Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα παιδια εχω παρατηρήσει οτι σε μερικα παιχνιδια εχω ενα θεματακι με κατι σαν πιξελιασμα στα πολυ μακρινα απο κει που κοιταω σημεια και οσο πηγαινω κοντα εξαφανιζεται μηπως εχει παρατηρησει κανενας αλλος κατι παρομοιο?
Παρτε και ενα παραδειγμα:

iz9wmg.jpg

Και εδω οταν εστιαζω και γινονται ολα κανονικα:

2zf0aky.jpg

Να επισημανω οτι οι drivers ειναι οκ και επισης και οι θερμοκρασιες.

Αλλη μια εικόνα-----> http://prntscr.com/2uhse8

Επεξ/σία από Vilain20
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μήπως ειναι θέμα οθόνης και οχι κάρτας ?

Δοκίμασε αλλη οθόνη αν εχεις ή κάρτα οτι εχεις πρόχειρο απο τα 2

Επίσης για χαμήλωσε λιγο την ανάλυση να δεις αν το βγάζει παλι

Δημοσ.

Το βγαζει και σε αλλα games 4/15 games πες.

Δυστηχως δεν εχω ουτε οθονη ουτε καρτα για τραμπες..

Χαμηλωσα αναλυση και τα γραφικα αλλα και παλι το κανει..

Δημοσ.

Μήπως ειναι θέμα οθόνης και οχι κάρτας ?

Δοκίμασε αλλη οθόνη αν εχεις ή κάρτα οτι εχεις πρόχειρο απο τα 2

Επίσης για χαμήλωσε λιγο την ανάλυση να δεις αν το βγάζει παλι

Βρε αν ήταν θέμα οθόνης πως θα εμφανιζόταν σε screenshot; (εκτός βέβαια αν τράβηξε την οθόνη με φωτογραφική μηχανή, αλλά τόσο καλή απόδοση; )

Αν χαμηλώσει την ανάλυση θα γίνει χειρότερο από καλύτερο. Το πιθανότερο είναι να είναι θέμα καθαρά του παιχνιδιού, ή αλλιώς καθαρά λογισμικό θέμα.

Καλημερα παιδια εχω παρατηρήσει οτι σε μερικα παιχνιδια εχω ενα θεματακι με κατι σαν πιξελιασμα στα πολυ μακρινα απο κει που κοιταω σημεια και οσο πηγαινω κοντα εξαφανιζεται μηπως εχει παρατηρησει κανενας αλλος κατι παρομοιο?

Παρτε και ενα παραδειγμα:

Και εδω οταν εστιαζω και γινονται ολα κανονικα:

Να επισημανω οτι οι drivers ειναι οκ και επισης και οι θερμοκρασιες.

΄Εχεις ενεργοποιήσει μάλλον κάποια μορφή antialiasing αλλά anisotropic filtering όχι;

Δημοσ.

Βρε αν ήταν θέμα οθόνης πως θα εμφανιζόταν σε screenshot; (εκτός βέβαια αν τράβηξε την οθόνη με φωτογραφική μηχανή, αλλά τόσο καλή απόδοση; )

Αν χαμηλώσει την ανάλυση θα γίνει χειρότερο από καλύτερο. Το πιθανότερο είναι να είναι θέμα καθαρά του παιχνιδιού, ή αλλιώς καθαρά λογισμικό θέμα.

΄Εχεις ενεργοποιήσει μάλλον κάποια μορφή antialiasing αλλά anisotropic filtering όχι;

Μεσα απο το παιχνιδι εννοεις?Αν ναι επαιξα με τις ρυθμισεις τα βαλα off ολα αλλα δεν αλλαζει κατι..

Θέμα ρυθμίσεων παιχνιδιού,οδηγών ή στο παιχνίδι είναι λογικά.

Το ιδιο ακριβως προβλημα το ειχα και σε Far Cry 3,Tomb raider  και σε καπποια αλλα τα οποια δεν θυμαμαι,επισης εχει γινει και φορματ και περασμα των driver παλι αλλα παλι δεν αλλαζει κατι.

Μηπως εχει προβλημα η καρτα?Αλλα πως γινεται στα μισα να εχει και στα αλλα μισα οχι..

χμμμ εγω δεν βλέπω κανα pixel παντως εκτος και αν δεν βλέπω καλα :P

http://prntscr.com/2uhdc2

Εδω μπορει να φαινεται καλυτερα.

Δημοσ.

Ναι!!!Γιατι το εχω καιρο το ''προβλημα'' και εχω βαλει μπολικους.

Το ειχα ποσταρει και σε ενα ξενο φορουμ πιο παλια και παλι δεν βρηκα ακρη δεν ξερω ρε γαμωτο τι παιζει :(

Δημοσ.

Δοκίμασε να αλλάξεις το depth view(ή distance κτλ) σε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που έχει αλλά να ξέρεις ότι θα έχει και μεγάλο τίμημα στις επιδόσεις!

Επίσης βγάλε όλους τους οδηγούς με DDU (με safe mode) και βάλε μόνο τον τελευταίο!

Δημοσ.

Δοκίμασε να αλλάξεις το depth view(ή distance κτλ) σε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που έχει αλλά να ξέρεις ότι θα έχει και μεγάλο τίμημα στις επιδόσεις!

Επίσης βγάλε όλους τους οδηγούς με DDU (με safe mode) και βάλε μόνο τον τελευταίο!

Δεν βρηκα καπποια ρυθμιση η οποια να σχετιζεται με το distance-depth view κτλ..

Παντως οι drivers ειναι οκ ειχα κανει προσφατα φορματ και περασα τους τελευταιους και πριν το φορματ με τους πιο παλιους παλι το ιδιο γινοταν.

Αλλη μια εικόνα-----> http://prntscr.com/2uhse8

Δημοσ.

Εννοώ μέσα από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού!

Να υποθέσω πως τα παιχνίδια είναι του Θείου? Πολύ πιθανόν να ευθύνεται αυτό ή αλλιώς δοκίμασε και να βάλεις vertical sync on και τσέκαρε και πες μας! 

Δημοσ.

Γιατί να αλλάξει ο άνθρωπος οδηγό για κάτι που μάλλον είναι απλό z-aliasing;

Μεσα απο το παιχνιδι εννοεις?Αν ναι επαιξα με τις ρυθμισεις τα βαλα off ολα αλλα δεν αλλαζει κατι..

Το ιδιο ακριβως προβλημα το ειχα και σε Far Cry 3,Tomb raider  και σε καπποια αλλα τα οποια δεν θυμαμαι,επισης εχει γινει και φορματ και περασμα των driver παλι αλλα παλι δεν αλλαζει κατι.

Μηπως εχει προβλημα η καρτα?Αλλα πως γινεται στα μισα να εχει και στα αλλα μισα οχι..

http://prntscr.com/2uhdc2

Εδω μπορει να φαινεται καλυτερα.

Λαλακισμένος κώδικας παιχνιδιού είναι το πιθανότερο και δεν μπορείς εύκολα να κάνεις κάτι, γιατί αν είναι αυτό που υποψιάζομαι ίσως να σε σώνει μόνο supersampling για να το εξαλήψεις που θα στοιχίσει και τόνους σε επιδόσεις.

Ή εμένα έχουν κουραστεί τα ματάκια μου ή δεν χρησιμοποιείς πουθενά anisotropic filtering. Είναι ενεργοποιημένο στο control panel του οδηγού της κάρτας γραφικών;

Να κάνω μια άσχετη ερώτηση: παίζεις πολλά χρόνια παιχνίδια σε PC; Για καλό ρωτάω μην ανησυχείς.

Δημοσ.

Εννοώ μέσα από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού!

Να υποθέσω πως τα παιχνίδια είναι του Θείου? Πολύ πιθανόν να ευθύνεται αυτό ή αλλιώς δοκίμασε και να βάλεις vertical sync on και τσέκαρε και πες μας! 

Ναι μεσα απο το παιχνιδι δεν βρηκα κατι για depth κτλ...

Δεν νομιζω να παιζει ρολο αν ειναι του θειου η οχι γιατι και σε game που δεν ειναι απο θειο το κανει..

Γιατί να αλλάξει ο άνθρωπος οδηγό για κάτι που μάλλον είναι απλό z-aliasing;

Λαλακισμένος κώδικας παιχνιδιού είναι το πιθανότερο και δεν μπορείς εύκολα να κάνεις κάτι, γιατί αν είναι αυτό που υποψιάζομαι ίσως να σε σώνει μόνο supersampling για να το εξαλήψεις που θα στοιχίσει και τόνους σε επιδόσεις.

Ή εμένα έχουν κουραστεί τα ματάκια μου ή δεν χρησιμοποιείς πουθενά anisotropic filtering. Είναι ενεργοποιημένο στο control panel του οδηγού της κάρτας γραφικών;

Να κάνω μια άσχετη ερώτηση: παίζεις πολλά χρόνια παιχνίδια σε PC; Για καλό ρωτάω μην ανησυχείς.

http://prntscr.com/2ui9qk Οι ρυθμισεις μου.

Παιχνιδια στο Pc παιζω απο το 2004-2005

Δημοσ.

Mπράβο σου κατ'αρχήν για το πολύ παρατηρητικό μάτι που έχεις για γραφικά, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. Αν το παιχνίδι δεν έχει ρυθμίσεις για ανισοτροπικό βάλε στους οδηγούς με τη σειρά που τα διαβάζεις κάτω από texture filtering:

* On

* 16x

* High quality

....και μην τα ξαναπειράξεις ποτέ (απλά ξαναβάζεις τις ίδιες ρυθμίσεις με κάθε αλλαγή οδηγού) :) To ανισοτροπικό σου στοιχίζει ελάχιστα στην εποχή μας και κάνει τεράστια διαφορά στην ευκρίνια των υφών (textures). Ξαναπαίξε τα κομμάτια που βλέπεις τα περίεργα φαινόμενα και αν σου διόρθωσε κάτι θα σου πω τι ήταν τελικά. Πριν βγεις απ΄το παιχνίδι όμως θυμίσου να χαζέψεις τις υφές στους δρόμους και ειδικά στις μεγάλες αποστάσεις.

Ειδικά εδώ http://prntscr.com/2uhse8 η απουσία του AF μου πέταξε τα μάτια έξω. ΄Οταν το ενεργοποιήσεις παρατήρησε τις αλλαγές στην βάση του αριστερού βράχου και στην βάση του δέντρου πίσω από τον παίκτη στην ίδια σκηνή σαν παραδείγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...