steve_89 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα για CCNA και αργότερα για CCNP και ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποιο ουσιαστικό αντίκτυπο σε αυτά ως προς την εύρεση εργασίας ή τσάμπα τα λεφτά που θα δώσω????Είμαι πτυχιούχος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών..
savoukos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Από απλή περιέργεια γιατί και εγώ σκεφτόμουν να κάνω το ίδιο,πόσο στοιχίζουν?
steve_89 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 υπαρχουν πολλες τιμες αλλα ολες γυρω στα 2000 παιζουν!!!!
QuantumWanderer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Ναι, τα certification αυτά τυγχάνουν εκτίμησης στην αγορά εργασίας.
savoukos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 υπαρχουν πολλες τιμες αλλα ολες γυρω στα 2000 παιζουν!!!! Αναφέρεσαι στου πρώτου επιπέδου σωστά?στύλ beginners
Rabican Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 το ccna πριν απο καμμια 10αρια χρονια σημαινε πολλα. πλεον το θεωρουν εκ των ουκ ανευ. δεδομενου οτι μιλας για τις γενικες πιστοποιησεις (Routing and Switching), ειναι μια καλη βαση που θα σου ανοιξει καποιες πορτες (κυριως το CCNP). αν θες ομως πραγματικα το κατι παραπανω, εστιασε σε concentrations (Security, Voice, Wireless, SP, SP operations Data Center).
Chrisxxx Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Το CCNA το βρίσκεις κάτω απο 2000, ισως και 1200-1300 αν εισαι απο Θεσσαλονικη. Το CCNP δεν πρόκειται να το βρεις κάτω απο 2800 + 500 για τα εξέταστρα.. Πλέον δεν έχουν ιδιαιτερο αντικτυπο στην Ελληνική αγορά εργασίας λόγω κρίσης και καλό ειναι να συνδυάζονται και με κάτι αλλο.. Btw αν σας φαίνονται ακριβα υλικό υπάρχει αφθονο στο ιντερνετ, ορεξη μονο να έχετε για διάβασμα.. Rabi πες τιποτα παραπανω για την αγορα εργασίας μιας και είσαι μέσα στο χώρο!
Rabican Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 βασικα αυτο που λεει ο Chrisxxx ισχυει, αναφορικα με την αγορα εργασιας στην ελλαδα. συνηθως θα σου ζητησουν πιστοποιησεις cisco, αλλα αρκετα σπανια ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. θα σου ζητησουν να ξερεις και απο virtualization (εξαλλου αρκετα προιοντα της cisco πλεον παιζουν σε vmware), θα σου ζητησουν και αλλους κατασκευαστες (fortigate, checkpoint, citrix κλπ). το καλο που εχει μια πιστοποιηση της cisco ειναι πως προτου σε βαλει μεσα βαθια στο πως υλοποιουνται καποια πραγματα στις πλατφορμες της, σου δινει μια αρκετα καλη γενικη γνωση για το πως δουλευει το καθε πρωτοκολλο η feature που χρησιμοποιει. συνεπως, εχοντας διαβασει πχ για routing στο ccnp, θεωρειται αυτονοητο πως εχεις μια καλη εικονα για το πως δουλευει το Χ πρωτοκολλο, ανεξαρτητα απο τον κατασκευαστη του router. για self study υπαρχει η λυση του GNS σε συνδυασμο με videos...
trendkill Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Θα επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό. Πήρα CCNA και από Οκτώβριο ξεκινάω για CCNP r/s. Απότι βλέπω χωρίζεται σε ROUTE, SWITCH, TROUBLESHOOT. Το βιβλίο του Lammle για ccnp είναι αντίστοιχα καλο με του ccna? Τα βιντεάκια απο cbtnuggets αξίζουν;
Chrisxxx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Για το βιβλιο δεν ξερω, τα official παντως ειναι πολυ καλα. Τα CBT nuggets αξιζουν, οσα εχω δει εγω τουλαχιστον όσο και στο CCNA. Απλώς εδω ισως συναντησεις πιο περιεργες έννοιες και πιο δυσκολες περιπτωσεις προβληματων που ισως να μην ξεκαθαριζονται τόσο καλα όσο στο CCNA. Οι ερωτησεις των εξετασεων παντως όπως και τα lab ειναι ψιλοτραγικα παντως σε σχέση με το CCNA, εκει δεν εκανε καθολου καλή δουλειά η cisco.
trendkill Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Οι ερωτησεις των εξετασεων παντως όπως και τα lab ειναι ψιλοτραγικα παντως σε σχέση με το CCNA, εκει δεν εκανε καθολου καλή δουλειά η cisco. Μιλας για τις ερωτησεις που πεφτουν στο τελος στην εξεταση του ccnp? Απο θεμα δυσκολιας?
Chrisxxx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Oχι τοσο δυσκολιας όσο ότι ειναι λιγο ακυρες και δεν αντικατοπτριζουν το διαβασμα που θα κανεις. Επίσης όταν εδινα εγω ενα εργαστήριο ειχε buggarei με αποτελεσμα να το χασω όλο. 1
Rabican Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 εχω 2,5 χρονια να δωσω Cisco cert, αλλα απο οσο θυμαμαι (και φανταζομαι δεν εχει αλλαξει πολυ), οι ερωτησεις που πεφτουν δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση ουτε καν με τις ερωτησεις που θα δεις στο official cert guide της Cisco-Press. μερικες φορες ερωτησεις δεν εχουν καν σχεση και με την ιδια την υλη. βλεπεις κατι κουφα. τωρα πρεπει να κανω refresh τα certs μου και αρχιζω παλι (CCDA-CCDP). για να δουμε... 1
Gigamestin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά εγω που τελιώνω τει Αυτοματισμού μπορώ να συνδυάσω τα παρακάτω πιστοποιητικά με τις βασικές γνώσεις της σχολής απο ενα μάθημα Αρχιτεκτονική και δικτυα?
trendkill Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Αν στο μαθημα αυτο κανατε διαδικα-δεκαεξαδικα συστηματα,osi model, ip, subnet masks, subneting, broadcasts, ospf και εχετε μιλησει για ethernet cabling, fibers, routers and switches γενικα, τοτε ξεκινα αφοβα. Αυτα τα απλα καναμε κι εμεις στο τμημα ηλεκτρονικων υπολογιστικων συστηματων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα