Προς το περιεχόμενο

Αξιολογα ΤΕΙ απο Θεωρητικη κατευθυνση

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχας ρε παιδια στο εξωτερικο ειτε εχεις πτυχιο ΑΕΙ ειτε ΤΕΙ το ιδιο πραγμα ειναι. Και τα δυο ειναι τριτοβαθμια εκπαιδευση. Μονο στην Ελλαδα υπαρχει προκαταληψη για αυτους που τελειωνουν ΤΕΙ και οχι ΑΕΙ πχ. Και μου εχει πει φιλος που ειναι σε λογιστικο γραφειο οτι ερχονται και δειχνουν πτυχια απο ασοεε και δε ξερουν τιποτα σε αντιθεση με αλλους απο τει λογιστικης πχ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν διαφωνω καθολου ειδικα σε θεματα λογιστικης αλλα υπαρχουν και ΤΕΙ που μονο ΤΕΙ δεν επρεε να λεγοντε

• Like 1

• 6 μήνες μετά...

Να επεναλθω στο θεμα ....

ΤΕΙ από θεωρτικη χωρις μαθημα επιλογης τα μαθηματικα ή ΑΟΘ (αν το γραφω σωστα) αλλα με επιλογή Βιολογια Γενικης παιδειας  υπαρχουν ??

Από ΑΕΙ εκτος από Φιλοσοφικη και Παντειο υπαρχει άλλη σχολη ?

Τωρα μετανοιωσε που από Β Λυκειου δεν εκανε μαθηματικα για να εχει προσβαση και σε οικονομικες σχολες αλλα από ότι μου λενε από το φροντηστηριο τωρα είναι αργα να ξεκινησει μαθηματικα Γενικης Παιδειας .

Δεν ξερω αν ευσταθει αυτό...

^δεν ευσταθεί καθόλου αν έχει μια ιδέα από μαθηματικά.Εξάλλου η υλη ειναι τελείως διαφορετική απο τις άλλες τάξεις.Κατ' εμέ ίσως της φανεί ενδιαφέρον και το αντικείμενο (πιθανότητες &στατιστική).Επισης να ξέρεις οτι και μετέπειτα σε θεωρητικές σχολές διδάσκονται το μάθημα αυτό.Δεν είναι κατι τρελο,καλό καθηγητή να βρεις και θα ναι οκ.Τα ίδια και για ΑΟΘ.Για μένα ειναι λάθος να μην τα πάρει.Της ανοίγει ολόκληρο πεδίο + περισσότερα μόρια(λογω ΑΟΘ) ακόμη κι αν δεν παει σε οικονομικη σχολη τελικά + ότι τα μαθηματικά γενικής έχουν πολύ λιγότερη ύλη απο τα υπόλοιπα γενικής.

Όλα αυτά ξαναλεω με την προϋπόθεση ότι διαθέτει μια στοιχειώδη μαθηματικη σκέψη,αν όχι καλύτερα να πάρει βιολογία.

Με μάθημα επιλογής βιολογία στην τρίτη λυκείου, το οποίο είναι και πανεύκολο, ανοίγει τρίτο πεδίο για κάτι φυσικοθεραπείες κτλ με μικρή απώλεια σχετικά μορίων εφόσον θα γράψει καλά βιολογία. Κατα τα άλλα αισθητικής-κοσμητολογίας, διατροφής-διαιτολογίας κτλ. για πιο χάμηλα. Για μένα με 16 και κάτω στη θεωρητική καλύτερα να περάσει σε κάτι τέτοια τει παρά τα αει του πρώτου πεδίου.

^δεν ευσταθεί καθόλου αν έχει μια ιδέα από μαθηματικά.Εξάλλου η υλη ειναι τελείως διαφορετική απο τις άλλες τάξεις.Κατ' εμέ ίσως της φανεί ενδιαφέρον και το αντικείμενο (πιθανότητες &στατιστική).Επισης να ξέρεις οτι και μετέπειτα σε θεωρητικές σχολές διδάσκονται το μάθημα αυτό.Δεν είναι κατι τρελο,καλό καθηγητή να βρεις και θα ναι οκ.Τα ίδια και για ΑΟΘ.Για μένα ειναι λάθος να μην τα πάρει.Της ανοίγει ολόκληρο πεδίο + περισσότερα μόρια(λογω ΑΟΘ) ακόμη κι αν δεν παει σε οικονομικη σχολη τελικά + ότι τα μαθηματικά γενικής έχουν πολύ λιγότερη ύλη απο τα υπόλοιπα γενικής.

Όλα αυτά ξαναλεω με την προϋπόθεση ότι διαθέτει μια στοιχειώδη μαθηματικη σκέψη,αν όχι καλύτερα να πάρει βιολογία.

Το κακο είναι ότι δεν εχει ιδεα από Μαθηματικα

Με μάθημα επιλογής βιολογία στην τρίτη λυκείου, το οποίο είναι και πανεύκολο, ανοίγει τρίτο πεδίο για κάτι φυσικοθεραπείες κτλ με μικρή απώλεια σχετικά μορίων εφόσον θα γράψει καλά βιολογία. Κατα τα άλλα αισθητικής-κοσμητολογίας, διατροφής-διαιτολογίας κτλ. για πιο χάμηλα. Για μένα με 16 και κάτω στη θεωρητική καλύτερα να περάσει σε κάτι τέτοια τει παρά τα αει του πρώτου πεδίου.

Σε ευχαριστω.

η κοπέλα ψάχνεται γενικά ή όλα τα ψάχνεις εσύ; εννοώ για σχολές τι της αρέσει  κλπ.

Μαζι ....Όταν ερθεις στη θεση μου θα το καταλάβεις

Πρωτη επιλογή θα είναι η Αγγλικη Φιλολογια αλλα αν και εχει από Γ Γυμνασιου proficiency είναι πολύ υψηλες οι βασεις

Απο θεωρητική χωρίς ΑΟΘ το 1ο πεδίο έχει κάτι νηπιαγωγών και κάτι βιβλιοθηκονομίας από ότι ξέρω..γενικά οι επιλογές πρώτου πεδίου για ΤΕΙ είναι απίστευτα περιορισμένες...με ΑΟΘ ξεκλειδώνεις το 5ο πεδίο που έχει πολλά ΤΕΙ...τώρα αν πας με μειωμένο συντελεστή απο θεωρητική για τα άλλα πεδία εξαρτάται απο τα μόρια σου τι επιλογές έχεις.

• Like 1

Καταρχας ρε παιδια στο εξωτερικο ειτε εχεις πτυχιο ΑΕΙ ειτε ΤΕΙ το ιδιο πραγμα ειναι. Και τα δυο ειναι τριτοβαθμια εκπαιδευση. Μονο στην Ελλαδα υπαρχει προκαταληψη για αυτους που τελειωνουν ΤΕΙ και οχι ΑΕΙ πχ. Και μου εχει πει φιλος που ειναι σε λογιστικο γραφειο οτι ερχονται και δειχνουν πτυχια απο ασοεε και δε ξερουν τιποτα σε αντιθεση με αλλους απο τει λογιστικης πχ. 

καλα μην το δεσεις κομπο αυτο ισχυει για το πτυχιο σαν δικαιωματα στην εργασια αλλα πχ αν θες μεταπτυχιακο μερικα πανεπιστήμια ριχνουν πορτα εφαγα εγω το 2011 τοτε που ακομα εκανα ονειρα και ειχα εποικοινωνησει με πανεπιστήμιο του εξωτερικου 

Ποιος είπε ρε παιδιά ότι δεν δέχονται ΤΕΙ στα πανεπιστήμια του εξωτερικού; Που έγινε αυτό; 

Γιατί ξέρω από άτομα του κύκλου μου ότι μια χαρά έκαναν μεταπτυχιακά και έπειτα PhD αρχίζοντας από ΤΕΙ σε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Τώρα μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις κάποιων πανεπιστημίων που δεν δέχονται ΤΕΙ σε καμία Αγγλία,αλλά στην ηπειρωτική Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιο θέμα IIRC. 

αν έχεις χαμηλό βαθμό και σειρά αποφοίτησης μπορεί να μην σε δεχθούν

Αυτό ισχύει για όλους,δηλαδή ένα πανεπιστήμιο δεν θα πει:"οι απόφοιτοι Ελληνικών ΤΕΙ" δεν μπαίνουν,αλλά όλοι έχουν βαθμό πτυχίου κάτω από το 65-70% του μέγιστου.

Αυτό είναι το θέμα,ότι δεν έχω ακούσει ποτέ να γράφουν τα πανεπιστήμια ότι εξαιρούνται οι Έλληνες απόφοιτοι ΤΕΙ,εφόσον έχουν τον προαπαιτούμενο αριθμό ECTS μονάδων και το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο από την ΕΕ ως ανάλογο του Bachelor.

Αυτό είναι το θέμα,ότι δεν έχω ακούσει ποτέ να γράφουν τα πανεπιστήμια ότι εξαιρούνται οι Έλληνες απόφοιτοι ΤΕΙ,εφόσον έχουν τον προαπαιτούμενο αριθμό ECTS μονάδων και το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο από την ΕΕ ως ανάλογο του Bachelor.

Εξαρταται το επιπεδο του πανεπιστημιου.

Το Cambridge ας πουμε το λεει πολυ συγκεκριμενα* το ιδιο κι αλλα γνωστα πανεπιστημια.

http://www.graduate.study.cam.ac.uk//international-students/international-qualifications

Αλλα πανεπιστημια δεν το λενε τοσο ξεκαθαρα αλλα θα κοψουν συγκεκριμενα ιδρυματα ακομα κι αν "ολα ισα ειναι". Ακομα κι αν ειναι ΑΕΙ. Διαβαςτε την 4η παραγραφο στο λινκ παραπανω. Εξαιρεσεις ομως παντα θα γινονται οποτε δυνατο βιογραφικο δεν θα κολλησει σε τυπικουρες.

* πειτε μου αν το λινκ που εβαλα εδω λεει κατι αλλο απο αυτο που ισχυριζομαι, ειμαι απο κινητο και δεν μπορουσα να βρω αυτο που ειχα στο μυαλο μου.

ΥΓ because I've been there too many times δεν μ'ενδιαφερει να τις μετρησουμε ακομα μια φορα διαδικτυακα, απανταω πληροφοριακα στον LongTom.

Να επεναλθω στο θεμα ....

ΤΕΙ από θεωρτικη χωρις μαθημα επιλογης τα μαθηματικα ή ΑΟΘ (αν το γραφω σωστα) αλλα με επιλογή Βιολογια Γενικης παιδειας  υπαρχουν ??

Από ΑΕΙ εκτος από Φιλοσοφικη και Παντειο υπαρχει άλλη σχολη ?

Τωρα μετανοιωσε που από Β Λυκειου δεν εκανε μαθηματικα για να εχει προσβαση και σε οικονομικες σχολες αλλα από ότι μου λενε από το φροντηστηριο τωρα είναι αργα να ξεκινησει μαθηματικα Γενικης Παιδειας .

Δεν ξερω αν ευσταθει αυτό...

Όλα τα τμήματα, εάν σου αρέσει όντως το αντικείμενο, είναι αξιόλογα. 

Από όλα τα τμήματα, εάν σου αρέσει όντως το αντικείμενο, θα βρεις δουλειά. 

Οπότε, το ερώτημά σου θαρρώ πως είναι είτε άσχετο με τις επιδιώξεις σου/της ή ψάχνεις πιο ΤΕΙ έχει πιο πολύ κύρος στην "γειτονιά" και όχι είναι αξιόλογο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...