Dimitris_il_mix Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά καλησπέρα, Πριν από λίγες μέρες το HP Pavilion dv6700 laptop μου κατά την στιγμή της εκκίνησης μου πετάξε μαύρη οθόνη με λίγο αλλοιωμένα τα χρώματα στο κάτω μέρος της οθόνης και κόλλησε εκεί, χωρίς να κάνει κανένα ήχο κλπ... Το boot-αρα το ξανα boot-αρα αλλά τίποτα... Στην αρχή θεώρησα ότι έχει πρόβλημα η οθόνη του, όμως όταν το σύνδεσα με την τηλεόραση μου με καλώδιο (οι τεχνικοί του e-shop με συμβούλεψαν να το κάνω έτσι για να τεστάρω αν φταίει η οθόνη μου ή η κάρτα γραφικών μου) η τηλεόραση δεν πήρε εικόνα, οπότε κατά 90% έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών του. Η κάρτα είναι onboard οπότε υποθέτω ότι δεν μπορώ να την αντικαταστήσω...έτσι δεν είναι; Υπάρχει κάποια άλλη λύση οικονομική λύση για να το φτιάξω; Ξέρετε κανένα καλό μαγαζί στην Αθήνα ή τα προάστια να μου συστήσετε μήπως μου βάλουνε μεταχειρισμένη motherboard για να δουλέψει; Σε λογική τιμή προφανώς μιας και το laptop είναι ήδη πενταετίας και δεν θέλω να σπαταλήσω πολλά λευτά για επισκευή. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
arc Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Είναι το κλασσικό πρόβλημα που χρειάζεσαι reflow ή rebail χωρίς καμία εγγύηση οτι το πρόβλημα δεν θα παρουσιαστεί ξανά σε 1,2,3,6,9,Χ μήνες. Να αγοράσεις καινουργια μητρική δεν σε συμφέρει για κανενα λόγο Να αγοράσεις μεταχειρισμένη μητρική πάλι ειναι ρίσκο γιατί μπορεί να είναι «επισκευασμένη» και να σου εμφανίσει το πρόβλημα σε Χ μήνες Άρα η μόνη trouble free λύση ειναι η αγορά αλλου φορητου. Σε αντίστοιχη περιπτωση γνωστου μου (με dv6700) του οποίου τα χέρια πιάνουν, τον εβαλα να αγοράσει heatgun, θερμοαγώγιμη πάστα, βάση ψύξης εκπαίδευσα να λύνει τον υπολογιστή, να «ψήνει» το προβληματικό σημείο και να δένει τον υπολογιστή. Όλα αυτά σαν προσωρινή λύση μεχρι να μαζέψει λεφτα για αλλον. Ξέρω οτι στους περασμένους 11 μήνες χρειάστηκε να το κάνει 2 φορές, οπότε γλύτωσε 80 ευρώ σε μάστορα που θα του εκανε ακριβώς το ίδιο.
Dimitris_il_mix Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι και στο e-shop μου είπανε μάλλον αυτό που μου λες και εσύ...δηλαδή ότι υπάρχει πατέντα που μπορώ να το φτιάξουν αλλά πιθανόν να μου εμφανίσει το ίδιο πρόβλημα σε λίγους μήνες πάλι... οπότε το βλέπω να το σκοτώνω για ανταλλακτικά...και μιας και το ανέφερα υπάρχει κανένα μαγαζί μήπως για να πουλήσω την οθόνη και τις RAM? δίσκο λέω να τον κρατήσω...
PJpro Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Παιδια καλημερα.Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα μαυρη οθονη.Φυσικα εγω το ανοιξα για να το καθαρισω γιατι εσβηνε καθε 2 ωρες και αφου το καθαρισα ολα δουλευουν εκτος την οθονη και σκεφτομαι να αγορασω ενα heatgun μπας και λυθει το προβλημα μου.εχω δει διαφορα στην αγορα και δεν ξερω τι να παρω.Αυτο για να γινει χρειαζεται συγγεκριμενη θερμοκρασια και για ποση ωρα η και με ενα απλο heatgun θα μπορω να κανω την δουλεια μου??Ευχαριστω.
SPANK Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι και στο e-shop μου είπανε μάλλον αυτό που μου λες και εσύ...δηλαδή ότι υπάρχει πατέντα που μπορώ να το φτιάξουν αλλά πιθανόν να μου εμφανίσει το ίδιο πρόβλημα σε λίγους μήνες πάλι... οπότε το βλέπω να το σκοτώνω για ανταλλακτικά...και μιας και το ανέφερα υπάρχει κανένα μαγαζί μήπως για να πουλήσω την οθόνη και τις RAM? δίσκο λέω να τον κρατήσω... Κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να χαλάσεις τα χ ψ χρήματα ειδικά αν αυτα περνάνε τα 100 euro για αλλαγή κάρτα μητρικής κτλπ , για ανταλακτικά μπορεις να χρησιμοποιήσεις και τις αγγελίες εδω http://www.insomnia.gr/classifieds/
sprake Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 παιδια ομως το λαπτοπ δεν εχει και την ενσωματομενη καρτα γραφικων εκτος απ'την nvidia? αρα πως γινεται να μην ανοιγει?
SPANK Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μια κάρτα γραφικών εχει ενσωματομένη την GeForce 8400 GS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα