Zandim Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Τώρα ανοίγω μεγάλη κουβέντα... Γούστα είναι αυτά... Όλη αυτή η λογική μου θυμίζει κάτι σαν τα κινητά που όπως πάμε πρόκειται να δούμε 4K αναλύσεις. Λες και η Full HD δεν φτάνει. Εδώ, ακόμα και η απλή HD αρκεί στις 4-5". Δεν ξέρω εάν είμαι ο μόνος, αλλά μερικές φορές με αυτά που διαβάζω νομίζω ότι είτε είμαι εξωγήινος είτε ζω σε παράλληλη πραγματικότητα. Έχω και φίλους που μου λένε τι ωραίες είναι οι 21.5" 1920x1080 οθόνες τους και απορώ... Θυμάμαι την εποχή που με τα 15" CRT monitors και Windows 3.x, είτε χρησιμοποιούσες ανάλυση VGA 640x480 είτε SVGA 800x600 αλλά με large fonts. Στην ανάλυση SVGA 800x600 με small fonts τα πάντα φαινόταν ψείρες. Στα 19" CRT monitors και Windows 9x/NT/XP, η ανάλυση XGA 1024x768 ίσως να ήταν οριακά χαμηλή, η XGA+ 1152x864 ήταν καλύτερη, ίσως ακόμα και η SXGA- 1280x960. ΤΑ ΖΩΑ χρησιμοποιούσαν ανάλυση SXGA 1280x1024 σε οθόνη με αναλογία 4:3, βλέπε κάποιους χρήστες SONY που μάλιστα όταν τους έκραζες απαντούσαν: άσε ρε φίλε που ξέρεις καλύτερα, εγώ έχω μεγαλύτερη και άρα καλύτερη ανάλυση από εσένα. Αυτήν προτείνει και η SONY. ΕΛΕΟΣ, εργοστασιακά recommended resolution 5:4 σε οθόνη 4:3, με rectangular και όχι square pixel ==> ο κύκλος φαινόταν ως έλλειψη. Στην UXGA 1600x1200 τα πάντα φαινόταν ψείρες. Θυμάμαι και ένα φίλο που πάντα χρησιμοποιούσε μεγαλύτερες αναλύσεις από τις "φυσιολογικές" και πήγαινε στις ρυθμίσεις καθενός προγράμματος για να αυξήσει το μέγεθος των fonts για να μην στραβώνεται. Σε 2/10 προγράμματα δεν υπήρχε ρύθμιση, σε 6/10 προγράμματα τα κατάφερνε και μόνο σε 2/10 προγράμματα δεν υπήρχε ανάγκη. Πάντα του έλεγα: ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, τράβα μια ανάλυση παρακάτω και άσε τις αηδίες... Πάντα απαντούσε: Ναι αλλά έχω fine image resolution... Εδώ και 5 χρόνια αγόρασα οθόνη 24" με native resolution 1920x1200 και από την πρώτη ημέρα την ρύθμισα για καθημερινή χρήση σε ανάλυση 1280x800, επειδή εάν τη ρυθμίσω σε ανάλυση 1920x1200 στραβώνομαι. Ίσως βέβαια να φταίει και το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιώ Windows 7 αλλά Windows XP, όπου το μέγεθος των fonts είναι μικρότερο, και ότι την έχω τοποθετήσει πίσω στο γραφείο. Δεν λέω ότι σε ανάλυση 1920x1200 δεν βλέπω καθαρά την εικόνα, αλλά τα πάντα γίνονται ψείρες, και το κείμενο και τα κουμπιά. Αν συγκρίνω το χρόνο απόκρισης σε απαιτητικά manual tasks χρησιμοποιώντας κουμπιά μεγέθους ψείρας σε σχέση με τα μεγαλύτερα, παρατηρώ σαφώς αρνητική επίδραση. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ μικρότερη ανάλυση για καθημερινή χρήση. Βέβαια, χρησιμοποιώντας ανάλυση διαφορετική από την native, κάθε τρεις και λίγο βρίζω επειδή, ως παρενέργεια, η εικόνα είναι απαράδεκτα θολή. Επίσης μερικά προγράμματα πρέπει να τα βάζω σε full screen. Όποτε γυρίσω την οθόνη στη native resolution βλέπω τρελή διαφορά στην καθαρότητα και νομίζω ότι αγόρασα καινούρια οθόνη, αλλά όπως και να το κάνουμε στην ανάλυση 1920x1200 η οθόνη δεν δουλεύεται από απόσταση. Για να βλέπεις ταυτόχρονα όλη την οθόνη χωρίς να γυρίζεις το κεφάλι, πρέπει να απομακρυνθείς αρκετά, οπότε στην ανάλυση 1920x1200 τα γράμματα γίνονται πολύ μικρά, ιδίως στα Windows XP. Δεν έχω καταλάβει σε τι απόσταση χρησιμοποιούν τις οθόνες τους όσοι δηλώνουν ότι το pixel είναι μεγάλο. Από κοντά, δεν είναι δυνατόν να μπορούν να δουν όλη την οθόνη ταυτόχρονα, από μακριά σιγά και μη φαίνεται μεγάλο το pixel. Εκτός και εάν χρησιμοποιούν sidebars ή παράθυρα side by side και κάθονται στο μισό μέτρο. Εκεί πάω πάσο. Τώρα να μην μας φτάνει η ανάλυση 1920x1080 στις 27"... Βέβαια, γούστα είναι αυτά... φιλε μου, κατ εμε ειναι εντελως ατοπο σε lcd monitor να χρησιμοποιεις αναλυση καποια αλλη περα απο την native του panel. Πολλη θολουρα χωρις λογο οταν κατεβαζεις την αναλυση, και μαλλον εχεις κανει καποιο λαθος στην επιλογη οθονης-αναλυσης-ιντσων στο setup σου. Πρωτα βλεπουμε σε τι αποσταση θα τοποθετησουμε την οθονη, αρα και διαλεγουμε ιντσες. Δε μπορει να βαλεις 15αρα οθονη στην ιδια αποσταση με μια 24αρα και να εχεις ιδαια αναλυση. Προφανως χρησιμοποιεις σε μεγαλη αποσταση τις οθονες σου σε σχεση με τις ιντσες τους και γι αυτο ανακγαζεσαι να μεγαλωσεις τα γραμματα. Πιθανον εχεις και καποιο θεμα με τα ματια σου αρα τα θες ολα μεγαλυτερα για να τα διαβασεις σωστα. Χρησιμοποιω ανετα 27αρα οθονη απο αποσταση 70εκατοστα εως 1 μετρο χωρις προβλημα. Την προηγουμενη μου, μια 22αρα στην ιδια αναλυση, την ειχα 15-20 ποντους πιο κοντα και παλι δεν ειχα προβλημα. Στο 15αρι λαπτοπ μου καθομαι περιπου στα 40-50εκατοστα απο την οθονη και παλι δεν εχω προβλημα. Για τις crt αυτα που γραφεις ισχυουν. Εβαζαν τα ψωνια αναλυσεις στο θεο και γινονταν ολα πολυ μικρα. Και οι χαζοι δε φτανει που δεν εβλεπαν, εριχναν και το refresh rate τοσο χαμηλα (λογω αναλυσης) που ηταν υπερβολικα κουραστικο.... 1
rnd Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Για όσους δεν το έχετε ήδη προσέξει, το ίδιο κατάστημα έχει την Samsung T28C570EW (28" Full HD VA panel) στα 239 ευρώ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι στα 249+ ευρώ. Δεν είναι ακριβώς προσφορά, αλλά καλή τιμή.249,99€ Samsung T27C350EW 27" Full HD TN panel249,00€ Samsung T27C370EW 27" Full HD ad-PLS panel239,00€ Samsung T28C570EW 28" Full HD VA panelΗ T27C350EW απορρίπτεται ως TN panel. Τώρα το τι είναι καλύτερο μεταξύ ad-PLS και VA είναι μεγάλη συζήτηση. Είναι και 27" vs 28".Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το thread.Άφησα το σαββατοκύριακο να περάσει επίτηδες, για να λήξει η προσφορά και να βρω δικαιολογία να αγοράσω αργότερα μια DELL με IPS panel (δυστυχώς σε πολλαπλάσια τιμή), το απωθημένο μου εδώ και 5 χρόνια, αλλά σήμερα το πρωί είδα ότι η προσφορά ήταν ακόμη ενεργή, οπότε δεν άντεξα και παρήγγειλα και εγώ μια 27MA53D-PZ καλού κακού, αφού για τη δουλειά που τη θέλω και το ψευτο-IPS panel καλό είναι, σίγουρα καλύτερο από το TN panel που έχω τώρα, με εξαίρεση την αναλογία 16:9 και όχι 16:10 που έχω συνηθίσει εδώ και 5 χρόνια.Όταν την παραλάβω και τη δοκιμάσω θα σας πω τις εντυπώσεις μου. φιλε μου, κατ εμε ειναι εντελως ατοπο σε lcd monitor να χρησιμοποιεις αναλυση καποια αλλη περα απο την native του panel. Πολλη θολουρα χωρις λογο οταν κατεβαζεις την αναλυση, και μαλλον εχεις κανει καποιο λαθος στην επιλογη οθονης-αναλυσης-ιντσων στο setup σου. Πρωτα βλεπουμε σε τι αποσταση θα τοποθετησουμε την οθονη, αρα και διαλεγουμε ιντσες. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά στην περίπτωσή μου, με αυτή τη λογική προκύπτει ότι χρειάζομαι οθόνη 24" 1440x900 ή 1680x1050 που δεν υπάρχει. Τα μάτια μου μια χαρά είναι, απλώς στο γραφείο μου η οθόνη είναι τοποθετημένη πιο πίσω και δυστυχώς πρέπει μερικές φορές να χρησιμοποιώ κάποια κακογραμμένα παλαιότερα προγράμματα που σε πλάτος 1920 αφήνουν τη μισή οθόνη άδεια, με γκρι περιθώρια αριστερά δεξιά, ή μόνο δεξιά, και έχουν ψείρες γράμματα. Ένα πλάτος 1440, άντε 1680, θα ήταν ανεκτό, αλλά το 1920 παραπάει.Θα μπορούσα να πάρω μια τηλεόραση 32" 1920x1200 για να έχω καθαρή εικόνα. Όμως έχω οθόνη μόνο 24", που σαν μέγεθος οριακά μου αρκεί, και για αυτό το λόγο δυστυχώς κατεβάζω ανάλυση. Την ανάλυση 1280x800 την επέλεξα επειδή είναι HD, και έχει λόγο 2/3 σε σχέση με την native ανάλυση, οπότε η θολούρα είναι η ελάχιστη δυνατή. Ευτυχώς που είναι και αναλογίας 16:10 και έχω 800 pixel κατακόρυφα, γιατί με 720 pixel δεν γίνεται σε καμία περίπτωση δουλειά. Επίσης με την ανάλυση 1280x800 είναι στη χρήση σαν 15" laptop, οπότε υπάρχει portability στα settings. Και δουλεύεται από απόσταση άνω του ενός μέτρου, όπου ευτυχώς η θολούρα αρχίζει να μην φαίνεται αισθητά. Ίσως μια φθηνή τηλεόραση Full HD 32" με μικρό lag και αλλαγή συνηθειών να μου ταιριάζει καλύτερα για desktop χρήση.Σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της χαμηλότερης ανάλυσης, εκτός ίσως από τη χρήση virtual machine με χαμηλή ανάλυση, σε full screen mode στη native ανάλυση. Έχω φτάσει παλαιότερα και σε φάση να τρέχω δυο τρία virtual machines ταυτόχρονα. Όσοι με έβλεπαν με κοιτούσαν λοξά... Είναι να μην μπλέξεις. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι χρήστες σε αντίστοιχες περιπτώσεις.Αλλά και πολλά site στο internet μόνο optimized δεν είναι για πλάτος 1920. Για αυτό βέβαια υπάρχουν και τα "NoSquint" και "Default FullZoom Level" Firefox Add-ons.
dimitrisbd87 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά μου ηρθε η οθόνη και έχω ένα θέμα με αναλυση 1920*1080 μου εμφανίζει μαυρο πλαίσιο τριγυρω τι μπορώ να κάνω?
Silenzio Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά μου ηρθε η οθόνη και έχω ένα θέμα με αναλυση 1920*1080 μου εμφανίζει μαυρο πλαίσιο τριγυρω τι μπορώ να κάνω? το scaling ειναι φιλε πηγαινε στους οδηγους της καρτας γραφικων και ανεβασε το..
Zandim Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά μου ηρθε η οθόνη και έχω ένα θέμα με αναλυση 1920*1080 μου εμφανίζει μαυρο πλαίσιο τριγυρω τι μπορώ να κάνω? θεωρω πως τη συνεδεσες με hdmi και επελεξες στον υπολοτιστη σου 1920*1080 στις ρυθμισεις του γρηγορου μενου (q.menu) εκει που λεει αναλογια οθονης διαλεξε "μόνο σκαναρισμα" (just scann) αυτη η ρυθμιση ειναι μονο οταν βαζεις αναλυση ιδια με την native του panel, και ουσιαστικα ειναι 1-1 το σημα με την εικονα αρα εχεις την καθαροτερη εικονα. Σε χαμηλοτερες αναλυσεις δε γινεται να εχεις 1-1 αναλογια σηματος με τα πιξελ της οθονης αρα δεν εχει νοημα η ρυθμιση. Παιξε λιγο με τις επιλογες.
rnd Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Για όποιον δεν πρόλαβε την προσφορά του Πλαισίου, διαθέσιμη στην ίδια τιμή στα Καταστήματα Public με δωρεάν παράδοση μέσα στις 3 επόμενες εργάσιμες ημέρες.
samniotis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 γνωρίζουμε πως βλέπεις απο το service menu στο συγκεκριμένο monitor τις ώρες λειτουργίας? ήταν να παραλάβω σήμερα απο κατάστημα αλλά με πήραν την Δευτέρα και μου είπαν ότι τους τελείωσαν αλλά θα ερχόταν σήμερα νέα φουρνιά και θα παραλάβω αύριο αλλά μόνο με παραλαβή στο σπίτι.... μην μαζέψαν τίποτα βιτρινάτες απο τα καταστήματα και μας τις στείλουν για καινούριες...τουλάχιστον με κάποιο τρόπο να τσεκάρουμε τις ώρες!!!
zacharis1955 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δεν χρειάζεσαι το service menu, απλά δεν παραλαμβάνεις ανοιγμένη ή όχι εργοστασιακά σφραγισμένη συσκευασία!
samniotis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 αμα θέλουν να τις κλείσουν..... όταν είναι για παγαποντιά δυστυχώς έχουμε την πρωτιά!!!!!
thouthou Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Και μένα με είχαν σε "αναμένεται σύντομα από τις κεντρικές αποθήκες", και σήμερα έδωσαν παράδοση αύριο. Και δεν θα είμαι στην παραλαβή...
zacharis1955 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 αμα θέλουν να τις κλείσουν..... όταν είναι για παγαποντιά δυστυχώς έχουμε την πρωτιά!!!!! Η ανοιγμένη συσκευασία φαίνεται από μακρυά...
deesnider Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Η ανοιγμένη συσκευασία φαίνεται από μακρυά... Κουτί συσκευής που έχω ανοίξει εγώ (με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μη μείνουν ίχνη), αν το κλείσω πάλι εγώ και δεν θέλω να το καταλάβει κάποιος κοιτάζοντάς το, δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβει. Θα έβαζα και στοίχημα, αλλά είμαι μακριά και δεν είναι δυνατόν να το αποδείξω στην πράξη . Αυτό που είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο, είναι η εσωτερική συσκευασία (προστατευτικά φελιζόλ, νάιλον που τυλίγουν τη συσκευή και τα σχετικά) να μη διαφέρει από την εργοστασιακή. Αν όμως έχεις φτάσει να βλέπεις το εσωτερικό τού κουτιού, σημαίνει ότι έχεις παραλάβει ήδη...
zacharis1955 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Κουτί συσκευής που έχω ανοίξει εγώ (με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μη μείνουν ίχνη), αν το κλείσω πάλι εγώ και δεν θέλω να το καταλάβει κάποιος κοιτάζοντάς το, δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβει.. Φυσικά εννοείς κάποιος τελείως άσχετος...
kostakiss Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Παιδια αυτη διαβαζει κανονικα usb κτλ;
geodark Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Παιδια αυτη διαβαζει κανονικα usb κτλ; ναι, και mkv παιζει αρκει ο ηχος να μην ειναι dts. Αλλα αυτο γινετε ευκολα convert με αυτο το προγραμματακι http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Encoders-Converter-DIVX-Related/MKV2AC3.shtml
Προτεινόμενες αναρτήσεις