Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα την βοηθεια σας, για την εγκατασταση νεου σκληρου δισκου στο desktop. Ο παλιος (που περιεχει και τα vista) ειναι τελειος χαλασμενος, οποτε και τον αποσυνδεσα. Συνδεσα τον νεο (seagate sata 2), αλλα απο εκει και περα, αρχιζει το προβλημα... στο BIOS φαινεται ως master ATAPI CD ROM, και ο νεος σκληρος φαινεται στη θεση SATA2. Δεδομενου οτι ΔΕΝ εχω λειτουργικο, πως θα τον μορφοποιησω και να τον κανω master??? Προσπαθω να περασω τα vista, και μολις αρχιζει την εγκατασταση δεν βρισκει partition (λογικοτατο)!! Βγαζει τo εξης μηνυμα: ΒΟΟMGR IS MISSING (οταν κανει boot απο τον σκληρο). Σας παρακαλω πολυ, βοηθηστε με!!!

Δημοσ.

Ψάξε το sata βύσμα πάνω στην μητρική που έχει το μικρότερο νούμερο, ή 0 ή 1 , και βάλε τον δίσκο εκεί σαν θέμα αρχής αυτό,

μέσα στο bios κατά κανόνα έχει επιλογή για κάθε sata «κανάλι» ώστε να ψάξει και να ορίσει αυτόματα το τι συσκευή έχει πάνω,ενδέχεται κάποιος να είχε ορίσει το κανάλι αυτό που είναι τώρα σαν cd οπότε να το βλέπει σαν cd,αν το πας στο auto θα ψάξει μόνο του να δει τι είναι.

Προσπαθω να περασω τα vista, και μολις αρχιζει την εγκατασταση δεν βρισκει partition (λογικοτατο)!!

Πρέπει να δεις ποια μητρική έχεις,σε κάποιες χρειάζεται driver για να δει τους sata δίσκους κατά την εγκατάσταση,μπορεί όλα τα παραπάνω δηλαδή να μην χρειάζονται και να είναι εδώ το πρόβλημα.
  • Like 1
Δημοσ.

καλησπερα!! ευχαριστω για την απαντηση!!! εχω αλλαξει θεση (εχει 2 θεσεις η μητρικη) αλλα τιποτα.. το θεμα ειναι πως στο bios φαινεται ο σκληρος αλλα σαν third ή fourth  ide...  master ide φαινεται cd rom atapi.. θα δοκιμασω να περασω το cd με τα drivers... και βλεπουμε...

update

οοοps... αφου δεν εχω μεσα λειτουργικο, πως θα περασω drivers?????? μου βγαζει οθονη με εντολες dos...

Δημοσ.

Πρέπει να μας πεις ποια μητρική έχεις,αν έχει και θύρες ide και πάνω σε αυτές έχει κάποιο cd τότε είναι φυσιολογικό να σου εμφανίζει ότι έχει cd στο master(πρώτη θύρα) ,δεν μας χαλάει που το βγάζει σαν ide και ας είναι sata και στην δικιά μου μητρική έτσι τα βγάζει.

Στην σελίδα της μητρικής,αν είναι, έχει driver για εγκατάσταση,αυτά τα περνάς αποσυμπιεσμένα σε usb,και όταν φτάσεις στην οθόνη όπου κανονικά διαλέγεις σκληρό δίσκο πατάς το κουμπί load drivers και τους διαβάζεις από το usb,αυτό υποθέτω εγώ ότι λες με το «Προσπαθω να περασω τα vista, και μολις αρχιζει την εγκατασταση δεν βρισκει partition (λογικοτατο)» ότι δεν σου βγάζει δίσκο σε εκείνο το σημείο,αν έχεις διαφορετικό πρόβλημα εξήγησε το λίγο καλύτερα μπας και καταλάβουμε.

Δημοσ.

