Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλφη, τί "δε θα δουλέψει" "λόγω οδηγών"; Image των υπαρχόντων Win (που έχει βάλει στον IDE) θα πάρει, και θα το "αποσυμπιέσει" στον SATA. Δε θα γίνει "εγκατάσταση" για να πεις ότι θα έχει πρόβλημα με "οδηγούς"...

Δεν έχει σημασία,θα πάει να τρέξει ο driver για τον ide δίσκο λίγο πριν μπει στα windows και θα πετάξει μπλε οθόνη(κατά 99% ).

Αν περάσει πρώτα τον sata driver πριν κάνει το Image ίσως και να δουλέψει αλλά και πάλι μικρές οι πιθανότητες.

https://www.asus.com/Motherboards/P5SMX_SE/#support

Sis Raid Driver V5.1.1039.3020

Δημοσ.

Με κολλάς τώρα, διότι γενικά σ' εμπιστεύομαι και δεν θυμάμαι ειν' η αλήθεια αν έχω κάνει ποτέ ακριβώς αυτό - να πάω να περάσω image που έχω πάρει από IDE, σε SATA. Θα με βάλεις σε διαδικασίες (και χρόνος για τέτοια πειράματα, γιοκ). Και το θέμα είναι ότι φοβάμαι τζάμπα θα το κάνω, καθώς "δεν μπορεί, θα πρέπει να το έχω κάνει" και να δουλεύει μια χαρά...

Και με την ευκαιρία, σε ρώτησα και νωρίτερα στο θρεντ, θυμάμαι καλά; Τα Vista δεν έχουν γενικά ενσωματωμένους SATA driver (σε σχέση με τα ΧΡ που ούτε μυρωδιά από τέτοιους δεν έχουν);  Όχι ότι λέει ντε και καλά κάτι για την συγκεκριμένη περίπτωση (καν δεν ξέρουμε τί σόι δισκάκι χρησιμοποιεί - μπορεί κάλλιστα να είναι "πειραγμένο" ας πούμε), αλλά έτσι γενικά ρωτάω.

Δημοσ.

Σε εμένα πάντως εγγυημένα έδωσε blue screen όταν το δοκίμασα με ghost, xp από ide δίσκο σε sata δίσκο,δεν λέω αναλόγως την μητρική θα υπάρχουν και περιπτώσεις όπου θα δουλέψει,αλλά αν ρίξει μια ματιά στο net γράφοντας απλά sysprep sata θα βρεις πολλούς που χτυπιούνται για να βγάλουν άκρη για το πως να περάσουν sata σε υπάρχων image.

Ναι μεν στα vista και μετά υπάρχει υποστήριξη για sata αλλά ο κάθε ένας που βγάζει μητρικές βάζει όποιο controller του κατέβει με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν όλοι και να χρειάζεσαι σε κάποιες μητρικές και πάλι driver για την εγκατάσταση,

και εδώ στο google  "windows 7(8) sata" θα έχεις πολλά αποτελέσματα.

Δημοσ.

Αν πριν κανει image εχει εγκαταστησει ολους τους drivers και εφοσον στο device manager δεν εχει κανενα ερωτηματικο ή κανενα θαυμαστικο δεν νομιζω να αντιμετωπισει καποιο προβλημα.Βεβαια με τα Svista ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Αφου παρασει το image βασικο παντως ΠΡΙΝ το boot μεσα στο bios να ορισει στο κομματι του "hard disks order" πρωτο τον sata χρησιμοποιωντας τα πληκτρα + και - και στο "boot order"  να βαλει πρωτο τον sata και μετα ολα τα αλλα.Και φυσικα να εχει αφαιρεσει τον IDE. (το data cable ειναι αρκετο). Fingers crossed.

Δημοσ.

Έλφη με το Ghost (της Νorton αν θυμάμαι καλά) που αναφέρεις δεν ξέρω τί γίνεται (αν και η λογική λέει θα μου πεις "κλώνους φτιάχνει το ένα - κλώνους φτιάχνει και τ' άλλο)...

Με True Image από Acronis έχω κάνει μόνο δουλειά εγώ, κι όπως είπα, έχω τις αμφιβολίες μου...(έχω σκαλώσει άσχημα είναι η αλήθεια, και τρώγομαι όσο μπορέσω πιο σύντομα να το τσεκάρω στην πράξη...).

Όσο για το "Nετ", χμ, δεν θα έλεγα ότι είναι και η καλύτερη ιδέα, καθώς τα τελευταία χρόνια η αίσθησή μου είναι ότι ο τουρλουμπουκισμός "των πρώτων αποτελεσμάτων" όσο πάει και πληθαίνει, σχετικά με "προβλήματα" και με "λύσεις"... Τεσπα όμως.

Για τα Vista που λες, ναι ρε συ, ξέρω ότι δεν έχουν δα και άπαντες τους driver ενσωμετωμένους. Αλλά σε γενικές γραμμές, υποστήριξη υπάρχει. Αυτό εννοούσα (και αναρωτιόμουν αν θυμόμουν καλά ή όχι). Πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι "δύσκολα θα πέσαμε στην περίπτωση".

[Επίσης, αν πρόσεξες έγραψε (η Λίτσα) ότι όταν μπήκε στον 80άρη, φόρμαρε τον SATA που "είχε μισοτελειωμένες εγκαταστάσεις", το οποίο θα ήταν αδύνατον να είχε συμβεί, αν η εγκατάσταση δεν έβλεπε τον controller - που με τη σειρά του σημαίνει ότι υπάρχει ενσωματωμένος driver στο δισκάκι της.....Δε πλοτ θίκενς λοιπόν.]

- - - - - 

Γουώρλοκ, υποστήριξη για SATA controllers δεν νομίζω να τίθεται θέμα όταν βρίσκεται σε περιβάλλον ενεργού λειτουργικού. Ακόμη και τα ΧΡ, έχουν - λογικά μέσω των SPs. (...γι αυτό και λέω του Έλφη ότι "δεν μπορεί, θα μπορέσει κανονικά να περάσει τον κλώνο στον ΣΑΤΑ και αυτός να μπουτάρει"...)

Στα δισκάκια εγκατάστασης και κατά την εγκατάσταση απαντάται το όποιο ζήτημα - στων ΧΡ, σίγουρα.

Όσο για το boot order στο BIOS setup, μας έγραψε σε ποστ της ότι "την κάνει χρόνια την διαδικασία και ξέρει να την κάνει", οπότε σε αυτό το κομμάτι, μάλλον δεν χρειάζεται τις συμβουλές μας...

Δημοσ.

[Επίσης, αν πρόσεξες έγραψε (η Λίτσα) ότι όταν μπήκε στον 80άρη, φόρμαρε τον SATA που "είχε μισοτελειωμένες εγκαταστάσεις", το οποίο θα ήταν αδύνατον να είχε συμβεί, αν η εγκατάσταση δεν έβλεπε τον controller - που με τη σειρά του σημαίνει ότι υπάρχει ενσωματωμένος driver στο δισκάκι της.....Δε πλοτ θίκενς λοιπόν.]

Αυτά για το δισκάκι της.

Τόσο πολύ που μας έχει μπερδέψει που να βγάλεις άκρη ποια.

http://www.adslgr.com/forum/threads/799414-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%92%CE%9F%CE%97%CE%98%CE%95%CE%99%CE%91!!!?p=5332414#post5332414

Δημοσ.

...α εκεί κοπροσκυλιάζεις βρέι;

[...πάντως εγώ α) σηκώνω τα χέρια ψηλά -κι αφήνω ένα περιθώριο να έχει κάποιο φυσικό πρόβλημα ο σκληρός, καθώς ΛΟΓΙΚΑ να το πάρεις, κι αν δεχτείς τα όσα έχει πει, τον βρίσκει/αντιγράφει ΚΑΠΟΙΑ από τα αρχεία εγκατάστασης, και μετά πάπαλα η συνέχεια - αλλά με...ήσυχη συνείδηση, καθώς β) με τη χρήση του IDE, έχει τουλάχιστον Windows να δουλέψει...

Τελευταία πρόταση -επανάληψη δηλαδή, καθώς το πρωτόπα στο ποστ #11- είναι να βάλει το HD Sentinel και να μας πει τί λέει για τον SATA. Μπας και είναι σκωροφαγωμένος και πρέπει να τον γυρίσει, "όσο είναι νωρίς"...]

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία,θα πάει να τρέξει ο driver για τον ide δίσκο λίγο πριν μπει στα windows και θα πετάξει μπλε οθόνη(κατά 99% ).

Αν περάσει πρώτα τον sata driver πριν κάνει το Image ίσως και να δουλέψει αλλά και πάλι μικρές οι πιθανότητες.

https://www.asus.com/Motherboards/P5SMX_SE/#support

Sis Raid Driver V5.1.1039.3020

τα drivers (και αυτο που παραθετεις στο λινκ) εχουν περασει κανονικα, και πραγματι εβγαλε μπλε οθονη και ζηταει να κανει ελεγχο δισκων..  τελικα, πρεπει να εχει ο σκληρος προβλημα. μιλησα με το eshop και μου ειπαν οτι αφου δεν bootαρει μετα την κλωνοποιηση, να τον επιστρεψω...

...α εκεί κοπροσκυλιάζεις βρέι;

[...πάντως εγώ α) σηκώνω τα χέρια ψηλά -κι αφήνω ένα περιθώριο να έχει κάποιο φυσικό πρόβλημα ο σκληρός, καθώς ΛΟΓΙΚΑ να το πάρεις, κι αν δεχτείς τα όσα έχει πει, τον βρίσκει/αντιγράφει ΚΑΠΟΙΑ από τα αρχεία εγκατάστασης, και μετά πάπαλα η συνέχεια - αλλά με...ήσυχη συνείδηση, καθώς β) με τη χρήση του IDE, έχει τουλάχιστον Windows να δουλέψει...

Τελευταία πρόταση -επανάληψη δηλαδή, καθώς το πρωτόπα στο ποστ #11- είναι να βάλει το HD Sentinel και να μας πει τί λέει για τον SATA. Μπας και είναι σκωροφαγωμένος και πρέπει να τον γυρίσει, "όσο είναι νωρίς"...]

αυτο θα κανω σημερα.. θα τρεξω και το hd sentinel, να δω τι θα πει και αυτο.. και εχω ηδη κανει αιτημα rma... περιμενω εγκριση για να επιστραφει... ευχαριστω πολυ παντως για τα φωτα σας, μιας κι εγω παω σα τυφλη στον Αδη!!! Παντως το λογικο δεν θα ηταν με το που τον συνδεσα, και αφου φορμαριστηκε να ειναι ετοιμος να δεχθει λειτουργικο και να bootαρει ?? αφου στα bios φαινεται, και τον επιλεγω για boot.. ρωταω, μηπως εγω εχω θεωρησει κατι λαθος...οταν πατησω ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ βλεπω τον 80αρι ©, και τον 500αρι (Ε) με λειτουργικο και οι δυο...

Δημοσ.

Στο διπλανο "μαγαζι" αναφερει   "LITSAKI73;5332414]το δισκακι αυτο που χρησιμοποιω ηταν μεσα στο κουτι οταν αγορασα τον υπολογιστη απο τον κωτσοβολο... ειναι τυπωμενο με τη φιρμα της interset και αναφερει οτι ειναι το γνησιο λογισμικο.. τι να πω..."

Κανενας δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι το δισκακι δεν ειναι "πειραγμενο" απο την εταιρεια.Ας δοκιμασει με αλλο cd  εγκαταστασης (εστω και απο τον "θειο").

Γουώρλοκ, υποστήριξη για SATA controllers δεν νομίζω να τίθεται θέμα όταν βρίσκεται σε περιβάλλον ενεργού λειτουργικού. Ακόμη και τα ΧΡ, έχουν - λογικά μέσω των SPs. (...γι αυτό και λέω του Έλφη ότι "δεν μπορεί, θα μπορέσει κανονικά να περάσει τον κλώνο στον ΣΑΤΑ και αυτός να μπουτάρει"...)

Στα δισκάκια εγκατάστασης και κατά την εγκατάσταση απαντάται το όποιο ζήτημα - στων ΧΡ, σίγουρα.

Όσο για το boot order στο BIOS setup, μας έγραψε σε ποστ της ότι "την κάνει χρόνια την διαδικασία και ξέρει να την κάνει", οπότε σε αυτό το κομμάτι, μάλλον δεν χρειάζεται τις συμβουλές μας...

Καλυτερα γαιδουρο δενε παρα γαιδουρο γυρευε........

Και επιτελους καποιος να μας ξεμπλεξει το μπουτια μας (εισαι και αξουριστος wash)  :P

Δημοσ.

αφού έβαλες λειτουργικό και στα δυο!! τι θες να κάνει !! 

εννοειται οτι για να bootαρω απο τον καινουριο αφαιρω τελειως τον πρωτο, και ρυθμιζω τα bios να κανει boot απο τον καινουριο...

Δημοσ.

εννοειται οτι για να bootαρω απο τον καινουριο αφαιρω τελειως τον πρωτο, και ρυθμιζω τα bios να κανει boot απο τον καινουριο...

όταν κάνεις εγκατάσταση ή όταν κάνεις λανθασμένη εγκατάσταση αναγράφονται πληριοφοριες στον δίσκο ποιος είναι πρώτος και από που ξεκινάει η εγκατάσταση, ανεξάρτητα από το boot της μητρικής !! για αυτό σε είχα πει να δεις 

bootrec.exe /FixMbrbootrec.exe /RebuildBcd ,  bootrec.exe /FixBoot

Link.png Site: How to Fix Windows 7 When It Fails to Boot

Δημοσ.

καλημερα. Νε ανημερωσω οτι τελικα, μετα απο τοσες μερες προσπαθειας, δοκιμων και πειραματων, ο δισκος επεστραφει στο E-SHOP οπου και διαγνωστηκε ως ελλατωματικος... αυτα, και ευχαριστω ολους οσους προσπαθησαν να με βοηθησουν με τις γνωσεις τους!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...