Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποτε δημιουργούσα ένα στατικό site και χωρίς να έχω τις υψηλές/εξειδικευμένες γνώσεις, πάντα αντιμετώπιζα το πρόβλημα της αδυναμίας σταθερού περιεχομένου για όλες τις σελίδες.

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το εξής. Έστω ότι φτιάχνω ένα στατικό σε περιεχόμενο site που οι σελίδες του θα είναι σε μορφή .html ή .php, δε με νοιάζει αυτό, εφόσον επιλέξω στο σχεδιασμό του μία side bar που ας πούμε θα περιέχει τις εντολές του navigation ή ακόμη και τα recent updates, δηλαδή σε κάτι που χρειάζεται τακτική τροποποίηση, είναι δυνατόν να "καταφέρω" να το κάνω κοινό για όλες τις σελίδες? Δηλαδή, όταν αλλάζω το συγκεκριμένο...το αποτέλεσμα της αλλαγής του να φανεί σε όλες τις σελίδες χωρίς να χρειαστεί εγώ να τις επεξεργάζομαι μία-μία.

Ελπίζω να ήμουν σαφής.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το παρακάτω θα σου κοστίσει αρχικό χρόνο να το φτιάξεις αλλά οι επομενες αλλαγές θα εφαρμόζονται άμεσα και σε ολο το site.

Κόβεις τις ιστοσελίδες σου σε μεγαλα κομμάτια, π.χ. top.php, menu.php, bottom.php. Στο top.php θα βάλεις τον κώδικα που αφορά την κορυφή της σελιδας σου, στο menu το μενου και στο bottom τον κώδικα που αφορά το κάτω κομμάτι της σελίδας.Μετά οποιαδήποτε σελίδα την φτιάχνεις ως εξής

<?php include("top.php"); ?>
<?php include("menu.php"); ?>
ΕΔΩ ΒΑΖΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟ Η ΚΩΔΙΚΑ για το κεντρικό κομμάτι της κάθε σελίδας
<?php include("bottom.php"); ?>

Όταν λοιπον θες να αλλάξεις κάτι στο μενου, αλλάζεις τον κώδικα στο αρχείο menu.php και αυτόματα αυτο θα γίνει ενεργό σε όλο το site

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...