Έλφη νομίζω ότι τα Vista έχουν SATA disk controller drivers ενσωματωμένους (όπως και τα Εφτάρια, πχ). Έστω κι αν δεν έχουν το σύνολο των όσων κυκλοφορούν, το πιθανότερο θα είναι να υπάρχει ο αντίστοιχος. Οπότε, αν όντως είναι έτσι, μάλλον η Λίτσα "τα λέει λίγο μπερδεμένα", όπως είπες κι εσύ, και μπερευόμαστε και εμείς με το πού ακριβώς σκαλώνει το πράγμα...

Λίτσα, αυτό πχ "στο BIOS φαινεται ως master ATAPI CD ROM" είναι....μπερδευτικό εκφραστικά, καθώς η 1η εντύπωση είναι ότι λες "ο δίσκος φαίνεται ως κάτι άλλο κατά το ποστάρισμα του BIOS". Αυτό που προφανώς ήθελες να πεις ήταν "ως master συσκευή, εμφανίζεται το CD ROM". Το οποίο ΔΕΝ είναι πρόβλημα - καλά κάνει και εμφανίζεται, τη στιγμή που είναι ATAPI συσκευή (και όχι SATA), πρώτο στη λίστα του BIOS P.O.S.T.

Εν τω μεταξύ προβληματίζεσαι  που αναφέρεται ως "master", απ' ό,τι κατάλαβα. Ουδεμία όμως σχέση έχει η "σειρά σύνδεσης" (master και slave) του ATAPI καναλιού στο οποίο πάνω βρίσκεται το εν λόγω optical drive , αναφορικά με τον νέο σου SATA δίσκο. Θα έχει, μόνο στην περίπτωση που στην ίδια καλωδιοταινία με το "CD" θα συνδέσεις άλλη συσκευή (άλλο optical drive ή σκληρό δίσκο). Πόσο μάλλον που στις SATA συσκευές, δεν υφίσταται κάν "σειρά σύνδεσης" (master και slave), την οποία να πρέπει να "διαχειριστείς" με σχετικά τζαμπεράκια (όπως με τις ATAPI).

Μη σε μπερδεύει επίσης το ότι "ο νέος SATA αναφέρεται ως τάδε-νούμερο-IDE". Συνεχίζει να μην έχει σχέση με τις "master/slave θέσεις" του ATAPI καναλιού.

Αυτά για να έχεις ξεκαθαρισμένα κάποια πράγματα και να μη σε μπερδεύουν (και να μη μπερδευόμαστε και εμείς) περαιτέρω.

Όσο για την σειρά εκκίνησης ("boot order" στο BIOS setup), κατ' αρχάς βάλε όπως είπε κι ο Ελφ στην θύρα είναι με λευκά γράμματα (πάνω στην μητρική) μαρκαρισμένη ως "SATA 0" (υπό την λογική ότι οι δύο θύρες που λες πως υφίστανται, είναι αριθμημένες ως "SATA 0" και "SATA 1", που είναι και ο συνήθης τρόπος αρίθμησής τους. Εκτός κι αν τυχόν είναι "SATA 1" και "SATA 2"...).

Στη συνέχεια, και αφού μπεις στο BIOS setup (="την μπλε οθόνη του BIOS όπου μπορείς να το ρυθμίσεις σχετικά") πατώντας Del(ete) κατά την εκκίνηση του μηχανήματος, ψάξε να βρεις το υπο-μενού όπου αναφέρεται το "boot order" που λέγαμε, και όρισε ως 1η συσκευή εκκίνησης το "ATAPI CD ROM" και ως 2η τον νέο σου SATA σκληρό. Σώσε τις αλλαγές με F10 και αφού επανεκκινήσει ο υπολογιστής κι έχεις μέσα το δισκάκι εγκατάστασης των Vista, πάτα συνεχόμενα οποιοδήποτε πλήκτρο (πχ το Space bar) για να μπουτάρει από το δισκάκι.

