xrit86 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 καλησπερα , σκεφτομαι αν θα εβλεπα σημαντικη διαφορα στην αποκριση ενος λαπτοπ ( 5 ετιας ειναι) με εναν ssd. το laptop εχει 2 πυρηνο επεξεργ στα 2.2. και 4 gb ram ddr2. εχω ssd σε ενα desktop και λεω να τον δοκιμασω χωρις να σβησω τπτ ομως .. θα πετυχει? απλα για να δω πως ανταποκρινεται το λαπτοπ ( και αν παει καλα αγοραζω εναν 2ο ) ή ακυρο ολο το σκεπτικό?
retinoli Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Θα δεις διαφορά αφού η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής είναι πολλαπλάσια. Το πιο πιθανό είναι να μην εκκινήσουν τα Windows από το σταθερό στον φορητό αφού είναι διαφορετικό το chipset και οι drivers. Αγόρασε κατευθείαν έναν καινούργιο.
xrit86 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 ειναι 2 μισαρις αυτος που εχει επανω, θα μπει κατευθειαν Site: αυτος ή θα χρειαζεται τπτ ανταπτορες?
Hawk7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Εαν εχεις σκοπο να κρατησεις αρκετα ακομη το λαπτοπ,κανε μια δοκιμη οτι κουμπωνει ο ssd,και χωρις να δεις αν ανοιγει,θα σου ελεγα να κανεις την αναβαθμιση.Σαφως θα εχει διαφορα,και μαλιστα αισθητικα αρκετη.Θα αναπνευεσει το μηχανημα. Βεβαια,και να σκεφτεσαι να τον δωσεις,ο evo ειναι αστερι ssd,και θα σου μεινει για καπου αλλου.Οποτε προσωπικη μου αποψη,δεν εχεις να χασεις τιποτε,απο την στιγμη που διαθετεις αυτο το ποσον. Τα λαπτοπς επειδη εχουν 5400 στροφες στους δισκους,ειναι σπαστικα.Μετα απο ενα χρονο φθορας του δισκου,αρχιζουν να σερνωνται. Σημερα δεν θα επαιρνα λαπτοπ χωρις ssd. Προσωπικη μου αποψη.
xrit86 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 ακριβως αυτο σκεφτομαι , οταν θα φαει τα ψωμια του ( τα λαπτοπ) τον παιρνω και τον βαζω σε αλλο μηχανημα .. δεν θα παει χαμενος πιστευω. υπαρχει περιπτωση να μην ταιριαζει? εχω τον 830 στο σταθερο , να τον κανω μια δοκιμη/?
TheELF Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 ειναι 2 μισαρις αυτος που εχει επανω, θα μπει κατευθειαν [link=http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306078]αυτος ή θα χρειαζεται τπτ ανταπτορες? Άνοιξε το laptop(ή τρέξε το Crystal Disk Info) και δες τη δίσκο έχει,αν έχει sata μπορείς να βάλεις ssd,μπορεί το πολύ να χρειαστεί κάποιο bracket για να τον κρατάει σταθερά, αν είναι όμως ide δεν αξίζει να βάλεις ssd.
xrit86 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 https://www.e-shop.gr/product?id=PER.905269 αυτο ειναι το λαπτοπ , δεν εχω τωρα κοντα μου να το τσεκαρω
Hawk7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Βασει crucial,παιρνει ssd. http://www.crucial.com/upgrade/Toshiba-memory/Satellite+P300%2FP300D%2FP305%2F305D+Series/Satellite+P300-18M-upgrades.html AN ειναι αυτο το λαπτοπ.Παντως,το να βγαλεις τον ssd,και να τον δοκιμασεις στο λαπτοπ(ιδιαιτερα να βγαινουν ευκολα τα καπακια του),δεν εχεις να χασεις τιποτε. 1
xrit86 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 εκανα μια δοκιμη ( με αυτον του desktop - 830) πριν και ηταν τεραστια η διαφορα στην αποκριση του λαπτοπ σε browser , εφαρμογες - προγραμματα . οποτε θα γινει η αναβαθιση! - ως προς το θορυβο που κανει καμια φορα το ανεμηστηρακι του λαπτοπ οταν ζοριζεται τι εχετε να προτινετε? υπαρχει τπτ που να βοηθησει να μην ακουγεται ( δλδ να ειναι οπως στην αρχικη κατασταση του - οταν το λαπτοπ ηταν καινουριο και εντελως αθορυβο) - παστα στη cpu εχει αλλαχθει προσφατα σχετικα - πριν κανα 5 μηνο..
retinoli Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 την πάστα την άλλαξε εξειδικευμένο άτομο? έκανε καθαρισμό και στην ψύκτρα για χνούδια?
disqualified Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 εκανα μια δοκιμη ( με αυτον του desktop - 830) πριν και ηταν τεραστια η διαφορα στην αποκριση του λαπτοπ σε browser , εφαρμογες - προγραμματα . οποτε θα γινει η αναβαθιση! - ως προς το θορυβο που κανει καμια φορα το ανεμηστηρακι του λαπτοπ οταν ζοριζεται τι εχετε να προτινετε? υπαρχει τπτ που να βοηθησει να μην ακουγεται ( δλδ να ειναι οπως στην αρχικη κατασταση του - οταν το λαπτοπ ηταν καινουριο και εντελως αθορυβο) - παστα στη cpu εχει αλλαχθει προσφατα σχετικα - πριν κανα 5 μηνο.. ανοιξε το laptop βρες το ανεμιστηρακι και ή καθαρισε το ή αγόρασε καινουριο αν βρεις το ίδιο ή μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση
xaniared Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Εγω θα σου έλεγα να βρείς ένα ssd με 60gb με 50 ευρώ. Θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Ο samsung ειναι πολυ γρήγορος και θα έχεις bottleneck
xrit86 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 oπ..? υπαρχει bottleneck που αφορα σκληρο δισκο? σε σατα 2 θα δουλευει. ανοιξε το laptop βρες το ανεμιστηρακι και ή καθαρισε το ή αγόρασε καινουριο αν βρεις το ίδιο ή μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση δηλαδη μετα απο 5 χρονια εχει φθαρει'' ας το πουμε και κανει το θορυβο? γτ ξαναλεω οι παστα ειναι αλλαγμενη προσφατα και οι θερμοκρασιες πολυ καλλες πιστευω. 38-42 βαθμους μετα απο ωρες ανοιχτος με 20- 25 καρτελες στους browsers ανοιχτες, και streaming τηλεορασης..
Hawk7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Εγω θα σου έλεγα να βρείς ένα ssd με 60gb με 50 ευρώ. Θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Ο samsung ειναι πολυ γρήγορος και θα έχεις bottleneck bottleneck??? που ακριβως; Φιλε μου,αν μπορεις και τον βασταει η τσεπη σου,ΠΑΡΕ 120αρι,θα σου μεινει. Ο SSD,θελει να εχει και ανεση για να λειτουργει σωστα.Ο 60αρις ειναι μικρος. Για το ανεμιστηρακι,αν ειναι ευκολο το ανοιγμα του λαπτοπ,καθαρισε το καλα,φυσηξε το καλα οταν το ανοιξεις,και πιστευω θα εισαι μια χαρα.
xaniared Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 bottleneck??? που ακριβως; Φιλε μου,αν μπορεις και τον βασταει η τσεπη σου,ΠΑΡΕ 120αρι,θα σου μεινει. Ο SSD,θελει να εχει και ανεση για να λειτουργει σωστα.Ο 60αρις ειναι μικρος. Για το ανεμιστηρακι,αν ειναι ευκολο το ανοιγμα του λαπτοπ,καθαρισε το καλα,φυσηξε το καλα οταν το ανοιξεις,και πιστευω θα εισαι μια χαρα. Μόνο το Sata 2 καλώδιο είναι αρκετό bottleneck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα