Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μητρική είναι Intel D915PLWD

Το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι...

·  Δεν δέχεται κανέναν σατα σκληρό, έχω δοκιμάσει με τρεις. Στα ΒΙΟΣ μία τους αναγνωρίζει και μία όχι. Όταν μπω στα windows (με σκληρό IDE) δεν αναγνωρίζει κανέναν σατα, ότι και να δείχνουν τα ΒΙΟΣ

· Συνήθως αργεί να φύγει το πρώτο ποστ που εμφανίζει ο υπολογιστής (και μάλλον είναι το σημείο που προσπαθεί να αναγνωρίσει τους δίσκους) και μου εμφανίζει το μήνυμα "error 7" ή "error 8" και έπειτα πρέπει να πατήσω F4 για να συνεχίσω (αυτό δεν το κάνει πάντα).

Μόνο με σκληρό IDE κατάφερα να περάσω τα windows.

Πρόσεξα πως κοντά στις συνδέσεις σατα υπάρχουν και 2 θέσεις για ανεμιστηράκια. δοκίμασα να βάλω διάφορα ανεμιστηράκια και στις 2 θέσεις και παρατήρησα πως τα ανεμιστηράκια τρεμόπαιζαν! σαν να μην έπαιρναν συνεχόμενο ρεύμα αλλά διακοπτόμενο.  :unsure:

Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, πιθανολογώ πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει και με τις θύρες σατα.

Έχω αλλάξει

τροφοδοτικό.

Καλώδιο σατα.

Μνήμες Ραμ.

Επεξεργαστή.

Κουτι.

​Από πυκνωτές φαίνεται εντάξει, αν και δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο πως κάποιος πυκνωτής μπορεί να κάνει την βρωμοδουλειά.

Εσείς τι λέτε?

post-249040-0-83195600-1393084270_thumb.jpg

post-249040-0-56252300-1393084279_thumb.jpg

Δημοσ.

Οποτε βασικά το πρόβλημα ειναι οτι δεν αναγνωρίζει καθόλου sata , δες  μηπως παίζει και κανα bios update αν και μάλλον ετσι οπως το περιγράφεις εχει πρόβλημα η motherboard.

Η συγκεκριμένη δούλευε κανονικα με sata πριν ?

Δημοσ.

Οποτε βασικά το πρόβλημα ειναι οτι δεν αναγνωρίζει καθόλου sata , δες μηπως παίζει και κανα bios update αν και μάλλον ετσι οπως το περιγράφεις εχει πρόβλημα η motherboard.

Η συγκεκριμένη δούλευε κανονικα με sata πριν ?

Την αγόρασα μεταχειρισμένη από εδώ. Το παιδί που μου την έδωσε μου είπε πως έτρεχε κανονικά με σατα δίσκο.

Έχεις το τελευταίο bios.

Γνωρίζει κανείς τι είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις σατα συνδέσεις? Όπως βλέπετε τις φωτογραφίες ακριβώς δεξιά, αυτό το μαύρο πραγματάκι?!?

Δημοσ.

στη δευτερη φωτο, οι 3 απο τις 4 επαφες δειχνουν "ταλαιπωρημενες". δοκιμασες σε ολες? η κατω αριστερα φαινεται πιο "καλη". εαν η μητρικη δεν εχει προβλημα, μπορεις να δοκιμασεις να ριξεις λιγο σπρευ επαφων. ή εναλλακτικα παρε μια μπατονετα και τριψε ελαφρα τις 3 επαφες, μηπως καθαρισουν λιγο. 

Επισης μια παρατηρηση. στη φωτο που σου παραθετω, μας ξεγελαει η φωτογραφια ή αυτο που σου δειχνω φαινεται σαν ξεκολλημενο?

post-42276-0-63443100-1393147774_thumb.jpg

Δημοσ.

Έτσι φαίνονται στη φωτο.

Αν και πράγματι η μία φαίνεται αχρησιμοποίητη. Δεν θυμάμαι να δοκίμασα και σε αυτήν.

Θα ρίξω ένα καλό καθάρισμα και θα ξανά τσεκάρω.

Δημοσ.

Έτσι φαίνονται στη φωτο.

Επειδη εκανα edit στο ποστ, αυτο που εγραψες παει για τις sata ή για τη φωτο που σου εβαλα? επισης  καλο θα ηταν αν μπορουσες οταν στο post σου ξαναβγαλει αυτα τα errors να τραβαγες μια φωτο και να την ανεβαζες. πριν πατησεις το F4 οπως λες.

Δημοσ.

Επειδη εκανα edit στο ποστ, αυτο που εγραψες παει για τις sata ή για τη φωτο που σου εβαλα? επισης  καλο θα ηταν αν μπορουσες οταν στο post σου ξαναβγαλει αυτα τα errors να τραβαγες μια φωτο και να την ανεβαζες. πριν πατησεις το F4 οπως λες.

Και στα δύο  :P

σε λίγο που θα την καθαρίσω και θα την στήσω θα τραβήξω φωτο.

όσο για το mosfet, αν προσέξεις στην φωτογραφία έχει πολλά που είναι όρθια.

Και μένα μου έκανε εντύπωση και νόμιζα πως ήταν ξεκολλημένα, αλλά τελικά έτσι την φτιάξανε. :wacko:

post-249040-0-10503900-1393150001_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν δεν μπορεις να λυσεις το προβλημα...προσπερασε το B)
Ψαξε για καποιον pci-e sata controller, ενδεχομενως οπως
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-2-Internal-SATA-II-1-IDE-Ports-PCIe-PCI-e-PCI-Express-Card-JMB363-Chipset-/190931924413?pt=UK_Computing_ComputerComponents_InterfaceCards&hash=item2c746df5bd
http://www.jmicron.com/JMB363.html

Δημοσ.

Τελικά καμία εξέλιξη.

Τις θύρες σατα σαν καινούργιες τις έκανα μετά το καθάρισμα.

Παραθέτω και φωτογραφίες για να δείτε και τι μηνύματα πέταγε σε κάθε θέση σάτα που δοκίμαζα.

Κάποιες φορές αναγνώριζε τους δίσκους, αλλά μετά το πρώτο ποστ μου έβγαζε το μήνυμα "A disk read error occurred, press ctrl+alt+del to restart"

τελικά αυτό το μαύρο πραγματάκι δίπλα στα σάτα ξέρει κανείς τι είναι?

post-249040-0-75179600-1393187913_thumb.jpg

post-249040-0-14733200-1393187929_thumb.jpg

post-249040-0-12693000-1393187946_thumb.jpg

post-249040-0-13025400-1393187967_thumb.jpg

post-249040-0-87501400-1393188457_thumb.jpg

Δημοσ.

λοιπον. για δοκιμασε αυτο. επειδη η μητρικη σου ειναι λιγο παλια υποστηριζει μονο sata 1 δισκους. αν ο δισκος σου εχει jumperακια πανω, δοκιμασε να τον βαλεις ωστε να φαινεται sata 1. με λιγο ψαξιμο στο google αυτα τα errors ειναι θεμα σκληρου δισκου. 

υποθετω οτι εχεις τσεκαρει οτι ο sata σκληρος ειναι οκ και δεν εχει προβλημα ετσι? 

Δημοσ.

λοιπον. για δοκιμασε αυτο. επειδη η μητρικη σου ειναι λιγο παλια υποστηριζει μονο sata 1 δισκους. αν ο δισκος σου εχει jumperακια πανω, δοκιμασε να τον βαλεις ωστε να φαινεται sata 1. με λιγο ψαξιμο στο google αυτα τα errors ειναι θεμα σκληρου δισκου. 

υποθετω οτι εχεις τσεκαρει οτι ο sata σκληρος ειναι οκ και δεν εχει προβλημα ετσι?

Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα (μου έχει ξανατύχει να χρειαστώ να αλλάξω το jumperακι).

Όλοι οι δίσκοι είναι σε καλή κατάσταση, έχουν βγει από λειτουργικά συστήματα μόνο και μόνο για να δοκιμάσω την μητρική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...