Αν πάνε όλα έτσι (ή αν έχουν ήδη πάει) και ξεκινάει η εγκατάσταση των Vista, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φτάσει σε περιβάλλον όπου είτε θα βλέπει τον σκληρό (και θα σε ρωτάει σε ποιό μέσο να γίνει η εγκατάσταση λειτουργικού, στην οποία θα μπορέσεις και αν συνεχίσεις), είτε δεν θα το βλέπει (πιθανότατα λόγω έλλειψης ενσωμάτωσης του SATA disk controller driver που αντιστοιχεί στον SATA disk controller που έχει η μητρική σου) και θα σου λέει κάτι σαν "no hard disks found". *

Eνημέρωσε αν έτσι έχουν πάει ή θα πάνε τα πράγματα...

...Και κάποιες ερωτήσεις : έχεις ξανακάνει εγκατάσταση λειτουργικού;

Την τελευταία στον εν λόγω υπολογιστή, την είχες κάνει εσύ;

Το συμπέρασμα ότι ο προηγούμενος σκληρός έχει χαλάσει, πως βγήκε; (Δεν αναγνωρίζεται στο BIOS; Ή απλά δεν εκκινούσαν τα Vista που είχε; ). Είναι SATA ή "ΑΤΑΡΙ"; Τον έχεις ακόμα ή τον σούταρες;

Ο νέος σκληρός, είναι φρεσκοαγορασμένος;

Αν μπορείς γράψε λίγο πιο "στρωτά", για να μας βοηθήσεις να σε βοηθήσουμε καθώς από απόσταση μπορεί εύκολα να μπερδευτεί κανείς...

* ...αν όντως τελικά το θέμα είναι η έλλειψη driver, αντιμετωπίζεται (όπως μέσες-άκρες ήδη σου είπε ο Ελφ) και θα το δούμε. Να σιγουρέψουμε όμως τα προηγούμενα, μέχρι να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο...

(..."το CD" -της μητρικής προφανώς- "με drivers" που διαθέτεις, είναι, στη μορφή που βρίσκεται, για χρήση μέσω WIndows και όχι κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Βέβαια αν υπάρχει σε αυτό ο εν λόγω SATA disk controller driver που μου τα έχει κάνει τσουρέκια καθώς τον γράφω και τον ξαναγράφω, θα δούμε πώς ακριβώς θα τον αντιγράψεις σε άλλο μέσο -ίσως σε USB φλασάκι ή σε floppy δισκέτα- και θα μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσει η εγκατάσταση, καθώς δυστυχώς η...κυρία, δεν μπορεί να διαβάσει από optical drive...)

Δημοσ.

καλημερα..

Έλφη νομίζω ότι τα Vista έχουν SATA disk controller drivers ενσωματωμένους (όπως και τα Εφτάρια, πχ). Έστω κι αν δεν έχουν το σύνολο των όσων κυκλοφορούν, το πιθανότερο θα είναι να υπάρχει ο αντίστοιχος. Οπότε, αν όντως είναι έτσι, μάλλον η Λίτσα "τα λέει λίγο μπερδεμένα", όπως είπες κι εσύ, και μπερευόμαστε και εμείς με το πού ακριβώς σκαλώνει το πράγμα...

Λίτσα, αυτό πχ "στο BIOS φαινεται ως master ATAPI CD ROM" είναι....μπερδευτικό εκφραστικά, καθώς η 1η εντύπωση είναι ότι λες "ο δίσκος φαίνεται ως κάτι άλλο κατά το ποστάρισμα του BIOS". Αυτό που προφανώς ήθελες να πεις ήταν "ως master συσκευή, εμφανίζεται το CD ROM". Το οποίο ΔΕΝ είναι πρόβλημα - καλά κάνει και εμφανίζεται, τη στιγμή που είναι ATAPI συσκευή (και όχι SATA), πρώτο στη λίστα του BIOS P.O.S.T.

Εν τω μεταξύ προβληματίζεσαι  που αναφέρεται ως "master", απ' ό,τι κατάλαβα. Ουδεμία όμως σχέση έχει η "σειρά σύνδεσης" (master και slave) του ATAPI καναλιού στο οποίο πάνω βρίσκεται το εν λόγω optical drive , αναφορικά με τον νέο σου SATA δίσκο. Θα έχει, μόνο στην περίπτωση που στην ίδια καλωδιοταινία με το "CD" θα συνδέσεις άλλη συσκευή (άλλο optical drive ή σκληρό δίσκο). Πόσο μάλλον που στις SATA συσκευές, δεν υφίσταται κάν "σειρά σύνδεσης" (master και slave), την οποία να πρέπει να "διαχειριστείς" με σχετικά τζαμπεράκια (όπως με τις ATAPI).

Μη σε μπερδεύει επίσης το ότι "ο νέος SATA αναφέρεται ως τάδε-νούμερο-IDE". Συνεχίζει να μην έχει σχέση με τις "master/slave θέσεις" του ATAPI καναλιού.

Αυτά για να έχεις ξεκαθαρισμένα κάποια πράγματα και να μη σε μπερδεύουν (και να μη μπερδευόμαστε και εμείς) περαιτέρω.

Όσο για την σειρά εκκίνησης ("boot order" στο BIOS setup), κατ' αρχάς βάλε όπως είπε κι ο Ελφ στην θύρα είναι με λευκά γράμματα (πάνω στην μητρική) μαρκαρισμένη ως "SATA 0" (υπό την λογική ότι οι δύο θύρες που λες πως υφίστανται, είναι αριθμημένες ως "SATA 0" και "SATA 1", που είναι και ο συνήθης τρόπος αρίθμησής τους. Εκτός κι αν τυχόν είναι "SATA 1" και "SATA 2"...).

Στη συνέχεια, και αφού μπεις στο BIOS setup (="την μπλε οθόνη του BIOS όπου μπορείς να το ρυθμίσεις σχετικά") πατώντας Del(ete) κατά την εκκίνηση του μηχανήματος, ψάξε να βρεις το υπο-μενού όπου αναφέρεται το "boot order" που λέγαμε, και όρισε ως 1η συσκευή εκκίνησης το "ATAPI CD ROM" και ως 2η τον νέο σου SATA σκληρό. Σώσε τις αλλαγές με F10 και αφού επανεκκινήσει ο υπολογιστής κι έχεις μέσα το δισκάκι εγκατάστασης των Vista, πάτα συνεχόμενα οποιοδήποτε πλήκτρο (πχ το Space bar) για να μπουτάρει από το δισκάκι.

Αν πάνε όλα έτσι (ή αν έχουν ήδη πάει) και ξεκινάει η εγκατάσταση των Vista, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φτάσει σε περιβάλλον όπου είτε θα βλέπει τον σκληρό (και θα σε ρωτάει σε ποιό μέσο να γίνει η εγκατάσταση λειτουργικού, στην οποία θα μπορέσεις και αν συνεχίσεις), είτε δεν θα το βλέπει (πιθανότατα λόγω έλλειψης ενσωμάτωσης του SATA disk controller driver που αντιστοιχεί στον SATA disk controller που έχει η μητρική σου) και θα σου λέει κάτι σαν "no hard disks found". *

Eνημέρωσε αν έτσι έχουν πάει ή θα πάνε τα πράγματα...

...Και κάποιες ερωτήσεις : έχεις ξανακάνει εγκατάσταση λειτουργικού;

Την τελευταία στον εν λόγω υπολογιστή, την είχες κάνει εσύ;

Το συμπέρασμα ότι ο προηγούμενος σκληρός έχει χαλάσει, πως βγήκε; (Δεν αναγνωρίζεται στο BIOS; Ή απλά δεν εκκινούσαν τα Vista που είχε; ). Είναι SATA ή "ΑΤΑΡΙ"; Τον έχεις ακόμα ή τον σούταρες;

Ο νέος σκληρός, είναι φρεσκοαγορασμένος;

Αν μπορείς γράψε λίγο πιο "στρωτά", για να μας βοηθήσεις να σε βοηθήσουμε καθώς από απόσταση μπορεί εύκολα να μπερδευτεί κανείς...

* ...αν όντως τελικά το θέμα είναι η έλλειψη driver, αντιμετωπίζεται (όπως μέσες-άκρες ήδη σου είπε ο Ελφ) και θα το δούμε. Να σιγουρέψουμε όμως τα προηγούμενα, μέχρι να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο...

(..."το CD" -της μητρικής προφανώς- "με drivers" που διαθέτεις, είναι, στη μορφή που βρίσκεται, για χρήση μέσω WIndows και όχι κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Βέβαια αν υπάρχει σε αυτό ο εν λόγω SATA disk controller driver που μου τα έχει κάνει τσουρέκια καθώς τον γράφω και τον ξαναγράφω, θα δούμε πώς ακριβώς θα τον αντιγράψεις σε άλλο μέσο -ίσως σε USB φλασάκι ή σε floppy δισκέτα- και θα μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσει η εγκατάσταση, καθώς δυστυχώς η...κυρία, δεν μπορεί να διαβάσει από optical drive...)

καλημερα.. λοιπον, πρωτα απ'ολα ευχαριστω για το ξεκαθαρισμα με τη σειρα που εμφανιζονται τα αποθηκευτικα μεσα στο bios!

Oσο για τη σειρα προτεραιοτητας boot απο το bios το εχω ηδη φτιαξει να bootαρει απο cd.. ειναι μια διαδικασια που κανω μονη μου χρονια (εννοω φορματ) και σε desktop και σε laptop. ξεκιναει να bootαρει, (vista) ρωταει κλειδι, γλωσσα και τα σχετικα προκαταρτικα, και μετα ξεκιναει να αντιγραφει αρχεια windows. φτανει μεχρι ενα σημειο, και μετα σταματαει.. εχθες το βραδυ η διαδικασια αυτη εγινε (για πολλοστη φορα) αλλα ειχα και ενα στικακι usb με περασμενα τα drivers της μητρικης.(ASUS P5S MX SE). αλλα παλι τζιφος...

Αυτα, ελπιζω να μη σας μπερδεψα αυτη τη φορα....

Α, και για τον παλιο σκληρο, ενας τεχνικος τον εβγαλε αχρηστο, λογω bad sectors... ηταν ExcelStor 160gb

Δημοσ.

>Το ότι σταματάει η εγκατάσταση στην μέση μόνο 2 πράγματα μπορούν να είναι .. η χαλασμένο το μέσον εγκατάστασης,η χαλασμένο το μέσον έγγραφής,και αφού είναι καινούριο το μέσον εγγραφής - δίσκος τότε κοίταξε το πρώτο..

Δημοσ.

>Το ότι σταματάει η εγκατάσταση στην μέση μόνο 2 πράγματα μπορούν να είναι .. η χαλασμένο το μέσον εγκατάστασης,η χαλασμένο το μέσον έγγραφής,και αφού είναι καινούριο το μέσον εγγραφής - δίσκος τότε κοίταξε το πρώτο..

τι εννοεις μεσω εγκαταστασης?? το cd με το λειτουργικο ή το cd drive?? οπως και να εχει, μου φαινεται λιγακι τραβηγμενο, γιατι εχω κανει προσφατα παλι φορματ και λειτουργησε κανονικοτατα... μηπως εχει γινει καμια πατατια μολις συνδεσα τον σκληρο??? ανοιξε ενα παραθυρο εγκαταστασης, αλλα κολλησε το ποντικι και δεν μπορουσα να πληγηθω. το εκλεισα και το ξανανοιξα, αλλα δεν μου ξαναβγαλε το παραθυρο... πιστευω ΕΚΕΙ εγινε η πατατα..

Δημοσ.

Βαζεις το cd ok ? σε κάποια οθονη σου λεει που θελεις να εγκαταστήσεις τα win. σωστά ?

