Xenobius Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα, θέλω με κάποιο τρόπο να φτιάξω ένα code generator μέσω τηλεφωνικής γραμμής. Δηλαδή κάποιος να καλεί έναν τηλεφωνικό αριθμό και να απαντά ένα αυτόματο μήνυμα με έναν κωδικό που έχω εγώ υπολογίσει με ένα αλγόριθμο. πχ: Έχω έναν αλγόριθμο που αν καλέσει ο πελάτης απο τον αριθμό 2102102102 να υπολογίζω τον μοναδικό κωδικό 4204204204 (ο αλγόριθμος εδώ είναι PhoneNumber x 2) και το σύστημα να του το διαβάζει ένα ένα τα ψηφία. Φαντάζομαι ότι πρέπει να πάω σε κάποια voip λύση ή σε κάποιο softphone ενός Pc? Στην ουσία ψάχνω για έναν έξυπνο αυτόματο τηλεφωνητή που να παράγει κωδικούς με μοναδικό input τον τηλεφωνικό αριθμό του καλούντα.
NewProject Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Η παίρνεις ενα Arduino με μια SIM κάρτα και ArduinoGSM Shield .
Xenobius Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Καλή ιδέα αλλά θέλω να αποφύγω το GSM γενικότερα και να το έχω over ip. Αλλά μου έδωσες ιδέες για το μέλλον μπορώ να πω! Κάτι σε voip?
NewProject Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Για voip δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν εχω ιδέα φίλε
warchief Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Θα κοιταζα προς Asterisk μεριά σε συνδιασμό με μια FXO κάρτα (είτε PCI, είτε ATA). Το Asterisk εχει πολυ δυνατό IVR functionality και επίσης διαθέτει interface (AGI) για να βάλεις δικο σου κώδικα (user defined extensions) σε διάφορες γλώσσες. Σχετικό άρθρο στο stackoverflow (με κάθε επιφύλαξη επειδη το άρθρο ειναι παλιό πολλά πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει αλλά η γενική ιδέα είναι αυτη). Τελειως high level αυτο που θες να κάνεις ειναι το ακόλουθο: [from asterisk config perspective] def on_new_call_trigger(): caller_id = asterisk_get_caller_id() ivr_response = agi_call_custom_action(caller_id) for digit in ivr_response: asterisk_playout_ivr_digit(digit) Τα ονοματα των functions ειναι εντελώς φανταστικά και ουδεμία σχεση έχουν με την πραγματικότητα
Xenobius Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Οταν είδα οτι υποστηρίζει php νομίζω οτι χάρηκα ακομα περισσότερο γιατι ηθελα ολο αυτο να το συνδεσω και με βάση. Well done, θα το δοκιμασω και θα επανελθω. Thanksssss!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα