Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια εχω το lenovo g505s και ενω ειμαι γενικα ευχαριστημενος με τις επιδοσεις του εχει τρομερα αργο σκληρο,και δεν εννοω απλα αργο εννοω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΓΟ σκληρο δισκο.Σκεφτομουν να παω σε συνδιασμο εσωτερικου ssd και εξωτερικου hdd ομως βγαινουν αρκετα τα λεφτα οποτε σκεφτομαι μονο για εσωτερικο hdd,με ενδιαφερει γενικα να ειναι 500αρης το λιγοτερος και οσο το δυνατον πιο γρηγορος και για λεφτα μεχρι 60ευρω. Εγω εχω βρει αυτον http://www.skroutz.gr/s/3869879/Western-Digital-Scorpio-Black-500GB-WD5000BPKX.html και επειδη ειχα στο παρελθον μαυρο καβιαρη και με εβγαλε ασπροπροσωπο λεω να ξαναπαρω.προτασεις ευπροσδεκτες

Δημοσ.

καλησπερα παιδια εχω το lenovo g505s και ενω ειμαι γενικα ευχαριστημενος με τις επιδοσεις του εχει τρομερα αργο σκληρο,και δεν εννοω απλα αργο εννοω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΓΟ σκληρο δισκο.Σκεφτομουν να παω σε συνδιασμο εσωτερικου ssd και εξωτερικου hdd ομως βγαινουν αρκετα τα λεφτα οποτε σκεφτομαι μονο για εσωτερικο hdd,με ενδιαφερει γενικα να ειναι 500αρης το λιγοτερος και οσο το δυνατον πιο γρηγορος και για λεφτα μεχρι 60ευρω. Εγω εχω βρει αυτον http://www.skroutz.gr/s/3869879/Western-Digital-Scorpio-Black-500GB-WD5000BPKX.html και επειδη ειχα στο παρελθον μαυρο καβιαρη και με εβγαλε ασπροπροσωπο λεω να ξαναπαρω.προτασεις ευπροσδεκτες

http://www.skroutz.gr/s/3018775/Seagate-Laptop-Thin-SSHD-500GB.html 69.00

http://hexus.net/tech/reviews/storage/58853-seagate-laptop-thin-sshd-500gb/

• Confused 1
Δημοσ.

Πιστευεις δηλαδη οτι επειδή ειναι αργο το pc φταιει ο δισκος?

ναι διοτι δε ειναι αργο στο να επεξεργαζεται δεδομενα ειναι αργο στο ας πουμε να ανοιξει ενα αρχειο η να μεταφερεις ενα αρχειο και γενικα με διαφορα benches που ετρεξα οι ταχυτητες του δισκου ειναι αργες,εχεις καποια προταση επι του θεματος ομως?

Δημοσ.

λογικο ειναι στα απλα λαπτοπ βαζουν δισκους στις 5400rpm.

Πηγαινε σε scorpio black αν και απ οτι βλεπω για ανω των 500GB φευγεις και πανω απο 60€

αν ανεβεις 4 ευρω ακομα υπαρχει και ο συγκεκριμενος 750αρης

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.304726

Δημοσ.

Μαύρο (Σκορπιό, εν προκειμένω) όντως να πάρεις, αλλά δώσε λίγα (κάτι λιγότερο από δεκάρικο) παραπάνω, και πάρε καλύτερα 750άρη (τα εξτρά 250GB βγαίνουν πιο συμφέροντα στην τελική τιμή), παν' απ' όλα για τα 5 χρόνια εγγύησης αντικατάστασης (είναι και θεωρητικά "ανώτερης κατασκευής" δίσκος. Όσον βέβαια αφορά τ' αρχεία σου, το μόνο "ανώτερο" στην ουσία είναι το τακτικό μπακάπ των...).

Και συγκεκριμένα από e-gate τον συγκεκριμένο σκληρό. Ειδικά αν είσαι από Αττική, οπωσδήποτε από εκεί να τον πάρεις.

Όσο για τον υπάρχοντα δίσκο, αν είναι 5400άρης (στροφές), πάσο. Αν όμως είναι 7200άρης, πες για να δούμε κα'να-δυο "κολπάκια" (μπας και στρώσει), γιατί πιθανώς (όπως σου είπε ο Καλλιθιώτης Νίκος), ίσως και να μη φταίει ο δίσκος ως hardware (...ποιός δίσκος είναι btw...; ).

Υπ' όψιν τέλος ότι "αν δεν θέσεις να χάσεις" το υπάρχον λειτουργικό, μπορείς να δοκιμάσεις να το μεταφέρεις στον καινούριο δίσκο. Με χρήση κάποιου disk cloning προγράμματος, λχ του True Image από Acronis (...αν δεν το έχεις ήδη υπ' όψη, και αν βεβαίως δεν είναι το υπάρχον λειτουργικό που έχει μαρχαλευτεί και ευθύνεται για τις αργές ταχύτητες. Τί λειτουργικό έχεις εν τω μεταξύ; )

Δημοσ.

Μαύρο (Σκορπιό, εν προκειμένω) όντως να πάρεις, αλλά δώσε λίγα (κάτι λιγότερο από δεκάρικο) παραπάνω, και πάρε καλύτερα 750άρη (τα εξτρά 250GB βγαίνουν πιο συμφέροντα στην τελική τιμή), παν' απ' όλα για τα 5 χρόνια εγγύησης αντικατάστασης (είναι και θεωρητικά "ανώτερης κατασκευής" δίσκος. Όσον βέβαια αφορά τ' αρχεία σου, το μόνο "ανώτερο" στην ουσία είναι το τακτικό μπακάπ των...).

Και συγκεκριμένα από e-gate τον συγκεκριμένο σκληρό. Ειδικά αν είσαι από Αττική, οπωσδήποτε από εκεί να τον πάρεις.

Όσο για τον υπάρχοντα δίσκο, αν είναι 5400άρης (στροφές), πάσο. Αν όμως είναι 7200άρης, πες για να δούμε κα'να-δυο "κολπάκια" (μπας και στρώσει), γιατί πιθανώς (όπως σου είπε ο Καλλιθιώτης Νίκος), ίσως και να μη φταίει ο δίσκος ως hardware (...ποιός δίσκος είναι btw...; ).

Υπ' όψιν τέλος ότι "αν δεν θέσεις να χάσεις" το υπάρχον λειτουργικό, μπορείς να δοκιμάσεις να το μεταφέρεις στον καινούριο δίσκο. Με χρήση κάποιου disk cloning προγράμματος, λχ του True Image από Acronis (...αν δεν το έχεις ήδη υπ' όψη, και αν βεβαίως δεν είναι το υπάρχον λειτουργικό που έχει μαρχαλευτεί και ευθύνεται για τις αργές ταχύτητες. Τί λειτουργικό έχεις εν τω μεταξύ; )

ευχαριστω πολυ,το λαπτοπ ειναι 2 βδομαδων περιπου και εξαρχης ειχε αργο δισκο ειναι ενας 5400ων τωρα της samsung ειναι απο το εργοστασιο,φοραει 8αρια 64μπιτ γνησια αλλα δε με πολυενδιαφερει να τα κρατησω αφου ειμαι γενικα συχνος πελατης στο θειο.αυτη της seagate οχι ε?Γενικα εγω με τον καβιαρη που ειχα σε σταθερο ημουν ιδιαιτερα ευχαριστημενος για αυτο και τον κοιταζα.

Δημοσ.

Το "όχι" προς Seagate, δεν είναι τόσο για το ποιά είναι "σαν εταιρία", όσο για το ότι η black σειρά της WD είναι απλά ό,τι θεωρητικά καλύτερο και επιτυχημένο κι όλας, τα τελευταία χρόνια. Κυρίως λόγο της 5χρονης εγγύησης, σε τιμές που είναι οι συμφερότερες της αγοράς.

Βέβαια επίσης θα έλεγα "καλύτερα WD", σε σχέση με την Sea, για διάφορους "μικρο-λόγους", αλλά ξαναλέω ότι αυτό που κάνει την ουσιαστική διαφορά είναι η πεντάχρονη εγγύηση στις τιμές που την δίνουν. Αν πχ έβγαζε αυτή τη στιγμή η Sea δίσκο με προδιαγραφές 5χρονης εγγύησης και φυσικά και όντως 5 χρόνια εγγύηση, στα πχ 10Ε πιο κάτω από WD, τότε θα σου έλεγα "πάρε Sea"...

Δημοσ.

κοιτα δε πολυκαιγομαι για 5χρονη εγγυηση αλλα γενικα με ενδιαφερουν οι επιδοσεις η ταχυτητα για αυτο σου λεω.αλλα μαλλον προς τον μαυρο θα παω

Δημοσ.

Κακώς δεν πολυκαίγεσαι για την εγγύηση.

Να στο πω έτσι : Μιλώντας περί δίσκων, η εγγύηση είναι το ανάλογο του γάμου. Οι δε "επιδόσεις" ("ταχύτητα"), είναι τα πουρνάρια. Όχι αναφορικά με το πώς το βλέπω εγώ, αλλά αντικειμενικά, τη στιγμή που στις εγγυήσεις υπάρχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφορές, ενώ στις "επιδόσεις" υπάρχει πριόνισμα των πριονιδιών.

Αν παρ' ολ' αυτά συνεχίζει να μη σ' ενδιαφέρει το ζήτημα "η πιο συμφέρουσα εγγύηση", τότε πάρε όποιον δίσκο "ίδιων χαρακτηριστικών με οποιονδήποτε άλλον" σου κάνει κέφι. Είτε πρόκειται για διαφορετικά μοντέλα της ίδιας εταιρίας, είτε για διαφορετικές εταιρίες.

Το ίδιο πράμμα θα είναι. Και διαφορές ΔΕΝ θα δεις, ή μάλλον, νιώσεις.

(...πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μηχανικούς δίσκους. Αν σ' ενδιαφέρουν οι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ "επιδόσεις", και σε παίρνει χρηματικά, απλώς άσε τους HDD και πάνε σε SSD δίσκο).

Δημοσ.

τι θελω να πω με την εγγυηση,εαν ενας σκληρος εχει 2 χρονια εγγυηση αλλα οι επιδοσεις του ειναι πολυ καλυτερες απο αυτες ενος 5ετιας θα προτιμησω της 2ετιας.αυτο εννοω.απο εκει και περα ποιος ειναι καλυτερος τελικα ενας υβριδικος οπως της seagate η ο μαυρος?

Δημοσ.

τι θελω να πω με την εγγυηση,εαν ενας σκληρος εχει 2 χρονια εγγυηση αλλα οι επιδοσεις του ειναι πολυ καλυτερες απο αυτες ενος 5ετιας θα προτιμησω της 2ετιας.αυτο εννοω.απο εκει και περα ποιος ειναι καλυτερος τελικα ενας υβριδικος οπως της seagate η ο μαυρος?

Κοίτα να δεις πως πάει : αυτός που έχει 5 έτη, είναι ούτως ή άλλως καλύτερος, ανώτερος, ταχύτερος, ανθεκτικότερος, με γκρίζους κροτάφους και θεληματικό πηγούνι. By default. Διότι δεν είναι ζώα αυτοί που τους φτιάχνουνε, ούτε παίζουν ΑΠΛΑ στοίχημα ότι θα σου κρατήσει τόσο (5 εν προκειμένω) χρόνια ο δίσκος. Ούθτε οι εγγυήσεις είναι ΑΠΛΩΣ "ασφάλιστρα", χωρίς αντίκτυπο στην κατασκευαστική ποιότητα.

Αντιστρόφως ανάλογα, όταν παίρνεις δίσκο πχ 2ετους εγγύησης, να τον περιμένεις γύρω στα 2 με 3 χρόνια να τα κακαρώσει (ανάλογα τη χρήση που του κάνεις, πάντα). Και σίγουρα η κατασκευαστική ποιότητα είναι κατώτερη, ως μέσος όρος.

Μιλάμε πάντα για δίσκους της ίδιας τεχνολογικής περιόδου, έτσι; Δεν συγκρίνουμε έναν δίσκο 5χρονης εγγύησης που κατασκευάστηκε πριν 5 χρόνια κι έχει μείνει απούλητος, με έναν δίσκο που κατασκευάστηκε φέτος. Αλλά ΑΚΟΜΑ κι έτσι, διαφορές, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, στο λέω, δεν θα νιώσεις. Αν πχ βρεις δίσκο 5χρονης με 16ΜΒ cache buffer και δίσκο δίχρονης με 64ΜΒ,,,πάλι τον 1ο να πάρεις. Δεν έχουν αλλάξει ΤΟΣΟ τα πράγματα, όσον αφορά τις "επιδόσεις", στην ΠΡΑΞΗ, αδερφέ...Γι' αυτό και το συμφέρον σου με την εγγύηση, είναι που μετράει περισσότερο.

Η μόνη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αλλαγή στον χώρο των δίσκων, είναι η έλευση των SSD που λέγαμε. Επίσης ο δίσκος ΔΕΝ είναι πανάκεια (ακόμα κι ένας SSD). Σημασία έχει και το πόσο συνολικά δυνατό μηχάνημα έχεις - ανα΄λογα με το πώς το χρησιμοποιείς, και τί απαιτήσεις ο ίδιος έχεις...

Ο γαμος δεν εχει εγγυηση και σιγουρα δεν εχει αντικατασταση με νεωτερο μοντελο....

Μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου.....

Θέλω αυτόγραφο. Σε καλής ποιότητας χαρτί (με την ατάκα που είναι εντός του quote, μαζί), για να το κορνιζάρω.

Δημοσ.

Θέλω αυτόγραφο. Σε καλής ποιότητας χαρτί (με την ατάκα που είναι εντός του quote, μαζί), για να το κορνιζάρω.

Verba volant, scripta manent λεγαμε παλια...... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...