Προς το περιεχόμενο

Cpu temperature

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Μολις αγορασα και εγκατεστησα εναν cpu cooler zalman cnps5x performa.Εχω τον επεγεργαστη amd Α8 6600K σε ιdle οι θερμοκρασιες κατεβηκαν στους 39 βαθμους αλλα εχω κατι αναλαμπες στους 60 ειναι καλεσ οι θερμοκρασιες?.Και θελω να μου πειτε εαν μπορω να αλλαξω τισ στροφες του cpu cooler

Δημοσ.

Για AMD είναι λίγο " κακές " θερμοκρασίες αν και τη συγκεκριμένη CPU δεν την ξέρω πολύ καλά, αλλά απ'όσο ξέρω για AMD πρέπει να χτυπάνε Max 62 αλλά σε κάτι γρήγορα reviews που τσέκαρα λένε ο συγκκριμένος χτυπάει 65άρια ! 3 ερωτήσης θα σου κάνω :

1) Είσαι σίγουρος οτι την έβαλες σωστά ; ( πού διώχνει αέρα, αν έβαλες καλή θερμ/γιμη πάστα και σωστά, αν πάτησε καλά πάνω στη CPU )

2) Τί κουτί έχεις και πώς το " αερίζεις " ;

3) Τί θερμοκρασίες είχες πρίν ;

Δημοσ.

Θερμ/γιμη παστα εβαλα την arctic mx 5 την τοποθετησα καλα και την ψυκτρα την κουμπωσα καλα παταει πολυ καλα πανω στον επεξεργαστη.Η ψυκτρα διωχνη τον αερα προς τα πισω εχς δυο ανεμιστηρες 120mm στο πανω μερος του κουτιου που βγαζουν αερα.πριν οι θερμοκρασιες ητα ναρκετα υψηλες εφταναν και τους 75 βαθμους

Δημοσ.

Κοίτα πολύ καλό " πέσιμο " στις θερμοκρασίες κι άμα έχεις απλά " αναλαμπές " στους 60 πιστεύω θα είσαι safe ! Πώς τέσταρες για θερμοκρασίες ; 'Έχεις κάνει καθόλου OC ; Το κουτί ποιό είναι ;

Δημοσ.

Έχεις 2 επιλογές :

α) Πάς στο BIOS και κλείνεις το CPU Smart Fan Controll κι ο ανεμιστήρας τρέχει 100% όλη την ώρα ( φυσικά αυξάνεται ο θόρυβος και η φθορά του ανεμιστήρα αλλά θα έχεις μέγιστη ψύξη )

β) Κατεβάζεις το Speed Fan και ψάχνεσαι να του θέσεις μόνος σου πώς θα τρέχει !

Δημοσ.

Το speed fan θα κανει τιποτα? Ειπα να προσθεσω ακομα εναν ανεμιστηρα αλλα δεν μπορω να τον συνδεσω δεν εχω κενη θυρα.Δεν ξερω μπορει να ξανα βγαλω την ψυκτρα αυριο για να δω εαν ολα ειναι οκ

Δημοσ.

Το speed fan εγώ προσωπικά δεν κατάφερα ποτέ να το χρησιμοποιήσω ( δεν το καταλάβαινα με τίποτα και βαριόμουν να το ψάξω ) αλλά γενικά ναι κάνει δουλειά απ'όλα όσα ακούω...αν έχεις κι άλλη πάστα να βάλεις τότε βγάλτη, δές αν παίζει κάτι περίεργο και ξανα-βάλτη ! Γενικά απ'ότι κατάλαβα μιάς και είναι APU μάλλον παίζει σε ψηλές θερμοκρασίες αφού έχει και μια GPU φορτωμένη μέσα ;)  Αλλά ψάξου και λίγο στο net γενικά να δείς τί λένε κι άλλοι...Google is your friend !!

Δημοσ.

Εκτος απο τους ανεμιστήρες που βγάζουν καλο ειναι να εχεις και 1 2 που να βάζουν και δροσερό αέρα στο κουτί , αν υπάρχει βέβαια η δυνατότητα

Δημοσ.

Στα bios μου λεει 35 βαθμους και το cpuid hwmonitor μου λεει 41 δεν ξερω μου φαινονται υψηλεες θερμοκρασιες ξανα εβγαλα την ψυκτρα την καθαρισα αλλαξα παστα αλλα με dota 2 φτανει και τους 64 βαθμους ο επεξεργαστης τι αλλο μπορω να κανω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...