Εκει βλέπεις τον καινούριο δισκο έτσι ? Σβήνεις ολα τα partition που εχει δημιουργήσει απο προηγούμενες εγκαταστάσεις .. πάλι σωστά ?

Αφου φτάνεις ως εδω ο σκληρός είναι 99,9% οκ..

Ξεκινάει η εγκατάσταση σου,και στην μέση κολλάει ειπες σωστά ? η έχεις κάποια μητρική 775 που στα seven οι 3 πρώτες οθόνες πανε απελπιστικά αργά μέχρι ν'αρχισεις να βλεπεις τα ποσοστά εγκατάστασης να προχωράνε 1%,2% κλπ.. αν μετά απο αυτό κολλάνε τα Win τότε ναι είναι το dvd καθάρισε το πολυ καλά και ξαναπροσπάθησε η βρες ένα Usb.

Δημοσ.

Βαζεις το cd ok ? σε κάποια οθονη σου λεει που θελεις να εγκαταστήσεις τα win. σωστά ?

Εκει βλέπεις τον καινούριο δισκο έτσι ? Σβήνεις ολα τα partition που εχει δημιουργήσει απο προηγούμενες εγκαταστάσεις .. πάλι σωστά ?

Αφου φτάνεις ως εδω ο σκληρός είναι 99,9% οκ..

Ξεκινάει η εγκατάσταση σου,και στην μέση κολλάει ειπες σωστά ? η έχεις κάποια μητρική 775 που στα seven οι 3 πρώτες οθόνες πανε απελπιστικά αργά μέχρι ν'αρχισεις να βλεπεις τα ποσοστά εγκατάστασης να προχωράνε 1%,2% κλπ.. αν μετά απο αυτό κολλάνε τα Win τότε ναι είναι το dvd καθάρισε το πολυ καλά και ξαναπροσπάθησε η βρες ένα Usb.

βαζω το cd προχωραει μονο του. ΔΕΝ με ρωταει πουθενα που να εγκαταστησω. Προφανως, παει μονο του και βρισκει που θα εκατασταθουν... αφου ξεκιναει την εκγατασταση! απλα σταματαει γιατι δεν μπορει να δημιουργησει διαμερισμα...

η μητρικη ειναι ASUS P5S MX SE.

Σε usb μπορω να περασω τα windows και να τα κανω boot απο εκει?? πως?? δεν το εχω κανει ποτε...

Δημοσ.

γλωσσα και τα σχετικα προκαταρτικα

:-)

(...μόλις το είδα είπα να γράψω τίποτε πλακατζίδικο σχετικά,,,αλλά άσε καλύτερα μη βρω κα'ναν μπελά...)

(...ΟΚ λοιπόν, πάμε σοβαρά τώρα) :

βαζω το cd προχωραει μονο του. ΔΕΝ με ρωταει πουθενα που να εγκαταστησω. Προφανως, παει μονο του και βρισκει που θα εκατασταθουν... αφου ξεκιναει την εκγατασταση! απλα σταματαει γιατι δεν μπορει να δημιουργησει διαμερισμα...

η μητρικη ειναι ASUS P5S MX SE.

Σε usb μπορω να περασω τα windows και να τα κανω boot απο εκει?? πως?? δεν το εχω κανει ποτε...

τι εννοεις μεσω εγκαταστασης?? το cd με το λειτουργικο ή το cd drive?? οπως και να εχει, μου φαινεται λιγακι τραβηγμενο, γιατι εχω κανει προσφατα παλι φορματ και λειτουργησε κανονικοτατα... μηπως εχει γινει καμια πατατια μολις συνδεσα τον σκληρο??? ανοιξε ενα παραθυρο εγκαταστασης, αλλα κολλησε το ποντικι και δεν μπορουσα να πληγηθω. το εκλεισα και το ξανανοιξα, αλλα δεν μου ξαναβγαλε το παραθυρο... πιστευω ΕΚΕΙ εγινε η πατατα..

....εγώ αν καταλαβαίνω καλά από τα παραπάνω, μάλλον δεν βλέπει τον δίσκο πάντως : δεν ξέρω αν είναι κανένα "πειραγμένο" δισκάκι, αλλά κανονικά (αν και δεν ξέρω από...Vista) θα πρέπει οπωσήποτε να σε ρωτήσει πού θα γίνει η εγκατάσταση και όχι να την ξεκινήσει αυτόματα σε όποιο αποθηκευτικό μέσο (ακόμη κι αν είναι μόνο ένας σκληρός παρών) γουστάρει...

Με μπερδεύει βέβαια το γεγονός ότι -οπως λες- ξεκινάει την αντιγραφή αρχείων εγκατάστασης, αλλά.......

Αν τελικά όντως βλέπει δίσκο και προχωράει (που βέβαια σημαίνει ότι ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ διαμέρισμα - οπότε και πάλι μπερδεύομαι εγώ με βάση αυτά που είπες- πριν το κάνει), τότε όντως το μόνο που μένει είναι να έχει βγάλει πρόβλημα το δισκάκι εγκατάστασης όπως σου είπε ο Μovie. Το ότι το χρησιμοποίησες πρόσφατα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έκτοτε είναι στην ίδια κατάσταση...

Άνοιξε το πορτάκι του optical drive και φύσα μέσα του με σεσουάρ για 5''. Καθάρισε μελετημένα το δισκάκι και ξαναδοκίμασε.

Αν έχει κάποιο θέμα ο δίσκος (κι ας είναι ολοκαίνουριος), θα το διαπιστώσεις συνδέοντάς τον σε κάποιον άλλο υπολογιστή (φαντάζομαι όλο και κάποιον φιλόξενο θα βρεις).

Δες δηλαδή αν σε άλλο υπολογιστή φορμάρεται και μετά φαίνεται κανονικά (μέσω των υπαρχόντων Windows  - δεν εννοώ να κάνεις εγκατάσταση) και, αν είναι δυνατόν, βάλε το HD Sentinel εκεί (έστω την portable έκδοση σε φλασάκι) και δες τί λέει για τον εν λόγω δίσκο (πρέπει να τον επιλέξεις, στην στήλη του με τους δίσκους, στα αριστερά) και πες μας.

Εναλλακτικά, αν έχεις ακόμη τον Excelstor (SATA, φαντάζομαι; Ή όχι; ), ξανασύνδεσέ τον στο μηχάνημά σου (κι ας έχει BS) και δοκίμασε να δεις αν τυχόν η εγκατάσταση προχωράει περισσότερο έστω, ενώ με τον νέο δίσκο όχι.

Ίσως όμως τελικά το θέμα να είναι ότι -όπως έγραψε αρχικά ο Ελφ- χρειάζεται SATA driver. Αν υπάρχει floppy drive, γραψ' τον σε μια δισκέτα (από το δισκάκι της μητρική που έχεις - ψάξε κάπου μέσα στους υποφακέλους και θα τον βρεις, για τα Vista), και πάτα το σχετικό πλήκτρο κατά την φόρτωση των αρχείων της στη RAM -το F6 λογικά- για να τον χρησιμοποιήσει και να δει τον δίσκο.

Περί χρησιμοποίησης USB flash-stick για να περάσεις αρχεία εγκατάστασης λειτουργικού και να κάνεις από εκεί τη δουλειά σου, εγώ δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ. Τα άλλα δυο παιδιά που έχουν γράψει στο thread, γνωρίζουν όμως.

Και γενικά το Web βρίθει από σχετικούς "οδηγούς". Ίσως και στο wiki-section, εδώ στο Insomnia (δες κορυφή της κάθε σελίδας) να υπάρχει κάποιος.

Το μόνο που θα τονίσω εγώ είναι να ξεκαθαρίσεις εάν το BIOS σου έχει δυνατότητα μπουταρίσματος από USB μέσο. Μπες και τσέκαρέ το στις boot options.

Τέλος δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να έγινε οποιαδήποτε "πατατιά", έτσι όπως το έθεσες, την πρώτη φορά που πήγες να κάνεις την εγκατάσταση. Με τον σκληρό προφανώς εννοείς - και όχι, δεν υπάρχει κάποιο θέμα που θα μπορούσε να προκύψει με αυτόν, λόγω "κάποιου λάθους χειρισμού/προβλήματος κατά τη διαδικασία εγκατάστασης".

ΑΝ έχει οποιοδήποτε θέμα ο σκληρός, σου ήρθε με αυτό.

Δημοσ.

Τελικα ελυσα το προβλημα με εναν γελοιο τροπο.. ανακαλυψα στην αποθηκη ενα παλιο pc, και εβγαλα τον IDE σκληρο δισκο του (western digital 80gb!!), 10ετιας και βαλε!!!! τον συνδεσα και περασα λειτουργικο κανονικοτατα!!! Συνδεσα και τον καινουριο απο κατω, και στη Διαχειριση τον βλεπει κανονικα, τον διαμορφωσα (γιατι ειχε κρατησει windows προηγουμενες επιχειρησεις) και τωρα, μενει να αντιγραψω τα περιεχομενα του στον καινουριο.. θα το επιχειρησω, με acronis και βλεπουμε...

Δημοσ.

θα το επιχειρησω, με acronis και βλεπουμε...

Δεν θα δουλέψει,θα έχει τους οδηγούς του παλιού ide σε δίσκο που θέλει καινούργιο sata οδηγό.

Μιας που μπήκες όμως στα windows,τρέξε το speccy και πες μας ποια μητρική έχεις,βγάζει της πληροφορίες σαν κείμενο οπότε επέλεξε τα πάντα που θα βγάλει και κάνε copy/paste εδώ να δούμε όλο το σύστημα.

Δημοσ.

Τελικα ελυσα το προβλημα με εναν γελοιο τροπο.. ανακαλυψα στην αποθηκη ενα παλιο pc, και εβγαλα τον IDE σκληρο δισκο του (western digital 80gb!!), 10ετιας και βαλε!!!! τον συνδεσα και περασα λειτουργικο κανονικοτατα!!! Συνδεσα και τον καινουριο απο κατω, και στη Διαχειριση τον βλεπει κανονικα, τον διαμορφωσα (γιατι ειχε κρατησει windows προηγουμενες επιχειρησεις) και τωρα, μενει να αντιγραψω τα περιεχομενα του στον καινουριο.. θα το επιχειρησω, με acronis και βλεπουμε...

δεν το έλυσες το κουκούλωσες !! θα σε συμβεί το ίδιο και στον 80αρη !!

Δημοσ.

Δεν θα δουλέψει,θα έχει τους οδηγούς του παλιού ide σε δίσκο που θέλει καινούργιο sata οδηγό.

Μιας που μπήκες όμως στα windows,τρέξε το speccy και πες μας ποια μητρική έχεις,βγάζει της πληροφορίες σαν κείμενο οπότε επέλεξε τα πάντα που θα βγάλει και κάνε copy/paste εδώ να δούμε όλο το σύστημα.

Έλφη, τί "δε θα δουλέψει" "λόγω οδηγών"; Image των υπαρχόντων Win (που έχει βάλει στον IDE) θα πάρει, και θα το "αποσυμπιέσει" στον SATA. Δε θα γίνει "εγκατάσταση" για να πεις ότι θα έχει πρόβλημα με "οδηγούς"...

Όσο για την μητρική της, μας την είχε δώσει στο #10.

δεν το έλυσες το κουκούλωσες !! θα σε συμβεί το ίδιο και στον 80αρη !!

...τί "ίδιο" "θα συμβεί στον 80άρη" δηλαδή; Ο 80άρης τί σχέση έχει με ο,τιδήποτε; Κανονικότατα έχουν ήδη εγκατασταθεί τα Windows σε αυτόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...