steliosmavros Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Βρε παιδια θα τρελαθω... Ενα φιλαρακι εχει ενα παλιο pc (Pentium4 στα 3ghz 1,5Ghz ram OS Win7) και στο σπιτι του συνδεται κανονικα με καλωδιο ethernet. Το ιδιο ακριβως pc οταν το φερνω σπιτι μου δε συνδεεται στο Internet! Ψαχνει συνεχως κατω δεξια στη μπαρα για δικτυα αλλα..δεν.. Και το λαμπακι LAN στο ρουτερ μου δεν αναβει.(dsl & internet σταθερα πρασινα) Δειχνει να μην αναγνωριζει το δικο μου καλωδιο (το οποιο φυσικα και δε φταιει αφου με αυτο συνδεομαι κι εγω στο Pc μου) αφου το Ledακι πισω στην υποδοχη δεν αναβει ενω το κλιπσακι του δειχνει να εχει κουμπωθει καλα. Παρ'ολα αυτα δοκιμασα αλλο καλωδιο και παλι τπτ. Την καρτα δικτυου τη βλεπω κανονικα. Παιζει να αναγνωριζει μονο τη δικη του συνδεση και να χρειαζεται να κανω καποια ρυθμιση η να δημιουργησω εικονιδειο νεας συνδεσης? (Η δε ξερω..) Φοβαμαι μην το πειραξω και στο τελος συνδεομαι εγω κι οχι αυτος! Καποια ιδεα? Ευχαριστω προκαταβολικα!
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Κανονικα δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα.θα πρεπε να παιξει.αν δεν αναβει το λαμπακι θα σου ελεγα να τσεκαρει οτι στο ρουτερ oi ethernet Παιζουν στα 100mbit η οτι ειναι στο auto οπως και στην καρτα δικτυου οτι επισης ειναι στο auto.μην το εχει βαλει καποιος πχ σε 1000mbit και σε σενα δεν παιζει επειδη το ρουτερ σου δεν ειναι 1000αρι.η το αναποδο.αν ειναι auto Και παλι δεν παιζει μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις καρφωτα την ταχυτητα στην καρτα δικτυου ή να δοκιμασεις. τωρα πιο νεους drivers για την καρτα δικτυου μπορεις να περασεις απλα δεν ξερω αν θα αλλαξει κατι. επισης αν αναψει το λαμπακι αλλα δεν εχεις ιντερνετ οι Ip στο tcp ip v4 Να ειναι στο αυτοματο.
steliosmavros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Thanx poulinos,αλλα και τα δυο ρουτερ (το δικο μου και του φιλου) ειναι στο auto,drivers δε νομιζω οτι απαιτειται γιατι τοτε δε θα επαιζε ουτε στο δικο του. Προλαβα και ειδα οτι στο tcp οι ρυθμισεις ηταν αυτοματες. Τωρα απο τις πολλες προσπαθειες μαλλον εχω καψει το mothertboard,γιατι βλεπω οτι πληκτρολογιο,mouse,monitor και γενικα οτι υποδοχη βυσματωνει στο πισω μερος του Pc (φυσικα και η ethernet) ειναι νεκρα. Εμπλεξα μαλλον και δεν ειναι δικο μου.. Η τροφοδοσια ειναι οκ,το ανεμιστηρακι φυσαει και ο σκληρος ακουγεται αλλα στο Monitor εντελως μαυρη οθονη,ουτε καν μια μικρη ενδειξη,ειτε το συνδεω στο pc ειτε το εχω στον αερα,το ιδιο πραγμα.. Να δω πως θα το δικαιολογησω τωρα αυτο. Ισως το Motherboard μου εδειχνε τα πρωτα σημαδια της καταρρευσης του,μη μπορωντας ν'αναγνωρισει το ethernet καλωδιο μου και τωρα τερματισε. (Αλλα του φιλου γιατι το αναγνωριζε,μιλαμε για ακριβως το ιδιο κιτρινο καλωδιο!) Τεσπα ισως ποτε να μη μαθουμε... Κριμα..
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Thanx poulinos,αλλα και τα δυο ρουτερ (το δικο μου και του φιλου) ειναι στο auto,drivers δε νομιζω οτι απαιτειται γιατι τοτε δε θα επαιζε ουτε στο δικο του. Προλαβα και ειδα οτι στο tcp οι ρυθμισεις ηταν αυτοματες. Τωρα απο τις πολλες προσπαθειες μαλλον εχω καψει το mothertboard,γιατι βλεπω οτι πληκτρολογιο,mouse,monitor και γενικα οτι υποδοχη βυσματωνει στο πισω μερος του Pc (φυσικα και η ethernet) ειναι νεκρα. Εμπλεξα μαλλον και δεν ειναι δικο μου.. Η τροφοδοσια ειναι οκ,το ανεμιστηρακι φυσαει και ο σκληρος ακουγεται αλλα στο Monitor εντελως μαυρη οθονη,ουτε καν μια μικρη ενδειξη,ειτε το συνδεω στο pc ειτε το εχω στον αερα,το ιδιο πραγμα.. Να δω πως θα το δικαιολογησω τωρα αυτο. Ισως το Motherboard μου εδειχνε τα πρωτα σημαδια της καταρρευσης του,μη μπορωντας ν'αναγνωρισει το ethernet καλωδιο μου και τωρα τερματισε. (Αλλα του φιλου γιατι το αναγνωριζε,μιλαμε για ακριβως το ιδιο κιτρινο καλωδιο!) Τεσπα ισως ποτε να μη μαθουμε... Κριμα.. εστω και πολυ αργα βγαλε το Mobo μεσα απο το κουτι μηπως κατι γειωνει στο κουτι η κατι ακουμπαει στο Mobo κτλ. drivers σου ειπα να περασεις γιατι μπορει να εχεις καποιους drivers που ναι μεν ειναι σωστοι αλλα να παιζουν με το ενα router και να μην παιζουν με το αλλο.σπανιο μεν αλλα υπαρκτο.ασυμβατοτητες bugs κτλ.απλα σε ethernet ειναι πιο σπανια.η αλλη λυση αν τελικα αναστηθει το Pc Θα ειναι μια καρτα δικτυου με 5-6 ευρω ενσυρματη.
steliosmavros Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Λοιπον προς ενημερωση Αφου εκανα καρβουνο το Motherboard περασα καινουρια μητρικη κι εγκατεστησα Win xp (μη ρωτατε καλυτερα γιατι). Προσπαθωντας να συνεθω στι ιντερνετ (ενω εβλεπα την καρτα δικτυου στο Device manager) το εικονιδιο δικτυου κατω δεξια στη μπαρα που εβγαζε το κοκκινο Χ και μου ελεγε οτι το καλωδιο ειναι unplugged!Το παλευα μερες και δεν εκανα καμμια προσπαθεια ν'ανοιξω σελιδα αφου εβλεπα το εικονιδιο ετσι. Χθες εβαλα αλλο ρουτερ παλιοτερο κι αλλο καλωδιο και παλι δεν εμπαινε. Με την 4η ομως προσπαθεια κι αφου πειραζα το καλωδιο,το Bios,τα updates της καρτας,ολα μαζι δοκιμασα ν'ανοιξω μια σελιδα και μπηκα παρ'ολο που το εικονιδιο δικτυου κατω ειναι ακομα στο κοκκινο Χ!Εκανα 3-4 restart,το εικονιδιο κολλημενο,ενω συνδεομαι μια χαρα! Εικαζω οτι και με το προηγουμενο motherboard θα συνδεομουν αφου δεν ειχα τολμησει ποτε ν'ανοιξω browser με το εικονιδιο στο κοκκινο...!!! Τι να πω...
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Λοιπον προς ενημερωση Αφου εκανα καρβουνο το Motherboard περασα καινουρια μητρικη κι εγκατεστησα Win xp (μη ρωτατε καλυτερα γιατι). Προσπαθωντας να συνεθω στι ιντερνετ (ενω εβλεπα την καρτα δικτυου στο Device manager) το εικονιδιο δικτυου κατω δεξια στη μπαρα που εβγαζε το κοκκινο Χ και μου ελεγε οτι το καλωδιο ειναι unplugged!Το παλευα μερες και δεν εκανα καμμια προσπαθεια ν'ανοιξω σελιδα αφου εβλεπα το εικονιδιο ετσι. Χθες εβαλα αλλο ρουτερ παλιοτερο κι αλλο καλωδιο και παλι δεν εμπαινε. Με την 4η ομως προσπαθεια κι αφου πειραζα το καλωδιο,το Bios,τα updates της καρτας,ολα μαζι δοκιμασα ν'ανοιξω μια σελιδα και μπηκα παρ'ολο που το εικονιδιο δικτυου κατω ειναι ακομα στο κοκκινο Χ!Εκανα 3-4 restart,το εικονιδιο κολλημενο,ενω συνδεομαι μια χαρα! Εικαζω οτι και με το προηγουμενο motherboard θα συνδεομουν αφου δεν ειχα τολμησει ποτε ν'ανοιξω browser με το εικονιδιο στο κοκκινο...!!! Τι να πω... α.με το προηγουμενο ρουτερ ελεγες ομως οτι δεν αναβε καν το λαμπακι του Lan στο ρουτερ οποτε μαλλον δεν θα ειχες. ενω τωρα λογικα αν εισαι με καλωδιο θα πρεπει να αναβει το λαμπακι Lan στο ρουτερ. β.το μονο που μπορω να σκεφτω για τωρα ειναι το εξης.τα windows xp μια που ειπες για windows xp οταν εχεις αποσυνδεσει το καλωδιο δικτυου(ή δεν το εχεις συνδεσει να το πω αλλιως) βγαζουν την συνδεση με χ. Οταν συνδεσεις το καλωδιο τοτε εξ ορισμου ειναι ρυθμισμενα να εξαφανιζουν το εικονιδιο συνδεσης εκτος αν κανεις δεξι κλικ στην συνδεση πας Properties και μετα τσεκαρεις το show icon in notification area when connected. οποτε αν εσυ στο neo mobo εχεις 2 συνδεσεις ειτε μια ασυρματη μια ενσυρματη ειτε δυο ενσυρμαρτες για Mobo με 2 καρτες τοτε θα πρεπε στην αρχη να εχεις 2 εικονιδια με x.Οταν βαλεις το καλωδιο αμα δεν εχεις διαλεξει αυτο που σου γραψα πιο πανω τοτε το ενα εικονιδιο αυτο που συνδεθηκε θα εξαφανιστει και θα μεινει το εικονιδιο που ειναι απο την αλλη συνδεση που ειναι αποσυνδεδεμενο.αν πας στo control panel και συνδεσεις δικτυου εκει θα δεις ποσες συνδεσεις δικτυου εχεις και ποιες απο αυτες ειναι συνδεδεμενες,απο εκει θα μπορεσεις να διαλεξεις και αυτο που σου εγραψα πιο πανω για να εμφανιστει και η αλλη.στο control panel και network connections σου λεει πχ local area connection και απο κατω Network cable unplugged και διπλα μπορει να εχει πχ wireless network connection ή Local area connection 2 Και να λεει connected.
steliosmavros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 α.με το προηγουμενο ρουτερ ελεγες ομως οτι δεν αναβε καν το λαμπακι του Lan στο ρουτερ οποτε μαλλον δεν θα ειχες. ενω τωρα λογικα αν εισαι με καλωδιο θα πρεπει να αναβει το λαμπακι Lan στο ρουτερ. Σωστα. Ασυρματη συνδεση δεν υπαρχει,μη το ψαχνουμε,εδω το Mobo ειναι τοσο παλιο που δεν εχει υποδοχη για ethernet! Ομως μετα το format παρατηρησα απο το Device Manager οτι στο δικτυο εχει εγκατασταθει καρτα (Pci Fast Ethernet Card καπως ετσι) κι εσπαγα την κεφαλα μου πως στο διαολο υπαρχει κατι τετοιo αφου καλωδιο ethernet δε μπορει να συνδεθει απο πισω. Ετσι κουμπωσα μια φτηνιαρικη καρτα δικτυου και την ειδε (χωρις καν να εγκαταστησω drivers - add hardware εκανα) και ιντερνετωθηκα επιτελους! Τωρα οντως poulinos,υπαρχουν ουσιαστικα 2 εικονιδια ενσυρματης συνδεσης και το ενα εξαφανιζεται αμεσως,αφου βρισκει δικτυο και μενει το αλλο με κοκκινο Χ. Local area connection 2 Και να λεει connected. Ναι ετσι ειναι!Μιλαμε για 2 ενσυρματες συνδεσεις. Η απορια ειναι πως γινεται να υπαρχει εγκατεστημενη καρτα δικτυου στο mobo μετα το format (οντως τωρα βλεπω απο το device manager 2 καρτες) χωρις υποδοχη LAN... Τεσπα καθαρα για τυπικους λογους το ερωτημα... p.s. Ειχα παλαβωσει τοσο που αποσυνδεσα την καρτα Usb που εχει πανω 4 υποδοχες usb,θεωρωντας οτι αυτη η "αορατη"ενσυρματη καρτα εχει να κανει για παλιο Modem με usb θυρα.Αλλα και παλι στο Device Manager φαινοταν η καρτα.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 αν το Pc εχει πανω firewire τοτε το βλεπει σαν συνδεση επειδη καποτε ακομα και με firewire εστεινες δικτυο.αν δεν ειναι αυτο ειλικρινα δεν μπορω να φανταστω τι ειναι.εκτος εκτος εκτος αν καποιος δεν εκοψε το λαμακι απο πισω οποτε η καρτα δικτυου ειναι θαμμενη πισω απο το λαμακι και δεν φαινεται.παλια τα λαμακια μερικες φορες τα εκοβες με το χερι για να εμφανιστει μια υποδοχη γιατι το ιδιο λαμακι μπορει να υπηρχε για 2 Mobo.οποτε καποιος να μην το εκοψε και η καρτα δικτυου να ειναι απο πισω.
steliosmavros Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Poulinos ψαγμενο αυτο που λες,αλλα δεν ειναι. Τεσπα θενκς παντως!
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 ετσι για το γαμοτο.μπες στο bios και δες αν αναφερει τιποτα για Lan η για firewire.μπορει πχ να εχει Firewire και απλα να μην εχουν βαλι το λαμακι οποτε να βλεπεις αυτην.εκτος αν ηταν τιποτα Optional η καρτα δικτυου αλλα το chipset της καρτας υπαρχει οποτε για αυτο βρισκει κατι.δες μεσα στο bios αν αναφερει τιποτα για Lan ωστε να την κλεισεις.για το γαμοτο δηλαδη.αλλιως κανε ενα Print screen να δουμε πως την αναφερει την καρτα.pci fast ethernet card η κατι αλλο?αυτην που εβαλες πως την αναφερει?
steliosmavros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Poulinos sorry αλλα δε μπορουσα να κρατησω αλλο το pc και το επεστρεψα στον φιλο μου. Στο Bios οντως αναφερει για LAN (πριν προσθεσω την καρτα δικτυου) και ηταν enable.Δλδ δεν εγραφε τον τυπο της καρτας το μονο που με αφηνε ηταν να το κανω enable disable Το firewire σχεδον σιγουρος (επειδη το παλεψα πολυ το bios) δεν αναφερεται πουθενα. Και τις 2 θυμαμαι στο device manager τις εγραφε Realtek RTL 8*** pci fast ethernet card (οπου αστερακι = νουμερο) και ηταν σχεδον ιδιες. Αντε στη 2η να ελεγε fast ethernet card ΙΙ κατι τετοιο,σορυ που δε θυμαμαι ακριβως. Αστο βρε poulinos,θενκς και παλι!
poulinos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 ε αμα δεν ηταν πισω απο το λαμακι η καπου που να μην την ειδες τοτε απλα μαλλον υπηρχε μονο το chipset>αμα ειδες και Realtec σιγουρα ηταν καρτα δικτυου.δεν πειραζει.τελος καλα ολα καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα