Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα ελεύθερο και εύκολο (όσο γίνεται) πρόγραμμα για να μπορώ να βάλω θαμπάδα σε κάποια πρόσωπα σε βίντεο. Επίσης αν υπάρχουν και οδηγίες, γιατί δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με video software. 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Link.png Site: Blackmagic DaVinci Resolve 10.1.1 lite με πολλά tutorials στο YouTube αλλά θέλει γερό hardware. Είναι επαγγελματικό πρόγραμμα για color correction αλλά υπάρχει free έκδοση. Το πλεονέκτημά του είναι οι trackers (ακολουθεί αυτόματα το πρόσωπο που θέλεις να μασκάρεις) και το μειονέκτημα ότι θέλει λίγο δουλίτσα να το μάθεις και όπως είπα πιο πάνω, γερό hardware. Πόσο γερό; Θα σου πει κατά την εγκατάσταση. Μπορεί να σου βγάλει μήνυμα ότι δεν έχεις αρκετά δυνατό hardware αλλά να προχωρήσει κανονικά, μπορεί όμως και να μην σε αφήσει καν να το εγκαταστήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τι του λες του ανθρώπου ρε συ Che!

Αυτό είναι stand alone ή δουλεύει σαν Plugin; Βλέπω στην περιγραφή να λέει κάτι για third party software και αν κατάλαβα καλά απαιτεί και το blackmagic desktop video 9. Να μην πω και για τα requirements:

- Windows 7 Pro 64 bit with SP1
- 12 GB of system memory is recommended and 8 GB is the minimum supported
- Blackmagic Design Desktop Video version 9.5

Όσον αφορά το ερώτημα του t.s. δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο δωρεάν που να κάνει αυτή τη δουλειά, ιδίως αν ζητάς η θαμπάδα να ακολουθεί το πρόσωπο οπότε χρειάζεται και motion tracking που συναντάς σε σουίτες επαγγελματικού επιπέδου (όπως αυτό που προτείνει ο che και επίσης το after effects). Εκεί όμως δεν είναι ούτε απλά, ούτε εύκολα τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Τι του λες του ανθρώπου ρε συ Che!

Αυτό είναι stand alone ή δουλεύει σαν Plugin; Βλέπω στην περιγραφή να λέει κάτι για third party software και αν κατάλαβα καλά απαιτεί και το blackmagic desktop video 9. Να μην πω και για τα requirements:

- Windows 7 Pro 64 bit with SP1

- 12 GB of system memory is recommended and 8 GB is the minimum supported

- Blackmagic Design Desktop Video version 9.5

Όσον αφορά το ερώτημα του t.s. δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο δωρεάν που να κάνει αυτή τη δουλειά, ιδίως αν ζητάς η θαμπάδα να ακολουθεί το πρόσωπο οπότε χρειάζεται και motion tracking που συναντάς σε σουίτες επαγγελματικού επιπέδου (όπως αυτό που προτείνει ο che και επίσης το after effects). Εκεί όμως δεν είναι ούτε απλά, ούτε εύκολα τα πράγματα.

Stand alone είναι. Το Video 9 το θες μόνο για να γράψεις σε Video Recorder. Τα requirements είναι για να παίξεις realtime τα μεγάλα bitrate που δεν του είναι απαραίτητο. Για το συγκεκριμμένο που θέλει να κάνει θα το καταφέρει σχετικά πιο εύκολα με το resolve παρά με το After, αρκεί να έχει σχετικά καλό hardware, που θα το διαπιστώσει κατά την εγκατάσταση. Κι εσύ που ασχολήσε με τέτοια, ρίξτου μια ματιά αν σε παίρνει από hardware. Είναι απίστευτο που είναι free.

Δημοσ.

Εννοείται ότι θα το κατεβάσω και θα το δω. :-)

Είμαι περίεργος τι περιορισμούς θα έχει η δωρεάν έκδοση, αν και από hardware δεν πάω πολύ καλά.

Δημοσ.

Εννοείται ότι θα το κατεβάσω και θα το δω. :-)

Είμαι περίεργος τι περιορισμούς θα έχει η δωρεάν έκδοση, αν και από hardware δεν πάω πολύ καλά.

Οι μόνο ουσιαστικοί περιορισμοί είναι κάτι noise reduction φίλτρα και κάτι realtime effects που ούτως ή άλλως θέλεις τερατάκι μηχάνημα για να τα δεις. Από file handling σκίζει, για color δεν το συζητάμε (ίσως Νο1 στον κόσμο). Η τελαιυταία δε version δεν έχει πια τον περιορισμό στο export που είχε η 9 η οποία έφτανε μέχρι HD. Η 10 βγάζει και UHD. Στο Import δεν υπάρχει θέμα. Μπαίνεις και με 4K και επειδή δουλεύεις πάντα με τα original files της cameras (του δίνεις aaf ή xml από edit suite) μπορείς να πετύχεις εξαιρετικό chroma key και τρελλό auto "multiple points tracking" ή stabilizing. I love it, μουέχει κάνει τη ζωή εύκολη στη δουλειά μου. Υπάρχει και πολύ καλο manual από έναν Ολανδό colorist. Αν το εντοπίσω θα στο πω. Είναι γραμμένο από άνθρωπο "της δουλειάς", όχι από τεχνκούς και προγραμματιστές. 

Και κάτι σημαντικό. όταν ανοίγεις νεo project, πρέπει να ορίσεις το frame rate ΠΡΙΝ βάλεις media στο media pool.

Δημοσ.

Δεν μου υποστηρίζει τον επεξεργαστή του λάπτοπ (intel c2d 2.5) ή το λειτουργικό (vista 32bit) και δεν κάνει εγκατάσταση.

Θα το δοκιμάσω και στον σταθερό (athlon 64 με 7άρια 64άρια) να δω τι θα μου πει.

Δημοσ.

Δεν μου υποστηρίζει τον επεξεργαστή του λάπτοπ (intel c2d 2.5) ή το λειτουργικό (vista 32bit) και δεν κάνει εγκατάσταση.

Θα το δοκιμάσω και στον σταθερό (athlon 64 με 7άρια 64άρια) να δω τι θα μου πει.

Ώπα, είπαμε είναι ευέλικτο αλλά θέλει κάπως καλό Hardware.

Με iMac 2010, ι3, 8GB RAM, Radeon 5670 512MB, παίζει αλλά βγάζει μήνυμα για περιορισμένη απόδοση. Από 'κει και κάτω... δύσκολα.

Με iMac 2013 ι7, 16GB RAM, NVIDIA 680MX 2GB, παίζει real time prores HQ (200Mbps περίπου) στα 1080p.

Από 'κει και πάνω θέλεις κάρτα video ή υπομονή... 

Αν όμως δεν σου είναι απαραίτητο το real time και με τον i3 κάνεις δουλίτσα.

http://software.blackmagicdesign.com/DaVinciResolve/Manual/DaVinci_Resolve_Colorist_Reference_Manual_Nov_2013.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...