Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα παλιο desktop, στο οποίο πρόσφατα αντικατέστησα την καμμένη παλιά μητρική με μία καινούργια ECS G31T-M7 , την επέλεξα λόγω χαμηλού κόστους, και επειδή δεν το χρησιμοποιώ συχνά, ωστόσο τελευταία, όταν εκκινώ τον υπολογιστή, η οθόνη τρεμοπαίζει, αναβοσβήνει μέχρι να ''πάρει μπρος το σύστημα''. Συνήθως κρατάει 3-4 λεπτά.

Άμα κάνω επαννεκίνηση, αυτό δεν συμβαίνει, καθώς ο υπολογιστής πριν βρισκόταν σε λειτουργία. Αλλά όταν η οθόνη απενεργοποιείται μετά απο 15 λεπτά πχ αδράνειας, με ανοιχτό τον υπολογιστή, μόλις κουνήσω το ποντίκι και ανάψει, πάλι θα τρεμοπαίζει για λίγα λεπτά.

Είναι θέμα μητρικής; Θέμα κάρτας γραφικών; Θέμα οθόνης; 

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή!

Δημοσ.

Αν εχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών χρησιμοποιήσε την ενσωματωμένη αλλιως χρησιμοποίησε μια εξωτερική. Επίσης βάλε καινούργιους η παλιότερους drivers μηπως ειναι εκει το πρόβλημα , και τέλος αν εχεις 2η οθόνη δοκίμασε επίσης.

Δημοσ.

Με τι καλώδιο δίνεις εικόνα στην οθόνη; Γιατί εγώ όταν δίνω με vga τρεμοπαίζει λίγο στην αρχή (μετά στρώνει βέβαια)

ενώ τώρα που έχω το dvi είναι κομπλέ

Δημοσ.

αρχικά άρχισε να τσεκάρεις τα καλώδια. αν συνεχίσει τότε σιγά σιγά η οθόνη σου τα φτύνει. βέβαια, μπορείς αν έχεις όρεξη να προσπαθήσεις να την σώσεις.

οταν φτάσει στο απροχώρητο (που αν είναι οθόνη αργά ή γρήγορα θα γίνει), προσπάθησε να την ανοίξεις. για το πως, προσπάθησε είτε να βρεις κανα service manual, ή κανα youtube video. αν δεν βρίσκεις τπτ, αυτοσχεδίασε :P (χοντρικά, αφού λύσεις ότι βίδεις βρεις στο πίσω μέρος, το κάλυμμα μπροστά συνήθως είναι κουμπωτό. με ένα μικρό κατσαβίδι ξεχωρίζεις σιγά σιγά τα 2 κομμάτια. εγώ, επειδή δεν φημίζομαι για τη λεπτότητά μου στη δική μου έσπασα όλα τα κλιπσάκια και έχω δέσει τα 2 κομμάτια με tiewrap :P if it works, it aint stupid :P )

μέσα λογικά θα δεις2 πλακέτες. η μία που συνδέτε η τροφοδοσία ρεύματος, και μία άλλη. τσεκάρεις τη πρώτη για φουσκωμένους πυκνωτές και πας και τους αλλάζεις (αν δεν μπορείς μόνος σου, υπάρχουν και οι ηλεκτρονικοί :P) τα ξανακουμπώνεις και λογικά θα είσαι κομπλέ. καλό θα ήταν να βγάλεις σημειώσεις τα διάφορα καλωδιάκια που θα λύσεις από που τα πήρες για να μην χαθείς όταν τα ξανασυνδέεις. μερικά κουμπώνουν σε περισσότερα από ένα μέρη.

με αυτό το τρόπο προσπάθησα να σώσω 3 οθόνες. 1 δική και 2 φίλων. οι 2 σώθηκαν, η άλλη δεν είχε θέμα στους πυκνωτές αλλά καμένο ένα μετσχηματιστή, και ο ηλεκτρονικός που το πήγα να το δει μου πε οτι δεν έχει τέτοια ανταλλακτικά. και τη παράτησα.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Παλι καλα άμα είναι μονο η οθονη γιατι ο,τι περιέχεται στο κουτι ειναι καινούργιο! 

Οι drivers είναι ενημερωμένοι, κάρτα γραφικών έχει ενσωματωμένη. Οπότε, αρχικα θα δανειστω οθονη και καλωδιο και θα τσεκαρω ποιο απο τα δυο εχει πρόβλημα... Τώρα το καλώδιο που έχω είναι dvi.

Θα ενημερώσω για τυχόν παρόμοια προβλήματα τους συμφορουμίτες.

Και μετά φίλε Drifta, επειδή ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι γένος θηλυκού και από αυτά που είπες μόνο το κατσαβίδι κατάλαβα, τα άλλα ήταν άγνωστες λέξεις και θύμισαν φυσική λυκείου, θα δώσω δουλειά στον τεχνικό!!  :ph34r:  :-D

Δημοσ.

90% ειναι οθονη 

αν η οθονη σου ειναι ακριβη ρωτα κανα μαστορι για επισκευη αλλα μην δωσεις σε καμια περιπτωση πανω απο 30-40€

Δημοσ.

ναι, έτσι όπως το θέτεις δεν μπορώ να σου πω πως είναι λάθος η τοποθέτησή σου :P

θα συμφωνήσω με τον "από πάνω", μόνο αν η οθόνη σου είναι ακριβή αξίζει να δώσεις χρήματα για την επισκευή της, μιας και αντικειμενικά είναι αμφίβολη...  γενικά οι τιμές στις οθόνες έχουν πέσει, οπότε έχε στο νού σου τη πιο σίγουρη λύση της αγοράς νέας.

Δημοσ.

100% οθόνη και συγκεκριμένα το stabilizer όπως λέγεται το κύκλωμα αυτο. Ακριβώς το ίδιο κάνει και η δικιά μου και ήδη αναζητώ τον αντικαταστάτη της. Δεν είναι ουτε θεμα μητρικής ούτε καρτας γραφικων. Με τις τιμες εκει που παιζουν πια, παω για καινουργια χωρίς να ασχοληθω καν αφου το γαιδουρι οσο και να το στολίσεις άλογο δεν γίνεται. Μην ασχοληθείς με επισκευη.

Δημοσ.

Η οθόνη δεν ήταν ακριβή είναι και 7  χρόνων, οπότε μάλλον θα πάω για καινούργια εκτός αν βρω καμιά καλή προσφορά στις αγγελίες insomnia!

Παρόλα αυτά θα το τσεκάρω σύντομα να είμαι 100% σίγουρη.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις όλων!

Δημοσ.

εφοσον κανεις την δουλεια σου με την οθονη που εχεις , δεν θα ηταν κριμα να ξοδευτεις για καινουρια ? (εφοσον σιγουρευτεις οτι προκειται για το καλωδιο)

Δημοσ.

Ολα θα εξαρτηθούν με το να επιβεβαιωσω πρωτα τι φταίει ανάμεσα σε καλώδιο ή οθόνη, ή και τα δύο.

Μεχρι τοτε, αφου πεθαίνει, θα φροντισω να ζησει την καθε της μερα απο εδω και περα σαν να ειναι η τελευταια!!! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...