floydfan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Γεια χαρα σε ολους Μολις πηρα ενα laptop lenovo thinkpad 530c.Εχω ακουσει διαφορα για το οτι πρεπει να καψω αμεσα κατι dvd recovery και κατι τετοια.Να σας πω οτι δεν ξερω και πολλα πραγματα απο τα καινουργια λαπτοπ. Το προηγουμενο λαπτοπ που ειχα ειχε μεσα ενα cd με τα Xp και ενα αλλο με τα drivers.Οποτε παθαινε κατι το laptop εβαζα μεσα τα δυο cd και το εκανα σαν καινουργιο(ελειπαν φυσικα τα office).Ηταν πολυ απλο και ευκολο.Σε αυτο το καινουργιο ομως λαπτοπ δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Ας αρχισω με καποιες ερωτησεις 1)Φορματ και recovery ειναι ιδιο πραγμα? 2)Δεν το περιμενα αλλα μαζι με το λαπτοπ μου εδωσαν 3 cd.Τα δυο γραφουν "Applications and drivers recovery disk Windows 7 Recovery media for windows 8 products" το αλλο γραφει "Operating system recovering disk" αυτα δεν ειναι για το φορματ? 3)υπαρχει ενα προγραματακι στο λαπτοπ για την δημιουργεια "recovery media" που επιλεγεις εσυ αν ειναι dvd ή usb.Μπορει καποιος να μου τι ακριβως θα περιεχει αυτο το πχ usb και ποια θα ειναι η χρησιμοτητα του?Επισης επειδη αν δεν κανω λαθος μπορω να δημιουργισω μονο ενα "recovery media" να προτιμησω usb ή dvd? Οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ.Πρεπει να μαθω τα βασικα πριν αρχισω να "πειραματιζομαι" με το καινουργιο μηχανημα
CheOnWeb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Το format απλώς σβήνει τον δίσκο. Το recovery κανει format και εν συνεχεία εγκαθιστά το λειτουργικό μαζί με τους drivers και όποια άλλα utilities έχει προσθέσει ο κατασκευαστής. Πηγή όλων αυτών έιναι ένα κρυφό partition που βρίσκεται μέσα στον δίσκο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς άλλο μέσο. Αν όμως ο δίσκος σκάσει θα σκάσει και το recovery partition μαζί, οπότε θα χρειαστείς κάποιο άλλο recovery media, το οποίο έχεις ήδη απ´ ότι γράφεις, πράγμα που μου κάνει λίγο εντύπωση αφού τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν τα δίνουν σε DVD. Τα κάνεις μόνο σου, κατά προτίμηση σε USB.
floydfan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Το format απλώς σβήνει τον δίσκο. Το recovery κανει format και εν συνεχεία εγκαθιστά το λειτουργικό μαζί με τους drivers και όποια άλλα utilities έχει προσθέσει ο κατασκευαστής. Πηγή όλων αυτών έιναι ένα κρυφό partition που βρίσκεται μέσα στον δίσκο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς άλλο μέσο. Αν όμως ο δίσκος σκάσει θα σκάσει και το recovery partition μαζί, οπότε θα χρειαστείς κάποιο άλλο recovery media, το οποίο έχεις ήδη απ´ ότι γράφεις, πράγμα που μου κάνει λίγο εντύπωση αφού τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν τα δίνουν σε DVD. Τα κάνεις μόνο σου, κατά προτίμηση σε USB. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Δηλαδη σε περιπτωση ιου θα μπορω να χρησιμοποιω αυτο το usb?
CheOnWeb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Δηλαδη σε περιπτωση ιου θα μπορω να χρησιμοποιω αυτο το usb? Σε περίπτωση ιού το πρόβλημα είναι software, οπότε το γρηγορότερο είναι το recovery partition (αν έχει, που θα πρέπει να έχει, απλώς έχω μια μικρή αμφιβολία επειδή στα έδωσαν όλα σε DVD), αλλιώς ναι, απ' το USB. Φυσικά όλα τα δεδομένα σου θα πάνε περίπατο αλλά υποθέτω ότι κάνεις τακτικά backup ε; Η κανονικά διαδικασία πάντως είναι να κρατάς τακτικά backup με προγράμματα του τύπου Acronis, οπότε θα μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα ΚΑΙ τα δεδομένα σου στην κατάσταση που βρίσκονταν στο τελευταίο backup.
floydfan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Σε περίπτωση ιού το πρόβλημα είναι software, οπότε το γρηγορότερο είναι το recovery partition (αν έχει, που θα πρέπει να έχει, απλώς έχω μια μικρή αμφιβολία επειδή στα έδωσαν όλα σε DVD), αλλιώς ναι, απ' το USB. Φυσικά όλα τα δεδομένα σου θα πάνε περίπατο αλλά υποθέτω ότι κάνεις τακτικά backup ε; Η κανονικά διαδικασία πάντως είναι να κρατάς τακτικά backup με προγράμματα του τύπου Acronis, οπότε θα μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα ΚΑΙ τα δεδομένα σου στην κατάσταση που βρίσκονταν στο τελευταίο backup. Νομιζω οτι κανω πολυ απλη χρηση του υπολογιστη για να σε ρωτησω τι ειναι το Acronis κτλ.Αυτο που κανω ειναι να αποθηκευω αρχεια σε εναν σκληρο δισκο seagate καθε 2-3 μηνες ωστε να μην φοβαμαι μη χασω τιποτα σε περιπτωση που παθει κατι ο σκληρος του υπολογιστη.Ξερεις ποσα gigabyte θα πρεπει να ειναι το usb?
CheOnWeb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Νομιζω οτι κανω πολυ απλη χρηση του υπολογιστη για να σε ρωτησω τι ειναι το Acronis κτλ.Αυτο που κανω ειναι να αποθηκευω αρχεια σε εναν σκληρο δισκο seagate καθε 2-3 μηνες ωστε να μην φοβαμαι μη χασω τιποτα σε περιπτωση που παθει κατι ο σκληρος του υπολογιστη.Ξερεις ποσα gigabyte θα πρεπει να ειναι το usb? Με το manual backup που κάνεις θα είσαι οκ με τα αρχεία σου αλλά όχι και με τα προγράμματα που έχεις εγκαταστήσει εσύ. Θα πρέπει να τα ξαναεγκαταστήσεις. Αν είναι εύκολο (δηλ. έχεις λίγα free προγράμματα χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις) και δεν θες να μπλέξεις με άλλου τύπου backup, ok. Φτιάξε ένα USB (8GB) και τέλος. Αργότερα ίσως ασχοληθείς με Acronis, κλπ.
floydfan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου Καποια μερα θα ασχοληθω με διαφορα περι υπολογιστων.Μου αρεσει καποια πραγματα να τα φτιαχνω μονος μου αντι να πληρωνω μεγαλα ποσα για μικροδουλειες.Και παλι ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα