Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft μειώνει το κόστος δικαιωμάτων χρήσης των Windows 8.1 για τους OEMs κατά 70%

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε βλεπω κατι τετοιο να ισχυει ομως.

ισχύει ήδη στον κόσμο των κινητών,tablet server, οικιακών μικροσυσκευών, τηλεοράσεων, cloud . Στα dekstop το μόνο που κρατάει την κυριαρχία της microsoft είναι η δύναμη της συνήθειας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ισχύει ήδη στον κόσμο των κινητών,tablet server, οικιακών μικροσυσκευών, τηλεοράσεων, cloud . Στα dekstop το μόνο που κρατάει την κυριαρχία της microsoft είναι η δύναμη της συνήθειας.

Γι'αυτο το 90% που εχουν linux ειναι σε dualboot ειτε με windows,ειτε με osx?Λογο συνηθειας?

Το android το χειριζεται και το προμοταρει σωστα μια κερδοσκοπικη και τεραστια εταιρεια,δεν εχει να κανει σχεδων σε τιποτα,οτι ειναι linux,open source και δωρεα!

Απλα ηταν για ενα μεγαλο διαστημα η μονη εναλλακτικη σε smartphone&tablet,για τα iphone&ipad και ετσι αποκτησε  και δυναμικη και κοινο,για να μπορει τωρα,πιο ευκολα να προοθει στους κατασκευαστες οτι παπαρια θελει(πχ chromebook&chrome os) και αν υπηρχε 1 της 100 να προωθηθούν  και να αυξηθουν οι σοβαρες linux διανομες(ubuntu,debian κ.τ.λ.),τωρα δεν υπαρχει σχεδον καμια!

• Like 1

έχεις δίκιο όσο αφορά όλες τις συσκευές αλλά στα desktop δεν είναι μόνο θέμα συνήθειας αλλά και προγραμμάτων γιατί η πλειοψηφία των προγραμμάτων για επαγγελματίες τρέχει σε windows/mac,πάρε παράδειγμα τα προιόντα της autodesk,το office,της adobe τα photoshop/premiere και ένα σωρό...υπάρχουν και αντίστοιχα σε linux αλλά είναι πολύ φτωχά με εξαίρεση το gimp.

μετά είναι και το gaming που σιγά σιγά θα αλλάξει και αυτό ;-)

Απλή ερώτηση.

Γιατί να μην μπορώ να αγοράσω ότι θέλω με προεγκατεστημένο το τίποτα;

Ως πότε θα κάνουν κουμάντο στα λεφτά μου.

Θέλω να αγοράσω έναν υπολογιστή και να σχεδιάσω δικό μου λειτουργικό βρε αδερφέ (λέμε τώρα...).

• Super Moderators

Απλή ερώτηση.

Θέλω να αγοράσω έναν υπολογιστή και να σχεδιάσω δικό μου λειτουργικό βρε αδερφέ (λέμε τώρα...).

κάποιοι κατασκευαστές laptop βγάζουν εκδόσεις μοντέλων χωρίς Windows, δεν κάνουν?

ή θες να μην έχουν ούτε καν freedos/linux/etc?

Απλή ερώτηση.

Ποιος ακριβώς σε εμποδίζει; Πλέον και στα laptop έχεις αυτή την δυνατότητα.

@chek2fire Το open source πάσχει σε εταιρικά / εμπορικά περιβάλλοντα, κυρίως λόγω υποστήριξης & διαθέσιμων εφαρμογών και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα διορθωθεί ποτέ. Ακόμα και σε SO/HO έχει ακόμα θεματάκια, αν και είναι σαφώς βελτιωμένο τα τελευταία χρόνια.

Η M$ άργησε πολύ πάντως, έπρεπε να είχε προβεί σε μειώσεις νωρίτερα, οι περισσότεροι OEMs έχουν τραγικά περιθώρια κέρδους στα PC πια (~20$ / κομμάτι). Υποθέτω ότι δεν θα δούμε μειώσεις τιμών στα έτοιμα και θα απορροφηθεί αυτή η έκπτωση απ'τους OEMs.

Θυμίζω ότι το κόστος ανέβαζε την τελική τιμή σε συσκευές και κινητά, ωστόσο τώρα πρέπει να μειωθεί από τους ΟΕΜ το συνολικό κόστος παραγωγής για να δούμε φθηνά προιόντα...

Είναι αδιάφορο σε οποιονδήποτε consumer χρήστη τι λειτουργικό τρέχει η φούρνος μικροκυμάτων του και το router του. Όπως επίσης είναι αδιάφορο για την Microsoft το να τρέχουν Windows οι φούρνοι μικροκυμάτων και τα router.

Είναι το ίδιο αδιάφορο στον consumer χρήστη αν το Insomnia σηκώνεται από linux server ή από Windows server ή αν το Dropbox κάνει το ίδιο.

Είναι αδιάφορο για την Microsoft αν τα η πλειοψηφία των tablet τρέχει iOS/Android ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ γιατί όταν όλα τα laptop θα γίνουν υβριδικά tablet/laptop, τότε αυτά σίγουρα θα τρέχουν Windows.

MacOs Free... Ολα τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε...Η  apple που στο θεμα χρηματων δεν κανει παραχωρησεις τα δινει free πλεον...Ουτως η αλλως η ειδηση αφορα τους ΟΕΜς....

• Like 1

Είναι αδιάφορο για την Microsoft αν τα η πλειοψηφία των tablet τρέχει iOS/Android ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ γιατί όταν όλα τα laptop θα γίνουν υβριδικά tablet/laptop, τότε αυτά σίγουρα θα τρέχουν Windows.

Ρε παιδιά, αυτές τις κρυστάλλινες σφαίρες που σας δίνουν τόσο ξεκάθαρες μελλοντικές προβλέψεις, πού τις βρίσκετε?

Θέλω και εγώ μία για τα αυριανά νούμερα του Τζόκερ.

• Like 2

ρε παιδιά έλεος πια με το open source. πότε επιτέλους θα το καταλάβετε ότι το open source είναι σαν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές ταλέντα. από τα 18 μέχρι τα 28 είσαι ταλέντο και περιμένει ο κόσμος να ξεπεταχτείς για να ανακαλύψουν όλοι στα 29 ότι πέρασε η ευκαιρία σου.

Ρε παιδιά, αυτές τις κρυστάλλινες σφαίρες που σας δίνουν τόσο ξεκάθαρες μελλοντικές προβλέψεις, πού τις βρίσκετε?

Θέλω και εγώ μία για τα αυριανά νούμερα του Τζόκερ.

Μήπως να έλεγες την άποψή σου πάνω στο θέμα αντί να λες για κρυστάλλινες σφαίρες;

Open-source = τσάμπα για τους περισσότερους εδώ μέσα.

Αλλά το κακό το προκαλούν οι ίδιοι που φτιάχνουν open source, δίνοντας precompiled τις δημιουργίες τους.

Οτι μπορούν κάνουν και αυτοί. Και η αλήθεια είναι οτι σιγά σιγά τα κατεφέρνουν. Βέβαια τους κοστίζει ο κούκος αιδόνι για να ανέβουν 1% αλλά είναι τόσο σημαντικό που θα συνεχίσουν να πληρώνουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...