skoulas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Εχω εναν "αρχαιο" εκτυπωτη (αθανατος deskjet Hp 950C με υποδοχη για χαρτι φωτογραφιων 10*15cm) και θα ηθελα να μου προτεινεται ενα προγραμματακι για εκτυπωση φωτογραφιων...Κατεβασα απο την Hp αλλα οπως και το default προγραμμα προβολης εικονω των windows δεν εκτυπωνει σε ολοκληρο το φωτογραφικο χαρτι (αφηνει κενο ειτε πανω ειτε κατω στην πλευρα των 15cm) και δεν εχει καν επιλογη για κεντραρισμα...
accipio Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Θα σου πρότεινα το IrfanView. Κι εγώ έχω ακόμα τον 920C... 1
skoulas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστω για την προταση αλλα οταν παω να εκτυπωσω το "Resulting image size on paper" μενει στο 13.4x9.8cm και δεν μπορω να το κανω 10x15cm που θελω...εχεις καμια ιδεα;
CheOnWeb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Θέλεις borderless εκτύπωση. Αν δεν σου δίνει τέτοια επιλογή το Irfanview δοκίμασε picasa. Δεν είμαι σε Windows αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να το τσεκάρω. Επίσης: There is a setting in the Window's Picture Viewer that you have to check that says print borderless. Is that check box checked?
skoulas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Αν εννοεις το "ταιριασμα εικονας στο καρε" ειναι επιλεγμενο αλλα τιποτα...καποια επιλογη με boardless δεν βρισκω... Ουτε στο picasa βλεπω επιλογη boardless στην εκτυπωση...
CheOnWeb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Θα τσεκάρω όταν βρεθώ σε Windows. Τι διαστάσεις έχει η φωτό που θέλεις να τυπώσεις;
skoulas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Σε φωτογραφικο χαρτι 10x15cm θελω να τυπωσω...οι διαστασεις της φωτογραφιας το "υπερκαλυπτουν" το μεγεθος αφου ειναι 16Mp... Δεν με ενδιαφερει να ειναι boardless εστω ομως να κανω κεντραρισμα και οχι το κενο στη μια μερια να ειναι 2-3φορες μεγαλυτερο απο το κενο στην αλλη μερια...
CheOnWeb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Στο Irfanview έχει checkbox που λέγετε "center" αν θυμάμαι καλά.
skoulas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 "center" εχει αλλα τις φωτογραφιες δεν τις κεντραρει....
CheOnWeb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 https://www.dropbox.com/s/fhlt78s7oooqxg3/Clipboard01.jpg
skoulas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Βαλε χαρτι Α6 (που αντιστοιχει στο 10x15cm) και δες τι βγαζει στο "Resulting image size on paper"...Οι μεγιστες διαστασεις που καταφερα να πετυχω ηταν 13.4x9.8cm και οταν εκτυπωνα δεν ηταν centered...
CheOnWeb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Καταρχάς η φωτογραφία σου δεν έχει αναλογίες 1:1.5. Άρα ακόμη κι αν καταφέρεις να το φτάσεις στο 10 (να δηλαδή βρεις τρόπο για borderless printing για να κερδίσεις τα 0.2 cm τα οποία το πρόγραμμα τα θέλει για να αποφύγει τις ατέλειες της ευθυγράμισης του εκτυπωτή) πάλι δεν θα φτάσεις τα 15 αφού η αναλογία της φωτογραφίας θα σε οδηγήσει στα 13.7 περίπου. Το γιατί δεν κεντράρει δεν το ξέρω. Στο preview κεντράρει και στην εκτύπωση όχι, ή δεν κεντράρει ούτε στο preview?
skoulas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Ok...Δεν το ειχα σκεφτει αυτο με τις διαστασεις... Οσο για το κεντραρισμα ειναι οπως το ειπες...εμφανιζεται στο preview αλλα οχι στην εκτυπωση...
CheOnWeb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Ok...Δεν το ειχα σκεφτει αυτο με τις διαστασεις... Οσο για το κεντραρισμα ειναι οπως το ειπες...εμφανιζεται στο preview αλλα οχι στην εκτυπωση... Μήπως κάτι παίζει με το alignment του εκτυπωτή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα