ThanosA Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Στο κοντινο μελλον < 1 μηνα πιστευω , αφου τακτοποιησω καποια πραγματα θα μπω στην διαδικασια αγορας . 5 χρονια με mac , ειπα να κρατησω μονο το macbook και να φτιαξω ενα pc . Η κυρια αναγκη ηρθε απο το upgradeability , απο τα διαφορα Os που θελω να δοκιμασω και να υιοθετήσω (προς Arch οδεύω) , καθως και οταν παιζω κανα game να ειναι της προκοπης απο θεμα γραφικων . Οποτε μιας και που πλεον το Osx εχει γινει βασικο μου στοιχειο και ειναι δυσκολο να το αποχωριστω απο πολλες αποψεις , δεν θελω κιολας , θα προβω σε ενα hackintosh build απο tonymac . Οσο εχω διαβασει , καταλαβα πως με τα σωστα και προτινομενα components φτιαχνεις κατι solid . Απλα για να κανεις update(ανα 3-4 μηνες βγαζει η apple ) θα χρειαστεις ολη την διαδικασια απο την αρχη . Καποιες φορες ειναι και περιττο . Οποτε πχ δεν θα με χαλουσε καθολου να εμενα για 1 χρονο σε 10.9.1 . Ναι οκ , για hackintosh να παω στο αντιστοιχο τοπικ . Αλλα οχι , εδω θα συζητησουμε για ολα τα υπολοιπα . Λοιπον Cpu και mobo εχουν κλεισει για λογους compatibility . Cpu : 4670k Mobo : Gigabyte Socket 1150 GA-Z87X-D3H GLan Audio Raid (με βολευει ιδιαιτερα το SPDIF) Χρηση: Linux Ακομα ειμαι απειρος με αυτο το θεμα κυριως development java , c++ , python Octave ισως Virtual Machines Win7 Starcraft 2 Hearthstone Diablo Skyrim Και ισως καποιον αλλο τιτλο που θα μου κανει κεφι . Γενικα ΔΕΝ θελω να αφιερωσω πολυ χρονο σε αυτον τον τομεα , αλλα οταν παιζω θελω να υπαρχει ποιοτητα Μatlab Κατι αλλο intensive δεν νομιζω OSX Casual χρηση Photoshop Lightroom Final Cut(Δεν χρησιμοποιει CUDA) Πανω κατω αυτη θα ειναι η χρηση , δεν νομιζω οτι χρειαζεται περισσοτερη αναλυση . OC θα γινει οταν υπαρξει αναγκη , νομιζω θα παρει καιρο γιατι ειμαι ακομα με [email protected] και την παλευω GPU : Αυτο ειναι ενα θεματακι που με απασχολησε αρκετα . Nvidia σε καθε περιπτωση θα χρησιμοποιηθει λογω συμβατοτητας με OSX και CUDA . Εκει που κατεληξα μονος μου ειναι σε 760 . Βεβαια η γνωση μου ειναι πολυ περιορισμενη σε αυτο το κομματι οποτε εδω θελω την βοηθεια σας . To budget μου θα μου επετρεπε και 770 αλλα : (Εχω 1680x1050 και 1920x1080 tv . Ναι θα μπορουσα να παιξω πχ Skyrim στην Tv . Μελλοντικα σκεφτομαι για καποια Qnix 2560x1440 .) Πιστευω πως στο αμεσο μελλον δεν θα την αξιοποιησω , θα εχω μια overkill καρτα και για την αναλυση μου αλλα και για τα παιχνιδια που θελω να παιξω και τονιζω πως δεν θα ασχοληθω πολυ . Το + στην 760 ειναι πως αν για καποιο λογο στο μελλον θελω να παιξω ποιο σοβαρα σε 2k παιρνω αλλη μια και κανω SLI . Απ'οσο ειδα βγαινει οικονομικοτερα απο μια 780 και λιγο καλυτερα σε απόδοση . Οκ ναι , μπορει να υπαρξουν θεματα με SLI και η καταναλωση θα αυξηθει (γυρω στα 150+ απο 780) . Ομως ετσι και χρηματα θα γλιτώσω και στην τελικη μπορει να μην το κανω ποτε . Εδω ακουω γνωμες . Αν οντως προτείνετε 760 θελω να μου προτείνεται την πιο vfm υλοποίηση . Εγω κοιτουσα για nVidia GeForce GTX 760 OC Rev2.0 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Gigabyte) Αποριες , ολες οι υλοποιησεις εχουν το ιδιο potential για oc ? Υπαρχει κατι αντίστοιχο με k και non k cpus? Για 750ti τι εχετε να πειτε ? Αν και ακομα δεν υπαρχει το support για osx αν και νομιζω πως συντομα θα ειναι οκ . Mε τα μεχρι τωρα δεδομενα και συν οτι μπορω να παω σε 4770k με +67€ τι προτινετε ? Ξερω πως μονο η δουλεια που θελω να κανω στο Osx θα χρησιμοποιησει το hyperthreading . Αλλα για future proofing μηπως ειναι επισης καλυτερη ιδεα ? Για i7 μονο με την προυποθεση οτι αξιζει τον κοπο και δεν ειναι απλα για enthusiast και benches . Δεν με πειραζει να περιμενω και λιγο παραπανω στο rendering . Οποτε ας συνεχισουμε : Απο HDDS εχω 3 εξωτερικους συνολο 5TB και εναν εσωτερικο WD320GB που ειχε μεσα ο imac πριν τον αλλαξω . Αυτο που σκεφτομαι ειναι οκ σιγουρα θα μπει ο 320gb και λεω να βγαλω και την θηκη απο εναν Maxtor που χρησιμοποιει Seagate Baracuda . Για ssd απ'οτι βλεπω ο πιο vfm ειναι ο : Samsung 120GB 840 Evo MZ-7TE120BW Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' Εδω ομως εχουμε ενα θεματακι . Ο περισσοτερος μου χρονος θα ειναι στο Osx , dual boot στον ιδιο δισκο δεν ειναι καθολου καλη ιδεα για Hackintosh . Οποτε Osx στον ssd και linux/Win7 στον WD(60mb/s benched) . Δεν εχω θεμα με τον να ειναι λιγοτερο responsive το συστημα σε Win και Linux . Το θεωρω και υπερβολη να παρω και αλλον SSD , ισως αργοτερα μιας και που η καθοδικη τους πορεια παει καλα . PSU : Εχω ακουσει υπεροχα πραγματα για Corsair καθως ειναι και τα PSUs που συνιστουν για ολα τα functions οπως sleep και τα λοιπα στο Osx .Οποτε για Corsair ειμαστε fixed . Τωρα wattage,δεδομενου oc cpu+gpu στο μελλον καθως και ενδεχόμενου SLI εσεις θα μου πειτε . Εγω τείνω προς αυτο : Corsair Power Supply 750W ATX 24 pin CX 750M CP-9020061-EU Active-PFC Retail Θα με ενδιεφερε παρα πολυ να ειναι αθορυβο . Ram : Ωραιο θεματακι και εδω . Ας αρχισουμε με χωρητικοτητα . 8Gb ειμαι καλυμμένος (απαίσιες τιμες , ενα χρονο πριν 40% κατω...) Συχνοτητες τωρα , παλι απ'οσο εχω δει σε τετοια builds δεν μετραει και τοσο η συχνοτητα οκ >1600MHz αλλα δεν νομιζω πως θα με βοηθουσε καπου να πηγαινα σε ακριβες 2400MHz . Οποτε κοιταω εδω με CL9 Corsair Vengeance 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz Δεν νομιζω πως υπαρχει θεμα με compatibility . Προτείνουν και ballistix Case : Επισης περιορισμενη γνωση . Απο τη μια σκεφτομαι οτι πιο φθηνο και αξιοπρεπες Corsair Carbide 200R Midi Tower no PSU Black και απο την αλλη αυτο που πραγματικα μ'αρεσει Corsair Obsidian 350D Windowed Midi Tower no PSU Black Δεν εχω ιδεα με cable management , airflow , χωρο για heatsink κτλ . Αυτο το αφηνω σ'εσας . Heatsink : Εφοσον προς το παρον θα ειμαι με stock συχνοτητες λεω να ειμαι και με stock ψυκτρα . Γνωμες ? (Θα μου αρεσε και παλι να μην εκανε ιδιαιτερο θορυβο , αλλα αυτο θα μπορουσε να διορθωθει και στο μελλον αν χρειαστει .) DVD drive : Πραγματικα το να δωσω 15ε τα θεωρω πεταμενα για drive σημερα . Για hackintosh installation ολα γινονται με flashακι . Για τα υπολοιπα δεν ξερω αλλα υποθετω πως γινονται και αυτα . Προσωπικη αναγκη να διαβασω καποιο DVD ή να γραψω κατι ειναι μηδενικη . Οποτε αν γινεται να το αποφυγουμε ειμαστε σουπερ . Γενικα μου καθεται καλα ενας συνδιασμος intel/Nvidia/Gigabyte/Corsair . Ολα αυτα που παρεθεσα βγαινουν ακριβως 900€ (με το 200R). Το VisionStudio θα προτιμηθει για αγορα για διαφορους λογους . Οποτε οχι αοριστα skroutz . Προφανως και με τα ιδια σε AMD θα επαιζα πολυ καλυτερα τα games αλλα η χρηση ειναι ξεκαθαρη . Κατι αλλο worth mentioning δεν νομιζω να εχω . Ευχαριστω πολυ που διαβασατε αυτο το τεραστιο κειμενο και τις ιδεες μου . Οτιδηποτε ειναι το συζηταμε .
fatals Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Φαίνεται ότι στα περισσότερα απαντάς μόνος σου, και οι επιλογές είναι μια χαρά. Εγώ μόνο το Psu θα άλλαζα, Μιας και θέλεις κάποιο solid pc για κάποια χρόνια. Δες αυτά που είναι σαφώς καλύτερα. (Αν και με 650watt είσαι καλυμμένος..) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32303&cat=17&sub=0&pmanuf=979&sort=3&step=undefined http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=33297&cat=17&sub=0&pmanuf=76&sort=33&step=undefined Όσον αφορά την 760. Eγώ θα προτιμούσα την πιο φτηνή. Οι διαφορές είναι μηδαμινές.
ThanosA Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Φαίνεται ότι στα περισσότερα απαντάς μόνος σου, και οι επιλογές είναι μια χαρά. Εγώ μόνο το Psu θα άλλαζα, Μιας και θέλεις κάποιο solid pc για κάποια χρόνια. Δες αυτά που είναι σαφώς καλύτερα. (Αν και με 650watt είσαι καλυμμένος..) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32303&cat=17&sub=0&pmanuf=979&sort=3&step=undefined http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=33297&cat=17&sub=0&pmanuf=76&sort=33&step=undefined Όσον αφορά την 760. Eγώ θα προτιμούσα την πιο φτηνή. Οι διαφορές είναι μηδαμινές. Αουτσ με τα PSU 60%+ , μετρανε τοσο πολυ για να αξιζουν την διαφορα απο τα 90€ ? Οκ 760 φθηνοτερη υλοποιηση , αρα ολες ειναι OCable ?
fatals Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μετράν σε ποιότητα. Τώρα αν δε θες να δώσεις τόσα, δες κάποιο της σειράς rm ή ακόμη καλύτερα για μένα κάποιο απ τα xfx που έχει το visionstudio..
ThanosA Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μετράν σε ποιότητα. Τώρα αν δε θες να δώσεις τόσα, δες κάποιο της σειράς rm ή ακόμη καλύτερα για μένα κάποιο απ τα xfx που έχει το visionstudio.. Απ'οσο διαβαζω απο amazon reviews μετραει πολυ σαν επενδυση(ΑΧ 760) .
fatals Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Γενικά τα τροφοδοτικά είναι καλή επένδυση. Όπως και μια καλή οθόνη.
Millennium Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Αν δε πας για πιστοποιημένο platinum τροφοδοτικό (λόγω χρημάτων ή επειδή κρίνεις οτι δε σου χρειάζεται) το XFX Pro Black Edition 750W που δείξε και ο fatals αποδίδει πάνω από gold (πιάνει σχεδόν platinum).Μπορείς βέβαια να πας και σε φθηνότερο και μικρότερο αν δε κάνεις SLI με "μεγάλες" κάρτες στο μέλλον.
ThanosA Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Αν δε πας για πιστοποιημένο platinum τροφοδοτικό (λόγω χρημάτων ή επειδή κρίνεις οτι δε σου χρειάζεται) το XFX Pro Black Edition 750W που δείξε και ο fatals αποδίδει πάνω από gold (πιάνει σχεδόν platinum).Μπορείς βέβαια να πας και σε φθηνότερο και μικρότερο αν δε κάνεις SLI με "μεγάλες" κάρτες στο μέλλον. Για OC και το πολυ SLI x2 760 ποσα watt χρειαζομαι ?
ThanosA Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Πχ Corsair Power Supply 650W ATX 24 pin RM650 CP-9020054-EU Active-PFC
Millennium Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Πέραν της απόδοσης δες και αυτό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32360&cat=17&sub=165&pmanuf=0&sort=3&step=5
ThanosA Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Σχετικα με Ram Βλεπω πως η HyperX Blu στα 1600Mhz @ 1.65V ή στα 1333Mhz @ 1.5 V Δεν ειναι καλυτερα με Vengeance 1600Μhz @ 1.5 V ? Για PSU Rm650 vs Thermaltake 730W SPS-730MP
Millennium Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 1.5v πάρε.Οι vengeance δεν είναι καλές imo. PSU σου προτάθηκαν καλύτερα αν και αυτά που λες είναι καλά.
ThanosA Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Σ'ευχαριστω πολύ , Έχω τις εξης επιλογές για διαφορους λογους PSU Thermaltake τι εχετε να προτινετε(εκτος απ'αυτο που έβαλα , τα $$ θα τα βολέψω )? Στο RΜ μου άρεσε το zero fun mode . Επίσης για Ram έχω επιλογές HyperX Beast @1866 CL9 και @2400 CL11 στην ιδια τιμή . Τι λέτε ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα