Προς το περιεχόμενο

Επιλογη antivirus για windows 8.1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε δέχομαι κάτι τοσο απολυτο.

Ετσι ειναι δυστυχως.Επειδη η πραγματικοτητα ειναι "σκληρη",δεν σημαινει οτι ο τροπος με τον οποιο εκφραζεται,ειναι και απολυτος.

Εγω μπορω να σου αμετρητα παραδειγματα με τα καλυτερα antivirus,και σε επιπεδο δοκιμων,αν δεν ειχα το deepFreeze,ειχα αρπαξει πανω απο 40-50 Threads,αναμεσα σε δοκιμη 400-500 Iων.

Έχουν βέβαια οτι κόφτες/προστασία μπορείς να φανταστείς. Το ένα μάλιστα μπαίνει και σε περιεργα sites (μετέφρασε το όπως θες) αλλά περιεργα προγράμματα (όταν ειναι ακρως αναγκαίο να τρέξουν) τρέχουν μόνο σε προστατευμένο περιβάλλον.

Συνεπως,οπως πολυ καλα το λες,αυτα προστατευουν το πσ,και ΟΧΙ μονο το AV.

Για το sandboxie ίσως έχεις δίκιο.

Είναι απαραβίαστο 100% από το 2007 αλλά πρέπει να παραμετροποιηθεί σωστά.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις βασικές του επιλογές.

Αντιθέτως, το shadow defender ΔΕΝ απαιτεί έμπειρους χρήστες,

είναι πανάλαφρο και προστατεύει πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε antivirus.

Kαι, σε αντίθεση με τα antivirus, κοστίζει ελάχιστα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κλεψιμέικο με πλήρη ασφάλεια.

Συμφωνω.

Ως συνήθως, παραβλέπεται το γεγονός ότι η πραγματικά αποτελεσματική προστασία γίνεται χρησιμοποιώντας

τουλάχιστον δυο διαφορετικές τεχνικές, εκ των οποίων η μια πρωταρχικά πρέπει να είναι LV πρόγραμμα όπως

τα Shadow Defender ή Deep Freeze που ανέφερε ο Ηawk7 και η άλλη κάποιο sandbox πρόγραμμα  όπως το Sandboxie.

Κάποτε οι χρήστες - και ειδικά αυτοί που βαυκαλίζονται ότι είναι έμπειροι - πρέπει επιτέλους να μάθουν ότι

οι καιροί άλλαξαν.

Η πρωταρχική προστασία πρέπει να είναι με LV ή sandbox πρόγραμμα.

Τα antivirus είναι το τελευταίο στο οποίο πρέπει να βασίζεται ο χρήστης.

Επισης συμφωνω,και δυστυχως,ευτυχως σημερα με τοσες απειλες ετσι ειναι τα πραγματα.

Η πρωτη αμυνα θα πρεπει να ειναι εφαρμογες οπως το shandow defender,deepfreeze,και μετα για realtime ενα AV.

Μονο με AV οταν καποιος θελει να μπαινει παντου,και να πειραματιζεται,ειναι αδυνατη η μη μολυνση του συστηματος.

Για ολα υπευθυνος ειναι ο χρηστης.

ΠΡΕΠΕΙ να καταλαβετε,οτι για να αναγνωρισει ενα ΑV εναν Ιο,θα πρεπει να εχει παρομοια συμπεριφορα με εναν ηδη γνωστο ή να υπαρχει στο database του.Συνεπως,κατα μεσον ορο τα AV,ενημερωνονται μετα απο 2 βδομαδες για εναν ΗΔΗ υπαρχων Ιο.Συνεπως,πρακτικα ειναι αδυνατο να αντιμετωπιστει εκεινη την στιγμη,το συστημα θα επιμολυνθει,και η δουλεια του Ιου θα γινει χωρις το ΑV να παρει ΧΑΜΠΑΡΙ! B)

Mονο τα εικονικα συστηματα μπορουν να τον αντιμετωπισουν,και να τον απορριψουν!

Γνωμη μου,μετα απο χρονια ερευνας,και προσωπικης αναλυσης,τα ΑV,δεν μπορουν να ειναι 100% αρκετα για την προστασια ενος συστηματος.Απλα.

Επειδη μαλιστα ασχολουμαι με το reversing engineering πανω απο 10 χρονια σε επιπεδο αναλυσης,υπαρχουν σημερα ισχυροτατοι packer protectors,που μπορουνε να κρυψουν ανετα εναν Ιο,χωρις το AV να καταλαβει,ποσο κανει 1+1,ενω ο Ιος θα συνεχισει να υπαρχει για μηνες ισως και χρονια μεχρι να διαγραφει το μολυσμενο αρχειο! :P

Οποτε,μην επαναπαυετε τους χρηστες οτι με ενα AV θα ειναι ασφαλης,ιδιαιτερα οταν οι ανθρωποι κανουν σοβαρη χρηση και δουλεια στο πσ τους(αγορες και συναλλαγες με καρτες και οχι μονο).

Επεξ/σία από Hawk7
Δημοσ.

Θεωρητικά δεν βλέπω κάτι μεμπτό, αλλά το συγκεκριμένο συνδυασμό δεν τον εχω δουλέψει προσωπικά, οπότε η απάντηση μου ειναι υποκειμενική. Το δοκιμάζεις στην πράξη και κάνεις τροποποιήσεις μέχρι να βρεις κάτι να σε ικανοποιεί. Πάντως όλα τα προγράμματα που ανεφερες έχουν πολύ καλή αποτελεσματικότητα. 

Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να βάλω την έκδοση 1.6.2 του spybit search destroy αντί για το spywareblaster. Αυτό γιατί το immunize (ανοσοποίηση) του ειναι πολύ πιο εκτενές. Δεν χρειάζεται να πας σε μεταγενέστερη έκδοση εκτός αν θες live προστασία. Αναβάθμιση και ανοσοποίηση πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα. 

Καλημερα..εγκατεστησα τελικα χθες αργα το avira μαζι με spybot εκδοση 1.6.2 και superantispyware..Εχω αποριες,και σορυ που σ εχω πρηξει..Κατα την εγκατασταση του spybot δεν ενεργοποιησα το sdhelper ουτε το teatime οπως προτεινες..Ολα καλα..Κατοπιν αφου εκανα ενημερωσεις login κλπ εκανα scan  στο συστημα που κρατησε 11 ωρες!!!!!!...Ηταν φυσιολογικο αυτο;και δευτερον,υπαρχει πιο γρηγορο scan;..Εψαξα και δεν ειμαι σιγουρος...

Δημοσ.

μια ειναι  η λυση.microsoft security essentials αν ξερεις σε τι sites μπαινεις.επισης μετα το avast free edition μαζι με malwarebytes,spybot,

superantispyware.αλλιως μπορεις να προτιμησεις online antivirus οπως το panda και το bitdefender και το eset.

http://quickscan.bitdefender.com/en/

http://www.eset.com/gr/home/products/online-scanner/

http://www.pandasecurity.com/homeusers/solutions/activescan/

http://www.kaspersky.com/virus-scanner

Δημοσ.

Επισης στο spybot δεν ολοκληρωνεται λεει η ανοσοποιηση ολων των αρχειων,φακελων κλπ γιατι ,οπως με ενημερωνει καποιο free προγραμμα οπως πχ   τo avg [ασχετο],η καποιος κλειδωμενος φακελος δεν το αφηνει να τα ολοκληρωσει ολα..Υπαρχει προβλημα σ αυτο;να ;μην ανησυχω;

Δημοσ.

Επισης στο spybot δεν ολοκληρωνεται λεει η ανοσοποιηση ολων των αρχειων,φακελων κλπ γιατι ,οπως με ενημερωνει καποιο free προγραμμα οπως πχ   τo avg [ασχετο],η καποιος κλειδωμενος φακελος δεν το αφηνει να τα ολοκληρωσει ολα..Υπαρχει προβλημα σ αυτο;να ;μην ανησυχω;

δοκιμασε πρωτα τα παραπανω και βλεπουμε

Δημοσ.

.Κατα την εγκατασταση του spybot δεν ενεργοποιησα το sdhelper ουτε το teatime οπως προτεινες..Ολα καλα..Κατοπιν αφου εκανα ενημερωσεις login κλπ εκανα scan  στο συστημα που κρατησε 11 ωρες!!!!!!...Ηταν φυσιολογικο αυτο;και δευτερον,υπαρχει πιο γρηγορο scan;..Εψαξα και δεν ειμαι σιγουρος...

To scan του spybot ειναι αργό αλλά ποτε δεν εχω δει τόση διάρκεια. Σε κάθε περιπτωση δεν χρειάζεται να κάνεις scan με το spybot, εκτός αν εχεις κολλήσει κάτι και χρειάζεσαι καθαρισμο. Το spybot στο πρότεινα για την ανοσοποίηση-immunize (βλ παρακάτω)

Μήπως σταμάτησε επειδή ειχες ανοιχτό browser; Στο λεει στην αρχή. Κάνοντας την παρακάτω διαδικασία δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. 

