koulouri Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Πήγα κωτσοβολο , media markt και public, plaisio είδα κάποιες τηλεοράσεις ( μπορώ να πω ότι στον κωτσοβολο, ναι στον κωτσοβολο είδα μια προσφορά που η αντίστοιχη στο skroutz είχε +300€) Απλά οι περισσότερες που έβλεπα είχαν περίεργη εικόνα. Δηλαδή σα να είχαν πολύ μεγάλο iso και φαντάζομαι ότι δεν είναι; θα σωστά ρυθμισμενες ίσως και επίτηδες για να σμπρωξουν αλλά μοντέλα;;
Age4Greeks Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Στο σκρουτζ έχει 6-7 μοντέλα μέχρι αυτό το ποσό. Θέλει ψάξιμο. Αυτά που λες γαι τον Κωτσόβολο ισχύουν, α) μπορεί να βρεις τις τιμες του καταστήματος εντελώς διαφορετικές από το σκρουτζ επειδή κάθε κατάστημα ακολουθεί δικιά του πολιτική και β) πολύ πιθανό είναι να σπρώχνουν μερικά μοντέλα.
koulouri Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ενα αλλο που ηθελα να ρωτησω ειναι πως καποιες που εχουν λιγοτερα Hz απο αλλες να παιζουν πιο smouth απο αλλες που εχουν περισστοερα!Επισης μια βλακωδες ερωτηση:-Οπως λεμε και στα games, οτι με ταβανι τα 60Hz τα περισσοτερα ματια δε καταλαβαινουν τη διαφορα απο εκει και πανω, οι τηλεορασεις γιατι θελουμε να εχουν 200Hz τουλαχιστον;;
Age4Greeks Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Αυτο ειναι και λιγο τρικ της βιομηχανιας με τα ΗΖ, δεν σημαινει οτι τα πιανουν και οντως δεν εξυπακουεται οτι θα αντιλαμβανεσαι τη διαφορα. Γνωμη μου ειναι να καταληξεις σε 3-4 μοντελα και να δεις κριτικες στο ιντερνετ και ακομη καλυτερα αν τυχον καποιος γνωστος/ φιλος εχει ενα μοντελο-για τις ιντσες που θες κομματακι δυσκολο- να την δεις απο κοντα. Π.χ μπες στο Αμαζον, ψαξε τα μοντελα και διαβασε ολες τις κριτικες, και θετικες και αρνητικες.
kostas_dr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 -Οπως λεμε και στα games, οτι με ταβανι τα 60Hz τα περισσοτερα ματια δε καταλαβαινουν τη διαφορα απο εκει και πανω, οι τηλεορασεις γιατι θελουμε να εχουν 200Hz τουλαχιστον;; Προσπάθησε να πάρεις τηλεόραση με τουλάχιστον 100Hz πραγματικά.
kostas/88 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 καλησπέρα και από μένα επειδή ψάχνω πάνω κάτω το ίδιο αλλα δεν έχω τις κατάλληλες γνώσης μπορείτε να μου πείτε 2,3 γνώμες για μια 55" στα 1000-1200 περίπου. δεν με νοιάζει να είναι smart ούτε 3d αυτό που θέλω είναι να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα. η χρήση της θα είναι λίγο από olla και game με ps3 και tv και ταινίες παρακαλώ πολύ μονο από κωτσόβολο ευχαριστώ εκ τον προτερων
Heatspreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Έχοντας δει αρκετές τηλεοράσεις από εμένα, αλλά και από φίλους και μαγαζιά, πιστεύω ότι ακόμα οι Plasma είναι ότι καλύτερο σε πιστότητα και ταυτόχρονα σε χαμηλή τιμή. Κοντά μου έχω, Sasmung 40M86, Samsung 46M86 (Έχει διαφορετικό - καλύτερο Panel από την 40άρα), iMac 27 (IPS)", ταινίες δεν μπορώ να δω έχοντας μάθει στην Panasonic ΤΧ P46S20 που ούτε και αυτή είναι High End, λίγο πιο καινούρια ωστόσο. Έχω καταλήξει πως όταν κάτι έχει back light και δεν είναι self emitted όπως για παράδειγμα οι Plasma, είναι δύσκολο να μην υπάρχει blacklight bleeding. Πρέπει να είσαι τυχερός ή να σκάσεις πολλά λεφτά ή και τα δύο για να μην το έχεις. Ειδικά τα IPS Panel των οθονών υπολογιστών, φαίνεται να υποφέρουν από αυτό. Μερικές γενικές συμβουλές πριν αποφασίσεις να αγοράσεις τηλεόραση: 1) Στα καταστήματα βλέπουμε εντυπωσιακά demo τα οποία είναι για να εντυπωσιάζουν. Συχνά οι TVs παίζουν με interpolation και έχουν φανταχτερά χρώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η TV είναι καλή. Τα φανταχτερά χρώματα δεν είναι το σωστό, είναι αντίθετα της πιστότητας. Από εκεί και πέρα αν κάποιος το γνωρίζει αυτό, μπορεί να θέλει να μην βλέπει πιστά χρώματα, αλλά εντυπωσιακά. Άλλο πράγμα η συνειδητή επιλογή μίας τέτοιας TV και άλλο μου φαίνεται καλή και την αγοράζω. Και εμένα δεν μου αρέσει ο ήχος από τα monitors, μου αρέσει από ηχεία που χρωματίζουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν ακούω το έργο του δημιουργού όπως εκείνος το έφτιαξε. 2) Τα καταστήματα έχουν έντονο φωτισμό. Τα demo συνήθως δείχνουν φωτεινές σκηνές γι' αυτό το λόγο δεν μπορείς να δεις το σημαντικότερο όλων, το πόσο καλό μαύρο έχει η τηλεόραση. Το να έχει μία οθόνη καλό άσπρο είναι εύκολο. Να έχει καλό μαύρο είναι δύσκολο. 3) Λόγο γωνίας θέασης, όταν η TV βρίσκεται ψηλά ή χαμηλά, θάβεται. Αυτές που είναι στο ύψος του ματιού δείχνουν καλύτερες. Άρα μπορεί μία που δεν είναι σε αυτό το ύψος να είναι καλύτερη και να μην φαίνεται. 4) The bigger the better. Όσο μεγαλύτερη είναι η TV, τόσο το καλύτερο. Αυτά για την απόσταση θέασης είναι λίγο για να έχουμε να λέμε. Σίγουρα δεν θα πάρεις 50άρα για να βλέπεις από το μισό μέτρο, αλλά ακόμα και από 1.50 μέτρο είναι μια χαρά σύμφωνα μάλιστα με τα πρότυπα του THX. 5) Οι Plasma θάβονται εντελώς σε έντονες συνθήκες φωτισμού όπως στα μαγαζιά. Είναι σχεδόν σαν χαλασμένες και επίσης είναι άστρωτες. Όσο παίζουν τόσο πιο σωστά δείχνουν. Σαφώς υπάρχουν καλές επιλογές για LCD (LED backlit και ακριβές LED), αλλά υπάρχουν και Plasma σε λιγότερα χρήματα λόγω ότι είναι παλιά αλλά ταυτόχρονα ώριμη τεχνολογία και οι εταιρίες έχουν πάρει τα λεφτά τους από το R & D. Οι Plasma δεν χαλάνε όπως ακούγεται, δεν καταναλώνουν πολύ ρεύμα όπως επίσης ακούγεται και δεν χρειάζεται τόσο πολύ προσοχή όπως πολύ τσιρίζουν. Κάνουν μία χαρά για παιχνίδια και πολλές μάλιστα έχουν Gaming Mode. Είναι Self Emited οπότε backlit bleeding δεν υπάρχει, αλλά σίγουρα δεν σημαίνει ότι όλες έχουν άριστο μαύρο. Τα παραπάνω τα λέω γιατί τόσο οι υπάλληλοι (που λένε ακόμα ότι όταν αγοράζεις κινητό πρέπει να το φορτίσεις 6-8 ώρες), όσο και αρκετοί από τα Forums, παπαγαλίζουν παιδικές ασθένειες αυτών των τηλεοράσεων όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Ένα από τα άσχημα των Plasma που δεν αναφέρεται συχνά όσο πρέπει για να μελετηθεί πριν την αγορά μιας TV, είναι το Dithering. Αν η Plasma έχει αρκετό από δα αυτό, τότε στα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο, η τηλεόραση δεν ξέρει ακριβώς τι χρώμα πρέπει να βάλει και εμφανίζονται πράσινες κουκίδες. Από απόσταση δεν ενοχλεί, αλλά υπάρχει. Από Plasma σε Plasma αλλάζει αυτό και θα πρέπει ο αγοραστής να διαβάσει πριν προβεί σε αγορά. Επίσης το Floating Black ταλαιπωρεί συνήθως κάποιες Plasma τηλεοράσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μαύρο να "αναβοσβήνει", σαν να υπάρχει Dynamic Contrast ένα πράγμα. Επίσης πρέπει να δοθεί προσοχή. 2
Age4Greeks Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 καλησπέρα και από μένα επειδή ψάχνω πάνω κάτω το ίδιο αλλα δεν έχω τις κατάλληλες γνώσης μπορείτε να μου πείτε 2,3 γνώμες για μια 55" στα 1000-1200 περίπου. δεν με νοιάζει να είναι smart ούτε 3d αυτό που θέλω είναι να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα. η χρήση της θα είναι λίγο από olla και game με ps3 και tv και ταινίες παρακαλώ πολύ μονο από κωτσόβολο ευχαριστώ εκ τον προτερων Αν θες μονο απο Κωτσόβολο 55'' στο οριο τιμων που εδωσες εχει ολο κι ολο 3 μοντελα.http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd?v=0&1641=26051 Λιγο πολυ εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα, λες οτι δεν σε ενδιαφερει το smart και το 3D αλλα σε αυτες τις ιντσες και τιμες νομιζω οτι σε ολες συμπεριλαμβανονται. Το καλυτερο που εχεις να κανεις εκτος απο κριτικες στο Ιντερνετ ειναι να πας σε ενα καταστημα τους και να δεις τα μοντελα απο κοντα μηπως και σε κανει καποιο περισσοτερο κλικ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα