Giorgos09 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Εχω ενα τοσιβα λαπ τοπ και οταν του εφυσιξα τις γρυλιες αξαφνα το βεντιλατερ σταματησε να λειτουργει. Επαρρηγγειλα νεο βεντιλατερ απο το ιβευ αλλα ουτε αυτο δουλευει. Τι επαθε;
Roger Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Πρεπει να δεις τον θερμοστατη μηπως ανεβασε πολυ και εκαψε την φλατζα. Πλακα στην πλακα,αναρτατε κατι θεματα τελειως αοριστα και περιμενε σοβαρες απαντησεις. Δουλευε κανονικα ,το φυσηξες χωρις να το ανοιξεις και δεν ξαναδουλεψε ο ανεμιστηρας? Αγορασες καινουργιο,τον τοποθετησες εσυ ο ιδιος και δεν δουλευει ουτε αυτος? Γνωριζεις οτι απο υπερβολικη πιεση αερα στελνεται πισω ταση στο board και καιγεται η εξοδος που θα σου δωσει 12v για να δουλεψει ο ανεμιστηρας? Βρεθηκε ανθρωπος να μετρησει με πολυμετρο το βυσμα για να βεβαιωθει οτι δινει το board τα σωστα volt? Τι ακριβως εχεις κανει?.Γινε πιο συγκεκριμενος.
Fronimitis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Πρεπει να δεις τον θερμοστατη μηπως ανεβασε πολυ και εκαψε την φλατζα. Με προλαβες...Πηγα να του πω οτι μαλλον τρυπησε το ψυγειο Κατι με το ρευμα πρεπει να παιζει.Για εγγυηση δεν ρωταω αφου το ανοιξες μονος σου.
Giorgos09 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Πρεπει να δεις τον θερμοστατη μηπως ανεβασε πολυ και εκαψε την φλατζα. Πλακα στην πλακα,αναρτατε κατι θεματα τελειως αοριστα και περιμενε σοβαρες απαντησεις. Δουλευε κανονικα ,το φυσηξες χωρις να το ανοιξεις και δεν ξαναδουλεψε ο ανεμιστηρας? Αγορασες καινουργιο,τον τοποθετησες εσυ ο ιδιος και δεν δουλευει ουτε αυτος? Γνωριζεις οτι απο υπερβολικη πιεση αερα στελνεται πισω ταση στο board και καιγεται η εξοδος που θα σου δωσει 12v για να δουλεψει ο ανεμιστηρας? Βρεθηκε ανθρωπος να μετρησει με πολυμετρο το βυσμα για να βεβαιωθει οτι δινει το board τα σωστα volt? Τι ακριβως εχεις κανει?.Γινε πιο συγκεκριμενος. Συγγνωμη για την περιεργη διατυπωση. Κλειστο το φυσηξα και πριν το κλεισω εδουλευε κανονικως. Μετα εβαλα και το "νεο" απο ιβευ αλλα τιποτα. Λεςνα ειναι προβληματικο και το "νεο"? Τωρα με το πολυμετρο θα βαλω τη μητρικη στο ρευμα και μετα θα τσεκαρω; Πως στελλεται ταση πισω στο μπορντ απο το βεντιλατερ; Γεννητρια ειναι;
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 αν γύριζε με πάρα πολλές στροφές όταν το φύσαγες ναι γίνεται γεννήτρια. Μαγνήτης, πηνία και βουαλά! Με πολύμετρο θα μετρήσεις το βύσμα που συνδέετε ο ανεμιστήρας την ώρα που δουλεύει το λάπτοπ. 2
Giorgos09 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 αν γύριζε με πάρα πολλές στροφές όταν το φύσαγες ναι γίνεται γεννήτρια. Μαγνήτης, πηνία και βουαλά! Με πολύμετρο θα μετρήσεις το βύσμα που συνδέετε ο ανεμιστήρας την ώρα που δουλεύει το λάπτοπ. Συγγνωμη. Προφανως ειμαι πολυ ασχετος με το θεμα. Που βρισκεται ο μαγνητης και το πηνιο στο βεντιλατερ;
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ενδεικτική Site: φωτό στους συγκεκριμένους ανεμιστήρες ο μαγνήτης αν δεν τον βρίσκεις ένας λεπτός στρογγυλός στο κέντρο του έλικα γύρω από τον άξονα. Υπάρχουν πολλά ήδη ηλεκτρικων κινητήρων αλλά δε νομίζω πως υπάρχει μοτέρ χωρίς πηνίο και μαγνήτη.
Roger Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Συγγνωμη. Προφανως ειμαι πολυ ασχετος με το θεμα. Που βρισκεται ο μαγνητης και το πηνιο στο βεντιλατερ; Βρες καποιον που να γνωριζει το αθλημα να μετρησει την εξοδο για τον ανεμιστηρα.Αν δινει σωστα,κατι τρεχει και με τον καινουργιο ανεμιστηρα.Αν δεν δινει τιποτα τοτε θα χρειαστει να γινει πατεντα για να δουλεψει ο ανεμιστηρας απο αλλη πηγη.
retinoli Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Γνωριζεις οτι απο υπερβολικη πιεση αερα στελνεται πισω ταση στο board και καιγεται η εξοδος που θα σου δωσει 12v για να δουλεψει ο ανεμιστηρας? Αυτό πρώτη φορά το ακούω, αλλά έχει λογική! Σου έχει συμβεί ποτέ? Μπαίνω στην επιστημονική περιέργεια να κάνω πείραμα με ανεμιστήρι και δυνατό φυσερό και να μετράω την τάση με πολύμετρο! Αν και όλο κάποιος αργόσχολος θα το έχει κάνει και θα το έχει ανεβάσει youtube ή αλλού!
Roger Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ναι,την εφαγα καλα μια μερα.Το εκαψε το board ανετα.Με πιεστικο κομπρεσερ οπου εφερε τρελες στροφες.
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ 2 φορές έχω κάψει ανεμιστήρα έτσι. Ο ένας μετά γύριζε αλλά πιο αργά. Αντικατέστησα μία μαλακία πάνω από την πλακετούλα του και έφτιαξε. Ο άλλος ούτε που θυμάμαι τι έγινε. Δε χρειάζεται και υπερβολικές στροφές για να παράγει ρεύμα. Αν έχετε κάποιο fan με ledakia, γυρίζοντας τον με το χέρι απότομα μπορεί να δείτε τα ledakia να ανάβουν λίγο.
doakes Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Την εχω πατησει κι εγω με 120αρη ανεμιστηρα τροφοδοτικου αλλα δεν εφταιγα εγω αλλα ο βλακας ο υπαλληλος του βενζινα που επεμενε να το φυσηξει αυτος!
retinoli Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Την εχω πατησει κι εγω με 120αρη ανεμιστηρα τροφοδοτικου αλλα δεν εφταιγα εγω αλλα ο βλακας ο υπαλληλος του βενζινα που επεμενε να το φυσηξει αυτος! ο ανεμιστήρας χάλασε ή ολόκληρο το τροφοδοτικό???
doakes Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ο ανεμιστηρας μονο ευτυχως, φοβηθηκα αρχικα μην καηκε το πλακετακι που ταν πανω στην ψυκτρα με το διπινο που του δινε ρευμα.Και του το χα πει να τον κραταει με το χερι του να μη γυριζει, αυτος οχι μονο δε τον κρατησε αλλα τον φυσαγε απο αποσταση 2cm με τον αερα στον τερμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα