Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα αδέρφια. Τεχνικός υπολογιστών εδώ αλλά μια δεύτερη γνώμη από συναδέλφους και μη δεν κάνει κακό. :). Έχω λοιπόν αυτό εδώ το laptop http://www.e-shop.gr/product?id=PER.909159 το οποίο δείχνει χιονάκια με μια φαρδιά κάθετη μαύρη γραμμή στην οθόνη και δεν επανέρχεται ποτέ. Ανοίγει κανονικά φορτώνουν τα Windows ακούγονται οι ήχοι αλλά η οθόνη εκεί με τα πολύχρωμα χιονάκια. (η οθόνη δεν έχει το παραμικρό χτύπημα)

Είναι ενός φίλου και όταν χάλασε σε δύο τεχνικούς λέει που το πήγε του είπαν κάρτα γραφικών και θέλει 150ευρώ για αλλαγή. Μου το έδωσε λοιπόν και μου λέει κράτα το αν το φτιάξεις. Το άνοιξα και βλέπω την κάρτα γραφικών χωρίς να έχει εμφανή σημάδια καταστροφής. Η κάρτα είναι αυτή http://www.techpowerup.com/gpudb/1696/geforce-8400m-gs.html και με μια ματιά στο ebay μπορώ να πάρω την ίδια μεταχειρισμένη με 70 ευρώ. Εγώ όμως σκέφτηκα, την αλλάζω που την αλλάζω γιατί να μην βάλλω αυτήν http://www.ebay.com/itm/nVidia-9300M-GS-256MB-G98-630-U2-VG-9MG06-001-MXM-video-VGA-card-for-Acer-6930G-/290679444186?pt=AU_Components&hash=item43add852da καινούρια κιόλας με 10 ευρώ λιγότερα και ένα χρόνο πιο καινούριο μοντέλο και καλύτερη αφού συντονίζεται στο ίδιο bus.

Αυτό που θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω είναι:

1) Είναι λοιπόν σίγουρα η κάρτα? Σύνδεσα σε tv με hdmi να δω αν δειχνει τα ιδια στην Tv αλλά δεν δίνει σήμα όπως είναι λογικό αν δεν γίνουν οι ρυθμίσεις οθόνης από το laptop, πράγμα που δεν μπορώ γιατί δεν βλέπω στην οθόνη. Παίζει να είναι και μητρική?...δεν νομίζω

2)Η μεγαλύτερη (σε απόδοση) που λέω να βάλλω θα είναι συμβατή? Λογικά ναι αφού είναι και οι δύο MXM I και στα watt και heat που παράγουν το ίδιο.

3)Αν τελικά βάλλω την καλύτερη κάρτα με 60ευρώ και θελω να το πουλήσω (είναι σε άριστη κατάσταση 2 χρόνια μεταχειρισμένο, και θα το φορμάρω) πόσο να το δώσω?

Δημοσ.

1) Συνδεσε το σε μονιτορ -βασικα ξεκινας ελεγχο με αυτο :shifty:

βλεπω εχει External monitor VGA θυρα, οποτε προχωρας

"Σύνδεσα σε tv με hdmi να δω αν δειχνει τα ιδια στην Tv αλλά δεν δίνει σήμα όπως είναι λογικό αν δεν γίνουν οι ρυθμίσεις οθόνης από το laptop, πράγμα που δεν μπορώ γιατί δεν βλέπω στην οθόνη."

Και για το vga θα θέλει πάλι ρυθμίσεις από το laptop για να διαλέγεις ποια οθόνη θα δείχνει. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να δώ στην οθόνη του laptop.

Δημοσ.

Και για το vga θα θέλει πάλι ρυθμίσεις από το laptop για να διαλέγεις ποια οθόνη θα δείχνει. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να δώ στην οθόνη του laptop.

Φιλε "τεχνικε", τα μπερδευεις?

:o

ξαναδιαβασε, τί μας γραφεις...!

Δημοσ.

Φιλε "τεχνικε", τα μπερδευεις?

:o

ξαναδιαβασε, τί μας γραφεις...!

Το "τεχνικέ" δεν σε πιάνω γιατί το βάζεις σε εισαγωγικά...

Αυτό ακριβώς που γράφω εννοώ, προφανώς δεν καταλαβες τι εννοώ ή ίσως δεν το εξήγησα καλά.

Εννοώ λοιπόν ότι όταν συνδέω το λάπτοπ στην τηλεόραση και επιλέγω στην τηλεόραση είτε hdmi είτε pc-vga input, μου δείχνει μπλε οθόνη όπως είναι φυσικό και όχι αυτά που δείχνει στο λάπτοπ. Για να μπορέσω να δω στην τηλεόραση αυτά που δείχνει στο λάπτοπ, θα πρέπει να γίνουν οι ρυθμίσεις επιλογής οθόνης στο λάπτοπ έτσι ώστε να δώσω σήμα του λάπτοπ στην τηλεόραση. Πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό καθώς δεν βγαίνει άκρη με τα χιονάκια στην οθόνη του λάπτοπ.

Ελπίζω να το εξήγησα αρκετά αναλυτικά τώρα :D

Δημοσ.

Εννοώ λοιπόν ότι όταν συνδέω το λάπτοπ στην τηλεόραση και επιλέγω στην τηλεόραση είτε hdmi είτε pc-vga input, μου δείχνει μπλε οθόνη όπως είναι φυσικό και όχι αυτά που δείχνει στο λάπτοπ. Για να μπορέσω να δω στην τηλεόραση αυτά που δείχνει στο λάπτοπ, θα πρέπει να γίνουν οι ρυθμίσεις επιλογής οθόνης στο λάπτοπ έτσι ώστε να δώσω σήμα του λάπτοπ στην τηλεόραση. Πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό καθώς δεν βγαίνει άκρη με τα χιονάκια στην οθόνη του λάπτοπ.

Αν επιμενεις τοσο, χρειαζεται κατι να πω..? [Νομιζω παντως οτι] ειναι αρκετα γνωστο -και σε μη "τεχνικους" μαλιστα- πως

δεν αποτελει 'αναγκαια προυποθεση' (sic), να βλεπουμε στην οθονη του....λαπτοπ, για να οδηγησουμε εικονα σε monitor.

:shifty:

Δημοσ.

Αν επιμενεις τοσο, χρειαζεται κατι να πω..? [Νομιζω παντως οτι] ειναι αρκετα γνωστο -και σε μη "τεχνικους" μαλιστα- πως

δεν αποτελει 'αναγκαια προυποθεση' (sic), να βλεπουμε στην οθονη του....λαπτοπ, για να οδηγησουμε εικονα σε monitor.

Τότε φιλε μου μάλλον έχει να κάνει και με την tv. Γιατί το λέω? Τόσα χρόνια που έχω τον σταθερό συνδεδεμένο μόνιμα με την τηλεόραση δίπλα, όταν πηγαίνω από την τηλεόραση και επιλέγω input pc-vga μου βγάζει No signal και πρέπει να πάω από το pc να επιλέξω επιλεγμένη οθόνη -οθόνη 2-. Αυτό εννοώ.

Εν πάση περίπτωση το προσπερνάμε αυτό και λέμε ότι δεν θέλει ρυθμίσεις. Τότε δεν θα έπρεπε αντί να μου δείχνει μπλε οθόνη να μου δείχνει και εκεί τα χιονάκια?

p.s.. σπάνια μου δείχνει με τρελά μπλε ροζ κοκκινα χρώματα την επιφάνεια εργασίας κανονικά και μπορώ να το δουλέψω (πριν λίγο μου έτυχε). Οπότε το έβαλα σε μια οθόνη pc και δεν την αναγνωρίζει καν. Ουτε μεσα από τις ρυθμίσεις δλδ δεν την βγάζει να την επιλέξω ωσ main screen.

EDIT: Οι εξελίξεις άλλαξαν. Με μία ρύθμιση εκεί στα χρώματα και στις αναλύσεις που έκανα όσο μπορούσαν να δούνε τα μάτια μου με την θολούρα και τις αναλύσεις που είχε ήρθαν όλα στα φυσιολογικά. Αποθήκευσα τις νεες ρυθμισεις έκανα επανεκκίνιση και ξανα τα αρχικά χάλια. Ξανακάνω την ρύθμιση όλα οκ αποθηκεύω, ξανα επανεκκινιση και όλα οκ. Θα δείξει η συνέχεια.

Δημοσ.

http://www.mytoshiba.com.au/support/items/faq/387
Ακομη και τα Function Keys να ειναι χαλασμενα,
υπαρχουν (πολλοι!) να βγαλεις εικονα σε οθονη
Ασε τις τηλεορασεις, ξεκινας -παντα- με εξωτερικη οθονη. Και αναλογως: τί βλεπεις
(ή δεν βλεπεις εκει!) και πως, θα ξεκινησεις διαδικασια troubleshooting+διαγνωσης..

- - - - - -
Ενα μικρο παραδειγμα εδω, για να καταλαβεις γιατι ανεφερα πως μπερδευεσαι:
Ας υποθεσουμε οτι, στην μικρη πισινα του εξοχικου σου (!) επεσε το ρολοι σου,
κι ο γειτονας σου λεει: "φιλε μου εγω ειμαι δυτης (!), αλλα δυστυχως δεν μπορω
μα καθολου να βουτηξω [@ 2 μετρα], γιατι δεν εχω μαζι μου τωρα...μπουκαλες!
"
:blink:

Δημοσ.

http://www.mytoshiba.com.au/support/items/faq/387

Ακομη και τα Function Keys να ειναι χαλασμενα,

υπαρχουν (πολλοι!) να βγαλεις εικονα σε οθονη

Ασε τις τηλεορασεις, ξεκινας -παντα- με εξωτερικη οθονη. Και αναλογως: τί βλεπεις

(ή δεν βλεπεις εκει!) και πως, θα ξεκινησεις διαδικασια troubleshooting+διαγνωσης..

- - - - - -

Ενα μικρο παραδειγμα εδω, για να καταλαβεις γιατι ανεφερα πως μπερδευεσαι:

Ας υποθεσουμε οτι, στην μικρη πισινα του εξοχικου σου (!) επεσε το ρολοι σου,

κι ο γειτονας σου λεει: "φιλε μου εγω ειμαι δυτης (!), αλλα δυστυχως δεν μπορω

μα καθολου να βουτηξω [@ 2 μετρα], γιατι δεν εχω μαζι μου τωρα...μπουκαλες!"

:blink:

Δοκίμασα και με Fn πιο πριν είδη αλλά δεν έδωσε σήμα....έχω κανει edit το προηγούμενο διαβασε ;)

Λοιπόν βρήκα τελικά ακριβώς πιο είναι το άμεσο πρόβλημα. Μέσα στις ιδιότητες της οθόνης και κατ'επέκταση στην καρτέλα adapter (την καρτα γραφικών δλδ), έχει την επιλογή List all modes. Μπαινοντας εκει έχει όλες τις επιλογές αναλυσεων, αριθμού χρωματων,  και 16/32bit. Όποτε δεν δείχνει καλά η οθόνη και μπαίνω εκεί μέσα, έχει επιλεγμένο το Mode 640x480 16colors. Μόλις το αλλάζω στο 1280x800 true color 32bit, είναι τα πάντα φυσιολογικά. Πολλές φορές όμως μετά από επανεκκίνιση επανέρχεται στο προηγούμενο και δειχνει χάλια παρόλο που είχα αποθηκεύση τη σωστή επιλογή.

Άρα έμεσα έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών όπως είχαν πει και οι δύο συνάδελφοι στον φίλο μου και δεν μπορεί να κρατήσει τις ρυθμίσεις που του δίνω για ανάλυση και χρώματα?

Πριν λίγο ενώ επέλεγα τη σωστή ανάλυση και χρώματα δεν άλλαζε τίποτα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Άρα καταλήγουμε ότι φταίει όντως η κάρτα γραφικών.

Προχωρώντας τώρα στο επόμενο θέμα, θα είναι συμβατή η 9300m gs αντί της 8400m gs που είχε? Γιατί η 8400 έχει 70 μεταχειρισμένη ενώ η 9300 που είναι και καλύτερη και σε καινούρια έχει 60 ευρώ. Οι κάρτες είναι στο πρώτο ποστ.

Δημοσ.

Το μονο που μπορω να σου πω εγω ειναι οτι ειναι πολυ πιθανο να δουλεψει με την 8600m gt που ειναι επισης φθηνοτερη αν δε κανω λαθος αφου http://www.e-shop.gr/product?id=PER.909158

Η 8600m gt  φίλε μου κουμπώνει σε bus MXM II ενώ το bus της μητρικής είναι MXM I και δεν είναι συμβατά προς τα πάνω παρά μόνο προς τα κάτω.

• Like 1
Δημοσ.

Το μονο που μπορω να σου πω εγω ειναι οτι ειναι πολυ πιθανο να δουλεψει με την 8600m gt που ειναι επισης φθηνοτερη αν δε κανω λαθος αφου http://www.e-shop.gr/product?id=PER.909158

Ουτε για αστειο να μην βαλει την 8600, ειναι γνωστο τοις πασι οτι ηταν προβληματικες, οπως και πολλες αλλες nvidia mxm καρτες. Καλυτερα να βρεις καποια ΑΤΙ.

Δημοσ.

Ουτε για αστειο να μην βαλει την 8600, ειναι γνωστο τοις πασι οτι ηταν προβληματικες, οπως και πολλες αλλες nvidia mxm καρτες. Καλυτερα να βρεις καποια ΑΤΙ.

Έτσι, γενικά το chipset G86 είναι προβληματικό.

Δημοσ.

Ερωτηση: εχει δοκιμαστει ο φορητος, αν δουλευει κανονικα με αλλη mxm,

:ph34r:

και αν ναι ποια ηταν αυτη? (ποια θα του εδιναν/εβαζαν στα 150 γιουργια?)

Όχι και αυτό είναι που θα μας έλυνε τα χέρια. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη mxm i για να κάνω τη δοκιμή. Αυτοί θα έβαζαν αυτή που φορούσε δλδ την 8400m gs, η οποία όντως έχει εδώ Ελλάδα τόσο και τώρα ~140ευρώ. Μάλλον με κόβω να παίρνω την 9300 από ebay 60ευρώ με το ρίσκο να μην είναι συμβατή λόγω Bios.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...