christosfazer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα!!!ένας φίλος μου μένει ακριβως δίπλα απο ΤΕΙ όπου πιανει σήμα Internet απ το ΤΕΙ 40 db!!πιο τέλεια δε γίνετε....το net αυτο εχει download speed μεχρι και 30mb/s!! Μου ζήτησε να τον βοηθήσω να στήσουμε Σπιτι του ένα client αλλα εδω ξεκινούν τα προβλήματα...Μου είπε οτι ο κάθε φοιτητής μπαίνει στο Internet μεσω ενος μοναδικού για τον καθέναν κωδικού τύπου etXXXXX όπου X τα 5 ψηφια του καθενός Το client βρίσκει την Mac του access point του ΤΕΙ,το channel και ολα....Στον κωδικο τι βάζουμε οεο;;;;;;;;;;; Αν βάλω τον κωδικο του φίλου μου δηλαδη τον etXXXXX που είπα παραπάνω τζιφος..... Μήπως θέλει να μπει κάποιος άλλος κωδικός που δεν ξέρουμε οποτε ναυαγησαμε;;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 αλλο πραγμα ειναι κλειδωμενο το access poInt και δινεις κωδικο wpa ή wpa2 για να συνδεθεις και αλλο πραγμα υπαρχει radius αφου συνδεθεις με το access point το οποιο ειναι open(login page) οπου εκει βαζεις τα στοιχεια σου. αναλογως τι απο τα 2 ισχυει εκει παμε αλλου.αλλα κανονικα και με τις 2 περιπτωσεις θα πρεπε να παιζεις κανονικα.εκτος αν εχουν βαλει και αλλους περιορισμους
sonyxp Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Τι να το κάνεις το δίκτυο ενός ΑΕΙ ρε φίλε;;; είναι καλά τα 30ΜΒ/s (240Mbps) αλλά είναι κλειδωμένα τα πάντα... Torrents, Σελίδες πορνό... και άλλα πολλά. Δεν μπορείς να το χαρείς για να στήσεις πχ έναν δικό σου Game Server... Όσο για το θέμα σου, αν κατάλαβα καλά, υπάρχει ένα Hotspot του ΤΕΙ και δεν μπορεί να συνδεθεί; και λες ότι ο κωδικός είναι etXXXXX όπου ΧΧΧΧ είναι το ΑΜ του φοιτητή? Αν κατάλαβα καλά δεν νομίζω να είναι αυτός ο κωδικός για να συνδεθείς στον ρουτερ, άλλο κωδικό θα έχει... απλά με το που θα συνδεθείς στον ρουτερ δεν θα έχεις πρόσβαση στο Internet και θα πρέπει να πληκτρολογήσεις τον κωδικό(ετΧΧΧΧΧ) αυτό σε κάποια φόρμα του ΤΕΙ. Πάντως είναι πολύ εύκολο να βρεις ΑΜ... απλά μπαίνεις eclass τους και βρίσκεις κάποιο αρχείο με κατανομή φοιτητών στα εργαστήρια...
bilakos10 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Λογικά το δίκτυο έχει και Wifi Password και Radius Server από πίσω. Τον πρώτο κωδικό τον έχουν αποθηκευμένο όλοι οι Clients του πανεπιστημίου, ενώ ο κωδικός που αναφέρεις ως etXXXXX υπάρχει για να γνωρίζει ο Αdministrator ποιος φοιτητής κάθεται κάθε στιγμή σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή.
christosfazer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Τι να το κάνεις το δίκτυο ενός ΑΕΙ ρε φίλε;;; είναι καλά τα 30ΜΒ/s (240Mbps) αλλά είναι κλειδωμένα τα πάντα... Torrents, Σελίδες πορνό... και άλλα πολλά. Δεν μπορείς να το χαρείς για να στήσεις πχ έναν δικό σου Game Server... Όσο για το θέμα σου, αν κατάλαβα καλά, υπάρχει ένα Hotspot του ΤΕΙ και δεν μπορεί να συνδεθεί; και λες ότι ο κωδικός είναι etXXXXX όπου ΧΧΧΧ είναι το ΑΜ του φοιτητή? Αν κατάλαβα καλά δεν νομίζω να είναι αυτός ο κωδικός για να συνδεθείς στον ρουτερ, άλλο κωδικό θα έχει... απλά με το που θα συνδεθείς στον ρουτερ δεν θα έχεις πρόσβαση στο Internet και θα πρέπει να πληκτρολογήσεις τον κωδικό(ετΧΧΧΧΧ) αυτό σε κάποια φόρμα του ΤΕΙ. Πάντως είναι πολύ εύκολο να βρεις ΑΜ... απλά μπαίνεις eclass τους και βρίσκεις κάποιο αρχείο με κατανομή φοιτητών στα εργαστήρια...Εχεις Εχεις δικιο....Θα το προσπαθησω παντως δεν θα περασει το δικο του! αλλο πραγμα ειναι κλειδωμενο το access poInt και δινεις κωδικο wpa ή wpa2 για να συνδεθεις και αλλο πραγμα υπαρχει radius αφου συνδεθεις με το access point το οποιο ειναι open(login page) οπου εκει βαζεις τα στοιχεια σου. αναλογως τι απο τα 2 ισχυει εκει παμε αλλου.αλλα κανονικα και με τις 2 περιπτωσεις θα πρεπε να παιζεις κανονικα.εκτος αν εχουν βαλει και αλλους περιορισμους Αρε τσακαλε poulinos λες και μαζι το φτιαχναμε εισαι.....Ακριβως το δευτερο ισχυει!Ειναι open και μετα βαζεις εναν κωδικο που ειναι ατομικος γαι τον καθεναν.....Οταν τον βαζω ομως τζιφος!
poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 τοτε το προβλημα δεν ειναι στon client.θα πρεπε να στο ανοιγει κανονικα.οτι εσυ εχεις ενα client πριν απο αυτο δεν παιζει ρολο εκτος αν εχεις βαλει τον client να κανει Nat οποτε να μοιραζει αλλες Ip.μην το κανεις ετσι για αρχη. η εκτος αν σου κλειδωνουν με Mac address την πρωτη συσκευη που συνδεεται στο δικτυο που δεν το νομιζω.
dnikos1 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 μιας και το θεμα αφορα απορια σε clien mode θα θελα να κανω μια ερωτηση, ισως χαζη για εσας, αλλα αν συνδεσω ενα access point σε clien mode εξω απο το σπιτι με ολα τα σχετικα σε τροφοδοσια και μονωση απο υγρασια, το δικτυο που θα επεκτεινω θα το βλέπουν ασυρματα και αλλοι εκει κοντα? το access point θα εκπεμπει κατι ασυρματα πχ. την SSID οποτε θα μπορουν να συνδεθουν αλλοι χρηστες? επισης εχω ενα δευτερο modem/router το οποιο τηα το συνδεσω με ethernet καλωδιο ωστε να κανω αδυρματο το δικτυο μεσα στο σπιτι μου με διαφορετικη SSID και φυσικά κλειδωμενο με δικο μου κωδικο.
poulinos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 το client mode συνηθως παιρνει ασυρματα και δινει με καλωδιο.μπορει να μην δινει σιγουρα με ασυρματο.αν τωρα ειναι σε repeater mode ναι θα δινει και ασυρματα αλλα αμα το εχεις κλειδωμεν0ο δεν εχεις θεμα. εκτος αν δεν καταλαβα κατι στην ερωτηση σου.
dnikos1 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 το repeater mode το καταλαβαινω. το μηχανημα παιρνει ασυρματα και το δινει ξανα ασυρματα αλλα και με καλωδιο αν χρειαστει. ταυτοχρονα ομως επαναεκπεμπει το ονομα του δικτυου. εγω αυτο που θελω ειναι να μη φαινεται η ασυρματη επαναεκπομπη του δικτύου γι αυτο ρωταω για το client mode. το μηχανημα θα εκπεμπει ασυρματα το ονομα του δικτυου που θα γεφυρωθεί? δηλαδη αν ψαξω για ασυρματο δικτυο θα φαινεται το δικο μου μηχανημα?
poulinos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 το repeater mode το καταλαβαινω. το μηχανημα παιρνει ασυρματα και το δινει ξανα ασυρματα αλλα και με καλωδιο αν χρειαστει. ταυτοχρονα ομως επαναεκπεμπει το ονομα του δικτυου. εγω αυτο που θελω ειναι να μη φαινεται η ασυρματη επαναεκπομπη του δικτύου γι αυτο ρωταω για το client mode. το μηχανημα θα εκπεμπει ασυρματα το ονομα του δικτυου που θα γεφυρωθεί? δηλαδη αν ψαξω για ασυρματο δικτυο θα φαινεται το δικο μου μηχανημα? οταν παιζεις client συνηθως πιανεις το ssid αλλα δεν το αναμεταδιδεις.οποτε αν καποιος ψαξει για το ασυρματο δικτυο δεν θα βρει το δικτυο σου εκτος αν το πιανει αποτο αρχικο ρουτερ που το εκπεμπει.αυτο δεν ρωτησες ή καταλαβα κατι λαθος?
dnikos1 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 οταν παιζεις client συνηθως πιανεις το ssid αλλα δεν το αναμεταδιδεις.οποτε αν καποιος ψαξει για το ασυρματο δικτυο δεν θα βρει το δικτυο σου εκτος αν το πιανει αποτο αρχικο ρουτερ που το εκπεμπει.αυτο δεν ρωτησες ή καταλαβα κατι λαθος? αυτο ακριβως ρωτησα. σ ευχαριστω ασχετως με το αρχικο ρουτερ που ετσι κι αλλιως ειναι η βαση το δευτερο μ ενδιεφερε αν θα ειναι ορατο. με λιγα λογια δεν θελω να φαινεται.
soteras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Το ασυρματο του τει μιας και πηγαινω στο τει ειναι βασισμενο σε πολλα προτοκολα ασφαλειας δηλαδη αν κανεις εντονη συνεχει χρηση σε κοβει και σε πεταει γιατι περνειες ολη την ισχυει ειχα δοκιμασει με το λαπτοπ να μπω σε gme server και με εκλεισε μετα απο λιγο και επρεπε να κανω επανασυνδεση. Το ασυρματο επειδη ειναι και για τους καθηγητες μπαινεις σε οτι σελιδα θες αλλα αν κλεισεις τον υπολογιστη και πας να μπεις παλι θελει παλι κωδικους και Τι να το κάνεις το δίκτυο ενός ΑΕΙ ρε φίλε;;; είναι καλά τα 30ΜΒ/s (240Mbps) αλλά είναι κλειδωμένα τα πάντα... Torrents, Σελίδες πορνό... και άλλα πολλά. Δεν μπορείς να το χαρείς για να στήσεις πχ έναν δικό σου Game Server... Όσο για το θέμα σου, αν κατάλαβα καλά, υπάρχει ένα Hotspot του ΤΕΙ και δεν μπορεί να συνδεθεί; και λες ότι ο κωδικός είναι etXXXXX όπου ΧΧΧΧ είναι το ΑΜ του φοιτητή? Αν κατάλαβα καλά δεν νομίζω να είναι αυτός ο κωδικός για να συνδεθείς στον ρουτερ, άλλο κωδικό θα έχει... απλά με το που θα συνδεθείς στον ρουτερ δεν θα έχεις πρόσβαση στο Internet και θα πρέπει να πληκτρολογήσεις τον κωδικό(ετΧΧΧΧΧ) αυτό σε κάποια φόρμα του ΤΕΙ. Πάντως είναι πολύ εύκολο να βρεις ΑΜ... απλά μπαίνεις eclass τους και βρίσκεις κάποιο αρχείο με κατανομή φοιτητών στα εργαστήρια... Αυτο το οποιο ζηταει ειναι αριθμος μητρωου αλλα και κωδικος χρηστη οπου για καθε χρηστη ειναι διαφοτερικος κωδικος και διαφορετικα αρχικα σε καθε σχολη και το eclass δεν τα αναφερει Καλησπέρα!!!ένας φίλος μου μένει ακριβως δίπλα απο ΤΕΙ όπου πιανει σήμα Internet απ το ΤΕΙ 40 db!!πιο τέλεια δε γίνετε....το net αυτο εχει download speed μεχρι και 30mb/s!!Μου ζήτησε να τον βοηθήσω να στήσουμε Σπιτι του ένα client αλλα εδω ξεκινούν τα προβλήματα...Μου είπε οτι ο κάθε φοιτητής μπαίνει στο Internet μεσω ενος μοναδικού για τον καθέναν κωδικού τύπου etXXXXX όπου X τα 5 ψηφια του καθενόςΤο client βρίσκει την Mac του access point του ΤΕΙ,το channel και ολα....Στον κωδικο τι βάζουμε οεο;;;;;;;;;;;Αν βάλω τον κωδικο του φίλου μου δηλαδη τον etXXXXX που είπα παραπάνω τζιφος.....Μήπως θέλει να μπει κάποιος άλλος κωδικός που δεν ξέρουμε οποτε ναυαγησαμε;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Το Wifi αν μηλάμε για Τει Αθηνας θελεις κωδικους εισοδου που μπαινουν στον Ευδοξο
christosfazer Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Το ασυρματο του τει μιας και πηγαινω στο τει ειναι βασισμενο σε πολλα προτοκολα ασφαλειας δηλαδη αν κανεις εντονη συνεχει χρηση σε κοβει και σε πεταει γιατι περνειες ολη την ισχυει ειχα δοκιμασει με το λαπτοπ να μπω σε gme server και με εκλεισε μετα απο λιγο και επρεπε να κανω επανασυνδεση. Το ασυρματο επειδη ειναι και για τους καθηγητες μπαινεις σε οτι σελιδα θες αλλα αν κλεισεις τον υπολογιστη και πας να μπεις παλι θελει παλι κωδικους και Αυτο το οποιο ζηταει ειναι αριθμος μητρωου αλλα και κωδικος χρηστη οπου για καθε χρηστη ειναι διαφοτερικος κωδικος και διαφορετικα αρχικα σε καθε σχολη και το eclass δεν τα αναφερει Το Wifi αν μηλάμε για Τει Αθηνας θελεις κωδικους εισοδου που μπαινουν στον Ευδοξο Ναι για Τει Αθηνας λεω!Ξερω τι κωδικουσ θελει....Τα δοκιμασα ολα ομως δεν μπαινει γιατι: 1)Ολα τα repeater που εχει μεσα το τει Επικοινωνουν με εναν server ο οποιος εχει mac authentication Και επιτρεπει μονο σε συγκεκριμενες συσκευεσ να κανουν repeat or client mode συνδεση 2)υπαρχει fιrewall 30ΝΑΥΑΓΗΣΕ το σχεδιο μου!
soteras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Εκτος και αν κανεις το εξης τρελο αγοραζεις ασυρματη καρτα με εξωτερικη κεραια βαζεις την καιραι στο μπαλκονι να πιανι το ασυρματο συνδεεις με καλοδιο λαν στο πψ ενα ασυρματο ρουτερ ρυθμιζεις το λαν και ρουτερ να μπορουν να κανουν κοινη χρηση το ιντερνετ και εισαι κομπλε αν δουλεψει
rfc Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Εγω προσωπικα σου λεω το εξης. Θα κανεις ολη συτη τη δουλεια και θα δεις την αλλη μερα οτι απλα σε κοψανε. Πιθανον και την ιδια μερα ισως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα