Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

Πριν λιγο εβγαλα απο την θηκη εναν wd εξωτερικο 4τερα που εχω να τον βαλω στο pc γιατι δεν το δουλευα σαν εξωτερικο.

Απο την στιγμη που τον συνδεσα μου τον διχνει ως unallocated στην διαχειρηση δισκων.Στο mycomputer δεν τον διχνει καν. Δοκιμασα ενα recovery tool και μου εμφανιζει τα αρχεια μου, δηλαδη δεν εχουν χαθει. Μπορει κανεις να με βοηθησει; Κοντευω να τρελαθω εχω αρχεια και σημαντικες φωτο(απο στρατο,οικογενειακες)δεν θελω να τα χασω με τιποτα.ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι τις επιλογές αλλά νομίζω ότι φωτίζεις το δίσκο στο δεξί παράθυρο και από τις επιλογές ενεγοποιείς το δίσκο.

Το έχω κάνει αρκετές φορές.

Δημοσ.

Δεν είναι ζήτημα "ενεργοποίησης" δίσκου - "έχει χάσει το partititon" του.

Νικ, δες λίγο εδώ αν μπορείς να επαναφέρεις απλώς το partiton του (από backup που υπάρχει εντός του δίσκου) για να μην μπεις σε διαδικασία ανάκτησης αρχείων που θα είναι μανίκι με το σύνολο της χωρητικότητας που καταλαμβάνουν αυτά, και βλέπουμε.

(...πάντως, αδερφέ, πολύ άσκεφτο να μην διατηρείς αντίγραφα ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ αρχείων. Πάρε το μάθημα και από εδώ και πέρα άλλαξε τακτική)

Δημοσ.

Φιλε μου, καταρχας ευχαριστω για την απαντηση! Ξεχασα να ενημερωσω για την κατασταση του δισκου γιατι μου ετυχαν μερικα πραγματακια.

Η ιστορια ειναι λιγο περιεργη.Ας τη γραψω ομως για να βοηθησω καποιον που εχει - η θα αποκτησει παρομοιο προβλημα.

Εβγαλα τον δισκο απο την εξωτερικη του θηκη για να τον βαλω στο pc. Το εχω ξανακανει στο παρελθον με αλλους δισκους και δν ειχα προβλημα.Μολις το εκανα, μου τον εβγαζε Unallacoted. Λεω ενταξει ας τον ξαναβαλω στη θηκη του. Μου τον εδειχνε παλι Unallacoted.

Εγραψα εδω και εψαχνα στο google,και επειδη στο παρελθον ειχα θεματα αρκετα με δισκους εχω καποια εμπειρια . Οχι ομως τη συγκεκριμενη. Αφου πρωτα κατεβασα ενα recovery tool ((συγκεκριμενα της seagate (ο δισκος ειναι WD αλλα δεν παιζει ρολο)), για να βεβαιωθω οτι δεν εχω χασει καποιο αρχειο και προς ανακακουφηση μου ετσι εγινε. Στη συνεχεια βρηκα ενα video στο youtube. Με το προγραμμα minitool partition recovery (freeware) και οπως κ εσυ ανεφερες αυτο ηταν το προβλημα. Μεσα σε 2 λεπτα εκανε recover το partition, εδωσα ενα letter στον δισκο και ολα οκ!Οσο αυτο που ειπες για τα αρχεια, ο δισκος ειναι καινουριος , και τσεκαρω σχεδον καθημερινα με hd sentinel! Αλλα τελικα εχεις δικιο, ΠΑΝΤΑ χρειαζεται ενα backup σημαντικων αρχειων.Ευχαριστω κ παλι

Δημοσ.

Μπήκα στο θρεντ να τονίσω να τον δοκιμάσεις πρώτα και αλλού τον δίσκο, και βλέπω ότι ήδη είχες βρει λύση.

Καλά έκανες, έστω και "αργά" που έγραψες για αυτήν.

Να 'σαι καλά και για τις ευχαριστίες, κι ας δεν πρόλαβα να βοηθήσω εγκαίρως.

Όσο όμως για το μέλλον των αρχείων σου, φοβάμαι ότι δεν το πήρες όσο σοβαρά πρέπει : και καινούριος να είναι, και κάθε μέρα να τον τσεκάρεις τί λένε τα SMART πρόγράμματα, μια χαρά μπορεί να πάθει κάτι που πχ να έχει σχέση με το "ρεύμα", και να είναι ανάλογο του οξύ εμφράγματος (δηλαδή μια και στον τόπο).

Έχε εσύ από ΧΘΕΣ αντίγραφα, και ας πάθει ό,τι θέλει - ό,ποτε το θέλει.

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν κρασάρει αντιγράφουν...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...