με το τυπο Α. Μετα παρατηρησα ομως οτι τα καλωδια, τουλαχιστον τα ετοιμα που εχω ειναι με το τυπο Β. Πρεπει να τις αλλαξω ή θα "παιξει" και ετσι?

Δημοσ.

Τις πριζες τις εκανα με το τυπο Α. Μετα παρατηρησα ομως οτι τα καλωδια, τουλαχιστον τα ετοιμα που εχω ειναι με το τυπο Β. Πρεπει να τις αλλαξω ή θα "παιξει" και ετσι?

απλα αν το κοιταει και αλλος το δικτυο ενημερωσε τον μην τυχει κανα προβλημα και νομιζει οτι ειναι ολα α ή ολα β και ψαχνει να δει τι γινεται.εχω δει ενα ψιλοπαρομοιο περιστατικο για αυτο το λεω.απλα ηταν λιγο διαφορετικη περιπτωση εκει.κατα τα αλλα οπως ειπε ο jkoukos ναι θα παιξει.

Δημοσ.

το hub εχει πεθανει. An oxi router με ενσωματωμενο switch, βαλε ενα switch των 20 ευρω και εισαι ενταξει. Δε θελει ρυθμισεις, απλως τα κουμπωνεις ολα πανω.

• Like 1
Δημοσ.

το hub εχει πεθανει. An oxi router με ενσωματωμενο switch, βαλε ενα switch των 20 ευρω και εισαι ενταξει. Δε θελει ρυθμισεις, απλως τα κουμπωνεις ολα πανω.

Αυτό σκέφτηκα και εγω!! Που το θυμήθηκε το hub??? Πουλάνε ακόμα??

Δημοσ.

ελα ντε, ειναι και κοματακι πειραγμενα αυτα τα αδερφια..... λεμε :P παιρνει ο ενας τροφοδοτικα του αλλου και τετοια :P

Δημοσ.

Θα σου προτεινα επισης να μην μπεις στον πειρασμο να παρεις ενα 8πορτο switch 10/100 των 10 ευρω.

Αξιζει να δωσεις τα 30 που κοστιζει ενα φθηνο 1000ρι 8πορτο οπως αυτο

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/switches/D-Link-D-Link-8-Port-10-100-1000Mbps-GO-SW-8G.htm

Ωστε η μεταφορα αρχειων μεταξυ των υπολογιστων τοπικου δικτυου να ειναι ταχυτατη. Αν δεν εχεις αρχαια μηχανηματα θα εχουν gigabit lan

• Like 1
Δημοσ.

Τα 30€ δεν ειναι τιποτα, οποτε complet.

Το βασικο ειναι να παιξει, οπως προανεφερα το type A καλωδιωση πριζων μετο οποιο type και να ειναι τα καλωδια συνδεσης συσκευης πριζας καθως και να ειναι plug & play η συνδεση του switch με το router και τις γραμμες των πριζων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...