Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν συνδεω το cd rom και εννοω ''cd rom'' η το blueray το πορτακι ανοιγει κανονικα βαζω το cd μεσα και το φωτακι που εχει πανω αναβει κανονικα.Κατι εχει γινει με τα bios μου και δεν μπορει να το βρει απο τα boot sequense.Θα προσπαθησω ξανα να δω τι παιζει..

Δημοσ.

Κάνε κι ένα reset στο BIOS, αν είσαι σίγουρος ότι μετά δεν θα έχει αλλάξει κάποια ρύθμιση που ίσως σου δημιουργήσει θέμα με κάτι άλλο (αν ξέρεις δηλαδή να το ρυθμίζεις κατά το δοκούν, κάνε οπωσδήποτε). Μπας και είναι αυτό που έχει φάει κα'να κόλλημα (αν και δεν το θεωρώ ΚΑΘΟΛΟΥ πιθανό προσωπικά, να έχει φάει "τέτοιου είδους κόλλημα"...).

Πάντως δύο διαφορετικοί controllers (ΙDE και SATA) να έχουν θέμα, μου κάνει δύσκολο, όπως ήδη είπα.

Ανάλογα δύσκολο μου κάνει να έχουν πρόβλημα ταυτόχρονα και τα δύο διαφορετικά καλώδια δεδομένων (εφ' όσον ξεκαθαρίσαμε ότι η τροφοδοσία είναι εντάξει). Αυτό βέβαια είναι και το μόνο που μένει να ελέγξεις...Τί να πω, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, δοκίμασε και με διαφορετικά καλώδια, τους δύο διφορετικούς τύπους optical drives που έχεις διαθέσιμους...

Το δικό σου CD-ROM, αυτό που έλεγες χάλασε, το έχεις δοκιμάσει σε άλλο μηχάνημα; Αν μπορείς, καν' το, διότι αν εκεί βγει τελικά εντάξει, τότε πολλαπλασιάζονται οι υποψίες ότι κάτι "χαρντγουερικό" δεν πάει καλά στον δικό σου υπολογιστή (κι εννοώ την μητρική).

Δημοσ.

Ε δε θα τα φάει κι όλας.

Η υποστήριξή τους (updates και generic drivers νέων συσκευών) είναι που "λήγει".

Και χεστήκανε κι αυτός και κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμος παγκοσμίως που θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί για χρόνια ακόμα (μέχρι να καταντήσουν εντελώς ασύμβατα με το μελλοντικό hardware). Και καλά κάνουν κι όλας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...