1. Κλείσε όλους τους browsers
  2. Τρεξε το spybot σαν διαχειριστής (δεξι κλικ, run as administrator)
  3. Κάνε update του προγράμματος
  4. Πήγαινε immunize και αν το κόκκινο ΔΕΝ ειναι 0, κάνε immunize

μια ειναι  η λυση.microsoft security essentials αν ξερεις σε τι sites μπαινεις.

Υπάρχουν δεκάδες λύσεις (οχι μια) και η παραπάνω που πρότεινες σίγουρα δεν ειναι απο τις καλύτερες. Διάβασε από την αρχή το νήμα και θα αναθεωρήσεις κάποια πρ

Δημοσ.

To scan του spybot ειναι αργό αλλά ποτε δεν εχω δει τόση διάρκεια. Σε κάθε περιπτωση δεν χρειάζεται να κάνεις scan με το spybot, εκτός αν εχεις κολλήσει κάτι και χρειάζεσαι καθαρισμο. Το spybot στο πρότεινα για την ανοσοποίηση-immunize (βλ παρακάτω)

Μήπως σταμάτησε επειδή ειχες ανοιχτό browser; Στο λεει στην αρχή. Κάνοντας την παρακάτω διαδικασία δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. 

1. Κλείσε όλους τους browsers
  2. Τρεξε το spybot σαν διαχειριστής (δεξι κλικ, run as administrator)
  3. Κάνε update του προγράμματος
  4. Πήγαινε immunize και αν το κόκκινο ΔΕΝ ειναι 0, κάνε immunize

Υπάρχουν δεκάδες λύσεις (οχι μια) και η παραπάνω που πρότεινες σίγουρα δεν ειναι απο τις καλύτερες. Διάβασε από την αρχή το νήμα και θα αναθεωρήσεις κάποια πρ

Οχι,δεν σε εδωσα να καταλαβεις ισως,το scan του avira  ηταν τοσο αργο,πριν ομωςπου εκανα ολα καλα,λιγο κρατησε...Τωρα για το spybot θα δοκιμασω ξανα αν και ειμαι βεβαιος οτι ολα αυτα που ανεφερες τα εκανα...

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το avira πάνω από 3 χρόνια και λέω με βεβαιότητα ότι δεν είναι απαλλαγμένο προβλημάτων, δυστυχώς.

Eκτός του ότι πολλούς ιούς δεν τους πιάνει, δίνει συχνά λάθος συναγερμούς - πολύ ενοχλητικό.

Για να επιβεβαιώσω αν κάτι είναι πράγματι ιός το ελέγχω στο site virustotal.

Αυτά δεν με πειράζουν όμως δεδομένου ότι το πραγματικό δίχτυ προστασίας μου είναι το Shadow Defender (SD).

Aν κάτι περάσει από το SD, τότε σίγουρα θα περάσει και από το avira (ή όποιο άλλο antivirus) και μάλιστα πολύ ευκολότερα.

Το χειρότερο για μένα είναι ότι δημιουργεί και κουβαλά μαζί του ένα μεγάλο αρχείο (περίπου 100 MB ή περισσότερο)

που δεν μπορεί να σβηστεί με τίποτε, ούτε να μετακινηθεί, Το μέγεθος του αρχείου αυτού αυξάνεται σε κάθε ανανέωση και

εμποδίζει το defragmentation του δίσκου.

Mε ενοχλεί να ξέρω ότι έχω κάτι τέτοιo στον δίσκο μου.

Η λύση που εφάρμοσα, είναι να το μετακινήσω (κάνοντας διάφορα κόλπα) σε ένα ram disk και να μείνει ο δίσκος ανέπαφος...

-

Δημοσ.

Καλημερα στην παρεα,μια απορια για να μην ανοιγω αλλο ποστ, ειχα avira και ειπα να δοκιμασω το avast λογω το οτι ειναι στα ελληνικα, παρατηρησα κατι ομως, οταν πατω μια σελιδα για ανοιγμα ανοιγει μετα απο 2 δευτερα,δηλαδη αργει να παρει την εντολη, ετσι δουλευει το avast? υπαρχει καποια ρυθμιση? καποιο αλλο antivirus στα ελληνικα υπαρχει? στο avira οι σελιδες ανοιγαν απευθειας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...