Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο το Sata 2 καλώδιο είναι αρκετό bottleneck

Τα sata 2 δεν δημιουργουνε προβλημα.Οτι μπορει να περασει,θα περασει και ανετα.

Διαφορα sata 2,με sata 3 στις ταχυτητες των ssd που μιλαμε αυτη την στιγμη ΟΥΤΕ θα την καταλαβει στην πραξη!

Αν μιλουσαμε για Raid και διπλασιασμο αυτων κλπ,τοτε ναι,θα το συζητουσα.

Να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,και να μην φοβιζουμε τους χρηστες αδικως.

Προσωπικη μου αποψη.

Δημοσ.

Εγώ μίλησα για bottleneck δεν είπα ότι θα παρουσιαστεί πρόβλημα. Δείτε λοιπόν τον Samsung με sata2 τι ταχυτητες πιάνει.

s66i.png

Μιλάμε για 50% drop σε sequential...

Δημοσ.

Εγώ μίλησα για bottleneck δεν είπα ότι θα παρουσιαστεί πρόβλημα. Δείτε λοιπόν τον Samsung με sata2 τι ταχυτητες πιάνει.

s66i.png

Μιλάμε για 50% drop σε sequential...

Φιλε μου,ο ssd δεν ειναι καρτα γραφικων σε συναρτηση με την cpu οπου ειπισερχονται αλλοι παραγοντες.

Οτι του δινει το sata 2,θα το αξιοποιει και πρακτικα δεν θα δει διαφορα,σε σχεση με εναν μηχανικο δισκο.Αυτο λεμε.

Αλλωστε ο δισκος θα του μεινει,και τα 60 που λες,σημερα ειναι πολυ λιγα,φυσικα αναλογως και το τι θελει να βαλει ο χρηστης επανω.

250 read και 200 write,ο φιλος θα νομιζει οτι εβαλε στο συστημα του turbo! B)

Διαβασε ολα τα ελληνικα και ξενα sites,και θα δεις οτι κανεις δεν συμβουλευει να μην ΔΕΝ γινει αναβαθμιση ενος ssd σε sata 2.

Κερδισμενος βγαινεις σε καθε περιπτωση.

Noημα του "λαιμομπουκαλου" θα ειχε να μιλαμε για raid συστηματα,οπου εκει καποιος τα θελει ολα για ολα.

Δημοσ.

ξαναλεω δοκιμασα αυτον απο το desktop μου ,( χωρις καν να βαλω drivers σωστους.. ψιλοχυμα δηλαδη) και ηταν εντελως αγνωριστο το λαπτοπ . :-D   θα δουμε επι των ημερων και με τα drivers τα δικα του και με σωστη εγκατασταση των win7 .. και θα σας πω εντυπωσεις!

Δημοσ.

ξαναλεω δοκιμασα αυτον απο το desktop μου ,( χωρις καν να βαλω drivers σωστους.. ψιλοχυμα δηλαδη) και ηταν εντελως αγνωριστο το λαπτοπ . :-D   θα δουμε επι των ημερων και με τα drivers τα δικα του και με σωστη εγκατασαση των win7 .. και θα σας πω εντυπωσεις!

Μην το συζητας καν.Μερα με την νυχτα,απο τωρα σου το λεω,οπως και το ειδες. B)

Δημοσ.

o 840 περαστηκε πριν λιγο και εγινε και εγκατασταση των win7 , ολα οκ! 

να ρωτησω μονο θελω , επειδη εκανα ενα partition στον ssd αν επηρεαζει την αποδοτικοτητα του ..

το κομματι το ενα ( με τα win7) ειναι 64gb & το αλλο 48

Δημοσ.

o 840 περαστηκε πριν λιγο και εγινε και εγκατασταση των win7 , ολα οκ! 

να ρωτησω μονο θελω , επειδη εκανα ενα partition στον ssd αν επηρεαζει την αποδοτικοτητα του ..

το κομματι το ενα ( με τα win7) ειναι 64gb & το αλλο 48

Εαν το partition το εκανες για αποθηκευτικο χωρο,δεν θα σου το συνιστουσα.Καλυτερα να εχεις εναν εξωτερικο δισκο,και να βαζεις τα παντα εκει.Στον ssd καλο ειναι να εχεις εφαρμογες(oχι games κλπ),και το λειτουργικο.

Φυσικα εσυ ξερεις τις αναγκες σου,εισαι ελευθερος να κανεις οτι θελεις.Απλα την γνωμη μου σου λεω.

Πες μου και τις εντυπωσεις σου.Πεταει το λαπτοπ; ;)

Δημοσ.

το partition εγινε για να μπει μεσα δουλεια γραφειου για γρηγορη προσπελαση , αλλα πιο πολύ γιατι με βολευει να ειναι σε 2 ο κομματι . 

αν πεφτει η αποδοτικοτητα του να το σβησω ομως. 

επισης να εχω τη δυνατοτητα να βαλω 2ο λειτουργικο μελλοντικα αν το αποφασισω.

- παει αρκετα καλα , θα δειξει μεσα στη βδομαδα που κλεινει 10 ωρα το λαπτοπ με συνεχη χρηση ..

Δημοσ.

Το ανεμιστηρακι το καθαριζεις (εχει video στο youtube πως γινεται), αν συνεχιζει να κανει φασαρια (πραγμα οχι τοσο απιθανο για τοσο παλιο λαπτοπ) παρε ενα καινουριο απο το ebay. Δε διορθωνεται, χαλανε τα ρουλεμαν του ανεμιστηρα απο τη  χρηση και τη σκονη.

Δημοσ.

νταξει ειναι σε ανεκτο επιπεδο πιστευω μεχρι στιγμης ( το ανεμηστηρακι) , αν γινει χειροτερα θα σκεφτω αλλαγη..

το λαπτοπ με τον 840 evo βγαζει τα παρακατω νουμερα 

post-231295-0-50772200-1393159608_thumb.jpg

post-231295-0-56361500-1393159614_thumb.jpg

Δημοσ.

νταξει ειναι σε ανεκτο επιπεδο πιστευω μεχρι στιγμης ( το ανεμηστηρακι) , αν γινει χειροτερα θα σκεφτω αλλαγη..

το λαπτοπ με τον 840 evo βγαζει τα παρακατω νουμερα 

Βάλε το Samsung Magician, κάνε optimization και ενεργοποίησε Provisioning και Rapid mode και ξανακάνε τα benchs να δουμε διαφορές. Εγώ με rapid και sata 6gb/s παίρνω τα παρακάτω αποτελέσματα.

mz6VR1w.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...