Regulus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 κάποιοι κατασκευαστές laptop βγάζουν εκδόσεις μοντέλων χωρίς Windows, δεν κάνουν? ή θες να μην έχουν ούτε καν freedos/linux/etc? Το γνωρίζω. Αυτό το "κάποιοι" είναι όμως που με εκνευρίζει. Γιατί όχι όλοι, γιατί να μην επιλέγω από την αρχή ότι θέλω εγώ όπως linux. Δηλαδή γιατί να μην γίνεται προεγκατάσταση του λειτουργικού που θέλω με το ανάλογο τίμημα αλλά να τρώω στη μάπα τα windows 8 θέλω δεν θέλω στο 90% των μοντέλων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Dell, Lenovo, Toshiba, HP το κάνουν σε μερικά μοντέλα τους, ποιους άλλους θες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Το γνωρίζω. Αυτό το "κάποιοι" είναι όμως που με εκνευρίζει. Γιατί όχι όλοι, γιατί να μην επιλέγω από την αρχή ότι θέλω εγώ όπως linux. Δηλαδή γιατί να μην γίνεται προεγκατάσταση του λειτουργικού που θέλω με το ανάλογο τίμημα αλλά να τρώω στη μάπα τα windows 8 θέλω δεν θέλω στο 90% των μοντέλων. Οταν αυτο που λες γινει και στα κινητα και να μην τρωω στη μαπα τα android,τοτε να γινεται και σε ολα τα λαπτοπς! Παμε παρακατω....! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 ρε παιδιά έλεος πια με το open source. πότε επιτέλους θα το καταλάβετε ότι το open source είναι σαν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές ταλέντα. από τα 18 μέχρι τα 28 είσαι ταλέντο και περιμένει ο κόσμος να ξεπεταχτείς για να ανακαλύψουν όλοι στα 29 ότι πέρασε η ευκαιρία σου. Εδώ και μήνες, σε επαγγελματικό περιβάλλον, χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο ElementaryOS (και LibreOffice, Thunderbird κλπ φυσικά), πετώντας τα windows 7. Ενθουσιασμένος κι εγώ και το προσωπικό με την ομορφιά και την απλότητα. Καμία σχέση, κατά τη γνώμη μου, η αποψή σου για το opensource με την πραγματικότητα και τις μέσες ανάγκες (ακόμα και επαγγελματικές). Για μενα είναι απλά το μέλλον. Άσε που για κάθε άδεια windows και office professional ήθελα στην καλύτερη 680 ευρώ ανά υπολογιστή, ενώ έπρεπε και να πετάξω στην ουσία τους LaserJet 3030 και 1010 οι οποίοι δεν υποστηρίζονται στα 7άρια (πόσο μάλλον στα 8), ανεξάρτητα με το ποιος έφταιγε που δεν βγήκαν drivers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Υπερβολική η τιμή που αναφέρεις. Office365 και άδειες από τη Microsoft για τα Windows για ελεύθερους επαγγελματίες. Οι τιμές που αναφέρεις είναι για αγορά λιανικής που δεν είναι ενδεδειγμένη λύση φυσικά. Όσο για το LibreOffice, μπορεί να καλύψει μια πολύ μεγάλη γκάμα ελ. επαγγελματιών σε ΑΤΟΜΙΚΟ επίπεδο, αλλά όταν συνεργάζεσαι με άλλους ελ. επαγγελματίες, πρέπει να υπάρχει και η συμβατότητα ΜΕΤΑΞΥ των δύο. Και εκεί υπάρχει πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Εδώ και μήνες, σε επαγγελματικό περιβάλλον, χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο ElementaryOS (και LibreOffice, Thunderbird κλπ φυσικά), πετώντας τα windows 7. Ενθουσιασμένος κι εγώ και το προσωπικό με την ομορφιά και την απλότητα. Καμία σχέση, κατά τη γνώμη μου, η αποψή σου για το opensource με την πραγματικότητα και τις μέσες ανάγκες (ακόμα και επαγγελματικές). Για μενα είναι απλά το μέλλον. Άσε που για κάθε άδεια windows και office professional ήθελα στην καλύτερη 680 ευρώ ανά υπολογιστή, ενώ έπρεπε και να πετάξω στην ουσία τους LaserJet 3030 και 1010 οι οποίοι δεν υποστηρίζονται στα 7άρια (πόσο μάλλον στα 8), ανεξάρτητα με το ποιος έφταιγε που δεν βγήκαν drivers. 700ευρω δινεις για 7χρονια office 365 με δικαιομα να τα εγκαταστησεις και να τα χρησιμοποιεις σε 5PC(windows&mac) και 5 συστηματα σε ios&android και παντα να εχεις την τελευταια εκδωση του ms office!!! http://office.microsoft.com/el-gr/products/FX102853961.aspx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Όσο για το Laserjet 3030, μιλάμε για μηχάνημα 10ετιας, το φυσιολογικό είναι να μην υποστηρίζεται. Τυχερός είσαι που δεν έχει χαλάσει ακόμα, οπότε τότε θα είχες αλλάξει μηχάνημα και θα ήταν συμβατό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Υπερβολική η τιμή που αναφέρεις. Office365 και άδειες από τη Microsoft για τα Windows για ελεύθερους επαγγελματίες. Οι τιμές που αναφέρεις είναι για αγορά λιανικής που δεν είναι ενδεδειγμένη λύση φυσικά. Όσο για το LibreOffice, μπορεί να καλύψει μια πολύ μεγάλη γκάμα ελ. επαγγελματιών σε ΑΤΟΜΙΚΟ επίπεδο, αλλά όταν συνεργάζεσαι με άλλους ελ. επαγγελματίες, πρέπει να υπάρχει και η συμβατότητα ΜΕΤΑΞΥ των δύο. Και εκεί υπάρχει πρόβλημα. 700ευρω δινεις για 7χρονια office 365 με δικαιομα να τα εγκαταστησεις και να τα χρησιμοποιεις σε 5PC(windows&mac) και 5 συστηματα σε ios&android και παντα να εχεις την τελευταια εκδωση του ms office!!! http://office.microsoft.com/el-gr/products/FX102853961.aspx Λάθος, εν μέρει, φίλοι μου. Τώρα που το βλέπω είπα όντως 90 ευρώ περισσότερα ανά υπολογιστή λόγω ηλικίας (γερνάω). Για τη συνεργασία με άλλους, έτσι κι αλλιώς, pdf στέλνουμε ο ένας στον άλλο. Σε επαγγελματική στέγη απαιτείται είτε αυτό https://office.microsoft.com/el-gr/business/FX103037625.aspx, το οποίο είναι ασύμφορο για 12-18 υπολογιστές, για τη χρήση που το θέλω εγώ. ή το Office Professional για το οποίο η χαμηλότερη προσφορά που πήρα ήταν 440 ευρώ ανά εγκατάσταση και 170 ευρώ τα 7 άρια (όχι ΟΕΜ), γιατί αγόρασα υπολογιστές χωρίς λειτουργικό, μεταχειρισμένους. Λόγω πιστοποιήσεων στη δουλειά (εκπαίδευση), αν έβαζα κάποιο office, θα έπρεπε να επίλέξω το Office Professional (και πάλι όχι ΟΕΜ ή upgrade) για να αδειοδοτηθώ ως εξεταστικό κέντρο, καθώς αγόρασα μόνο hardware και όχι software. Volume licensing για τόσο λίγους υπολογιστές, μου είπαν ότι δεν με συμφέρει. Έτσι απλά δεν προχώρησα. Γράφω έχοντας γραπτές προσφορές. Όσο για το Laserjet 3030, μιλάμε για μηχάνημα 10ετιας, το φυσιολογικό είναι να μην υποστηρίζεται. Τυχερός είσαι που δεν έχει χαλάσει ακόμα, οπότε τότε θα είχες αλλάξει μηχάνημα και θα ήταν συμβατό. Έχω 9 τέτοια. Είναι κρίμα να τα πετάξω, από τη στιγμή που η κάθε εκτύπωση μου κοστίζει 2-3 λεπτά και δεν έχουν βλάβη. Το κάθε 3030 κόστιζε 950 ευρώ όταν το πήρα. Δεν ήταν πολυμηχανήματα της πλάκας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Λάθος, εν μέρει, φίλοι μου. Τώρα που το βλέπω είπα όντως 90 ευρώ περισσότερα ανά υπολογιστή λόγω ηλικίας (γερνάω). Για τη συνεργασία με άλλους, έτσι κι αλλιώς, pdf στέλνουμε ο ένας στον άλλο. Σε επαγγελματική στέγη απαιτείται είτε αυτό https://office.microsoft.com/el-gr/business/FX103037625.aspx, το οποίο είναι ασύμφορο για 12-18 υπολογιστές, για τη χρήση που το θέλω εγώ. ή το Office Professional για το οποίο η χαμηλότερη προσφορά που πήρα ήταν 440 ευρώ ανά εγκατάσταση και 170 ευρώ τα 7 άρια (όχι ΟΕΜ), γιατί αγόρασα υπολογιστές χωρίς λειτουργικό, μεταχειρισμένους. Λόγω πιστοποιήσεων στη δουλειά (εκπαίδευση), αν έβαζα κάποιο office, θα έπρεπε να επίλέξω το Office Professional (και πάλι όχι ΟΕΜ ή upgrade) για να αδειοδοτηθώ ως εξεταστικό κέντρο, καθώς αγόρασα μόνο hardware και όχι software. Volume licensing για τόσο λίγους υπολογιστές, μου είπαν ότι δεν με συμφέρει. Έτσι απλά δεν προχώρησα. Γράφω έχοντας γραπτές προσφορές. Έχω 9 τέτοια. Είναι κρίμα να τα πετάξω, από τη στιγμή που η κάθε εκτύπωση μου κοστίζει 2-3 λεπτά και δεν έχουν βλάβη. Το κάθε 3030 κόστιζε 950 ευρώ όταν το πήρα. Δεν ήταν πολυμηχανήματα της πλάκας. 440 x18=7920ευρω Με το office 365 125x4=500ευρω το χρονο για 20 pc!!! δλδ στις 8000ευρω που θελεις για το Professional για 18 pc,με το 365 θα εχεις 16χρονια τα pro με ολες τις cloud υπηρεσιες και παντα τα τελευταια office που κυκλοφωρει η ms! Τωρα αν το libre μπορει να καλυψει πληρως τις αναγκες σου,τοτε φυσικα το δωρεαν ειναι πιο σωστη επιλογη,απλα για να μη το χρησιμοποιουν οι συντριπτικη πλειωψηφια των επιχειρισεων,λογικα δεν τους ικανοποιει το libre και χρειαζονται απαρετητα τα ms office! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 440 x18=7920ευρω Με το office 365 125x4=500ευρω το χρονο για 20 pc!!! δλδ στις 8000ευρω που θελεις για το Professional για 18 pc,με το 365 θα εχεις 16χρονια τα pro με ολες τις cloud υπηρεσιες και παντα τα τελευταια office που κυκλοφωρει η ms! Τωρα αν το libre μπορει να καλυψει πληρως τις αναγκες σου,τοτε φυσικα το δωρεαν ειναι πιο σωστη επιλογη,απλα για να μη το χρησιμοποιουν οι συντριπτικη πλειωψηφια των επιχειρισεων,λογικα δεν τους ικανοποιει το libre και χρειαζονται απαρετητα τα ms office! Δεν μπορείς να πάρεις πιστοποίηση με το 365, ως εξεταστικό Κέντρο, τουλάχιστον αυτό μου είπαν εμένα. Πρέπει να δώσεις το μεγάλο ποσό που είπες. Το θεώρησα υπερβολικό σε σχέση με το χρόνο απόσβεσης (business plan). Άρα το εγκατέλειψα τελείως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Επειδή δεν κατάλαβα, τι ακριβώς εξεταστικό κέντρο είναι και δεν μπορείς πάρεις πιστοποίηση; Εξεταστικό κέντρο ECDL; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Δεν μπορείς να πάρεις πιστοποίηση με το 365, ως εξεταστικό Κέντρο, τουλάχιστον αυτό μου είπαν εμένα. Πρέπει να δώσεις το μεγάλο ποσό που είπες. Το θεώρησα υπερβολικό σε σχέση με το χρόνο απόσβεσης (business plan). Άρα το εγκατέλειψα τελείως. Δε ζεις σε μια φισιολογικη χωρα και ισως να εχεις δικαιο! Το office 365 το professional ειναι γι'αυτο το σκοπο,δλδ την αδιοδοτηση για επαγγελματικη χρηση. Μπορει καποιος να μιλησει με την ιδια την ms Ελλας,για να δει τι ισχυει και τι οχι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 ektor7 ο υπολογισμός που κανείς δεν είναι σωστός γιατί κάθε άδεια αφορά μεν 5 υπολογιστές αλλά ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ χρήστη. Αν μπει κάποιος για έλεγχο, δεν είσαι καλυμμένος αν έχεις 5 υπολογιστές με 5 υπαλλήλους. Πρέπει να έχεις ξεχωριστή άδεια ανά υπάλληλο. Αυτό το ορίζει η Microsoft και όχι ο ελεγκτής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 ektor7 ο υπολογισμός που κανείς δεν είναι σωστός γιατί κάθε άδεια αφορά μεν 5 υπολογιστές αλλά ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ χρήστη. Αν μπει κάποιος για έλεγχο, δεν είσαι καλυμμένος αν έχεις 5 υπολογιστές με 5 υπαλλήλους. Πρέπει να έχεις ξεχωριστή άδεια ανά υπάλληλο. Αυτό το ορίζει η Microsoft και όχι ο ελεγκτής. Ετσι ομως η εταιρεια πληρωνει τα office σε ολους τους υπαλληλους που θα τα εχουν και για προσωπικη χρηση και προσβαση στα pc της εταιριας απο το σπιτι,που λογους ασφαλειας,πολλες επιχειρησεις δεν επιθημουν κατι τετοιο! Δεν νομιζω μια εταιρια να ασχοληθει με το 365 με τετοιους ορους και η ms να μη μπορει να προοθησει τα 365 σε επιχειρήσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Επειδή δεν κατάλαβα, τι ακριβώς εξεταστικό κέντρο είναι και δεν μπορείς πάρεις πιστοποίηση; Εξεταστικό κέντρο ECDL; Ξένων γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης, στο οποίο ένα από τα αδειοδοτημένα αντικείμενα είναι η Πληροφορική. Δεν φτάνουν οι παράλογες απαιτήσεις σε ότι αφορά στις προδιαγραφές, όπου σου ζητούν 2τμ ανά υπολογιστή (οι ιδιωτικοί φορείς), αλλά με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΥΑ-4186), στην ουσία απαγορεύεται σε οποιαδήποτε σχολή πληροφορικής να διδάσκονται παιδιά κάτω των 18, πράγμα που σημαίνει ότι θα είχα χάσει και τα λεφτά μου τελείως. Μη με ρωτήσετε γιατί απαγορεύτηκε, αλλά ισχύει. Η πληροφορική υπάγεται στις δραστηριότητες των κέντρων διά βίου μάθησης, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε όσους είναι από 18 και πάνω. Δε ζεις σε μια φισιολογικη χωρα και ισως να εχεις δικαιο! Το office 365 το professional ειναι γι'αυτο το σκοπο,δλδ την αδιοδοτηση για επαγγελματικη χρηση. Μπορει καποιος να μιλησει με την ιδια την ms Ελλας,για να δει τι ισχυει και τι οχι! Έχω μιλήσει με επίσημους διανομείς, από τους οποίους κάποιοι μου έστειλαν προσφορά, και όταν είπα ότι δεν θέλω ΟΕΜ ή upgrade, σταμάτησαν να ασχολούνται. ektor7 ο υπολογισμός που κανείς δεν είναι σωστός γιατί κάθε άδεια αφορά μεν 5 υπολογιστές αλλά ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ χρήστη. Αν μπει κάποιος για έλεγχο, δεν είσαι καλυμμένος αν έχεις 5 υπολογιστές με 5 υπαλλήλους. Πρέπει να έχεις ξεχωριστή άδεια ανά υπάλληλο. Αυτό το ορίζει η Microsoft και όχι ο ελεγκτής. Απολύτως σωστό. Ο ελεγκτής ζητά τα τιμολόγια αγοράς του λογισμικού και τις άδειες χρήσης, ακόμα και για να διαπιστώσει ότι κάποια εφαρμογή είναι open-source. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα