Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Επισης το κινητο για να πληρει τις προϋποθέσεις θα πρεπει ειναι ασπρο με ροζ καπακι και ο κατοχος του να εχει γεννηθει 30 Φεβρουάριου. Πωω παντα πισω αυτη η χωρα. Δηλαδή αν δεν εχω τετοια τηλ. Που λεει δεν μπορω να χρησιμοποιησω την υπηρεσία?

Δημοσ.

Πρωτα ήρθαν οι πιστωτικές, τώρα έρχονται οι αγορες με κινητά μέσω NFC, σύντομα και η πολυαναμενόμενη κάρτα πολίτη. Θα αρχίσει να αμφισβητείται η ασφάλεια αυτών των συστημάτων μετα απο αναρίθμητες κλοπές και παραβιάσεις, θα γίνει σάλος στις ειδήσεις και μετα θα φέρουν σαν λύση το τσιπακι στο δεξί χερι...

και θα ειναι το τσιπακι του 666 :)

Δημοσ.

Πρωτα ήρθαν οι πιστωτικές, τώρα έρχονται οι αγορες με κινητά μέσω NFC, σύντομα και η πολυαναμενόμενη κάρτα πολίτη. Θα αρχίσει να αμφισβητείται η ασφάλεια αυτών των συστημάτων μετα απο αναρίθμητες κλοπές και παραβιάσεις, θα γίνει σάλος στις ειδήσεις και μετα θα φέρουν σαν λύση το τσιπακι στο δεξί χερι...

Και δε χαίρεσαι που έρχεται ένα βήμα πιο κοντά η δευτέρα παρουσία; Αυτό δεν περιμένει κάθε καλός χριστιανός;

  • Super Moderators
Δημοσ.

Η eurobank μου έχει στείλει ήδη μια κάρτα που υποστηρίζει ανέπαφες συναλλαγές.

 

Απ' ότι μας εξηγούσαν οι υπεύθυνοι της Alpha Bank, το μικροτσίπ που βρίσκεται πάνω στην κάρτα ουσιαστικά μεταφέρεται στην SIM και έτσι το σύστημα "Tap 'n' Pay" είναι η μετεξέλιξη των καρτών αυτών. Άλλωστε τόσο η κάρτα όσο και το κινητό χρησιμοποιούν τα ίδια τερματικά ανέπαφων συναλλαγών. 

 

 

[...] Δηλαδή αν δεν εχω τετοια τηλ. Που λεει δεν μπορω να χρησιμοποιησω την υπηρεσία?

 

Εάν δεν έχεις τηλέφωνο που είναι πιστοποιημένο από τη VISA ειδικά για ανέπαφες συναλλαγές, δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία. 

 

Πάντως εντύπωση προξενεί το γεγονός του αποκλεισμού των Windows Phone με το "αιτιολογικό" ότι δεν πληρούν τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας. Δηλαδή πληροί τα standards ασφαλείας το Android και όχι τα Windows Phone;;; 

  • Like 1
Δημοσ.

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=ανέπαφος&sin=all

 

Δεν το παιζω φιλολογος ή κατι, αλλα εδω η χρηση της λεξης ειναι εντελως λαθος.

 

http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=1028&mid=693&lang=gr

 

http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/trapezikes-ypiresies/kathimerines-synallages/contactless-sinallages/anepafes-sinallages-piraeus-bank-prepaid-mastercard

 

 

Η ελληνικη ορολογια που επιλεχτηκε, απο τα τραπεζοπιστωτικα ιδρυματα, και κυκλοφορει εδω και καιρο ειναι ανεπαφη συναλλαγη. Καλως ή κακως ο συντάκτης ετσι επρεπε να την πει.

 

υ.γ. Να σημειωθει στα πρακτικα συμφωνισα σε κατι με τον paredwse  :-D

Δημοσ.

Πάντως εντύπωση προξενεί το γεγονός του αποκλεισμού των Windows Phone με το "αιτιολογικό" ότι δεν πληρούν τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας. Δηλαδή πληροί τα standards ασφαλείας το Android και όχι τα Windows Phone;;; 

 

Android = 70/100 κινητα

windows = 4/100 κινητα

 

Νομιζω οτι απλα δεν ασχολουνται σε πρωτη φαση.

 

Πλεον κατοχος Lumia 925 για να μην παρεξηγηθω....

Δημοσ.

Τέλεια :)

 

Κινητό με NFC έχω εγώ

 

Vodafone έχει η γυναίκα μου

 

Alpha bank έχει ο αδερφός μου

 

Visa έχει πατέρας μου

 

Αν βρω και κανέναν στο σόι να έχει και λεφτά θα γίνει της πληρωμής το κάγκελο!!!!!!!!!!

  • Like 2
Δημοσ.

Λυπάμαι που κατάφερα να εξοργιστείς τόσο πολύ.

Αν και υποθέτεις ότι η συγκεκριμένη είδηση είναι μετάφραση κάποιου ξένου άρθρου, η απουσία της οποιασδήποτε πηγής θα έπρεπε να σε είχε υποψιάσει ότι πρόκειται για πρωτότυπη είδηση - το οποίο άλλωστε είναι και αυτό που συνέβη καθώς παραβρέθηκα ο ίδιος στην παρουσίαση που έκανε η Vodafone και η Alpha στο The Mall Athens και έγραψα την είδηση αφού άκουσα τα όσα μας είπαν αλλά και κατόπιν προσωπικών μου επαφών τόσο με στελέχη της Alpha Bank όσο και στελέχη της First Data Ελλάς. 

 

Τόσο στην παρουσίαση λοιπόν, όσο και στο Δελτίο Τύπου που μας μοιράστηκε μαζί με το press kit, γίνεται λόγος για (drum roll...) "ανέπαφες" πληρωμές. Όπως έχει γίνει λόγος και στο παρελθόν για ανέπαφες πληρωμές ή συναλλαγές. Για παράδειγμα στο ΒΗΜΑ ή στο in.gr και αλλού. Προφανώς όλοι αυτοί κάνουν λάθος, πήραν τη μετάφραση του insomnia, θα τους ενημερώσω σχετικά για να σου ζητήσουν κι αυτοί συγγνώμη... 

 

Και για να κλείσω το θέμα εδώ: λίγη ευγένεια δεν βλάπτει, ιδίως όταν τρέχουμε να "βγάλουμε" κάτι παραπάνω από όσα ξερά και στεγνά θα διαβάσετε στα δελτία τύπου των εταιρειών και αρκετών άλλων ιστοσελίδων. 

 

Καλέ μου φίλε.

 

Αγνοώντας το ότι δεν νιώθω ο πλέον κατάλληλος για μιλήσω επάνω στο θέμα, έχω να πω τα ακόλουθα:

 

Κατ' αρχάς σε ευχαριστούμε για την συμβολή σου στην ενημέρωση μας. Πρέπει όμως να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ναι μεν η λέξη αποτελείται από τα κατάλληλα συνθετικά, αλλά η χρήση της δεν η δέουσα. Και αυτό πολύ απλά γιατί η χρήση της λέξης για το συγκεκριμένο νόημα δεν υφίσταται στα Ελληνικά. Η χρήση που έκανες, πέρα από νεολογισμός είναι καθαρά και αυτό που ορίζεται σαν αγγλισμός. Αυτό δεν θα ήταν μεγάλο ατόπημα, αν παράλληλα η λέξη αυτή δεν χρησιμοποιούταν για άλλο, παραπλήσιο, νόημα. Το να εισάγεις αμφισημίες σε μία γλώσσα είναι λάθος, για τον απλούστατο λόγο του ότι μειώνεις την ικανότητα της γλώσσας να αποτυπώνει με ακρίβεια (μονοσήμαντα) τα διάφορα νοήματα. Επιπρόσθετα, χωρίς να έχω σκοπό μου να σε προσβάλλω, θα ήθελα να σου επισημάνω ότι είναι απαράδεκτο να παραπέμπεις κατά αυτόν τον τρόπο στο τι πράττουν άλλοι, αντί επιχειρημάτων. Υποθέτεις εσφαλμένα ότι οι δημοσιογράφοι των διαφόρων ΜΜΕ είναι και μορφωμένοι άνθρωποι. Δοθέντος αρκετού χρόνου θα εκπλαγείς. Τα δελτία ειδήσεων καθημερινά έχουν τσουβάλια τα λάθη σε ζωντανές και μη αναμεταδόσεις. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ούτε οι συντάκτες τους έχουν τη στοιχειώδη μόρφωση να τους διορθώσουν (αν και θα έπρεπε να είναι "οι ειδικοί"). Νεολογισμοί χρησιμοποιούνται ανέκαθεν από τα ΜΜΕ, ως εργαλείο μάρκετινγκ, για να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Λίγη κριτική σκέψη δεν βλάπτει. Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και να μην αναθέτουμε αυτή τη δουλεία σε άλλους, καταπίνοντας αμάσητο ότι μας λένε (στα μάτια μου αυτό είναι και η ρίζα πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα). Όλα αυτά επίσης τα λέω γιατί το συγκεκριμένο θέμα (της γλωσσάς) είναι μέγιστης σημασίας μιας και η γλώσσα είναι εργαλείο/μέσο σκέψης.

Και τώρα για να γελάσουμε λίγο (ή και Όχι).

 

Wikipedia:

"In psychiatry, the term neologism is used to describe the use of words that have meaning only to the person who uses them, independent of their common meaning.[8] This tendency is considered normal in children, but in adults can be a symptom of psychopathy[9] or a thought disorder (indicative of a psychotic mental illness, such as schizophrenia).[10] People with autism also may create neologisms.[11] Additionally, use of neologisms may be related to aphasia acquired after brain damage resulting from a stroke or head injury.[12]"
Δημοσ.

Είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι ο paredwse υπεραμύνθηκε τη χρήση της λέξης από τον ίδιο στο συγκεκριμένο άρθρο, όχι  το ότι είναι κατάλληλη η λέξη.

Γνώμη μου είναι ότι η λέξη δεν είναι κατάλληλη, αλλά τη λέμε για να συνεννοηθούμε, αφού κάποιοι του χώρου που αφορά την καθιέρωσαν για να περιγράψουν τη συγκεκριμένη λειτουργία/υπηρεσία.  Θα μπορούσαμε να τη βάζουμε σε εισαγωγικά, αλλά θα καταντήσει γραφικό. Η γλώσσα είναι δυναμική και ειδικά στο πεδίο της  τεχνολογίας όπου βγαίνουν συνέχεια καινούργιες έννοιες που δεν έχουν ορισθεί. 

Σε μια επόμενη αναθεώρηση ο Μπαμπινιώτης μπορεί να προσθέσει μια επιπλέον ερμηνεία στη λέξη  και να είμαστε εντάξει.

Για αυτό ξεκολλήστε και μην είστε απάλευτοι :P

 

Υ.Γ.: 

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

 

Ένας νεολογισμός (από το νέος + λόγος= λέξη, ομιλία) είναι μια λέξη, ένας όρος, ή μια φράση που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα - συχνά για να ενισχύσουν τις νέες έννοιες, για να συνθέσουν τις προϋπάρχουσες έννοιες, ή για να καταστήσουν τον παλαιότερο ήχο ορολογίας πιο σύγχρονο.
Οι νεολογισμοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στον προσδιορισμό των εφευρέσεων, των νέων φαινομένων, ή των παλαιών ιδεών που έχουν πάρει ένα νέο πολιτιστικό πλαίσιο. Ο όρος «ηλεκτρονικό ταχυδρομείο», όπως χρησιμοποιείται σήμερα, είναι ένα παράδειγμα ενός νεολογισμού.
  • Like 1
Δημοσ.

Φίλε naive,

Για αποφυγή παρεξήγησης, άλλο ο ορισμός του νεολογισμού και άλλο το πως ερμηνεύει ένας ψυχολόγος την τάση για νεολογισμούς.

Δεκτό και κατανοητό να έγινε για λόγους ευκολίας (το έχω κάνει και εγώ αμέτρητες φορές στη ρύμη του λόγου), έτερον εκάτερον, αυτό δεν δικαιολογεί την εισαγωγή σύγχυσης στη γλώσσα μας (βλέπε πάνω περί εισαγωγής αμφισημιών).

Η δικιά μου _γνώμη_ είναι ότι έχουμε μια πολύ πλούσια γλώσσα και θα μπορούσανε "οι ειδικοί" να κάνουν καλύτερη επιλογή όρου χωρίς εισαγωγή αμφισημίας. Πέρα απο αυτό, κάτι μου λέει ότι όποιοι πλάσαραν αυτόν το νέο όρο, το έκαναν προμελετημένα/στοχευμένα ώστε να έχουν εμάς τώρα να μιλάμε για αυτό (τρέχουν παράλληλα και διαφημίσεις με αυτή τη νέα λέξη, για το σχετικό προϊόν), με παράπλευρη απώλεια την ίδια μας την γλώσσα, θυσία στον βωμό του κέρδους. Είμαι παρανοϊκός ή είναι οι άλλοι αφελείς (no pun intended). Η τελική απάντηση σε αυτό θα δοθεί στον καθένα ξεχωριστά με τον καιρό και είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι ίδια για όλους.

Όταν λέμε ότι η γλώσσα είναι ένα ζωντανό πράγμα που δημιουργείται οργανικά, δεν πρέπει να αγνοούμε ότι το οτιδήποτε "οργανικό" προκύπτει/αναδύεται από πολύ συγκεκριμένους κανόνες ενώ παράλληλα δημιουργεί τάξη(κανόνες) σε ανώτερα επίπεδα. Ο οργανικός τρόπος δόμησης απλά ακολουθεί την λογική της "δοκιμής και λάθους" και παράγει αποτελέσματα με πολύ αργούς ρυθμούς. Όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους υπάρχει και εναλλακτική.

Δημοσ.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι απλά ξεκίνησε από τη μετάφραση του "contactless" από έναν μη φιλόλογο (έως εντελώς άσχετο με τη φιλολογία).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...