Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Πριν λιγες μερες εκανα φορματ στον σκληρο μου δισκο αλλα τον εβαλα σε αλλον υπολογιστη γιατι ειχε χαλασει το cd rom μου.Περασα κανονικα τα windows xp αλλα οταν τον εβαλα ξανα πισω στο δικο μου μου φορτωνε κανονικα τα windows και μετα μου εμφανιζοταν no signal στην οθονη και εκανε επαννεκινηση.

Προσπαθησα να κανω φορματ στο δικο μου υπολογιστη αυτην την φορα χωρις να μεταφερω τον σκληρο δισκο, με usb αλλα οταν εφτανε στο σημειο να αρχιζει να περνα τα windows μου εμφανιζοταν μια μπλε οθονη με κατι κινεζικα και κολλουσε εκει!

Εχεις κανεις καμια ιδεα τι μπορω να κανω;

Ειμαι σε απελπισια!

Ευχαριστω!

Δημοσ.

2 πράγματα μπορει να ειναι ειτε ο δίσκος εχει πρόβλημα ειτε το δισκάκι που κανεις εγκατάσταση εχει πρόβλημα , οποτε για αρχή βάλε τον δίσκο σαν 2ο σε ενα pc και τσέκαρε τον με το hdsentinel

Δημοσ.

To SATA Controler απο το BIOS σε τι επιλογη ειναι ; Αν ειναι AHCI mode γυρισε το σε IDE και δοκιμασε το παλι

Σωστό και αυτό, επίσης βγάλε το OC αμα εχεις βάλει γιατι μπλε οθονη=OC (τις περισσοτερες φορες)

Δημοσ.

Ναι ναι γυρισε το απο AHCI σε IDE. Ειχα παρομοιο προβλημα και μετα απο ψαξιμο αυτη ηταν η λυση μ.Κανε install ενω ειναι σε ide και μετα το γυρναμε σε AHCI

Δημοσ.

φοβαμαι οτι ετσι οπως εβαλα το σκληρο μου στο αλλο πισι και τον εκανα φορματ μην χαλασα ολους τους drivers και μου εβγαζε no signal στην οθονη και τωρα μου κολλαει και στο φορματ και μου πεταει την μπλε οθονη με τα κινεζικα

amibios new setup utility version 3.31a αυτο για τα bios

Και η μητρικη μου ειναι μια MSI PT880 neo-V

Δημοσ.

Αυτό που σου είπε ο Kaklikos να κάνεις, στην ουσία δουλεύει από την..."ανάποδη" : επειδή τα ΧΡ (αν το δισκάκι εγκατάστασης περιέχει "απείραχτo" λειτουργικό - που είναι και το πιθανότερο, κι ας μην είναι "γνήσιο") δεν έχουν ενσωματωμένους SATA disk conroller drivers, η μόνη περίπτωση να μπορέσει η εγκατάσταση να δει τον disk controller της μητρική και συνεπώς και τον σκληρό που είναι "πάνω" του για να μπορέσεις να περάσεις το λειτουργικό, χωρίς άλλη παρέμβαση (πχ να δώσεις τον σχετικό driver στην εγκατάσταση, μέσω floppy diskette), είναι να έχεις ρυθμισμένο στο BIOS setup να φαίνεται ως "AHCI" ο controller (και όχι ως IDE).

Επίσης όταν εγκαθιστάς ΧΡ σε κάποιον δίσκο και μετά τον μεταφέρεις σε άλλο μηχάνημα, η μόνη πιθανή περίπτωση να εκκινήσουν είναι να είναι η μητρική ίδιο μοντέλο (ή έστω να έχει ίδιο chipset).

Θεωρητικά στα 7άρια αυτό δε χρειάζεται (αν και έχω πάρει τα παπάρια μου σε 1-2 περιπτώσεις που δοκίμασα), στα ΧΡ όμως είναι απαραίτητο.

Το αποπάνω σημαίνει ότι "δεν χάλασες κάτι". Δεν μπορείς και να "χαλάσεις" κι όλας : ο δίσκος παραμένει ως έχει, απλά χρειάζεται να ξαναφορμαριστεί/περαστούν σωστά τα ΧΡ. Που σημαίνει πρώτον να το κάνεις στον δικό σου υπολογιστή (βρες ένα δανεικό optical drive, έστω και IDE CR-ROM, και βάλε το πάνω να κάνεις την εγκατάσταση), και με την συνθήκη του AHCI στο "enabled".

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου έχει τύχη αυτό αρκετές φορές συν τις περιπτώσεις που σου αναφέρουν οι φίλιοι ποιο πάνω θα ήθελα να σου θέσω και τις ram ή την ram, και μου έχει τύχη και με ελαττωματικό dvdrw.

Δημοσ.

Αυτό που σου είπε ο Kaklikos να κάνεις, στην ουσία δουλεύει από την..."ανάποδη" : επειδή τα ΧΡ (αν το δισκάκι εγκατάστασης περιέχει "απείραχτo" λειτουργικό - που είναι και το πιθανότερο, κι ας μην είναι "γνήσιο") δεν έχουν ενσωματωμένους SATA disk conroller drivers, η μόνη περίπτωση να μπορέσει η εγκατάσταση να δει τον disk controller της μητρική και συνεπώς και τον σκληρό που είναι "πάνω" του για να μπορέσεις να περάσεις το λειτουργικό, χωρίς άλλη παρέμβαση (πχ να δώσεις τον σχετικό driver στην εγκατάσταση, μέσω floppy diskette), είναι να έχεις ρυθμισμένο στο BIOS setup να φαίνεται ως "AHCI" ο controller (και όχι ως IDE).

Επίσης όταν εγκαθιστάς ΧΡ σε κάποιον δίσκο και μετά τον μεταφέρεις σε άλλο μηχάνημα, η μόνη πιθανή περίπτωση να εκκινήσουν είναι να είναι η μητρική ίδιο μοντέλο (ή έστω να έχει ίδιο chipset).

Θεωρητικά στα 7άρια αυτό δε χρειάζεται (αν και έχω πάρει τα παπάρια μου σε 1-2 περιπτώσεις που δοκίμασα), στα ΧΡ όμως είναι απαραίτητο.

Το αποπάνω σημαίνει ότι "δεν χάλασες κάτι". Δεν μπορείς και να "χαλάσεις" κι όλας : ο δίσκος παραμένει ως έχει, απλά χρειάζεται να ξαναφορμαριστεί/περαστούν σωστά τα ΧΡ. Που σημαίνει πρώτον να το κάνεις στον δικό σου υπολογιστή (βρες ένα δανεικό optical drive, έστω και IDE CR-ROM, και βάλε το πάνω να κάνεις την εγκατάσταση), και με την συνθήκη του AHCI στο "enabled".

Φιλε μου το προβλημα μου ειναι οτι οταν παω να κανω φορματ στον δικο μου υπολογιστη ξεκιναει και μετα απο καποιο σημειο μου εμφανιζει μια μπλε οθονη και κολλαει.Οσο για το AHCl κοιταξα στα bios αλλα δεν μπορεσα να βρω καποια τετοια λειτουργια καθως το sata controller μου εχεις τις επιλογες για enable και disabled!Εχω ambios 3,31α

Δημοσ.

Το ουσιαστικό είναι να βρεις να βάλεις πάνω ένα οptical disc drive μια και το δικό σου χάλασε που είπες, και να κάνεις την εγκατάσταση από εκεί. Όλο και κάποιος γνωστός θα υπάρχει με ένα να του περρισεύει, φαντάζομαι...

Κοίταξέ το, και αν δεν βρεις άκρη, γράψε εδώ να δούμε μπας και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι.

Γράψε βέβαια και αν τα καταφέρεις, τελικά.

Δημοσ.

δοκιμασα να βαλω cd rom και blue ray αλλα και τις δυο φορες δεν μπορει να το βρει απο τα bios!!!Δεν ξερω τι παιζει παιδια πραγματικα τα εχω δοκιμασει ολα

Δημοσ.

Το να μην μπορεί να βρει και ΔΕΥΤΕΡΟ "CD-ROM" (είχες πει "το δικό σου χάλασε"), είτε σημαίνει ότι το καλώδιο "σήματος" (αυτό που λέμε "καλωδιοταινία") έχει πρόβλημα, είτε σημαίνει ότι το βύσμα (ή το τροφοδοτικό το ίδιο) ρεύματος έχει πρόβλημα (αλλά αυτό τσεκάρεται εύκολα : αν πχ ανοίγει το πορτάκι, είναι ΟΚ), είτε τέλος σημαίνει ότι ο disk controller έχει πρόβλημα...

Το "καλό" είναι ότι και τα δύο τα κόβω χλωμά, καθώς λες ότι ΚΑΙ BD drive έβαλες πάνω, και δεν. Διότι άντε να φταίει η ATAPI καλωδιοταινία. Να φταίει ΚΑΙ το SATA καλώδιο του BD.....; Αντίστοιχα, να πω ότι έχει πρόβλημα ο IDE controller (...Ή Ο ΚΟΝΕΚΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ),,,,να έχει ΚΑΙ ο SATA...;;;

...εκτός βέβαια κι αν λες "CD-ROM", κι εννοείς κα'να DVD...(οπότε μπορούμε τουλάχιστον να υποψιαστούμε τον SATA controller)

Για ξεκαθάρισε πληζ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...